Merhaba,
Bu %68 karı yaparken stratejiniz neydi? Gizli değilse paylaşabilirseniz çok sevinirim efendim.
Printable View
Merhaba,
Bu %68 karı yaparken stratejiniz neydi? Gizli değilse paylaşabilirseniz çok sevinirim efendim.
Aynen Tahmin ettiğim gibi. "İmdi bu lavuklar yazdığım 17 günde %64 kazancı görür, zararda olduğumu görmez." dedim.
Os sebeple üstteki yazıyı yazdım, "zarardayım" dedim. "17 günde kazandığımı 1 saatde kaybediyorum" dedim.
Yinede seçici algılamayla kazanç kısmını görmüş. Efsane olmak kolay değilde, çok zor abcim yaw.
rasit viop oyuncusuyum, kaldıraç 10. Kazanç da hızlı oluyor kayıpta. Bakma sen %64 kazanca. Pandemiden beridir zarardayım, kurtarmaya çalışıyorum. Bir ara kurtarmıştım, ağbal dehlenince, düşüş derinliğini tahmin edemedim, yine zarara girdim.
econfin gizli değil ve üç beş yazı yukarda açıklamışım.
Sanada yazayım, pandemi başından beri zarardayım. geçen 2 yılda 2 kez farklı oyun denedim olmadı, bu üçüncü oyun türü deniyorum. Bakalım bu sefer tutacakmı.?
Neyse bir insan bu kadarmı iyi olur[emoji18], tekrar özet geçeyim.
Temel analize göre orta-uzun vade yön belirleyip, o yöne göre ana teknik analiz destek-direnç yerlerinde işlem yapıyorum, ana yöne ters işlem yapmıyorum.
İkincisi, belirlemiş olduğum yön tarafında sabit çok az kontrat tutuyorum. Sermayemin en fazla %10 nunu kullanarak SABİT kontrat tutuyorum. Sonra gün içi yine belirlemiş olduğum yön tarafında düşüşlerde çok az kontrat alıp(sabit kontrat sayısını geçmeyecek kadar) alıp kazancı görünce ilave aldığımı kapatıyorum. Gün içi düşüş olmamışsa, o gün hiç ilave almıyorum. Geceye, gün içi fazladan aldığım kısmı kapatarak giriyorum.
Bu tarz sizi yanıltmasın. Şu an rallideyiz ve VİOP'da orta halli bir temel analistin rallide %68 kazanması çok doğal. Hatta az bile kazandım diyebilirim. viop çulardan ikiye üçe katlayan olmuştur.
Şunu unutmayın, düşüşe yakalanınca kazandığımdan fazlasını bir kaç saatde kaybediyorum. Zarardayım yaw. Fazla ciddiye almayın.
Okuyanlar fark etti ise, düşüşlerde endeks alış yerlerim çok iyi. Problem satış kısmında.
Gerçekte süpermeninim yaw, sorun BIST yöneticilerinin haramzade olmalarında. Birine çakmam lazımdı.[emoji36]
.
Üçüncü çeyrek bilanço açıklamaları devam ediyor.
Bankalar haricindede düşük F/K sı olan büyük şirketler var.
TTKOM, THY, demir çelikler. SISE
ASELSAN ise ayrı vakıa.
Aselsan devlet şirketi, fetö kendi imamlarını doldurmuştu. Kaliteli mühendisler kaçmaya başlamıştı, bir kısmınıda CIA desteği ile öldürdüler.
fetö gitti şimdi diğer dinCİ grupları dolduruyorlar. Savunma sanayii devlet şirketlerinden yanlış hatırlamıyorsam 3bin kaliteli mühendis kaçtı ve avrupa ülkeleri bu mühendisleri kapıştılar.
Aselsanda kazanç düşüşünün sebebi umarım kaliteli mühendislerin kaçması yerine tarikat mensuplarının doldurulması değildir.
Bazı bilgisi olmayan ama fikri olan dümbelekler var, umarım yeni gelecek parti bu şirketlere zarar vermez diyorlar. lang zibidiler bu şirketleri akp kurmadı bunlar 40-50 yıl önce kuruldular. Hatta özel şirketlere 10larca milyar teşvik verildi, çember sakallıların milyarlarca TL lik vergileri silindi ama Aselsan ın ihtiyacı olan 850 milyon TL sermaye verilmedi. Onlarda hisse sattılar. yetmiyor fetö ve diğer dinCİ'ler bu şirketlerin teknolojisini özel şirketlere ve fetö eli ile devletlere aktardılar. Mühendislerini kaçırdı yara arakladılar.
her neyse..
BIST bugün yeniden 1580 uzun vade son tepe yi geçmeye çalışacak. %51 ihtimalle o tepeyi geçemez diyorum.
%49 ihtimallede geçer. Yani kararsızım. İki tarafa da mantıklı sebepler var.
TV lere bakıyorum bugün karanlık konuşuyorlar.
Bugün ilave işlem yapmayacağım. Tepe yi tekrar denerse sabit longlarımı da kapatabilirim belli olmaz. Sabit longlarım XLBNK da. BIST30 da ilave alıp satıyorum.
