Ek 19847
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ek 19847
Döviz bürosu 6.18 satış fiyatı şu anda
Www.foreks.com/doviz
Burada 6.11 6.13 serbest piyasa yazıyor
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4ef902b6cf.png
Aranıp sorulabilir
O bürolar sürekli turist dövizi bozuyor. O da risk. Yerli elindeki stoğu alıp bitirirse satış fiyatı orada kalmaz. O fiyattan 250 bin usd alamazsınız yani.
onların enflasyonu belli. bizimkinin ne olduğu belli değil , dahası doların bu kadar sert yükselmesi enflasyonu ne hale getirecek? tuik enflasyon verilerini manipule edecek mi?
orada ki kayıpla buradaki kaybın çok farklı olacağını düşünüyorum , onların paraları dolar karşısında bu derece erimiyor.
Erken secim kararindan da belliydi ki bir kur hedefi koymuslar. Politik gerginlikler kamuflaj. 2011-12 den bu yana ciddi vurgunlar vuruldu. Buyukbas ceteler bir yana etrafiniza bakin; luks aracla dolasan ne kadar bina zengini var.
Boyle buyuk vurgun donemlerinin sonunda hesap bir yere odetilmek zorunda. Guclerinin yetecegi tek sey tl mevduatta duran para. Dis guc mis guc yemez; oralara davranirsaniz bacaginizi ayirir; size yedirirler.
Milyonlarca insanin tl cins varliklarina saldirdilar ve taktiklari borcu odettiler.
Su secim oncesi londra seyahatlerinde bunun pazarligi yapildi. Uluslararasi banker abilerin tr bankalardaki tl cinsi kiymetlere olan yukumlulugu guzelce kirpildi; borc odenmis sayildi.
Kapalıçarşı'da 6.1250 den100k TL'lik aldgini soyleyen biri vardi başka bir sitede.
Usd ha 7’de durur ha 10’da. Bilinmez. Sozde kriz de orda biter.
Once sacma sapan varlik fiyatlamalari yaratip sistemi sana borclu hale getir; sonra da kriz cikti deyip taktigin borcu gucunun yettigine odet. Abd nin gucu yetti kendi borcunu 2008de para basip dunyaya odetti. Senin gucun disari yetmez; hatta icerdeki babalara bile yetmez. Ancak emekli teyzenin bankadaki parasini calarsin.
Hepimizin kriz için bir yorumu var.Piyasalara yansıması tam olmadı doların.Ne faiz ne borsa nede serbest piyasaya.Dolar fiyatı 6 tl üzeri seyrettiği sürece bu ülkede %40-50 devalüasyon olmuş demektir.Merkez bankasından bir çaba yada açıklama varmı yok.Malesef önümüzdeki aylar büýük resmi daha net görürüz.Halkın döviz bozdurmasıyla piyasalar düzelecek olsa söylesinler kisi başı kaç dolarsa yapıp bozduralım.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
umutabi dolar daha da artarsa turistler çok daha fazla yer içer gözüyle olaya bakılıyorsa yada 100k dolar bozulup bir yabancının yerlinin rüyasında göremeceği villayı satın alması da gayet güzel olur diye düşünüyorlarsa 4.30 üzeri köpük denilip şimdi ses bile çıkmıyorsa ????
Benim anlamadığım halka dolar altın boz diyorda şirketle hedge yapmasına neden yasak koymuyor?
Yani şirket milyon dolarlarla hedge yaparak kendi mal varlığını korumaya çalışırken halkın ortlam elinde 3-5 bin doları bozdurmaya çalışmak hangi akla hizmet?
Şirketler kendini koruyacak halkta izlesin öylemi. Ben bu mantığı anlamadım gitti arkadaş.
Ben asıl Katar'ı merak ediyorum. Hani Türkiye'ye dolar yağacaktı Katar'dan. Asker gönderdiydik, Katar'ı koruyorduk? Ümmet bize sırtını mı döndü şimdi ? Cevap verebilecek var mı?
