Millet borçlu olduğu için para tekrar devlete döner emisyon sorun olmaz örnek refah parti döneminde Necmettin Erbakan yüzde 50 zam yaptı hiç bir şey olmadı para tekrar devlete döndü.
Millet borçlu olduğu için para tekrar devlete döner emisyon sorun olmaz örnek refah parti döneminde Necmettin Erbakan yüzde 50 zam yaptı hiç bir şey olmadı para tekrar devlete döndü.
Asgari ücret artışının enflasyonu azdırmaması imkansız bir örnek vermek gerekirse sanal market getir banabi gibi eve teslimat yapan şirketlerin teslimat ücretleri 10 liraya yaklaşacak bunu yapmazlarsa az işçi çok iş prensibini uygulayacaklar
sn. bahri aşağıdaki linkte yıllara göre asgari ücret artışları mevcut
erbakan ne verdiyse ondan öncekiler de benzer oranlarda artış yapmış, sallamayla olmuyor
sonuçta sadece bir yıl iktidarda kalmış bir hükümet icraatından para teorisi üretmek cahillik
https://www.doviz724.com/yillara-gor...i-ucretler.php
Bunların hepsi yerli ve milli teknoloji hamlemizin önüne geçmek için gündem yapılan safsatalar… Yıl 2023 …. Sakarya sahası gazı , evlerde yakılmaya başlanacak.. Yerli ve Milli otomobilimiz yollarda… Yetişirse uçağımızda test uçuşlarına başlayacak…
Merkel görevi bıraktı, artık o da Türkiye nin önüne geçilemeyeceğini biliyor😂
Elektrik ve doğalgazdan alınan %18 lik KDV , soygunun bir diğer ayağı…
Asaf Savaş Akat ve Ege Cansen artık bu durum da para basmak enflasyon yaratmaz neden çünkü borcun milli gelire oranı düşükmuş koskoca uzmanlar söylüyor devlet çabucak basılan parayı geriye toplarmiş
Artık kiracılık krallık olacak ! Şahsen beni kimse evden çıkaramaz. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz , o halde müslüman malı ortaktır. Mülk ALLAHINDIR . Ben de ALLAH kulu olduğuma göre ev sahibi kim yahu ...:kahkah: Öyle islamın bir tarafına çalışmak yok, dinimiz islam sa tam uygularız abi..
En dusuk emekli maasini 2000 yapacaklar diye duydum dogrumu bilmiyorum .asg.ucreti en az 3500 yapacaklarmış.
TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç asgari ücrete 2016 yılındaki gibi yüklü bir zam yapılacağını düşündüğünü söyledi.
Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç asgari ücrete yüklü ücret zammı yapılacağını düşündüğünü söyledi.
Bloomberg HT’ye konuşan Altınsaç, asgari ücrette 2016 yılındaki gibi yüksek oranda zam beklediğini belirtti.
“YÜKLÜ BİR ASGARİ ÜCRET ZAMMI YAPILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Altınsaç’ın konuyla ilgili öne çıkan ifadeleri şunlar oldu:
“Asgari ücret zammının enflasyona birtakım etkileri olacak. Ben yüklü bir asgari ücret zammı yapılacağını düşünüyorum. 2016 yılındaki gibi yüzde 25 civarında olacağını düşünüyorum. Belki daha bile fazla olabilir. Asgari ücret zammı belli olmadan speküle etmek doğru değil. Fakat, asgari ücret zammı piyasada çok konuşuluyor ve şirketler kendilerini buna göre ayarlıyor.”
Gerçekten de vanaların iyice açılması seçim belirtisi olabilir.
EYT, ek gösterge, yüksek asgari ücret, diğer ulufeler vb. oyları artırmak için ne gerekiyorsa yapılır. Tarih örnekleriyle doludur. Seçimi kazanamazlarsa faturayı gelen düşünsün, kazanırlarsa da o zaman bakılır çaresine ne de olsa beş sene daha iktidar var.
Bir gün hepiniz asgari ücretli olacaksınız ! :evil:
Asgari ücretliyi ezdirmemek için veriyorlar coşkuyu eyvallah, ama ne özel sektör ne kamu yetişmiş insan gücü, beyaz yakalı , yönetici , memur , işçi , kalifiye eleman vs. çalışanının hak hukukunu gözetmiyor. Bunca insanın enflasyona karşı eritilen gelirleri ve ırzına geçilen maaşlarının hesabını kim verecek ?
Yakında herkes asgari ücrete yakınsamış komik rakamlarla yaşam savaşı verecekse, ne gerek var zor işlere kafa yormaya ? Asgari ücretin 4 bin olduğu yerde mühendise 5-6 bin teklif ediyorsan sokarım böyle aşkın ızdırabına der o herifte tabiki ilk fırsatta yurtdışına kapağı atar. Sonra yok efendim beyin göçü vır vır zır zır... Çok boş yapmasınlar. Kendi çocuklarını çalıştırsınlar bu fiyatlara...
Para birimlerinin Dolara karşı 2021 yılı performansı.
