Sayfa 663/853 İlkİlk ... 163563613653661662663664665673713763 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,297 - 5,304 arası.

Konu: Bana kalırsa.

  1. #5297
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ralli devam ediyor. İyi işlem hacmi ile tavanda kapadı. yarında devam edeceğim dedi.

    Bugünün ilginç gelişmesi, BIST30 un en ucuz ve en verimli hisse grubu olan bankaların satıcılı olmasıydı. İnanılır gibi değil ama bankaları arada satıyorlar. Kim satıyor bilemiyorum, batılı yabancılarmı, sonradan gelme katar sermayesimi.?

    Bankalarda sonradan toparladı.

    Söyleyecek laf yok, yükseliyor ve ufaktan faydalanıyorum. Kronik shortçu değilseniz sizde faydalanıyorsunuzdur.

    Bol şans.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  2. #5298
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Benim taktik işlememeye başladı.

    Az miktarda sabit miktar long tutup. Gün içi düşüşlerde ilave long alıp, kazancı görünce ilave longları kapatıyordum.

    İki üç gündür, gün içi hiç düşüş olmuyor. Almaya değecek kadar düşmüyor. Sürekli yükseliyor.

    Ralli bitmiyor.

    Yıllardır sürekli siyasi sorunlar ve silkeleme sorunları ile boğuştuğumuzdan, normal işleyişi unuttuk gitti.

    Mart gelince sat çık denirdi. Yıl sonu rallisi denirdi. Normal işleyişlerde bu tür şeyler vardı.

    Dün akşam siyonist kanalda söylenince aklıma geldi. Yılsonu rallisi denen bir şey vardı. Ne güzel şeydi o değilmi diye anılarım depreşti.

    Şu ankide omu acaba.? TR nin Ekonomik verileri uygun.

    Büyük gibi görünen tek sorun vardı, siyonist ekonomi kanallarının sürekli abd ile bizi korkutmaları.

    Şimdi korkutmayı bıraktılar galiba. Ralli demeye başlamışlar.

    siyonist kanalları düzenli seyretmediğimden net bir şeyde söylemiyorum. Twin Özlem'ler hala yaşıyormu bilmiyorum. 4 boğumlu Özlem'in boğum sayısı değiştimi bilmiyorum. Bak gözlerim sulandı. Doktor belgeli Gece marabası hala "abd virüsü çıkarmış olamaz kalıbımı basarım, gerekirse kariyerimi yırtar atarım" diyormudur. Uşağın böylesi güzel, daha emir vermeden kendini sana adayacak. Doktor belgesi bile vermişler, Yanlış anlamayın sağlıkla ilgili doktor değil, ne doktoru bilemedim, abd ye bağlılık doktorudur. Haber yöneticisi sarışın lavuk "pandemi önlemlerinin en iyisi İsveç" demeyi bırakmışmıdır bilmiyorum.? Mor rujlu şuh hatun ve siyonist kanalın diğer sert kadınları "2013 gibi olacağız, ülke batacak, ocaklar sönecek" şarkısını hâlâ söylüyorlarmıdır.?

    Evet özlemişim siyonist kanalı, eskiyi yad etmek için bol bahar çiçekli bir çelenk gönderirlerse hayır demem. Yada beraber Yeniköy sahildeki o dar geçitten geçilen cafede beraber bir kahve muhabbeti yaparmıyız emin değilim. Davete odunla giderdim.

    Ne diyordum yaw anılara daldım, benim oyun tarzı sekteye uğradı. Bu sebeple bugün az miktardaki sabit longları BIST 30 dan takviye yaparak artırdım. Gün içi düşüş kovalamam gerekmiyor artık. Yinede düşüş olursa ve kalıcı düşüş olmadığını düşünürsem, harekete geçebilirim.

    Bol şans.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  3. #5299
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Tüh be, abd enflasyon verisini unutmuşum. Ralli benim gevşememe sebep oldu. Bu tuzağa her seferinde düşüyorum. Şanssızlık veride iyi gelmemiş. Tamda longları artırdığım güne denk geldi. Bugün küçük bir eksi ile kapadım ama abd ile düşmemize sinirlerim bozuldu.

    abd verisi BIST'i son saatlerde düşmesine sebep oldu.

    abd de 16:30 da açıklanan üretici enflasyonu beklendiği kadar gelmiş. Artmamış ama azalmamışta. Bu veri üzerine satışa geçenler olmuş. abd satınca bizdeki yabancıların algoritmaları çalışıp satmış yada yabancılar bankalarda satışa geçmişler. Batılı yabancılar hala abd ye göre oynuyorlar ve ayak bağı oluyorlar. Obez beyinliler kolay parayla o kadar körelmişlerki en basit şeyleri bile göremez olmuşlar. Yıllar önce abd yi bu bol para batıracak demiştim.

    abd enflasyonu düşmedi diye satmışlar. Enflasyona neden takık durumdalar. FED, abd enflasyonu yükselirse faizleri artıracak diye korkuyorlar. Bu tür şeylere öyle şartlanılmışki, o piyasada olsan, şartlanmamış olsan, yinede şartlananlara uyum sağlamak zorundasın. para onlarda, satınca endeks düşüyor.

    Her neyse...
    Devamında ne olacak.?

    Yarın 16:30 da abd tüketici enflasyonu açıklanacak. Bu saate kadar abd borsaları dalgalı olur. İner çıkar, iner çıkar ama pek yükselmez.

    BIST ne yapacak.? TR verileri çok iyi. abd düşüyor diye düşüyoruz. Satanlarda azınlık bir grup ama güçlüler. Alanlar daha güçlü ancak ekonomi kanalları satan batılı yabancıların yanında.