Allah büyüktür reisin vardır bir bildiği. Yoksa da Allah yardımcımız olsun.
Hedge yapanlar genellikle ilk 500 sirketleri yani babalar. Babalar baglantilidir; babalara gucleri yetmez; engelleyemezler; davranirlarsa buradan calip disariya kacirdiklari varliklarindan olurlar.
Sistemden 8-10 yildir caldiklarinin yerine konmasi gerekiyor. Bu tahsilati yapabilecekleri tek yer tl mevduat turu kiymetler. Baska yerlere denemeyi bile hayal edemezler. Yoksa avrupadaki mallara kiss good bye.
makale yanlış gönderilmiş. ben de bu işte bir yanlışlık var diyordum: https://www.birgun.net/haber-detay/e...di-226755.html
Katar’dan gelen para Katar’a nereden geliyordu bakmak lazim. Aydinlik gunlerde aklamak icin para donduruyorlardi: iceri-disari-iceri-bi daha disari...
Simdi zaman tahsilat zamani. Tahsilat bitene kadar para dondurme isi de durur. Win-win yani.
Az önce geçtiğimde ana haberler röportaj yapıyordu orada ama yüklü alım satım olmaz piyasa kapalı iken
İşte dip sürekli düşüyor. Eski dipler geçildikçe yeni dipler geliyor. Bunun sonu yok. Ama dün MSCI Türk Etf i Tam 20 dolardan döndü. 20 dolarda sağlam destek var. Ek 19848
Bankalar nasıl para yaratıyor?
http://ufukhatti.com/genel/bankalar-...yaratiyor.html
iyi bir yatırımcı,
piyasaya ters çalışır.
millet satarken alır.
millet alırken de satar.
peki şu an kim ne alıyor ne satıyor....
Şimdi 4 de 1 borsa kalanı mevduat sahibi biri olarak pazartesi ne yapmalıyım ?
Borsadan alımmı yapim ?
Dolar 6 dan mı alim ?
Mevduata devammı ?
Çok kafam karışık çook
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Göz boyamaktan başka bir şey değil,
bir çok inşaat projelerinde peşin fiatına 60 ay
''0'' faizli taksitli satış kampanyaları var
hatta cash para verildiğinde lansman fiatının oldukça altından evi çok rahat alabiliyorsun
yine tekrarlıyorum göz boyamak başka bir şey değil....
Bizim aldiklarimiz yada sattiklarimiz piyasayı etkileyecek büyüklükte değil.Avrupa özellikle türkiyenin batışına izin vermez batık kendine bakamayan bir türkiye mültecilere nasıl bakacak avrupanın sınır jandarmalığıni kim yapacak.Şuan kredi derecelendirme kuruluşları tarafından afrika ülkeleriyle bir tutulmuşuz buda gerçekçi değil.Bu krizden dolar ve euro ile borçlanan etkilenir hatta batar.Faize endeksli inşaat sektörü yeni projelere girmez ellerindekileri bitirmekle yetinir.Otomotiv sektörünü zaten unutun hem otomobil fiyatlarının yüksekliği hemde taşıt kredilerinin yüksekliği devleti ötvde indirime zorlayabilir.Bu ülke bu krizden de çıkar ne avrupanın nede abd nin gözden çıkaracağı bir ülke değiliz.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
öyle bir duruma geldik ki 6 rakamı artık bize alım için uygun bir yer gelmeye başladı hayatımda vadeliyi bozup dolar alıp satacağım aklıma gelmezdi pts tamamen hislerimize güvenerek işlem yapacağız dolar almasan roketlerse onu seyirci olarak izlemek ayrı stres alıp acaba nerden satsam düşüncesi ayrı sıkıntı zamanında parça parça alsak bu sıkıntıyı çekmezdik işi en riskli ortama bıraktık
Geçtiğimiz hafta vakıftan dolar günlük oranı alan var mı? Pazartesi günü vadem doluyor ve uzun gitmeyi gözüm yemiyor.