Ege Cansen hocamın keli kaşınmış birinin yine tokatlaması gerekiyor.
Bizim ülkede sistem kartel düzeni ile işliyor. Dev firmalar genelde yahudi-ibrani soylulara ait oluyor, onlarda aralarında anlaşıp fiyat yöntem belirliyorlar.
Bankacılık, otomotiv, iletişim, çimento sektörleri fiyatları hep birbirine benzerdir. Yöntemleri aynıdır. Örneğin iletişim sektöründe fiyatlar aynı şekilde belirleniyor. İçlerinden biri kullandığın kadar öde yapsa tüm müşterileri kapacak, diğerlerinin önüne geçecek ama yapmıyorlar. Konuşmadığın dakikaların parasını ödeyip durursun.
Perakende sektöründe ise ibrani-yahudilerin yanında diğer soylardanda insanlar var.
Yakın zamanda rekabet kurumu 5 perakende devine 2.7 milyar TL CEZA kesti. Birlikte fiyat belirledikleri ve kampanyaları bile anlaşmalı yaptıkları için.
Bu durum gerçekse, KARTEL oluşturmuşlar beraberce halkı soyuyorlar demektir.
Serbest piyasa ekonomisinde kartel oluşturmak cinayetle eşdeğerdir. En büyük suçtur. En ağır cezayı almalıdır ve diğerlerinede örnek olmalıdır ki, bir daha akıllarına bile getirmesinler.
Son 20 yıl içinde bankacılık ve çimento sektörü devleri birlikte fiyat belirledikleri için yani KARTEL yöntemi cezası aldılar. Düşük ceza aldıkları için aynı yönteme devam ediyorlar hiç bir şey değişmedi.
Serbest piyasanın temeli, REKABET dir.
Rekabet yoksa veya azsa orada gerçek serbest piyasa yoktur. Rekabet yoksa ve sistem serbest piyasa sistem ise çok fazla haksızlık oluşur, gelir dağılımı bozulur, bir kısım insan zenginleşirken, daha büyüğü fakirleşir.
Kuralımız neydi.?
"Biri üretmeden zenginleşiyorsa, mutlaka ve mutlaka diğerlerinin cebinden alıyordur."
Serbest piyasa sistemi kurdu isen TAM REKABETİ SAĞLAMAK ZORUNDASIN.
Burada devletin tek görevi var, tam rekabeti sağlamak.
Bunun için kurallar koyar, kurallara uymayanları ağır cezalandırır ve rekabeti sağlayacak düzeyde yeterli üretim olmayan ürünlerde yeni üreticiler yaratır. kesinlikle taraf tutmaz, birilerine maddi avantaj sağlamaz.
Devlet taraf tutarsa yine serbest piyasa sisteminden çıkılmış demektir. Birileri zenginleşirken diğerleri fakirleşir.
Ege hoca ağır ceza vermişsiniz diyerek marketlerin yani ağa ların yanında yer alıyor. Her zaman ağaların yanında yer almıştır ve bu yaklaşımı sebebi ile gelir dağılımının bozulmasında kendisinin katkısı vardır. Halkın soyulmasına destek olanlardan biridir. Bunu bilerek yapıyor.
Ege hocayı bankalara veya bazı şirketlere devletten destek istediği konuşmalardada bolca yakalarsınız.
Devletin birilerine yardım etmesi serbest rekabeti bozar. Piyasayı bıçaklamakla eş değerdir.
Bakın abd ye. Global haldeki dev bankalarına 2008 den beridir trilyonları yağdırıyor. hem kendi halkının bir kısmını çok fakirleştirdi hemde global enflasyon yarataılmasına sebep olarak dünya halklarını fakirleştirdi. Aslında bu durumun başlangıcı abd nin 1970 de altına dayalı sistemden çıkmasıdır.
Bu perakende devleri o suçu işlemişse en ağır CEZA yı almalılar. Ege hocanın istediği gibi düşük ceza verilirse, ödül vermiş olursun. bakın çimento sektörü ve bankacılıkl sektörüne, aldıkları cezaya rağmen aynı kartelleri devam ettiriyorlar. Aldıkları ceza, ceza değildi, küçüktü.
Kartelden 100 lira kazanmışsa 300 lira ceza vereceksin. 100 lira ceza verirsen ceza değildir, 50 lira ceza vermişsen bu ödüldür.
Hedef kelin tokatlaması bitti. Yavaşça dağılalım.
.
.
.
.
.
https://archive.vn/jiimW
10 Şubat 2021 şeysi...(arşivi)
https://www.linkpicture.com/q/dow_1.gif
.
.
Dün...
36484 max (şimdilik)
.
.
.
.
https://www.linkpicture.com/q/algoritma.gif
.
.
.
https://media.giphy.com/media/l0IukN...VjYA/giphy.gif
https://www.linkpicture.com/q/yukseklik.gif
Credit : xkcd https://xkcd.com/
50 centse satmadin kagidi, tursusunu kur emmi.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeni haftaya başladık, umarım herkes için iyi gider.
BIST Uzun vade son tepesinde. Geçecekmi geçmeyecekmi.?
