Yahu insanlarin kendi hesabını bu şekilde pazarlaması beni çok güldürüyor..
İyi deneme...
Üstad hsh hsh...
dual
Printable View
bir rahatsızlık var lakin nedir, dolar endeksine rağmen TL. yukarı gitmeye çalışıyor..?
niye dellendi şimdi bu?
Ben twitter yalancısıyım.
Trump 'ın Rusyaya verdiği çok gizli bilgi nedeniyle oluyor bu hareketler.
Afferin TRUMP 'a; bizi direkten çevirdi.
BELMA CENGİZâ€*@Belmacengiz0707 5 sa.
$ Dün akşam 3,54 gördü bunun sebebi DXY deki sert düşüş tamamiyle siyasi TRUMP ın gizli bilgi paylaşımı ile ilgili.
Bu saate gelindiğinde işin boyut değişti :
1 -TRump ın görevden alınmasına kadar gitti
2-VİX endeksi (korku ) 10 lardan 12,20 çıkt %14,55 primli
3-diğer taraftan K.Kore gerginliği GERİ ADIM ATMAYINCA
ABD, destek veren ülkelere yaptırım geleceğini söyledi.
10 yıllık TR %10,59 dan 10,70 lere çıktı .
BİZDE İŞLERİN TERS GİTMESİ BU GİZLİ BİLGİ STRATEJİK VE JEIPOLİTİK OLARAK FİYATLANMAINDAN KAYNAKLANIYOR.
Artık bu bilgi ne ise işin içine İsrail de girmiş
ve bölge güvenliğini tehdit edecek bilgi paylaşımı oldu demiş.
TL nin değer kaybı bu güvenlik bilgisi bölgede kilit olduğumuz için yükseliyor.
bu gerilim artarsa $ da içerde artar karar sizin
VİX endeksi (korku ) %33 değerlenmiş durumda, altında %2.76 arttı. Neler oluyor :s
Trump , vallahi ben başkanlığın bu kadar zor bir iş olacağını düşünmemiştim. Başkanlıktan önceki hayatımda daha mutluydum.....
DEMİŞ.
Sıkıldı bence.
Trump ne bilgisi verdi acaba ..Rusların bılmedigi ama ABD nin bildiği bence gene danışıklı dövüş. Malum belki birinden taktik almıştır Trump
%46,38 oldu :)
https://tr.investing.com/indices/volatility-s-p-500
Yuh. Eur/Dolar paritesine bak. 1,12 ye doğru gidiyor neredeyse. Bundan 3-5 ay önce bunu söyleyeni tımarhaneye tıkarlardı.
Bakalım nereye kadar tırmanacak
Euro 4,02 leri geçmiş gece. Daha önce ocak2017 de anlık maksimum 4,17 leri görmüştü.
TL tereyağı gibi eriyor, dolar eski seviyesine gelmedi 3,58 lerde diye durumu anlayamayanlar var.
Uzun vadeli grafige bakiniz....Niye sasiriyorsunuzki?....10 yil icinde GBP/USD 2.15 ten 1.15, EUR/USD 1.61 den 1.03 kadar dusmustu...Dolar 10 yildan beri butun global paralar karisisnda bir yukselis trendi icinde idi.....Bu trend bitmis olabilir yada bitmeye yakin bir evredeyiz...Uzun vadeli trend degisimleri yavas yavas olur...Cogunluk Euro ve Pound cokecek beklentisi icerisindeydi...Yada o sekilde inandirilmak isteniyordu......
kurt iş adamı, hiç bir bilgi vermemiştir.
abd nin karanlıkları trump u sıkıştırmak için devamlı böyle haberler ile trump u yok etmeye oynuyor.
suriye bombalaması da karanlık güçlerin trump a diretmesi ile oldu.
trump da bunların ağzına bir parmak bal çaldı. pyd silahlanması yine aynı oyun..
BENCE trump daha başkanlığı almış değil.
ben demiştim. ama erken atlamışım dolara.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...p?t=558&page=3
ABD Başkanlarının bu dünyanın en güçlü yöneticileri.
Çünkü temsil ettikleri devlet dünyanın en güçlü devleti.
Ama başkanın gücü, bizimkinin gücü ile kıyaslandığında ABD Başkanının Erdoğanın acıyacağı bir ferdi güç seviyesinde olduğu görülecektir.
Hani tabir caizse ABD Başkanı Beyaz Saray bahçevanının işine bile zor son verir.
Astığı astık kestiği kestik bir güç seviyesi, son Anayasal değişiklikle bizim Cumuhurbaşkanına verildi.
Erdoğan, seçildiğinden beri basının, sistemi ayakta tutan kurumların, Trump'ın üzerine gidişlerindeki çaresizliğine bakıp Trump için üzülüyordur.
Yönetici dediğin godumu oturtmalı...
Ne o öyle....
