Merhaba,
Fonlarýn içeriðinin olduðu tabloya ulaþamýyorum linkini tekrar atabilir misiniz teþekkürler
Printable View
Merhaba,
Fonlarýn içeriðinin olduðu tabloya ulaþamýyorum linkini tekrar atabilir misiniz teþekkürler
Katýlýyorum, bir de ekþisözlük’teki ‘bir yatýrým aracýný berberinden taksicinden duyduysan çýkýcan aga’ indikatörü var.
Asla þaþmayan bu indikatöre göre sözlükteki küçük warren buffetlarýn sayýsý artýyorsa, ralli devam eder.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Sayýn Hellistheothers, önceden konuþulmuþtu ama teyit amaçlý soruyorum. Doðru mu yanlýþ mý bunlar yanýtlarsanýz sevinirim:
1) TTE fonunda zaten stopaj yok (o yüzden mart sonuna kadar satýp tekrar almanýn manasý yok)
2) AFT fonunda durum deðiþmedi. Stopaj var.
3) GMA ve GBC'de stopaj var (Murat Salar'a twitterden sordum)
4) NNF ne zaman alýrsak alalým zaten stopaj yok.
5) TCD ve IPJ fonlarýnda stopaj var...
vakit bulup yanýtlamanýz dileðiyle... selamlar...
hellistheothers cevaplayacak da her þeyde olduðu gibi buradada saçmalýk var.Aslýnda buradaki amaç dövize kaymayý önlemek ama döviz olmayan deðiþken fonlara stopaj var; içinde çoðu varlýk döviz olan fon sepetlerinde stopaj yok.Altýn fonlarýnda stopaj yok ama GBC'de var.Bu arada yazdýklarýn doðru.
ODV fonunu inceleyen oldu mu? Fon daðýlýmýyla yýllýk gelire ulaþmak zor ama yabancý hisse senetleri mi çok yükseldi acaba?Bu fonu inceleyen olduysa bilmek isterim.
Dün bütün dünya borsalarý artý kapatýrken Garanti'nin yeni temiz enerji fonu -1 yapmýþ.
Üstelik kur farkýda yoktu.
Büyük baþarý gerçekten :)
Ak Portföy Teknoloji Þirketleri Hisse Senedi Fonu, uzmanlar tarafýndan seçilmiþ 20 yerli teknoloji þirketine, kendi bankanýzdan, tek iþlemle, yaklaþýk eþit aðýrlýklý olarak yatýrým yapmanýz için fýrsat sunar!
Fonun yatýrým yaptýðý þirketler*; Alcatel, ARD Grup, Arena, Armada, Aselsan, Datagete, Fonet Bilgi Teknolojileri, Indeks Bilgisayar, Karel, Kron Telekomünikasyon, Logo Yazýlým, Netaþ, Papilon Savunma, Plastikkart, Smartiks Yazýlým, Link Bilgisayar Sistemleri, Arçelik, Vestel, Turkcell’dir.
TTE'de %20 LOGO, %15 Aselsan vardý, bu haliyle birbirinden farklý stratejide fonlar.
Bunu da düþünmek lazým.
Saygýlar.
AFT 2.76 yapmýþ. Þurada "defansif bir fon alacaksam bunu alýrým" demiþtim, þu üç aydaki yatayýyla bile gösterdiði üzere, emtiadan daha güvenli olduðu aþikar. https://www.hisse.net/topluluk/showt...84#post5097184
[Altýna 1750'lerde girmiþ, 2000'lerde çýkmýþ, sonra 1850'lerde yeniden girmiþtim, geçen gün halka arzdan gelecek parayla kapatýr sonra baþka fonlara girerim diye zararla çýktým. zaten 1770'lere indi, kalsaydým da hepsini alacakmýþ. Qinvest'in Gümüþ'ü de birkaç ay evvel tüm fonlar içinde deli bir yüzdeyle zirvedeydi, þimdi diðerlerinin gerisinde kalmýþ. Yani verdiðini geri alan, yabancý hisse senetleri deðil, emtia oluyor. Zira dolarýn 8.50'den buralara iniþinde bile kar getirdi yabancýlar. Farzedelim ki endeksleri indi, bizde dolar illaki yükselecek ve bunlar çýkýþ öncesi yine yatayda kalacak. Altýna, gümüþe güvenemiyorum ben.]
