Financial Times: Erdoğan'ın ekonomi hamleleri, meyvesini veriyor gibi görünüyor.
[emoji3502]Yabancı yatırımcılar geri dönüyor...
Doğru mu
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Financial Times: Erdoğan'ın ekonomi hamleleri, meyvesini veriyor gibi görünüyor.
[emoji3502]Yabancı yatırımcılar geri dönüyor...
Doğru mu
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana göre ciddi yatırımcı borsa dışındaki hisseleri alır veya çoğunluk hissesi alacak ise borsaya gelir.
Ahaaa aksam ucuzlugu basladi. 7400 yolcusu endekste cok gitmis hisseleri duserken alan yok.
-16.000 kontrat short varken vadelinin -%0.3 olması normal değil
Kısa vade için son dalış bence. Tekrar düşmek için yukarı tepki vereceğini düşünüyorum. 832 binlere alış yazdım..
Seanslık barların altına işlem yapmam genelde ama yapı çok güzel gelişti.
Bu gün piyasayla ilgili son yorumumu(4. yorum) yapıp geyiğe dönelim...:)
Bu rallilerde ortalama %17-30 arası düşüş olur...yani istatiksel olarak 7.000-5700 arasında dip oluşmalı.
ORTA VADELİ ve 7 ayda dolar bazlı %200-300 kazanç için:ıhı ıhı...:)
Önce globale bakalım..en azından orada kriz olmamalı.Yatay da olsa kabulumuzdür(2009 tecrübesi)
Sonra bıst100 dip olmalıdır..sonra o meşhur hisse ile ZENGUN OLMA VAKTİ gelmiştir.:)
Yani 3lü voltranı bekleyeceğim..
1+10 hisse ve 3 kat gideni sat diğerlerine dağıt....HAYALİ BİLE GÜZEL..
paranın %50 si ile O hisse...geriye kalan %50 ise 10 hisse..içinde bebiş hisselerde olur.
Üç beş kağıdımın dibine doğru alış yazdım bakalım verecek mi ağa
Endeksin bi
-100 puan duseri var gibi bugun. Alta girmemek lazim kus gibi avliyorlar.
GSDHO, GSD denizcilik dışında gemi şirketine sahip. GSD Denizcilikde 3 gemi ayrı şirkette 6 gemi var diye anladım.
İkinci el fiyatları yenilere göre daha düşük ama enflasyona karşı az bir şey alınabilir gibime geliyor. Bilanço zamanı bakmak lazım. Geçen holding satılıyor diye dedikodu yapıp operasyon yapmışlardı.
Öte yandan ufak şirketlere %10 dan fazla girmemek de fayda var.
Merak ediyorum..Mesela yılanoğlu kafayı kaldırıp 36 olsa bıst100 ne yapar?
Dolar bazlı ucuzladık diye ralli mi yapar,yoksa bu sefer farklı mı olur?
133 altı 16.00 240 dk graflarda koç da 1 tur daha satışa girer dün bu bant için çok savaş oldu.
bakalım bugun ne olacak
enflasyonu dikkate aldın mı . %100 üzerinde enflasyon var ülkede.. düzeltmeler yada geri çekilmeler bu şartlar altında gerçekleşecek. yani , önceki yıllara göre ralli sonrası şu günkü koşullar çok farklı, fazla abartmamak lazım. Bist sabit kalsa bile yüzde -0,5 yazar..
Yılanoğlusu 36 olursa, mazuta zam yaparlar ordan çifçiye siyaret eder bu durum un fiyatlarının artışına ordanda halk ekmeği 15 tale ye yer varandaş, ev fiyatları yükselir araba fiyatları fırlar.
Yabcak bişii yok abka abi fakirlikten kurtulaman :)
memed hala kurtarma şansın var kademeler bom boş istedikleri gibi oyun kuruyor bademcuk:)
Bu enflasyon enflasyon diyenlere perşembe bir cevap daha vermek lazım... Bakalım birilerinde o cesaret olacak mı...
Kararlıyız demişti birileri... Al sana ne kadar kararlı olduğunuzu gösterme vakti...
Destekliyorum gerçekten kararlı iseniz...
Bedava para devri dibine kadar sona ermeli, pahalı para devri dibine kadar başlamalı...
Aldıkları kredileri dövize yatıran kendilerini sözüm ona tüccar olarak nitelendiren şeref yoksunlarına daha fazla şans verilmemeli...
Önceki/şimdiki verdi, sen verme bari...
formasyon hedefi 7625 memed
Teknikten anlamayan biri direksiyona geçmiş deniyor kaç haftadır.
Viop 100 bin dustu gecen hafta pzt den bu yana
Bence dusus bugun icin sona ermistir
Bu baglamda KOZAL PETKM KRDMD LONG bubba
Yine cok iddialiyim mala mi ney
Bu islemi yaptigimda XU30 8080 ve VIOP 8320 idi.
FULL FLAT. 8230 endeks fiyatinda kapattim. cunku 8250 uzeri bugun icin zor gozuktu
Güzel kardeşim benim düşüncemle olacak değil.Ama dxy alttan basınç yapıyor ve bir de her şey arttığı gibi dolarda artacaktır.Enflasyona karşı.2021 yılını 13.2 ile kapattık.2022 (%64)ve 2023(%65 en iyimser tahmin) enflasyonunu eklersek 36 buluruz..
İllaki olacak değil bu ama bakkal hesabı olarak bu çıkar.
Borsa ise enflasyonu defalarca katladı..THY-TÜPRAŞ-KOÇ son bir yılda bile ne kadar gitti?
Üstelik bu sene OCAKTAda enflasyon varken 5700 den %25 düştük...DÜŞER DEMİYORUM AMA İSTATİSTİK BU...
Ocakta da yine bu tartışmalar olmuştu.Hatta ŞUBAT demiştim ve sende not almıştın..:)
Dikkatli olmak lazım bence...
Shortçu çok mu birikti diye düşünmeye başlayabilir pala....
Tüpraş uluslararası fiyatlardan ham madde alıp ürün satıyor, yeterli gemisi var ,uygun yerden alıp uygun yere teslimat yapabiliyor.
Özelleştirme fiyatı ve yapılan yatırımlar ve edinilen iştirakler ve yeni kurulan şirketleri de düşününce fiyatı normal.
Petrol üreticisi herhangi bir ülke en az %51ini almak şartı ile 2 kat fiyatı rahatlıkla verebilir. Dışarıdan ortak olan ise temettü vs diğer konulara bakar.
Hazinenin altın hissesi var diye biliyorum, yönetim kuruluna üye veriyor, orada konuşulanları dinliyorlar ve kamuya bilgi veriyorlar bence.
https://i.hizliresim.com/5o2npqa.png
memed gel ders1 2 formasyon var 1. arkada 2 saat önce yazdık şimdi senin gibi çakma teknikçilere gel gel yapıyor neden çakma diyorum sen her çizgi çekeni teknikçi sandığın için buradan 2 li dip salvosu var şimdi onu takip ediyoruz:)
ona göre pozisyonlar tamam devam diyecez
TCMB anketinde dolar için bu ay sonu tahmini 27
yıl sonu tahmini 30,14 tü diye hatırlıyorum.
30 lu tahmin görünce niye şaşırdınız acap?
Teknik analiz yaparsan gelecekteki farklı boyutlada farklı olabilen şeyleri cizersen boyutlari beynin karistirir ve kafayi yersin
VOB yaparak geleceğin peşinde koşmak bu şekilde akıl sağlığınızı bozar. Zaman akışında vibrasyon yaratır.
VOB kapatılmali