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, dolar kurundaki artışın ABD kaynaklı olduğunu söyledi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, dolar kurundaki artışın tamamen ABD iç siyasetinden kaynaklı olduğunu belirtti.Gedikli, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Tüketici Güven Endeksi'nin Mayıs'ta geçen aya göre % 2,1 artış gösterdiğini, hanenin maddi durum beklentisinin ise % 1,4 artışla 92'ye yükseldiğini belirterek, "Ekonomiye güven, siyasi istikrara bağlı olarak artmaya devam ediyor. Bir başka önemli nokta ise işsiz sayısının düşeceğini düşünenlerin oranının artması. Yapısal reformların sermaye piyasaları, finans, üretici ve ihracat sektörlerinde hızlıca hayata geçmesi gerekiyor, odağımız ekonomi olacak." dedi.
Gedikli, açıklamasında şunları söyledi:
"ABD siyasi iç sorunlarından dolayı Fed faizi artışı ötelenmesi Türkiye için fırsattır, reformlar için zaman kazandırır, iyi değerlendirmeliyiz.
Dolar kurundaki artış tamamen ABD iç siyasetinden kaynaklıdır. ABD başkanı Trump'ın başkanlık koltuğu İLE alakalı spekülatif haberler temel tüm ülke kurlarında yaşanan geçici bir dalgalanma süreci.Fed faizi artıramayacagı için oluşan olumlu havadan kaynaklanan kardan bir miktar kayıp söz konusu. Ancak ABD başkanını görevden almak yasal olarak öyle kolay değil ve öyle birşey olacağını sanmıyoruz Kısacası: Türkiye'den kaynaklı bir sorun yok!"
DÖVİZ SEPETİ YUKARI KIRDI. DOLARDA İLK HEDEMİZ 4.50 İLERİİİİİİİİİİİ.
https://i.hizliresim.com/370EPO.jpg
Kısacası: Türkiye'den kaynaklı bir sorun yok!"
Bir de onlar başlarsa seyreyle gümbürtüyü diye de anlamak mümkün başdanışmanın dediğini...:)
3.63 65 bandı önemli..
Paritenin yükselmesi dolardaki yükselişe ket vuruyor..
Yaz öncesi bi dabara dubara peşideler gibi..
Son günlerde iyice saçmalayıcılar ortaya çıktı 2.80 3 tl dolar hedefleri falan ..
Bu çok önemli bir sinyal..
Gariptir bilinmez bu saçmalayıcılar ortaya çıkınca nedense dönüşler yaşanıyor..
Yıllardır bu forumda bunu gözlemledim..
Hayır birilerinin adamı desemmmmmm..Komedi ...
Toplum psikolojisinin buraya süzülmüş hali midir nedir..
Borsadada öyledir..
Ne zaman temettücüler uzun vadeciler çıkar borsa iflah olmaz bi daha..
canikli:
Merkez bankasının banka senedi alması ile ilgili açıklamamız üzerine piyasada büyük bir *hassasiyet* oluştu. Biz bunu bir öneri olarak getirmiştik.Ancak oluşan *hassasiyet* ve geçmişteki acı tecrübelerin hatırlatılması üzerine bu teklifimizden vazgeçtik.Merkez bankası sadece geleneksel araçlarını kullanmaya devam edecek.
ne mutlu bize
çok ileri demokrasiyi kutlayacağız daha
düşünsenize
hem reis, hem başvekil, hem parti başkanı, hem her türlü yüksek mahkemelerin başkanı.
o kadar mutlu ve heyecanlıyız ki anlatamam.
bu necip millet her şeye layık
ne güzel.
yakışır.
Dolar mı Euro'yu döver, yoksa Euro'mu doları döver..:)
Bende dediydim ki doların güçlü olmaktan başka çaresi yok..:kahkah:
Biraz izleyelim bakalım..Trump gazının bitmesiyle beraber zayıf dolar AB'ye neyler..
Bu arada Çin bir mokluk ortaya çıkmasın diye ''deleveraging'' işlemine giriştiydi..
Baktıki bir mokluk çıkacak..:)bu hafta tekrar piyasalara para enjekte etti..
Bu gidişatın dönüşü yok artık..hep ileri, hep ileri..:)
In debt we trust..
Bovespa ve Real de şenlikli açılacak, Brezilya ETF'i Avrupa'da 14% ekside.
https://twitter.com/SantManukyan/sta...35260685697024
Ha bu arada, eller tahvil alıyor..
Peki ECB ne alıyor..süprüntü alıyor..:)
Başta batık İtalyan'larınkini..
ECB faiz arttıracak..:kahkah:
Türkiye CDS leri de tırmanışta...
TÜRKİYE CDS 214,22 % 2,82
Nedense bizden kaynaklı değilmiş...:)
KAHROLSUN ABD, KAHROLSUN NATO.
YAŞAŞIN ARAP NATOSU. TRUMP ARAP NATOSU KURUYOR. LİDER ÜLKE TÜRKİYE.
https://i.hizliresim.com/5gJDBq.jpg
0,16-0,20 kuruş arası seyretmesi gereken Euro dolar farkı 0,40 kuruşa çıktı.
Euro resmen şov yapıyor
Paramın %60 ile 3,59-3,57-3,54 den aldığım dolarlarımı halen satmadım...
Fırsat kolluyorum....
saygılar/başarılar