Yalnýz, Ak Portföy telefonlara çýkmýyor, yarýn isim deðiþtirecek fonlara dair kendilerini arayýp erken giriþ yapmayý düþünüyordum, keyifleri bilir. Ziraat de çýkmýyordu. Yapý Kredi bu alanda en iyisi ama onlar da haklý olarak kendi fonlarýyla ilgili olmayan hususlarda eksik kalýyorlar.
Bu akþam, daha önce bahsettiðim yerli fonlarýn -8, -9 yaptýðý günün öncesi akþamý gibi, RTE tebaasýyla toplanýp konuþacak. Her þey olabilir, yerli piyasada yahut dolarda iniþ fýrsatý gözlüyorum girmek için. 2/3 nakitteyim.
P.S. Yine havuzda seçtiðim IDH Bist 100 Dýþý da 2.27 yapmýþ. Uzaktan izliyoruz...
Henüz tabi sanmýyorum portföylerini ful hisse ve etflere girdiklerini ama garantinin temiz enerji fonu, kendine bu endeksi benchmarký almýþ (%60). Fon sahipleri, yaklaþýk olarak ilerleyen günlerde bu endex ile karþýlaþtýrýlabilir.
https://tr.investing.com/indices/nas...e-green-energy
Yine burada (https://www.hisse.net/topluluk/showt...84#post5097184) bu yeni fonun daha iyi bir yönetimle selefini geçebileceðini söylemiþtim, siftahý yapmýþlar. Neyse, pr'lar, yanlýþlýklar vb. yazýp yeni üyeleri karalamaya devam edin siz. Sabah moderasyondan yazdýklarýmýn silinmesini rica ettim ancak henüz dönüþ alamadým. Silemediðim için üstüne karalýyorum. Yoksa emeðe deðecek iyi huylu bir kitle göremiyorum. Ýþin komiði, yazdýklarýmdan farklý bir þey söylemiyor oluþunuz, sadece kendi çizdiðiniz çemberin dýþýndaki yeni seslere saygýnýzýn olmayýþý. Sahte nezaketle saygýsýzlýk örtülmüyor, bunu da PR sunumuma not düþeyim.
qinvest'Ýn katýlým fonu PDD'si bugün iþleme açýlmýþ görünüyor. Ben göremedim, görebilen teyit eder mi, listede var mý ?
Stopajsýz olmasý avantajý ile eib'e alternatif olabilir o seviyede risk içerirse.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=PDD
Çok tabii ki alakasý var. Yerli dýþýndaki kýsmý yabancý olarak ayýrdýðýmýzda, emtia da yabancý hisse fonlarý da bir ayaðý dövizde duran enstrumanlar. Altýn ve gümüþ arttýðýnda dolar genellikle eksi yönde hareket ediyor. Birlikte düþtükleri de oluyor ancak yükseldikleri pek nadir. Yabancý hisselerde dolar yatayda da kalsa, düþse de kazanç saðlayabiliyorsunuz. Ay ay dökümleri vardý, mart dýþýnda zarar ettikleri olmadý geçen yýl. Altýn 3 aydýr -5 ila -10 bandýnda. Yerli piyasaya alternatif olarak bu ikisi var kürsüde at koþturan. Eurobondlarý, para piyasalarýný saymayacaðýz herhalde cýlýz performanslarýyla. 3-4 günlük rallileriyle %10 kazandýrýyor bu fonlar. TEFAS grafiklerinde hepsi mevcut. Düþükken almak yetiyor. Petrolde bile kazanmýþtým birkaç ay evvel dolar yatayda iken (39-43 bandý). IPJ diðerleri kadar inmiyor mesela, yatay seyredip daha da üstüne atýyor uzun zamandýr. AFT bu yönden daha öngörülebilir.
Ben aft taþýdým geçen yýl iki kere yüzde 10 civarý kar alýp kaçtým.
Yay hiç almadým ama içerdiði hisseler nedeniyle yay nasdag tech indeksi ile daha korele, aft de Avrupa ve çin menseili teknoloji firmalarý da var.