Geçen hafta son tepeye yaklaşırken, %51 aşağı düşünüyorum gerçekte kararsızım demiştim. BIST de kararsız olduğunu gösterdi.
Tepeden bir miktar geri gitti sonra tekrar toparladı tepeye geldi. Spekler çıkarma konusunda ısrarcı olduklarını gösterdiler. Bu kez %51 yukarı diyorum. Ancak iş ortada, bir kaç küçük düşüş daha görebiliriz.
Altın bazında 3x yapabiliriz. Benim altın bazlı hedefim eski sayfalarda var. Short yerine long flat gitmek daha mantıklı olabilir. Long girmek tereddüt getiriyor ise flat. Kaçabilir endişesi var ise spot.
Sorun küresel enflasyonda. abd ve AB de belli kesimlere dağıtılan trilyonlar o kadar çoktu ki, para piyasalarından taştı, hammadde piyasası ve en önemlisi gıda piyasasına girip fiyatları artırdılar. Pandemi koşulları ise zemini oluşturdu.
Şu an bakıyorum;
VIX aşağıda. EMTIA endeksi ise, zirveden aşağı dönüş yapmış ama hala yukarıda.
Baltic Dry Index çakıldı. 5600 den 2700 e inmiş. Konteynerli taşınan yüklerin navlun fiyatında ise çakılma yok.
Bu bilgide ilginç. Navlun konusuna hakim olmadığımdan, bu çelişkili gibi görünen veriye açıklama yapamıyorum. Dökme yük taşıma fiyatları çakılmış, konteynerli taşıma fiyatları hala uçuk durumda. Zorlama yorum yaparsam, dökme yük hammaddeden oluşur, konteyner yük ise üretilen ürünlerden. Bu durumda hammadde fiyatları düşüyor, henüz ürün fiyatlarına yansımamış. Ürün fiyatlarınada önümüzdeki haftalarda yansıyacak. Bu açıklama zorlama oldu çünki endeks lerdeki fiyatlar nasıl hesaplanıyor bilmiyorum. Neyi neye bölüyorlar bilmem gerek. O detayla uğraşmadım. Aslında uğraşsam iyi olurduda, borsada milyonlarım yokki, olanlar uğraşsın değilmi.!
Global ve TR verileri hafif bir yükselişi destekliyor. Ancak uzun vade tepedeyiz ve bilançoların önemli olanlarının çoğu açıklandı. Küçük bir realizasyonda görebiliriz. Ortadayım.
Taktik devam. Az miktarda sabit longlar duruyor. Gün içi düşüşlerde az miktarda ilave al ve kazancı görünce ilave kısmı kapat.
Bol şans.
NOT: Ben yazarken uzun vade tepeyi geçmişiz. Kalıcı olacakmı bakalım.
.
Bugün internetten aldığım bir ürünün iadesi ile uğraşacağım.
Sebebi, satıcı ürün faturasını göndermedi.
Bu konuya değinmiştim. Fatura almadığınız her ürün, kendinize ve gelecek nesillere attığınız kazıktır. Babalarımız dedelerimiz bu ülkeyi bu rezil haline getirip bize teslim ettiler. Her taraf dolandırıcı kaynıyor.
Örneklerle ne anlatmıştım.? Bir çürük elma zamanla tüm sepeti çürütür. Hırsızlar dolandırıcılar ceza almayınca, herkes dolandırıcı olmak zorunda hissetti. Her kes o yola girdi.
Fatura kesmeyen %18 KDV yi kendi cebine indirir. 100 TL lik mal aldın. 18 TL si KDV ve devlete ödenmesi gerekir. Satıcı sadece aracılık yapar. fatura kesmeyince 18 TL satıcının cebine girer. Senin cebinden çıkmıştı. Daha kötüsü kesilmeyen faturalarla devletin vergi geliri azalır. Devlet azalan gelirini tamamlamak için yeni vergiler çıkarır ve mevcut vergilere zam yapar.
Ne oldu, yine sana girdi. Almadığın faturalar sebebi ile vergilerin arttı.
Dahada kötüsü.. evet dahada kötüsü var üçüncü kazığı yiyeceksin.
Fatura kesmeyen, fiyatını daha fazla kırabilir. Rakipleri 100 TL ye satıyorken, fatura kesmemekten kaynaklanan 18 TL yi fiyattan kesebilir ve 82 TL fiyat koyabilir. Böylede yapıyorlar, fatura kesmeyenler daha çok fiyat kırıyor. Sonucunda fatura kesenler satış yapamamaya başlıyor ve onlarda fatura kesmemeye başlıyorlar veya batıyorlar.
Ne oldu, fatura kesen ahlaklı namusluları elemiş oldun. Fatura almadın bak ne oldu. Üç beş fatura kesmeyen satıcı ile başbaşa kaldın. Devlet her türlü vergiyi artırdı, fatura kesmeyenler çok satıp zenginleşirken, kesenler battı, senin vergilerinde arttı ve belin büküldü.
"Fatura kesmiyor o sebeple daha ucuza alıyorum." diyerek kurnazlık yaptın. Döndü dolaştı 3 kademe halinde sana ve gelecek nesillere girdi. ucuza aldım sanırken en pahalıya almış oldun. Çocuklarını torunlarını fakirleştirdin. Fatura kesmeyenler zenginleşti.
