An itibariyle :
ABD 10 yýllýk tahvil faizi : 1,51
Türkiye 10 yýllýk tahvil faizi : 13,43
Almanya 10 yýllýk tahvil faizi : -0,256
Kýsacasý tahvil faizleri yükseldikçe emtia fiyatlarý ve dünya borsalarý üzerindeki baský artmaya devam edecek . ABD 10 yýllýk tahvil faizi % 2 ' yi bulursa eðer borsalardaki çöküþ için belki de bir bahane olur .
" Boynuz geldi kulaðý geçti " misali daha önce de yazdým bunu Bitcoin furyasý devam ettiði sürece ALTINýn papucu belli bir süre dama atýlacaða benziyor .
Borsalarda çöküþ oldu diyelim . Gerçek ve tüzel kiþiler nakit ihtiyaçlarýný karþýlamak için , çöken borsadaki zararlarýný kapatmak için , nakit sýkýntýsý nedeniyle borçlarýný ödemek için büyük olasýlýkla altýn fiyatlarý üzerindeki satýþ baskýsý devam edecektir .
Gümüþe gelince çok þeyler yazýldý çizildi . 50 $ - 100 $ hatta 1000 $ olacak diyenler oldu . En büyük dezavantajý alýþ satýþ arasýndaki makas aralýðýnýn geniþ olmasý . Nakit paraya ihtiyaç duymanýz halinde satarken de Altýna nazaran çok zarar etmeniz . Çok nazlý ve çok agresif olmasý da cabasý .
Benim için her yer Paris . Uzun vadeli yatýrým yaptýðým için ucuz pahalý demeden alýp yastýk altýnda tutuyorum .
Kýsacasý benim ön görüm þu þekilde :
Bitcoin furyasý devam edecek . FED ve AB merkez bankalarý teþvik paketleri için para basacak . Ciddi anlamda Para bolluðu meydana gelecek. Tahvil faizleri artacak . Faizler arttýkça altýn , gümüþ ve dünya borsalarý üzerindeki satýþ baskýsý daha da þiddetli olacak . Altýn fiyatlarýný olabildiðince düþürmeye çalýþacaklarýný ve altýn yatýrýmcýlarýný küstürdükten sonra BÝTCOÝN macerasý bittikten sonra Altýn ve gümüþ fiyatlarýnýn uzun soluklu yükseleceðini düþünüyorum .

Alýntý yaparak yanýtla
))))))))Neyse iþin þakasý bir yana ,kapandayýz artýk o seviyeler gelirse de burdayýz gelmezse de,elbet umarým haksýz çýkarsýnýz.

Yer Ýmleri