Bu iki fon için tek çekincem, hisselerinin çok iyi deðerlenmesi. Belki çok daha fazla deðerlenecek ama þu anda gönül rahatlýðýyla alamýyorum
Ayný mantýkla IPJ'den çýkmýþken geri dönmek için bir müddet bekledim. Sonra grafiðini inceledim. 3 aylýk periyotlarda bakýyorum yineleyen iniþ çýkýþlar için. Çýkýþlar genelde 4-5 gün sürüyor hepsinde aylardýr. Ýniþ için beklemek adýna. https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPJ 22 aralýkta 2.21'den girdim. %10'u geçtiðinde bozmadým, çok az indi, þu an 13.44. Tesla bu fonun %8'ini oluþturuyor. Geleceðin yatýrým araçlarý arasýnda Bitcoin, yenilenebilir enerji ve gümüþle beraber elektrikli araçlar da sayýlýyorken, bence makul bir tercih. Bitcoin'e zerre inancým yok. Gümüþte trenin kaçtýðýný düþünüyorum, geçen yýl 2'lere indiðinde giren kazandý. Yenilenebilir enerjiyi ve saðlýk fonunu bekliyorum, olur da tarýma, gýdaya, genel olarak otomotive yönelik fonlar da olursa onlara da yüklü girerim, haricinde IPJ kadar güven veren fon yok þu an benim için. Baþlarda zarar edip sonra oturmasý da güven veriyor, tersini yapan onlarca rekortmen eski fona göre. Zaten yýllýk kazançta kürsüye de oturmadý, ilk onda kar getirip öyle devam etmesi daha iyi benim için.
Yapý Kredi ve Ziraat Bankasýnda henüz gözükmüyor. Muhtemelen kurumsal yatýrýmcýlarý kabul ediyorlardýr baþtan, tefasta 3 yatýrýmcý gözüküyor ve tedavüldeki pay adedinde küsurat yok. Yada deneme yapýyorlardýr, tefas sayfasýnda "TEFAS Ýþlem Durumu - Ýþlem Görmüyor" þeklinde.
Alýma baþladýðýnda valörsüzdeki mikarýn büyük kýsmýný bu fona geçireceðim. Katýlým deðiþken olarak t+1 valörlü bir fon arýyordum(Ktm t+2), güzel oldu.
Brent Petrol tam 5 yýl önce 35,97 dolarmýþ o gün 1 dolar=3,03 TL imiþ yani 5 yýl önce 1 Brent Petrol kontratý=108,99 TL imiþ
Þu an Brent Petrol 55,59 dolar. Bugünkü kur 1 dolar=7,40 yani þuan 1 Brent Petrol kontratý= 411,37 TL
5 yýl önce Brent petrol yatýrýmý yapan Türk vatandaþýnýn TL bazlý kazancý yukarýdaki hesapla %277,4 ediyor.
Þimdi yukarýdaki gibi deðil de Türkiye'de Petrol yatýrým fonu olan AES - AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETÝ FONU alýp tutsaydýk 5 yýlda ne getiri elde edermiþ onu hesaplayalým.
5 yýl önce AES fonu alýp 5 yýl boyunca dokunmasaydýk elde ettiðimiz getiri TL bazlý %34,6
Bu aradaki farký sadece yüksek yönetim ücreti ile açýklamak yetmez bence... Arada tam 8 kat fark var
O kadar güzel özeti olmuþ ki aslýnda bir çok þeyin. Dayanaklarý, baz aldýðý benchmarklarý giderken, onun beþte biri gitmeyen fonlar üretiyorlar. Bu yüzden getiriye bakmayýn, Getiri / benchmark'a bakýn dayanaklar gerilerken bu fonlar çok fena geriler diye çýrpýnmamýn hep nedeni bu.
Çamuru baz alsýn. Ama her yýl çamur getirisini %10 geçsin, çamur fonunu alýrým. Çünkü matematik çok basit aslýnda. Bütün komodite ve endeksler artýþ oranýnda, bir vadede birbirine yakýnsayacak. Neye yatýrým yapýyorsa, yatýrým yaptýðý üründen pozitif ayrýþmasý þart.
Çünkü yatýrým fonu þu demek. Ben sana ücret ödeyim, senin finansal know-how'ýn yüksek, bilgiye eriþimin fazla, bu ürüne baðlý yatýrýmý ben yapmayým sen yap, sen daha iyi anlarsýn, benim kazanacaðýmdan fazla kazan.
Sen kimsin arkadasim? Coluk cocuk doldu piyasa.Son donemde piyasaya girip 3 5 kazanip kendilerini hustad gibi gormeleri de cidden cok itici.
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
21 Ocak 2021 Tarihli PPK Kararý: 1 hafta vadeli repo ihale faiz oraný sabit tutuldu.
Arkadaþýn ilk mesajýndan sonra bu durumu özetler bir mesaj yazmýþtým. Bu tipleri çok gördüm forum alemlerinde. Amaçlarý az çok bellidir. Bunlara cevap vermemek ve ciddiye almamak en güzel cevaptýr. Ben engelleyip geçtim. Moderasyonda gereðini yapacaktýr.
Bist ve dolar tepki vermedi.tam gaz devam