Zamanla herkes fatura kesmemeye başladı ve kafa yapıları aynı oldu ve iş normalleşti. Fatura kesmeyenlere kimse kötü gözle bakmamaya başladı.
Ne oldu.? Kültürün değişti, ahlaksızlık normal hale geldi.
Benim gibi halaa ahlak diyenler ise göze batmaya başladı. Çünki ben ahlak dedikçe ahlaksızlar kendilerini suçlu hissetmeye başladılar. Çoğunluk onlar olduğu içinde ben anormal duruma düştüm. Herkes bana kötü gözle bakmaya başladı çünki hırsızlıklarını yüzlerine vurdum. Kötü adam oldum. Hem anormal, hem kötü adam oldum. Çıplak krala "kral çıplak" dedim.
Bu hikayeyi unutun, hikaye sonunda kötü adam ben çıktım. Böyle olmaması lazımdı. :Sad:
Hatırlatmayın biliyorum, devlet aldığı vergiyide ne yapıyor hepimiz biliyoruz. fatura alsanda vergilerin bu düzende yine artacak. Sistem bozuldu. Bozulma şeklinin özetini üstte anlattım, sebepse dış mihraklar. Bu ülkeyi sömürge haline getirenlerle içerideki azınlık yahudi-ibrani grubu. Olay geniş bildiiniz gibi deil.
.
Ralli devam ediyor. İyi işlem hacmi ile tavanda kapadı. yarında devam edeceğim dedi.
Bugünün ilginç gelişmesi, BIST30 un en ucuz ve en verimli hisse grubu olan bankaların satıcılı olmasıydı. İnanılır gibi değil ama bankaları arada satıyorlar. Kim satıyor bilemiyorum, batılı yabancılarmı, sonradan gelme katar sermayesimi.?
Bankalarda sonradan toparladı.
Söyleyecek laf yok, yükseliyor ve ufaktan faydalanıyorum. Kronik shortçu değilseniz sizde faydalanıyorsunuzdur.
Bol şans.
Benim taktik işlememeye başladı.
Az miktarda sabit miktar long tutup. Gün içi düşüşlerde ilave long alıp, kazancı görünce ilave longları kapatıyordum.
İki üç gündür, gün içi hiç düşüş olmuyor. Almaya değecek kadar düşmüyor. Sürekli yükseliyor.
Ralli bitmiyor.
Yıllardır sürekli siyasi sorunlar ve silkeleme sorunları ile boğuştuğumuzdan, normal işleyişi unuttuk gitti.
Mart gelince sat çık denirdi. Yıl sonu rallisi denirdi. Normal işleyişlerde bu tür şeyler vardı.
Dün akşam siyonist kanalda söylenince aklıma geldi. Yılsonu rallisi denen bir şey vardı. Ne güzel şeydi o değilmi diye anılarım depreşti.
Şu ankide omu acaba.? TR nin Ekonomik verileri uygun.
Büyük gibi görünen tek sorun vardı, siyonist ekonomi kanallarının sürekli abd ile bizi korkutmaları.
Şimdi korkutmayı bıraktılar galiba. Ralli demeye başlamışlar.
siyonist kanalları düzenli seyretmediğimden net bir şeyde söylemiyorum. Twin Özlem'ler hala yaşıyormu bilmiyorum. 4 boğumlu Özlem'in boğum sayısı değiştimi bilmiyorum. Bak gözlerim sulandı. Doktor belgeli Gece marabası hala "abd virüsü çıkarmış olamaz kalıbımı basarım, gerekirse kariyerimi yırtar atarım" diyormudur. Uşağın böylesi güzel, daha emir vermeden kendini sana adayacak. Doktor belgesi bile vermişler, Yanlış anlamayın sağlıkla ilgili doktor değil, ne doktoru bilemedim, abd ye bağlılık doktorudur. Haber yöneticisi sarışın lavuk "pandemi önlemlerinin en iyisi İsveç" demeyi bırakmışmıdır bilmiyorum.? Mor rujlu şuh hatun ve siyonist kanalın diğer sert kadınları "2013 gibi olacağız, ülke batacak, ocaklar sönecek" şarkısını hâlâ söylüyorlarmıdır.?
Evet özlemişim siyonist kanalı, eskiyi yad etmek için bol bahar çiçekli bir çelenk gönderirlerse hayır demem. Yada beraber Yeniköy sahildeki o dar geçitten geçilen cafede beraber bir kahve muhabbeti yaparmıyız emin değilim. Davete odunla giderdim.
Ne diyordum yaw anılara daldım, benim oyun tarzı sekteye uğradı. Bu sebeple bugün az miktardaki sabit longları BIST 30 dan takviye yaparak artırdım. Gün içi düşüş kovalamam gerekmiyor artık. Yinede düşüş olursa ve kalıcı düşüş olmadığını düşünürsem, harekete geçebilirim.
Bol şans.
