abd tüketici enflasyon verisi açýklandý. Beklenenin epey üzerinde geldi ve 5.9 olmasý beklenirken 6.2 oldu.
Ciddi bir artýþ.
Dün ne yazmýþtým. Veri açýklanana kadar aþaðý yukarý dalga olur. Veri çok kötü olmamak þartý ile iyi olmayan bir veri bile açýklansa abd ve TR de önce aþaðý indirirler, satýþlarýn bitmesini bekleyip yukarý alýrlar demiþtim. Trend deðiþmez demiþtim.
Biraz erken yazýyorum ama yaklaþýk söylediðim gibi oldu. Bizde sabah biraz iniþ oldu. Veri açýklandýktan sonra neredyse hiç iniþ olmadý. abd de ise þu an satýþ var. Satýþlar bitince toparlayacaklar diye düþünüyorum ama veri gerçektende bayaðý kötü. Kýsa sürede toparlanmayabilir.
BISTin hiç düþmeden çýkýþa geçmeside aslýnda normal çünki veri abd nin bizim deðil. Bizi dolaylý yoldan uzun vadede etkileyecek ama bizde hiç bir þey normal deðilki. "herkes ceset yýkamayý bilecek" diyen bir imam tarafýndan yönetiliyoruz ve tüm dünyanýn hýrsýz olarak gördüðü, ortaðý aþaðýladýðýmýz Ýran'da idama mahkum edilmiþ olan altýn kaçakçýsýnýn "önüne yatarým" diyen bakanlarýmýz var.
Bizde þartlar normal deðil.
Bir miktar longla çýkýþý seyrediyorum. Ýniþ çýkýþ olduðundan bugün benim için iyi geçiyor ancak þu dakkadaki BIST çýkýþý fake ise(sahte) aldýðýmý verebilirim. Gerçek olmasý gerekir diye düþünüyorum. Geliþi saðlamdý.
Bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri