ukalalık yapıyorsun deme
ben zaten yanlış hissede olmam. zamansa gedzadan sonra alıp sattığım hiç bir hisse sattığım fiyatın altını görmedi. ya sattığım anda ya birkaç gün sonra gittiler öyle az buz değil gidişleri.
Printable View
https://www.ensonhaber.com/dunya/mac...-kizginMacron:
Afrikalılar Türkiye ve Rusya yüzünden bize kızgın
Emmanuel Macron, Afrikalıların sömürge dönemi sonrası Fransa'ya kızgınlıklarının arkasında, Rusya ve Türkiye'nin stratejilerinin olduğunu söyledi.
Ne yapacaklardı teşekkür mü edeceklerdi! şükran duyup hayırla mı yad edeceklerdi?
https://www.ensonhaber.com/kralspor/...-susturmaliyiz
Türk asıllı Alman oyuncu, İslamofobi'nin yükselişe geçtiğini dile getirirken, "Ne yazık ki Avrupa'da ve dünyanın diğer bölgelerinde medyanın da büyük rol oynaması sonucunda İslamofobi ve İslam karşıtlığı yükseliyor. İslamofobi'ye onu pekiştirmeyecek şekilde yanıt vermeliyiz, aksine onu silahsızlandırmalı ve susturmalıyız" ifadelerini kullandı.
analar ne yiğitler doğuruyor!
https://www.ensonhaber.com/dunya/emm...e-hazirlaniyor
yaw şu macron'a birisi kavramlar sözlüğü hediye etsin
laiklik sistemdir kişiye özgü bir şey değildir, tüm inançlara eşit mesafede duran adil sistemin adıdır, onun anladığı gibi bir inancın diğer inanca baskı yapması da değildir.
Abicim Anele deyip deyip yaramızı deşme [emoji3526]
Temele uydurulmayan nadir hisselerdendi, kazığı bana büyük oldu. Geçen 19 aya mı yanayım, bir de üstüne kol bacak kesmeme mi yanayım. Neyse, bunlar bizde hep birer ders olarak yerini aldı...Yatırım tavsiyesi değildir.
o arsanın yeniden değerlemesi en son ne zaman yapılmış.
eğer çok uzun zamandır yapılmamışda bir yeniden değerleme yapılır yada beklentisi oluşursa o zaman hisse geçmişte durdo'nun, peng'nın gittiği gibi gidebilir, yok arsa ile ilgili bir beklenti oluşmazsa hisse ederine çok yakın.
firma çok ylın geçmişte el değiştirdi arsanında satmadan yakın geçmişte yeniden değerlemesini yapmadan satmışlarsa ki sanmam, gerçekten aptaldır o yönetim, aptal oğlu aptaldır.
Yeniden değerleme müessesi 2004 yılından itibaren yapılan bir düzenleme ile kaldırılmıştı. O zamandan beri iktisadi kıymetler üzerinden herhangi bir değerleme yapılamıyor.
Maalesef öyleydi ve onda beklerken büyük fırsatlar kaçırdık bu 1
hisse bilanço bozulduktan sonra gitti bu 2
hatırlarsınız tekfen ve uluse giderken arada bir mukayese yazıları yazıyordum 3.
hep beraber kafayı sıyıracaktık, neredeyse sermaye kadar kar gitirmesini bekliyorduk
yakın bir şeyde getirmişti şimdi bi şey yok,
o zaman 550 milyon dolarlık iş yükü vardı ki küçücük firmaya büyük işti vs vs.
Durdo; Fabrika arsasını Finansal kiralama (leasing) sözleşmesi ile, yani başka bir deyişle "Taksitle ev sahibi ol yöntemi" ile satın aldı. Böyle bir sistem Yeniden değerleme mekanizması kapsamına girmiyor. Penguen'in ise, nasıl bir yol izlediği konusunda bir bilgim yok.
https://www.ensonhaber.com/gundem/al...egerlendirildi
AVRUPA SİHA'LARLA MÜCADELE EDEMEZ
Uzmanların görüşüne göre, Avrupa devletleri Azerbaycan'ın kullanmış olduğu silahlarla mücadele edecek durumda değil. Polonya veya Fransa silahlı kuvvetlerinin hava savunma sistemleri sadece uçaklara yöneliktir. Küçük saldırı İHA'ları gözetim sistemlerinden gözükmeden geçti ve sürülerde savunma önlemlerinin üstesinden gelebildi. Ek olarak, elektronik müdahale önlemleri bu sistemleri kör edebiliyor.
https://www.ensonhaber.com/gundem/tu...i-ortaya-koydu
Sosyal güvencesi olmayan ABD'li bir korona hastası, tedavisi karşılığında hastaneye 20 bin dolar, Avrupalı ise 10 bin dolar ödemek mecburiyetinde. Türkiye'de ise tedavi ücretsiz.
https://www.ensonhaber.com/gundem/cu...avvur-ediyoruz
O dediğin şey olmaz olmayacak tayyip, orası bir hristiyan klubü!
parçalanan yugoslavyadan doğan tüm ülkeler bizden sonra başvurup üye oldular
nedenini hiç mi sorgulamıyorsun?
bizim dinimiz farklı toprağımızda avrupa kıtasında değil iki arada bir derede durumu var
asl olan o birliğe üye olmak değil avrupalı'nın ekonomik seviyesine çıkmaktır
diğer asyalılar hiç diyorlarmı biz avrupa birliğine gireceğiz diye?