Tüh be, abd enflasyon verisini unutmuşum. Ralli benim gevşememe sebep oldu. Bu tuzağa her seferinde düşüyorum. Şanssızlık veride iyi gelmemiş. Tamda longları artırdığım güne denk geldi. Bugün küçük bir eksi ile kapadım ama abd ile düşmemize sinirlerim bozuldu.
abd verisi BIST'i son saatlerde düşmesine sebep oldu.
abd de 16:30 da açıklanan üretici enflasyonu beklendiği kadar gelmiş. Artmamış ama azalmamışta. Bu veri üzerine satışa geçenler olmuş. abd satınca bizdeki yabancıların algoritmaları çalışıp satmış yada yabancılar bankalarda satışa geçmişler. Batılı yabancılar hala abd ye göre oynuyorlar ve ayak bağı oluyorlar. Obez beyinliler kolay parayla o kadar körelmişlerki en basit şeyleri bile göremez olmuşlar. Yıllar önce abd yi bu bol para batıracak demiştim.
abd enflasyonu düşmedi diye satmışlar. Enflasyona neden takık durumdalar. FED, abd enflasyonu yükselirse faizleri artıracak diye korkuyorlar. Bu tür şeylere öyle şartlanılmışki, o piyasada olsan, şartlanmamış olsan, yinede şartlananlara uyum sağlamak zorundasın. para onlarda, satınca endeks düşüyor.
Her neyse...
Devamında ne olacak.?
Yarın 16:30 da abd tüketici enflasyonu açıklanacak. Bu saate kadar abd borsaları dalgalı olur. İner çıkar, iner çıkar ama pek yükselmez.
BIST ne yapacak.? TR verileri çok iyi. abd düşüyor diye düşüyoruz. Satanlarda azınlık bir grup ama güçlüler. Alanlar daha güçlü ancak ekonomi kanalları satan batılı yabancıların yanında.
Tahminimce, bizdeki alıcılar aşağıda satışların bitmesini beklerler ve sonrasında yukarı doğru yola devam ederler. Ama epey dalga olur.
Yarın abd verisi çok kötü gelirse, durum değişir. Bizde ne olur tahmin etmem zor.
abd verisi beklenen gibi gelirse, abd borsaları tekrar yukarı döner çünki o kadar trilyonu yemeleri zor. Bu yıl sonu kendi kendilerine al satla yine piyasaları yükseltirler ve yılsonu yüzmilyarlarca dolar halkın parasını hiç üretim yapmadan ceplerine koyarlar. Yüzmilyonlarca dolar primide cebe indirirler.
Kural neydi.?
"Üretmeden kazanıyorsan, diğerlerinin cebinden alıyorsundur."
O yüzmilyarlarca dolar abd şirket patron-yöneticileri, para piyasası yönetici ve patronlarının cebine girecek ama tüm dünyadan çıkıyor ve çıkmaya devam edecek.
https://archive.vn/jiimW
10 Şubat 2021 şeysi...(arşivi)
Şu ana dek maksimum 36.565 görüldü.
36.487 hesap hedefinden Δ +78 puan sapma var. Tolare Δ -+ 91 puan içinde.
Haber ve sarsılma görüldü. Düzeltme hedefi verebilmek için erken olabilir.
https://www.tradingview.com/x/lr9cuLl9/
.
.
gr Altın bazlı XU100... Esasen devasa bir ralli eşiğinde olabiliriz. Son ayda yaşananlar devede kulak olabilir.
.
.
.
Grafiğin eski tepesi 41 lerde. O zamanlar ne yaşandı ise artık.
.
.
.
Yeni bir döneme giriyoruz bence.
Dün gözlemlediğim gibi, bankalarda satan güçlü bir grup var. Ben geçmiş bilgilerime bakarak bunlara batılı yabancılar dedim. Bunlar eski kurallarına göre alıp satıyorlar. Bunlar %70 üzerinde algoritma(algo-robot-yapay zekâ) kullanıyorlar diye hatırlıyorum. Algo'larını global şartlara göre kurgulamış olmalılar. EM veya abd satınca algo lar çalışıp bizdede satıyor. Bankalardaki dünki satışın başka açıklaması bende yok.
Birde endeksi yükselten güçlü grup var. Lider, tayyip'in getirdiği katar sermayesi olmalı. Bunlar fakirdi, bizim üzerimizden biraz semirsinler diye getirdik.
Ralli'yi yapan bunlar. Eğer yıl sonu rallisi yapıyorlarsa Aralık ortasına kadar sürdürmek isterler. Aralık ortasında yıllık bilançolarını kapatıyorlar. O kağıt üzerindeki bilançolara görede K/Z hesaplarını yapıp, primlerini alıyorlar. Ne kadar yükseltirlerse o kadar çok yüzmilyon dolar prim ve maaş alacaklar.
abd de eğer çok önemli bir kötü gelişme olmazsa, yıl sonu ralli yapmaları kesin gibi. Çünki Önümüzdeki yıl FED faiz indirmeye başlayacaksa, en büyük ve son vurgunlarını bu yıl yapabilirler. Sonraki yıl bu kadar büyük vurgun yapabilirlermi meçhul. Al-sat la borsaları yükseltip, yıl sonu K/Z üzerinden gelirlerini kasalara dolduracaklar. hem yöneticiler, hem patronlar, hem dealer lar. kaymak tabaka bir katmer daha yağlanacak. Çıkan para ise tüm dünyadan. Enflasyonu yükselterek tüm dünya halklarını fakirleştirdiler. tabi soygundan faydalanamayan, devletten uzak, iyi meslek edinememiş bilinçsiz eğitimsiz kesimleri.