    Tahminimce, bizdeki alıcılar aşağıda satışların bitmesini beklerler ve sonrasında yukarı doğru yola devam ederler. Ama epey dalga olur.

    Yarın abd verisi çok kötü gelirse, durum değişir. Bizde ne olur tahmin etmem zor.

    abd verisi beklenen gibi gelirse, abd borsaları tekrar yukarı döner çünki o kadar trilyonu yemeleri zor. Bu yıl sonu kendi kendilerine al satla yine piyasaları yükseltirler ve yılsonu yüzmilyarlarca dolar halkın parasını hiç üretim yapmadan ceplerine koyarlar. Yüzmilyonlarca dolar primide cebe indirirler.

    Kural neydi.?

    "Üretmeden kazanıyorsan, diğerlerinin cebinden alıyorsundur."

    O yüzmilyarlarca dolar abd şirket patron-yöneticileri, para piyasası yönetici ve patronlarının cebine girecek ama tüm dünyadan çıkıyor ve çıkmaya devam edecek.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  4. #5300
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Yaş
    53
    Gönderi
    12,218
    Blog Entries
    1
    https://archive.vn/jiimW

    10 Şubat 2021 şeysi...(arşivi)

    Şu ana dek maksimum 36.565 görüldü.
    36.487 hesap hedefinden Δ +78 puan sapma var. Tolare Δ -+ 91 puan içinde.
    Haber ve sarsılma görüldü. Düzeltme hedefi verebilmek için erken olabilir.

    Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

  5. #5301
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Yaş
    53
    Gönderi
    12,218
    Blog Entries
    1

    .
    .
    gr Altın bazlı XU100... Esasen devasa bir ralli eşiğinde olabiliriz. Son ayda yaşananlar devede kulak olabilir.
    .
    .
    .
    Grafiğin eski tepesi 41 lerde. O zamanlar ne yaşandı ise artık.
    .
    .
    .
    Yeni bir döneme giriyoruz bence.

    Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

  6. #5302
     Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku

    .
    .
    gr Altın bazlı XU100... Esasen devasa bir ralli eşiğinde olabiliriz. Son ayda yaşananlar devede kulak olabilir.
    .
    .
    .
    Grafiğin eski tepesi 41 lerde. O zamanlar ne yaşandı ise artık.
    .
    .
    .
    Yeni bir döneme giriyoruz bence.
    Merhaba,
    Bunun altın bazsız olanı yok mudur?
    Bir de hiç düzeltme beklemiyor musunuz?
    Sanki yukarı atılan sonra düşen taş gibi, fizik problemi gibi olmuş.

  7. #5303
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün gözlemlediğim gibi, bankalarda satan güçlü bir grup var. Ben geçmiş bilgilerime bakarak bunlara batılı yabancılar dedim. Bunlar eski kurallarına göre alıp satıyorlar. Bunlar %70 üzerinde algoritma(algo-robot-yapay zekâ) kullanıyorlar diye hatırlıyorum. Algo'larını global şartlara göre kurgulamış olmalılar. EM veya abd satınca algo lar çalışıp bizdede satıyor. Bankalardaki dünki satışın başka açıklaması bende yok.

    Birde endeksi yükselten güçlü grup var. Lider, tayyip'in getirdiği katar sermayesi olmalı. Bunlar fakirdi, bizim üzerimizden biraz semirsinler diye getirdik.

    Ralli'yi yapan bunlar. Eğer yıl sonu rallisi yapıyorlarsa Aralık ortasına kadar sürdürmek isterler. Aralık ortasında yıllık bilançolarını kapatıyorlar. O kağıt üzerindeki bilançolara görede K/Z hesaplarını yapıp, primlerini alıyorlar. Ne kadar yükseltirlerse o kadar çok yüzmilyon dolar prim ve maaş alacaklar.

    abd de eğer çok önemli bir kötü gelişme olmazsa, yıl sonu ralli yapmaları kesin gibi. Çünki Önümüzdeki yıl FED faiz indirmeye başlayacaksa, en büyük ve son vurgunlarını bu yıl yapabilirler. Sonraki yıl bu kadar büyük vurgun yapabilirlermi meçhul. Al-sat la borsaları yükseltip, yıl sonu K/Z üzerinden gelirlerini kasalara dolduracaklar. hem yöneticiler, hem patronlar, hem dealer lar. kaymak tabaka bir katmer daha yağlanacak. Çıkan para ise tüm dünyadan. Enflasyonu yükselterek tüm dünya halklarını fakirleştirdiler. tabi soygundan faydalanamayan, devletten uzak, iyi meslek edinememiş bilinçsiz eğitimsiz kesimleri.

    ---

    Biraz long kapadım. 16:30 abd verisini bekleyeceğim. Dalga olursa, aşağı ciddi düşüşler yaşarsak, kapadığım longları geri alacağım çünki abd enflasyon verisinin ne bizi nede abd yi ciddi anlamda düşüreceğini sanmıyorum. Trend değişmez, aşağı dönmeyiz. Biraz aşağı düşüp toparlarız. abd de öyle olur.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  8. #5304
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    kapak_153005.jpg

    Sen ölür ölmez maalesef ülke ele geçirildi.
    Sömürge olduk. abd nin eğittiği sunni selefi tarikatlar ülkede baş tacı oldular. Bilinçlendirilmemiş halk bunların peşine takıldı.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 663/853 İlkİlk ... 163563613653661662663664665673713763 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •