Resmen altın dövizcilerin parasına göz dikmişler... Hepsinin Allah belasını versin
Printable View
Resmen altın dövizcilerin parasına göz dikmişler... Hepsinin Allah belasını versin
Aslinda bu sorularin cevabi, gecen yil yasadigimiz IBB secimlerinde var.
Adam kaybedemeyiz..! dedi mi, dedi.
Sonra secim sonuclarini, kendi yuksek yargiclarinin karariyla iptal etti mi ? Etti.
Simdi, engec 2023'de genel secimi dusun, cikan sonuca gore, kalk ordan diyeceksin, bu yonde, herhangi bir secim sonucunu kabul eder mi ? etmez..!
Peki bunun dolar degeri ile ne alakasi var ?
Cok alakasi var, bu doviz sorunu bunlari goturur bence ve goturecek.
Zaten dolar doviz derdi olmasa, ekonominin ne sorunu olabilir ki ?
Zaten zamlari esnaf yapiyor, verirsin cezayi, kontrol edersin.
Kafa bu olunca, millet dolara daha cok sarilacak, baska muhalefet yolu kaldi mi ?
Ayhan Başkan sabah gozünü Açtığında doların halini görürse akşama balık rakı var
https://i.hizliresim.com/CJiEzb.jpg
Totoyu sağlam kollayın arkadaşlar, hatta döte çift maske takın.
85 Milyon - 2 milyon = 83 milyon ÷ günde 100 bin aşı = 830 gün yapar.
Investing.com - Çarşamba günü açıklanacak Ocak ayı enflasyon oranı öncesinde bugün İstanbul Ticaret Odası, İstanbul daki enflasyonu ölçen İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksini yayımladı. Aralık ayında %1,36 artış izlenen İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi, 2021 Ocak ayında da %1,16 oranında artış gösterdi ve yıllık bazda %15,05 ile Ağustos 2019 sonrası en yüksek seviyeye çıktı. TÜFE nin de Ocak ayında %15 e yaklaşması bekleniyor.
doalrdaki düşüş irazda bu yüzden mb den yeni faiz arttırımı gelir mi diye bakıyorlar oysa mb artık faiz artışını tamamladı gözü enflasyonun aşağı gelmesinde anında faiz indirimine gidecek
tobb u müsiadı tüsiadı çok ses çıkaramıyorlar yalakalık derdindeler ama üyeleri kıvrım kıvrım kıvranıyor pandemi ve faiz sarmalına girdiler
hocam hiç bir zaman en yüksek seviyeden en düşük seviyeden zaten bilemesiniz o bile bilmiyordur :)
ancak demek istediğim belli kar ve zarar marjı ile işlem yapmak.
Misal 7 liradan 6 ay önce dolar alan biri dolar 8.50 iken niye satmaz bu sorgulanmalı.
Ya da 8.50 den dolar alan elindeki doları 7.50 ler kadar düşüp 8 lere çıktığında zarar kes yapıp satmaz bunlar tartışılmalı.
Resmen eşşeğin. İkine suyu kaçırdılar.. Bank kastelli bok yemiş bunların yanında
bu abanmalar boşa değil. 7.20'nin de altına zorluyorlar. zaten amaçlarını bloomberg soytarıları (bunlar yıllardır altın ve dolar alanların neden aldığını çözmeye çalışıyorlar) ve timoti ash açık açık söylemiş. zaten son kale dth ve yastık altı olduğunu biliyorlar.
doların güçlü olduğu zamanlarda dolar/tl'ye daha da basıyorlar inadına. veya altın artmaya başlayınca da aynı şekilde. mesela akşam piyasa kapandığında daha da basacaklar. rezervleri eksi'ye düşüren o küçük beyinleriyle strateji yapmaya çalışıyorlar. sermaye akın ediyormuş gibi çek pampa.
özet olarak içeride mahsur kalmış yatırımcıların hayali kimsede dolar euro altın kalmayıp ucuz fiyattan ve balon fiyatlardan bir an önce tüymek. aynı 2000 yılındaki gibi. sonrası zaten bu ülke için benzeri olmayan acı reçete de değil kemoterapi olacak.
Bu konuyla direk ilgili bir şarkı var Reha Bey,vallahi ben uydurmadım,adam şarkı yapmış,yetmemiş birde klip çekmiş,adam dediysem...:kahkah:
https://www.youtube.com/watch?v=5Pq4...hannel=KOTAKOT
Şöyle bir silksen beni kendime getirsen diyo. Aman ha L düşmesin
bir ay gecikme ile
Ayhan Başkana ne dediysek o :)
https://i.hizliresim.com/vZx5px.png
Sayın trust06,çok haklısınız ama emin olun dolar alanların en az %80 i,altın alan Ayşe Teyze modunda,bugün düşerse yarın yine çıkar deyip avunuyor,çünkü bu çoğunluğun amacı,trade etmek,arbitraj yapmak parayı artırmak değil,sadece parasının değerini koruyup bu yamyamlara yedirmemek,elbette bu artış ve düşüşler can yakıyor ama adam 7 ay önce 42 tl ye 5 litre yağ alırken bugün 75-85 tl arası aynı yağı alabildiğini görüp,parasını dolar veya altına gömüyor...kısa vadede zararda mı? evet uzun vade???
Tcmb'nin 3 ay vadeli döviz karşılığı tl swap ihalesinde teklif 3 milyar 412 milyon dolar
Nasıl hesapladığımı sormayın, 2008 yılında 1 litre ayçiçek yağı 2.29 dolar gaymeymiş, şimdi ise 2.69 dolar gayme bu hesaba göre dolar gayme ucuz.:dvr:
Korona bile akplilere bulaşmıyo....
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolar cok dustu..yandik, bittik mahfolduk...
Amerikalilar bile perisan olmuslardir "neden zamanında te le ye gecmedik" diye...
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şaka maka iyi bastılar USD'ye.
Sosyal medyada 1-1.5 ay sonra devlet tarafından bono arzı yapılacağı ve böylelikle DTH'leri çözmeyi planladığı konuşuluyor.
Malumlar kuru aşağı çekmeye çalışıyor.
Eurobond borçlanması sonrası olması bana yabancıya girişte çıkış için kur güvencesi verildiğini düşündürüyor.
sayın watcher benim söylediğim sözler genelde ayşe teyze modundaki yatırımcı profilinde
ama çevremde bir sürü beyaz yaka denilen tanıdıklarda da azımsanmayacak sayıda "Ayşe Teyze" var.
ben bunları eylül ayından beri uyarıyorum düşüşle ilgili kendimce, amacım en azından BELLİ BİR DÖNEM zarar etmelerini istedim.
uzun vadede daha fazla kazandırır ancak 1 sene belki 6 ay yatay gidecek ya da enflasyon kadar kazandıracak bu bilinmez.
İşte bu süre zarfında alternatif yatırım araçlarını da değerlendirmek daha efektif olabilir diye düşünüyorum.
Amerikan Yahoo.com sitesinde "daily beast" haber sitesinden alınma aşağıdaki haber var:)
Antik Çağın En Sevdiği Zepevenk Etrafındaki Gizemler Türkiye'de Bulunan Tapınak Tarafından Açığa Çıkarılabilir
..........Birçoğuna göre Afrodit sadece bir tanrıça değildi, antik çağların en sevdiği Zepevenkti.....
https://www.yahoo.com/news/mysteries...095930417.html
EUR 8,69
Ons 1.869
Bu işte kesin Başkan beyin parmağı var.
Ne biçim rakamlar böyle?
[emoji106]
ağustos 2018 tarihinden beri kur garantili oynatıyoruz.. bugün tahvil faizleri de ilginç hareket etti bu arada..
sonuç: kamu açık pozisyonu tehlikeli sınırlarda..
bloomht ye filan bakarsanız piyasalar güllük gülistanlık ve fiyatlamalar ekonomik dinamiklerle tam uyumlu :)
Anlamadığım nokta,doların nasıl bu kadar düşebildiği.Tamam swap dan 3 milyar dasha gelmiş ama kısa vadede çok ödemeniz var,nasıl döndürecekler? Sonunu düşündükçe moralim bozuluyor.
Aynen söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Ben diyorum ki buralardan dolar satılmaz tam tersi alın alabildiğiniz kadar 8.50 den satma kalk 7 den dolar sat olacak iş değil. Doların buralardan 1 TL yükselmesi faizden daha iyidir. Gelen sıcak para bir gecede çıkarsa işler çok değişir.