---
Biraz long kapadım. 16:30 abd verisini bekleyeceğim. Dalga olursa, aşağı ciddi düşüşler yaşarsak, kapadığım longları geri alacağım çünki abd enflasyon verisinin ne bizi nede abd yi ciddi anlamda düşüreceğini sanmıyorum. Trend değişmez, aşağı dönmeyiz. Biraz aşağı düşüp toparlarız. abd de öyle olur.
Ek 27797
Sen ölür ölmez maalesef ülke ele geçirildi.
Sömürge olduk. abd nin eğittiği sunni selefi tarikatlar ülkede baş tacı oldular. Bilinçlendirilmemiş halk bunların peşine takıldı.
Altın bazsız bakmak istemiyorum çünkü içinde enflasyon ve faiz de oluyor. Hâlbuki eski roma ve mısır yazılarına bakar isek bir çok ürünün altın veya gümüş türünden fiyatının günümüz ile aynı seviyelerde olduğunu görüyoruz. Yani bir kölenin günlük gıda ihtiyacı çoğu yerlerde yazmışlar.
abd tüketici enflasyon verisi açıklandı. Beklenenin epey üzerinde geldi ve 5.9 olması beklenirken 6.2 oldu.
Ciddi bir artış.
Dün ne yazmıştım. Veri açıklanana kadar aşağı yukarı dalga olur. Veri çok kötü olmamak şartı ile iyi olmayan bir veri bile açıklansa abd ve TR de önce aşağı indirirler, satışların bitmesini bekleyip yukarı alırlar demiştim. Trend değişmez demiştim.
Biraz erken yazıyorum ama yaklaşık söylediğim gibi oldu. Bizde sabah biraz iniş oldu. Veri açıklandıktan sonra neredyse hiç iniş olmadı. abd de ise şu an satış var. Satışlar bitince toparlayacaklar diye düşünüyorum ama veri gerçektende bayağı kötü. Kısa sürede toparlanmayabilir.
BISTin hiç düşmeden çıkışa geçmeside aslında normal çünki veri abd nin bizim değil. Bizi dolaylı yoldan uzun vadede etkileyecek ama bizde hiç bir şey normal değilki. "herkes ceset yıkamayı bilecek" diyen bir imam tarafından yönetiliyoruz ve tüm dünyanın hırsız olarak gördüğü, ortağı aşağıladığımız İran'da idama mahkum edilmiş olan altın kaçakçısının "önüne yatarım" diyen bakanlarımız var.
Bizde şartlar normal değil.
Bir miktar longla çıkışı seyrediyorum. İniş çıkış olduğundan bugün benim için iyi geçiyor ancak şu dakkadaki BIST çıkışı fake ise(sahte) aldığımı verebilirim. Gerçek olması gerekir diye düşünüyorum. Gelişi sağlamdı.
Bol şans.
Dün düşündüğüm gibi ilerledi. Kötü açıklanan abd enflasyon verisinden sonra abd düştü ama bizim BIST hiç düşmedi. Ya alıcılar çok güçlüydü veya fake(sahte) bir çıkış başlamıştı.
Sonra abd biraz aşağıda durdu. Ancak dünde belirttiğim gibi veri epey kötü, hemen toparlanmayabilir. abd li ve global FON yöneticileri ne yapsak diye kara kara düşünüyordur. Veri sonucu bende ortada kaldım, abd de realizasyonda gelebilir yukarıda dönebilir. Son kararım bugün veya yarın yukarı dönme ihtimalinin %51 olduğu. Bu arada biraz daha düşebilir.
BIST de ise alıcılar son 20 gündür güçlüydü. Ancak hem realizasyon bölgesindeyiz hemde abd düşmeye başlarsa bizimki tutunabilirmi.?
Şimdilik %51 yükseliş tarafındayım ancak düşersek de şaşırmam. Bu sebeple eski taktiğe devam, çok az long kontratla devam. Düşüşlerde çok az takviye ve kazancı görünce ilaveyi kapat. Ancak batı ile beraber düşersek aşağıda almak yok, eldeki o çok az miktarıda kapamak var.
Biraz haber okuyayım, son açıklanan BIST30 bilançolara bakayım.
Bol şans.
Bir günde normal geçse ne olurdu.
Şu an operasyon görüntüsü var.
Bankaları yüksek satan birileri var. Aynı grup dovizide yükseltiyor.
Realizasyon desen, sadece bankalar satılıyor diğerleri alınıyor. Senet değiştirme desen, 3 - 4 arası F/K sı olan anormal yüksek kazançlar açıklayan bankalarımı satarsın.?
USD dünya paralarına karşı değer kazanıyor, banka tutanlar ürktü desen. USD dünya paralarına karşı değer kaybettiğinde TL değerlendimiki.? Her durumda TL sürekli değer kaybetti.
