12 aylık ÜFE ortalaması geçen sene ÜFE 45 iken ortalaması yarısı idi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
12 aylık ÜFE ortalaması geçen sene ÜFE 45 iken ortalaması yarısı idi
Burgan Güldüren ( ağlatan ) hesap bugünden itibaren 13,75 e indirildi. Rekabet kurumu bankalara el atmıyor. Birisi 14 diyor ama boşta 10 bin tl bırakıyor nette 13,60 a geliyor. tabelaya bakan osman 14 en iyi oran diyor. Oysa oyuna geliyor. Millet TL. mevduat yapmıyor ki diyen varsa ; yapıyorlar arkadaşlar. Dolarda herkesi bıktırmayı başardıkları için etrafta - dolara bulaşmam- laflarını duyan tl. mevduata gidiyor.
Yok be Psychocum nerede 5 cent, 3 cent yeter bana.
Hem hepsini de vermeyecegim, darilmasinlar kusmesinler diye bir kismini sadece.
3 centte 5 cent beklerken gordun, verdiler elimize.
Lakin ben benim kagitlar sayesinde cok sukur cabuk toparladim.
Sunu demek istiyorum, bir yerden sonra endeksin seviyesinde bagimsiz dusunmek lazim iyi kagitlarda isen.
Syg,
Borsa da açığa satış yasak olduğu sürece borsa 2 senti geçemez
Yabancılara TL satışını bankalar engellediği için de dolar yükselmez ancak sıcak olarak dövizini %15 gibi bankadan millet çekerse yükselir
veya yurt dışından, sınırlarımız dan bir felaket gelirse döviz ve faiz yükselir
3. olarak da 2020 de seçim olması lazım saygılar.
bu bir yatırım tavsiyesi değildir.
Ykb eski müşteri 1 milyon 12.60 oran nasıl
Mesajınızı geç gördüm Maalesef 12.60 dan bağladık. Ykb hep düşük veriyor ama yılların verdiği alışkanlıktan dolayı vazgeçemiyoruz.
YP Mevduatları, 1 Kas - Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatları önceki haftaya göre 0,23 mr USD azaldı ve 194,39 mr USD oldu.
Gerçek kişilerin mevduatı 0,78 mr USD artarak 119,95 mr USD; tüzel kişilerin mevduatı 1,02 mr USD azalarak 74,43 mr USD oldu.
https://resmim.net/f/wsFYyc.png
2013 de 5 cent idik..
Benim o gunku usd bazindaki portfoy degerim ile su andaki arasinda cok bir fark yok..
Tabii bu benim kagitlarimin performansi ile ilgili bir sey.
Yalniz 6 sene boyunca dolar bazinda bir sey kazanamamak da kotu tabii...
Artik bundan sonraki maclara bakacagiz.. :)
Syg,
Paranin adresi bist hamsinin adresi tava..
Syg,
450.000 TL'ye ev alacağım. Elimde 700.000 TL var. Peşin alacağıma banka kredisi ile alsam, parayı 10 yıllık tahvile bağlasam nasıl olur?
Yabancı bir siteden hesapladım. Ucucuna zarar ediyorum. Tahvil 10 yıllık 12.5% kadar yıllık. Banka faizi ise 0.99% aylık. Böyle bir maceranın, benzeri bir şekilde gerçekleşmesi mümkün mü? Birer yllık yapıp riske giremem - elimdeki para gider ve icralık olurum. Böyle yapan var mı? Ya da duyan?
Yoksa en iyisi nakit almak mı?
Zaman yönetimini kullanarak en iyisinden başlayalım. Elbette ev almamak.
Diğer yandan öncelikle her hangi bir kur riski almadığınız sadece faiz riski taşıyacaksanız.
Yılda 55-60 baz puan durasyon kaybı elde edebileceğini yabancı bir siteden hesaplamışsınız.
Yapılması makul ve bence sizin iktisadi öngörüleriniz ile sonuç netleşecektir.
Her hangi bir arbitraj kazancı bulunmayacağı için tahminlerin gerçekleşmesi ile kazancınız oluşacaktır.
Çoğu halka açık şirket cebinde nakit olmasına rağmen kredi kullanıyorlar. Buna örnek olur mu bilemedim. Vergi avantajı önemli tabii....
Cep Tlf operatör değişikliği yaptım.Burgan dilekçe istedi,şubeden dilkçe verdim.5. günde şifre ancak geldi.
Para bistte şimdilik :)
Valla buradaki üyeler kadar statükocu hazirun görmedim.
Bir de risk almayan, değişime direnen bir zihniyet oluşmuş; yolda 1 mio bulsam girmem borsaya diye.
Siz düşük faizinizle mutlu olun, kafanız rahat olsun, tercihtir. Ama risk alanın da hevesini kaçırmayın.
Dolarcılar en azından risk alıyor çünkü doğrudan kaybetme riskleri var çoğunun da maliyeti yüksek, alternatif maliyeti konuşmuyorum bile.
Bir soru sorduk zamanında; bir kişi de o zamanlar şöyle yap böyle yap diye öneri vermedi.
Ha ihtiyacım mı vardı öneriye yoktu, ama yine de bir dönüş beklerdim.
Oran paylaşmakla iş bitmiyor, tavsiyeler, trendler alternatifler paylaşılmalı.
İyi ki çıkmışım mevduattan 6 ay önce diyorum.
Mesela BIST Endeks fonu bir ay dolmadan %10 kazandırdı.
Ha ben de kazandım; sorarsanız diye yazıyorum.
Zaten başlıkta da fazla üye kalmamış, bu faizlerle daha da azalır.
Eksi reel faize daha bir süre devam edilir.
Herkese bol kazançlar olsun.
Düşünün işin çarpıklığını. Normalde böyle bir durumun imkanı olmaz, banka sana kredi vereceğine kendi alır tahvili daha karlıysa. Bankalara zararına kredi verdiriyorlar.
Ev kredisi için ek masraflar da var bankanın aldığı, onları da bir öğrenin hesaplayın, kredi ucuz diye onları şişirmiş olabilirler.
Aylık 0.99 faiz ne demek, bunun yıllığını öğrenebilir misiniz? Basit faizi 11.88, bileşik faizi 12.54 yapıyor, biri sizin tahvil faizinin altında diğeri üstünde. Tahvil faizinde %10 stopaj da vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Paranızı altın-dolar-borsa vb. alanlarda kullanıyorsanız on yıl bağlamak yerine kredi çekebilirsiniz, sermayeyi yitirmemiş olursunuz, diğer alanlardan kazanacaklarınız faizi çıkarmalıdır. Parayı bu tür riskli/getirili alanlarda kullanmıyor düz mevduat vb. yapıyorsanız zaten reelde bir şey getirmiyordur, evi kredisiz alabilirsiniz uğraşmaya değmez.
Fikirlerimi yazdım, para da karar da sizindir. Kolay gelsin.
Hocam hisse.net forumun mevduat faizi/fonlar vs. başlığında benim gibi çoğu arkadaşın profili düşük risk / nispeten düşük getiri profili üzerine kurulu. 1 ayda %10 alırsınız öbür %10 gider. Elbette borsada, riskli enstrümanda değerlendirebilirsiniz yatırımlarınızı.
Ama burada biz, az riskli ve enflasyonu yenebilen yatırım enstrümanlarını arayan/kullanan insanlarız. Benim de borsa da; türev piyasalarda bir ayda %100 kazandığım dönemler oldu. Artık ana param daha büyük ve sınırlı bir miktar reel getiriye razıyım ve o yüzden bu başlıktayım.
Ama bunun statükocu olmak ile ne ilgisi var. Artık risk almak istemiyorum, o yüzden likit fon alıyor, mevduat yapıyorum , siz de istediğinizi yapın, sıkıntı nedir ? Bu başlık borsa başlığı değil ki.
Sabit getirili yatırım enstrümanlarının başlığı burası.
Büyük Toplu para asla tek kademede Gayrimenkul.e yatirilmamali..büyük hata
Kredi çekilerek birşey demiyorum
Yine de emlaga sıcak bakmıyorum
Benim demek istediğim sadece bankadaki faiz oranlarını paylaşmaktan ziyade, faizler nereye gidiyor nereye kadar düşecek ne zaman artacak, alternatif ne olabilir vs bunların da sıklıkla paylaşılması yani vizyonu ve kapsamı biraz daha geniş tutup bilgisi nispeten az olan arkadaşları da bilgilendirmek. Bakınız yatırım fonları başlığı. Elbette kim nereye yatırım yapar herkesin tercihi kendine, kimse de karışamaz ama yatırım alternatiflerine devamlı bakmak lazım. Dediğim gibi bir arkadaş 1 mio yerde bulsa bir kuruşu ile borsa da oynamazmış. Statüko dediğim bu yoksa risk seversiniz sevmezsiniz ayrı. Bol kazançlar
Uzun bir süredir döviz mevduatı için İcbc'ye park etmiştim. Cuma günü 2.40 oran verdiler, parayı çekeceğimi söyleyince oranı 2.75'e yükselttiler yine de vedalaştık. Parayı da aynı gün çekebildim. Genel anlamda bu bankadan memnun kaldım diyebilirim. Vade dönüşlerinde müşteri temsilcisi arayıp yeni oran konusunda bilgi veriyordu. Birkaç defa da faizlerin düşeceğini belirtip, yüksek orandan daha uzun vadeyle bağlamamı sağladılar. Fakat bu oranla çok müşteri kaybederler. Bu arada İstanbul Maltepe şubesi, Küçükyalı şubesiyle birleşti. Onlarda küçülmeye gidiyor.
Bugüne kadar elimdeki Euroları en yüksek oran olarak yüzde 2 verdiklerinden dolayı faizde değerlendirmemiştim, şimdi Doları da bu seviyeye çektiler. İki seviyesindeki faiz için bankaya yatırıp risk almaya değmeyeceğini düşünüyorum. Bu nedenle bir süre faiz defterini kapattım, al-sat yapmaya devam.