Sifira indirsinler de herkes dolara gecsin cikti dustu derdi olmasin.
Syg,
Printable View
(Yok artık... Bunca zamandır ilk defa böyle bir uygulama gördüm)
Kamu bankaları mevduat faizlerine tavan uygulaması getirildi :
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...rildi-3832030/
abd'de tarım dışı istihdam şubat'ta 20 bin arttı, beklenti 180 bin...
Aynı şey benim de başıma geldi eğer bankan istanbulda değilse mecburen kapalı çarşıya gideceksin bunları %5 komisyonla yenisiyle değiştiren döviz büroları var geçen ay ben de mecburen değiştirmiştim. 300 dolar eski parayı yenisiyle 15 dolar karşılığında değiştirdim
Bunun en büyük sebebi bazı bankalar para sayma makinelerini güncellemediği için. Misal 2 bankadan bana eski tarihli dolar geldi anında değiştirdim. 1999 yıllarıydı galiba ve hiçbir döviz bürosu ve banka aldığım dolarları kabul etmemişti . Ama elimde dekont olduğundan ve fazla zaman kaybetmediğimden ötürü çalışan banka memuru dolarları yenisiyle değiştirdi. Buradakilere tavsiyem bankanızdan fiziki dolar aldığınızda tarihleri mutlaka kontrol ettirin özellikle 2006 yılı öncesiyse hemen değiştirin
bütün fakirler faiz düşüyor diye seviniyor başlık altında,
Bende seviniyorum fakirlerin 3-5 kuruşluk mevduatlarını daha düşük faizle kredi çekip mal çekecem diye :)
benim için hava hoş :)
tesekkurler abi
evet bu sefer kontrol (tarih o kadar onemli degil sadece para gercek olsun) ama ben baska tur cozdum sorunu
ATM buldum doviz cinsinde kabul etsin diye. ayni akbank atmsi. kesinlikle parani kabul ediyor bu atmler. atm o paraniki makine sayabilir kabul ediyor zaten.
kabul etmeseydi (ki mantiksiz olur cunku atm her gercek parrani kabul eder) ayni banka gitmem gerekirdi.
ama cok vaktim alindi bu arada malesef
kasten boyle yapilir insanlar masraf verip swift yapsin!
Valla ben birsey yapmadim arkadaslar
Bu selalenin sebebi bu defa ben degilim :))))))
Ekonomi Nereye Gidiyor - Uğur Civelek
https://www.youtube.com/watch?v=RjB1TlkjXuc
Hepsi bankalar 100 bin tlye kadar devlet sigortasindadir demi?
Ozel bankalarda mi? Birde para doviz cinsiden olsa ne olur?
Tedavülden kalkan paralar hariç (ör:500€) eski tarihli doların geçmemesi gibi birşey yok. Burda bankaların yaptığı tamamen terbiyesizlik. Eğer dolar makineden geçiyorsa onu kabul etmek zorundalar. Ama bazı cins banka çalışanları oturup tek tek kontrol ediyorlar. Yıpranmış, üstünde yazı olan paraları almıyorlar. Özellikle arap kardeşlerimiz maşallah, bol bulunca demekki, dolarları not defteri gibi kullanıyorlar, kaşeler, yazılar... Böyle durumlarda hiç şubeyle uğraşmayın verin bir atmye gitsin.
Adamlara para beğendiremiyoruz :wu:
Iran bankasi burada ne yapiyor!!!
http://www.mellatbank.com
Tamamen dogru
Farki ne o almadi atm aldi. O dolari baskasi alacaksin yine. Diyorsun ki merkez geri verdi!!!! Bu seferde atmden dolar ceksem oyle olursa gidecegim baslarina ve dolar alirsam onlardan bir be bir kontril edip isika tutup elimde oynadip hatta bazisin geri verecegim!
Arkadaslar
Bu tcmb kur alis veris fiyatin neden bankalar hic one vermiyor ve asago alip Yukari satiyorlar?
Küçük kafalı dolarları kimse almıyor döviz bürosu banka vs %10 kesik atıyor bürolar .
Birde rengi yanmış solmuş olanları da almıyorlar hiçbir türlü
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Valla sizin banka müthiş faiz veriyormuş.Aman kaçırmayalım.:)
https://www.mellatbank.com/tr/faiz_oranlari.php
Yuksek faiz kisa vadede kesinlikle dolar tl ni indirir ama uzun vadede yaylar acilar!
Sayin shangil sizi cidden anlayamıyorum, irandan dolarlarinizla gelmissiniz, trde iran gibi batsin parasi pul olsun dolarlarida alir baska ulkeye gecerim der gibi bir haliniz var.
Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.
Xiaomi Mi MIX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yok sayin dostum
Ben kendim turkiyede calisirim gelirim buradan izinli calisirim Elbet ve ogrenciyim de ayni zamanda
Neden oyle dusunursun
Kendi fikrimi kendi dusuncelerimi ve tarihte ulkelerin ayni yasadigi seyleri diyorum. Iran turkiye Amerika ve .... degil. Ekonomi kurallari hiç bunlari tanimaz
Elbet dusumuyorum siz bankada para oldugunuz için yuksek faiz ariyorsunuz
Hic biliyormusun benimde bankada param var ve faiz isliyor
Ama yuksek degil ama ginede paradir
Siz diyorsunuz 2012 de bankalar 20 faiz verseydi simdi her dolar 1 tl olurmuydu?
Benim dedigiminen ulke batmaz kardes ben sahsi dusuncemi diyorum.