USD yi değerlendiren en baştan beri söylediğim gibi TR deki yerli ve yabancı bankalar. Tamamen onların oyuncağıyız.
Şunuda unutmayın. Halkın ve kurumların, piyasadan ve bankalardan satın aldığı dovizlerde bankalara veriliyor. Tüm doviz bankalarda, onlar kullanıyorlar. Bi şekilde o dovizden yollarını buluyorlar. Detayı bilmiyorum. Sadece kazançlarına ve ülkenin içinde olduğu dönemlere bakarak sonuca varıyorum.
Görüntü anormal, bugün ne yapacağımı bilemedim.
En iyisi aynı taktik devam.
abd seçimlerindeki yazılarımı hatırlayan varmı.?
trump analizi ve biden analizleri yapmıştım.
Özet geçeyim: Dev parası ve TV şovları ile lider olan trump halkın ilgisini siyasettede çekmiş ve hızla yükselmişti. abd ye hakim olan ibrani-yahudi grubu trump ı kullanışlı zararsız aptal olarak görmüştü. Hakkatende adam bildiğin geri zekâlı. Dev ülkelerde başka geri zekâlı liderlerde var. Biri ingiliz lider boris.
trump, "çamaşır suyunu vücudumuza zerk edersek iyileşiriz" diyen bir adam ve bunu medyaya söylüyor. Zekâ seviyesi bu. Bildiğin maymun, henüz insana dönüşmemiş.
trump abd başkanı olunca, aşırı sevildi ve güç sahibi oldu. O güçle devleti dönüştürmeye başladı. Ülkeyi arka planda yöneten ibrani(israiloğulları) lerin elemanlarını işten atıp kendi elemanlarını koymaya başladı. Bunun üzerine ibraniler korktular. Kullanışlı aptal olarak gördükleri kişi devleti ellerinden ufak ufak alma belirtileri gösteriyordu.
trump ı değiştirmeye karar verdiler ve abd ye hakim medyaları(TVler, internet, gazeteler, filmler vb...) sayesinde karalama kampanyası başladılar. Yeni seçimlerde kendi içlerinden biri olan(tipine ve karakterine bakarak söylüyorum.) biden seçilsin istiyorlardı.
Seçimlere yaklaşırken medyada karalama kampanyalarını artırdılar, karısı üzerinden ailesi üzerinden yüklendiler, yetmedi davalar açtılar, yetmedi bu adam deli dediler filan...
Yinede yetmedi. Seçimleri kazanmak üzereydi. Halk, geri zekâlı olduğu açık olan, dedesi pzvnk olan vergi kaçıran devleti dolandıran insana oy vermeye devam ediyordu.
Bunun üzerine seçimlerde hile yaptılar. Bunu ben fark ettim ve gözlemimi o dönem yazmıştım. trump ı günahım kadar sevmem. Bana kalsa odunla yumuşatır sonra çamaşır suyu zerk edip öteki tarafa gönderirdim.
Ama insan olmak başka bir şey. Adama karşı hile yaptılar ve o şekilde biden kazandı. Bunu dolaylı delilleri ile açıkça yazmıştım.
Bugünki haber, bazı eyaletlerde yerel seçimler yapılmış. Önceki genel seçimlere göre biden oyları %10 ile %15 arasında düşük çıkmış.
Çok şaşırmışlarmış.!
Lang neye şaşırıyorsunuz, genel seçimler hileliydi, yerel seçimde hileye gerek görmediniz ve gerçek sonuçlar ortaya çıktı.
Bizim köşeden yazarın biri yazmış. kendi kapasitesi ölçüsünde şaşkınlığını dile getirmiş ve biden oylarının düşmesini başka sebeplere bağlamış. Yok efenim biden karşıdan karşıya geçerken sağa bakmamışta, yemek yerken ağzını şapırdatmışta. lang 1 yılda ne değişti bu adam ne yaptıda oyları bu kadar düştü.? Hiç bir önemli şey yapmadı. Sadece halk için para dağıtmaya çalıştı ve ortadoğudan asker çekmeye çalıştı ki bunlar oy artırıcı şeyler ve seçim öncesi yapmadığı şey değil.
Her neyse... ne oldu.? Yine haklı çıktım. Dolaylı verilerden gerçeğe ulaşma sanatçısı efsane keçi yine başardı. abd seçimlerinin hileli olduğunun delili, şu an bazı yerlerde yapılan yerel seçimlerdir.
Son noktayıda koyayım.
Pekiii, halk, geri zekâlı olduğu açık olan, şu anki servetlerinin kaynağı dedesinin sattığı zavallı çaresiz kadınlar olan, vergi kaçıran devleti dolandıran bu insana neden oy veriyor.? Boris Johnson lar, trump lar neden oy alıyorlar.? Bu arada boris, trumpın yanında melek kalır. Ama bunun sebebi ingilizlerin aşırı kurumsallaşmış olması. abd yeni ülke ve hırsızlar, katiller, soykırımcılar tarafından kurulmuş bir ülke. Şu an meclislerinde olanlar, o maymunların çocukları. Kızılderisi kellesi başına 1 USD verenlerin torunları ülkeyi yönetiyorlar.
Halk neden veriyor bu insanlara.?