Dünya lideri kim ? :-)
https://i.hizliresim.com/byaclii.png
Orda bir yemleme vardi sadece 1pusulanin chp diğerlerinin akp cikmasi akla mantığa aykırı zaten.hic birsey tesadüf degil bu ülkede .bence yemii yuttular bi daha zor kazanir ikisi de iyi degerlendirmediler maalesef.
Melih oğlunun kanalında saatlerce anlattı ciksana sende muhalefet kanalına hepsi yalan boyle böyle desene yok.
hele cb adaylığı falan hezimet olur rezil olurlar.
Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını yükseltti
Merkez Bankası döviz cinsi mevduat için zorunlu karşılık oranını tüm vadelerde 200 baz puan artırdı.
Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarında değişiklik yaptı.
Resmi Gazete'de yayımlanan teliğe göre, döviz cinsi mevduat için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde 200 baz puan artırıldı. Vadesiz ve 1 yıla kadar vadeli döviz hesapları için zorunlu karşılık oranı yüzde 25'e yükseldi. 1 yıl ve 1 yıldan uzun vadeli döviz hesaplarında zorunlu karşılık oranı ise yüzde 19 oldu.
Zorunlu karşılık, mevduat kabul eden bankaların bu mevduatlara karşılık olarak Merkez Bankası’nda bulundurmak zorunda oldukları para ya da altındır. Zorunlu karşılık oranı, mevduatın vadesine ve yerli ve yabancı para cinsinden olup olmadığına göre belirlenir.
Zorunlu karşılık uygulaması, bankaların içine düşebileceği olası zorluklara karşı bir tedbir amacını taşır ancak para politikasının bir aracı olarak da (Piyasadaki likiditeyi kontrol etmek için) kullanılıyor. (EKONOMİ SERVİSİ)
Evrensel
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası alınan yeni kararları duyurdu. Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki TRT payı ve enerji fonu kesintilerini kaldırma kararı aldık." açıklamasında bulundu.
Elektrik faturalarında enerji fonu ve TRT payı kesintisi ne kadar?
TRT Gelirleri Kanunlarına istinaden kullanıcılardan, tüketilen enerji bedeli üzerinden yüzde 2 oranında TRT payı alınıyor. Ancak sanayi sicil belgesi bulunan tüketiciler ve organize sanayi bölgeleri için hali hazırda TRT payı muafiyeti bulunduğunu da hatırlatalım.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından tespit edilen sektör alt yapı giderlerine ait katkı payı olarak tanımlanan Enerji Fonu kesintisi ise yüzde 0,7.
Elektrik faturaları %2.7 oranında ucuzlayacak
Elektrik faturalarındaki TRT payı ve enerji fonu kaldırıldığı takdirde, faturalarda %2.7 oranında indirim uygulanmış olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararın hem tüketiciyi hem de enerji sektöründeki kurumları mağdur etmemek için alınan bir önlem olduğunu ve bu yaklaşım sayesinde küresel enerji krizinin üstesinden gelineceğini açıkladı.
Buyuk lutuf 2.7 ucuzlayacakmis.ocakta buyuk zam gelicek demekki yersen.
Teşekkürler hocam,
Döviz veya borsa kültürüm pek olmadığı, ev-araba vs. almak da istemediğimden faizlerin inişe geçeceği belliyken en yüksek orandan bağlayıp arkama yaslanayım dedim. Gelinen noktada dönüş günü itibariyle benim profilimdeki bir yatırımcı için mevcut seçenekler içerisinden en mantıklısını yapmış olacağım diyebilirim, ama tabi keşke biraz ticaret kültürüm vs. olsaydı da şu vahşi enflasyona karşı daha iyi koruyabilseydik dişimizden tırnağımızdan artırdıklarımızı
Asgari ücretin sadece 30 yılda 1200 TL den 450 milyona artışı TL deki inanılmaz erimeyi gösteren en önemli veri...
Demirel'in (seçim vaadi için) onlar 1 veriyorlarsa ben 2 vereceğim şeklinde açık artırmaya dönüştürdüğü ücretlerin nasıl devalüasyona neden olduğu bu rakamlarda görünüyor.
Aynı klasik siyaset devrede...
Aslında artan salt asgari ücret değil.
İster kamuda oldun ister özel sektörde, diğer çalışanlar da kademeli olarak zam isteyecektir.
Bunu hemen mal ve hizmetlerdeki artış (ki zaten oluyor) gündeme gelir.
Sonuç enflasyon ve devalüasyon.
Herkes zam aldık sanır.
Karli dagdan kar bağışlamışlar...!!!!SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/paramedya/status...MaVVRtkwQ&s=19
Faiz indirimi ile güya ev sahibi olmak isteyenlere avantaj sağlanıyor benim favorilerde de bunun gibi pek çok örnek var 1 ayda yüzde 30 zam yapan var faiz indiriminden sonra konut kredisi faizi geldi aylık 2.5 a ben ne anladım bu işten :)
bUGÜN MEVDUAT DÖNÜŞÜ VAR - FAİZDE OLSA SEPET YAPTIM EL-MECBUR KATLANACAĞIM...
ORANI PAYLAŞIRIM...
1 M + vakıfbank 16,25