Her iki taraf da kendini kandırıyor oyalanıyorlar vesselam.
Bu iş böyle olmaz tayyip
''ahdim olsunki alt gelir grubunun yaşam kalitesini yükselteceğim'' demiştin.
geçen seneden beri artan maaşımda gıda fiyatlarıda belli.
mevsiminden önce alıyor değilimki ondan pahalı diyeyim
geçen sene 3 liraya aldığım lahana şimdi 10 lira:
19.5 liraya aldığım dilimli kaşar 41.50
Hayvancılığa ve tarıma büyük yatırımlar olmadan olmayacak
arz talebi karşılayamıyor az olan şey kıymetli olur düz mantık
gıda fiyatları ondan sürekli yukarı gidiyor ve enflasyon düşürülemiyor
nasıl olacak bu iş benimde kafam karışık çoban bulamıyor çobanı ithal ediyoruz!
https://www.ensonhaber.com/gundem/ch...-tepki-topladi
Bu kafada muhalefetten bir cacık olmaz
adı boşuna dokuza çıkmadı inmez sekize de, indirmek içinde bir pişmanlık bir geri dönüş yok.
İktidar, Muhalefet Hiç bir partiye güvenmemek lazım. Bırakın Siyaseti Siyasetçi yapsın. Herkes kendi işini yapsın. Herkes Mesleğinde uzmanlaşsın. Takım tutar gibi fanatiklik yapmasın. Milli duygular başka şeyler, o her zaman olmalı, ama tarafsızca ve kalpten olmalı...
iktidarı da muhalefetide bizim içimizden çıkan insanlar
siyaset hayatın gerçeği
Halil REÇBER'in bir kitabı var şahsen tanıyorum, çok temiz bir çocuktu görüşüyorken
kitabının adı
''Ekonomi ve siyasetin nabzı BORSA'' diye.
Devlet denen şey bir toplumun organize olarak belli kurallarla yönetilmesi
devletsiz olmaz, devletsiz olmayınca siyasetsizde olmaz, devleti idare edenler siyasetçiler
kırsal kesimde yaşayıp tarımdan geçiminizi sağlasanız eh işte hayatta kalırsınız güçlü iseniz
metropollerde sular bir kaç gün akmasın tuvalet ihtiyacını gideremezsin.
Durdo da olay farklı...
Değerlemeyi o dönem Heidelberg ten aldığı ve dünyada sadece birkaç adet satılan bir makine ( fabrika demek daha doğru) pazarlığı gereği yapıldı.
Nedeni makina 6 milyon euroydu , o dönem durdo 7 milyon Euro dan işlem görüyordu. ( Garanti leasing değerlemesi 11 milyon Euro olarak kayda geçti )
Ve Makina pazarını geleceğini bilen Acemyan , satışı yapmak isteyen Heidelberg uzlaştı...
Ve kesinlikle doğru bir hareketti...
Yakında bir gelişme daha olacak.
Saygılar
craps, pawnstar, svilengrad
Yakın dönemde 3/6 ay içinde Gedza ile ilgili böyle bir gelişme bekliyorum, inşaatı bitirmeleri ne yakın.
Umarım yanilmam.
Saygılar
durdo da ne gelişme olursa olsun beni zerre miktar ilgilendirmiyor benim paramla işlem gördüğü fiyatın 1/4ü etmez, borcunu görmezden gelemem.
gedzada da bir kapasite artışı ciro artışı görmedikçe yada kapasite artırıcı ciddi yatırmlar görmedikçe ilgilenmiyorum.
Ben FİRMANIN pay değerine bakarak aaaa şu fiyatı görmüş şuraya kadar düşmüş ucuz diyerek şuursuzca bilinçsizce hisse alanlardan değilim
bana hesap ekstreni göster de demeyin.
Dostum, Durdo makinayı yeni aldı sayılır. Asıl değerlemeye konu olan Fabrika arsasını 120 ay (10 yıl) vade ile finansal kiralama yöntemi ile kiracı olduğu kurumdan satın almış. Dolar Taksitlerini halen ödemeye devam ediyor.
Ciro, yatırım ile artar...zaman ister. Taşın altına elini koymak bu dönemde doğru bir harekettir.
Durdo bunu başardı. . Sıra Gedza da.
Olağan şekilde stabil karlı şirketler , bu dönem( 2021 ilk çeyreğine kadar)yatırım yapmazlar ise gözden düşeceklerdir. Unutulmamalı.
Ölmezsek seneye bu zamanlar tekrar değerlendiririz.
Doğru sektör ,doğru pazar ,doğru işletme risk almalı... 2 yıl içinde global paralar dahil tüm banknotlar değer kaybedecek.
Kazananlar o zaman sadece kazanmış olacak. Filmin sonunda ...
Nacizhane çok dikkatli olun, çok az tahta var geleceğin doğrusu olarak.
Saygılar
40 kere dedim
bu piyasada bir çikolatacı firma 1/1.5 milyar cirosuyla 140 milyar piyasa değerine ulaşabilip, ülkenin tüm bankalarının piyasa değeri toplamına ulaşabiliyorsa
bu piyasada mantık yoktur.