Cevabı düşünmem gerekir ancak iyi eğitim verilmemiş kalabalıklar olduğunu düşünüyorum. İyi eğitim görenler, diğerleri eğitim almasın istiyor, böylece kendini üstün hissediyor. Kalabalıkların eğitim almaması dönüp dolaşıp eğitimlinin çocuklarını torunlarını vuruyor. Bu kadarını akıl edemiyorlar.
Komşunu aç sefil bırakmışsan, bu seni zengin ve üstün gösterir ama mutlu yapmaz. Komşularının eğitim almayan aç çocukları yarın öbürgün, senin, karının, çocuklarının, torunlarının karşısına hırsız ve katil olarak çıkarlar. Bu basit hesabı yapamıyor zibidiler.
Tabi cevap üzerinde çok düşünmem lazım. Bu cevap basit oldu. Neden insanlar geri zekalı ve dolandırıcı trump'a oy verir.?
Aynı seviyede oldukları içinmi.? Neticede insanlar anlamadıkları şeyden korkarlar. Ya taparlar, ya yok etmeye çalışırlar. Akıllı biri yerine karşılarına kendileri gibi biri çıkınca oy vermeleri normalmi.? Durum bu mu.? Bilmiyorum, fazla yüzeysel olur.
Bu arada bankaları yüksek satanlar satışa ara vermiş gibiler. Dedim operasyon yada duymadığımız bir haber duydular desek, lang bi tek banka satanlarmı duydu.?
.
:)
viop tarafına geçip, ekstra bir haber varmı diye kontrol edeyim dedim. Bunu sık sık yaparım. Bir sayfada azıcık kuzu muhabbeti vardı.
Gidip kuzunun sitesine bakayım(keyborsa kom) ne yapıyor dedim, kendisi plato dan eski forumdaşdır. Aylardır short kovaladığını biliyorum. 15 yıl öncede endeks ralli de iken short kovalıyordu. :)
Değişen bir şey yok, sanırım 1000 endeksten beridir short kovalıyor. Kronik short çu.
Yön tayini konusunda çok berbat ancak, çok bilgili bir arkadaş olduğundan arada gider okurum. Her yazısınıda 15 - 20 kişi beğenmiş. Tabi ekonomik tahminlerini değil muhabbetini beğeniyorlar. Bel altı küfüre alışık değilim farklı çevrede büyüdüm normalde kuzu kadar küfür edenin mahallesinden geçmem ancak bilgisi ve tarzı okutuyor. :) Farklı bilgiler ediniyorum.
Bugünki hareketi teknikçi avına bağlamış. Bende yukarıda operasyon oluyor tahmini yapmıştım. Teknikçi avı denen şey aslında manipulasyon. Maalesef buda normal kabul ediliyor.
Tamamen tekniğe göre oynayanların zorluklarından biridir bu. Spekler, uygun yerlerde teknikçileri soyarlar. Vahşi batıdaki tarifeli tren soygunu gibidir. Treninde, Teknikçinin de hangi saatte nerede olacağını bilirsin. :)
Kuzu pirimizfir bizim.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yüksek işlem hacmi ile kapandı. Tüm gün bankalar ve usd üzerinden operasyonla geçti. Planlı hareketler yapıldı.
Yarında devam edeceklermi.? Bugüne bakarsak aynı şeye devam etmeleri gerekir çünki amaçları ne ise ona ulaştıklarını sanmıyorum. Realizasyona hiç benzemiyordu, psikolojik harekat gibiydi. Realizasyon olsa, satacağın kadarını satar kenara çekilirsin. Bunlar öyle yapmadılar.
Ortada operasyon olduğundan yarın ne olacak tahmin etmeme imkan yok. abd ye bakacağız anlaşılan. Zaten bugünki operasyonu yapanlarda abd bankası gibi görünüyor. viop tarafında bofa dan bahsediyorlar. bofa(Bank of amerika) siyonist abd bankası. Tek başına değildir, yanında başka kurumlarda vardır mutlaka.
Bu akşam abd borsasının hareketine mahkum kaldık, öyle görünüyor.
Pir yazmisim piriz yazacaktim, fisi tak tak cikar....
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdim ya piriz yerine pir yazmisim. Tak tak cikar...SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bana kalırsa petkim -thyao ama önce petkim.Bir de teknosa var.
Yabancı paylarına baktım.
katar, 2020 temmuzda BIST de 140 milyar TL si varmış. O tarihten bu yana BIST yükselmiş, şu an katar'ın BIST de 56 milyar TL si var. USD değil TL.
Mal çıkmışlar hemde işlem hacmi artırıp yükselterek.
Sattıklarını kim almış.?
Çoğunu yerliler. hani yerli sayısı 1.3 milyondan 2.7 milyona çıkmıştı ya. Onlar.
Kalanı batıdan gelen yabancılar ve vergi cennetlerindeki bıyıklı yabancılar.
Toplam Yabancı payı %41 e kadar düşmüş. 2007 yılında %72.6 yı görmüşüz.
Geçen hafta 274 milyon dolar yabancılar hisse senedi almış. Belliki katar satıcı tarafta diğerleri almıştır.