Sayfa 600/1013 İlkİlk ... 100500550590598599600601602610650700 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 4,793 - 4,800 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    bilançoyu kesinlikle 2 trilyona çekecekler....Mecburlar...bu kadar menkul kıymet piyasadayken risk çok yüksek...bunu 3-4 yıla yayarlar o başka...ama bilanço küçültmezlerde tahvil balonu patlar..ve tüm dünyaya yayılır..faiz yükltmenin doğal sonucuda zaten bilanço küçültmedir.
    İnşallah yapabilirler..yada belki bir yerlerden başlamak zorunludur artık, bilemiyorum..ancak öncelikle FED'in ve diğer büyük MB'larının genişleyen bilançolarından dolayı oluşmuş olan bir bir sürü patlamaya hazır balon var..

Birileri bu balonların en tehlikeli olanlarını aşağıdaki şekilde listelemiş:

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    İnşallah yapabilirler..yada belki bir yerlerden başlamak zorunludur artık, bilemiyorum..ancak öncelikle FED'in ve diğer büyük MB'larının genişleyen bilançolarından dolayı oluşmuş olan bir bir sürü patlamaya hazır balon var..

Birileri bu balonların en tehlikeli olanlarını aşağıdaki şekilde listelemiş:

kesinlikle katılıyorum....ama fed in elindeki en büyük balon...bilanço daraltsalarda daraltmasalarda olacak olan şey finansal bir kriz..söyle böyle değil..1929 buhranından daha büyük olacak.....ama ne zaman olur derseniz bilemem...

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bu bitcoin felan..

Bir kaç ay önce aklıma takılmıştı..

Yazmıştım..

sky is the limit..

Esasen bir mok bildiğimden değilde..

Ama hissiyatım koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrah.........

Burda koyun kim; altın gümüş..

Peki koyunlar neden yoklar...ne zaman ortaya çıkarlar..

Muhtemelen Central bankerler dingili kırdığı zaman..
    Bitcoin 1500 dolar.
    2011 de usame bin ladin i oldurduklerin de

11 000 bit coin 2 piza idi .

Digital bir adamin para dedigi digital sayi.

22 milyar dolar degerinde.

Etheryum gecen sene 1 2 dolardi.
    Yilbasinda 12 13 simdi 93 dolar.

Baska bir dunya.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Görünen o ki son üç haftada bu kadar döviz alışının kaynağı; bir miktar azalış gösteren TL mevduat ile aynı dönemde artan TL krediler olmuş. Özeti; ağırlıkla bankalardan alınan TL kredilerle döviz alınmış. Nitekim piyasadaki “KGF garantisi ile alınan kredilerin bir bölümü ile şirketler döviz alıyor” konuşmalarının altı boş görünmüyor.

Bunun da spekülatif amaçlardan çok, 200 milyar dolara ulaşan döviz pozisyon açığı olan şirketlerin “açık kapama” gayreti olduğu çok açık.

Özet şu; Türkiye’de siyaset normalleşmedikçe, olağanüstü hal kaldırılmadıkça, Merkez Bankası enflasyonu ciddiye alan ve güven veren bir para politikası izlemedikçe yurttaşların dövizle korunma, şirketlerin de döviz açığı kapama çabası terse dönmeyecek.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...ginak-40448792

Alıntı Originally Posted by Discover Yazıyı Oku
    Bitcoin 1500 dolar.
    2011 de usame bin ladin i oldurduklerin de

11 000 bit coin 2 piza idi .

Digital bir adamin para dedigi digital sayi.

22 milyar dolar degerinde.

Etheryum gecen sene 1 2 dolardi.
    Yilbasinda 12 13 simdi 93 dolar.

Baska bir dunya.

Evet onlar başka bir dünya..dünyada esasen başka bir dünya..

Tamam kısıtlamalardan felan Çin'den kaçmak istiyen bu bitcoin yolunu kullanıyorda..bu dijital paraların bu kadar pirimlenmesinin sebebi ne...esasen kağıt paralara güvenin azalması değil mi?..peki altın ve gümüş bu şartlarda neden yeteri kadar yükselemiyor..muhtemelen FED yükselmesinden rahatsız oluyorda ondan..en azından ben öyle düşünüyorum..

Eeee ne zamana kadar bu rahatsızlık, müdahale yani..bir gün MB'ları dingili kırma noktasına geldiklerinde, yani belirttiğim gibi gerçek koyunlar ortaya çıktığında acaba bu dijital paralara ne olacak...artmaya devam edebilecekler mi?

6.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Evet onlar başka bir dünya..dünyada esasen başka bir dünya..

Tamam kısıtlamalardan felan Çin'den kaçmak istiyen bu bitcoin yolunu kullanıyorda..bu dijital paraların bu kadar pirimlenmesinin sebebi ne...esasen kağıt paralara güvenin azalması değil mi?..peki altın ve gümüş bu şartlarda neden yeteri kadar yükselemiyor..muhtemelen FED yükselmesinden rahatsız oluyorda ondan..en azından ben öyle düşünüyorum..

Eeee ne zamana kadar bu rahatsızlık, müdahale yani..bir gün MB'ları dingili kırma noktasına geldiklerinde, yani belirttiğim gibi gerçek koyunlar ortaya çıktığında acaba bu dijital paralara ne olacak...artmaya devam edebilecekler mi?
    Sn.enki bu dijitalin olayı biraz başka geçen gün forumun bir başlığında okumuştum; "dijital para da sınırlar kifayetsiz kalıyor" yani hiçbir gümrük hiçbir kanun size işlemiyor, diğer altın/gümüş yada kağıt paraları yanınızda taşıyamazsınız ama bu coinler öyle değilmiş, bir hafızaçubuğuna at rakamları yada ezberin iyiyse ezberle istediğin yere git durumu varmış, sanırım bu yüzden bu kadar çok prim yapıyor yani sermaye kontrolden kaçıyor, yada kara para burada kendine yer ediniyor olabilir
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

7. Altin ve gumus sistem icinde
    1 e 10 1 e 100 eldeki para ile oynaya biliyorlar.

Ustelik usa kagit altin basabiliyor.
    Hemde dolar basabiliyor.

Ver 100 kg 1000kg karsiligi dolar. Dersen.
    Altin 1200 dolar degil 40 000 dolarda olsa basar verir.

Bu digital isi farkli.
    Ya gozlemliyorlar .
    Izin veriyorlar.

Bilmiyorum.

Cunki parasal sistemede tehdit.

8. https://youtu.be/i45dOwfhlEE

Bu aliyorsa birsey biliyordur.

Sayfa 600/1013 İlkİlk ... 100500550590598599600601602610650700 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •