Gelecek seçimlerde aday olmayý düþünmüyorum.En kuvvetli aday olmam mühim deðil. Neyse su akar yolunu bulur.
![]()
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
Dün beklediðim gibi olmadý, 1415 de takýldý. Yerli almak istemedi.
Yerli ne zaman ikna olacak.? Korkusu bitecekmi.?
Belki biraz zaman geçmesi lazým. Yabancýlar tapering konuþmalarýný ve FED faiz artýrýmý konuþmalarýný þimdilik takmadý. Belki üç beþ gün daha zaman geçmeli.
biden yine yeni paket çýkardý, 579 milyar dolara kadar düþmüþ. Kapý 6 trilyon dolar dan açýlmýþtý. abd borsalarý 2013 deki gibi tapering ve faiz konuþmalarýný takmadý, aynen yukarý dalgalara devam ediyor. Düþüncemi yazmýþtým, bu kez abd borsalarý balon olduðu için 2013 deki gibi tam yukarý doðru düzenli deðil, yatay-hafif yukarý dalgalar bekliyorum.
Bizde son günlerin üretim haberleri, kapasite kullaným oraný 1 puan artmýþ, Beyaz eþya Ocak-Mayýs ihracat %51 artmýþ, iç satýþ %36 artmýþ.
abd de konut dahil son açýklanan veriler pek iyi deðildi. hali ile çok hýzlý bir tapering ve FED faiz artýþý þimdilik zor görünüyor. Diðer tarafta EMTÝA endeksleri düþmüyor. Ancak tapering yani FED in daðýttýðý para azaltýlmaya baþlayýnca belki düþer. EMTÝA çýkma sebebi, pandemi sebebi ile insanlarýn madenlerde çalýþamamasý olduðu gibi, abd ve AB de finansa daðýtýlan bol para da sebep. Bu para daðýtýmýnýn sonlanmasý gerekir yoksa para tüm borsalarda tüm fiyatlarý artýrýyor, bizimki hariç
2 gündür 1400 üzerindeyiz ancak BIST de hâlâ güven saðlanmýþ deðil. 1400 üzerinde kalacaðýmýzýn garantisi yok. Dünya yemyeþilken ve bizde beyaz eþya verisi çok iyi gelmiþken 1400 altýna inermiyiz.? Oda zor. Basit bir tahmin yapmam gerekirse bugün hafif yukarý çýkarýz herhalde. Yerli korkusunu yense hýzlý çýkardýk.
siyonist kanal dün 2013 le korkutmayýda býraktý. Bu deferde Brezilya Rusya gibi geliþmekte olan ülke kategorisindeki ülkelerin 0,25 faiz artýþlarýný ön plana çýkardý. Onu her saat iþliyor. Onlarýn faizine bakarsan hepsi bizden çok çok düþük. %3-5 civarýndalar bizde %19. Ayrýca onlarýn bazýlarýnda faizler enflasyonunda altýnda. Ama siyonist kanalýn marabalarý konuyu tek taraflý iþliyor. Sadece artýþlarý konuþuyor, bizden çok düþük olduðunu ve enflasyonun altýnda olduðunu öne çýkarmýyor. Hali ile tek taraflý konuþmalar, bizim MB ye "herkes artýrýyor sende faiz artýr" emri gibi görünüyor.
Beyaz eþya üretimi ihracatý uçmuþ. Onu 5 dakka konuþup geçiyorlar. Sonra saatlerce günlerce 2013 ve faiz konuþuyorlar. Tam zararlýlar. Bu ülkenin altýný oyup duruyorlar.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yerliler 2.6 milyar dolar doviz satmýþlar ama geçen hafta doviz yükseldi. Bu neyin 10. kez ispatýydý.?
Doviz fiyatýný, TR deki bankalar kendi çýkarlarýna göre belirliyorlar. Piyasadaki arz veya talebe göre deðiþmiyor.
Pandemi sürecinde ayrýca neyi öðrenmiþtik.?
Dünya para akýþ-deðiþim sistemi merkezleri olan Londra ve new york dada TL seviyesi esas olarak belirlenmiyor. O piyasalar kapalýyken TR deki bankalarca doviz/TL üzerinde oynanýp durmuþlardý.
Doviz konusunda ne yapýlýyorsa, TR deki bankalar yapýyorlar.
TR deki bankalarýn bir kýsmý devlet ve yerlinin elinde, çoðu yabancýnýn ve yabancýnýn içinde büyük oranda siyonistin elinde. Bu bankalardan hangisi belirleyici bilmiyorum.
Devlet bankalarýnýn olmadýðý kesin. Olsa olsa siyonistlerdir. Onlar liderlik ediyordur, yerlide peþinden gidiyordur. Doviz manipulasyonuna, karþýlarýnda dünya devi siyonist finans kurumlarý varken yerlinin gücü-cesareti yetmez. TR deki siyonist bankalar dovizi belirliyor diye bir sonuç çýkarmýþ oldum.
Dovizin yüksek olmasý neyi etkiliyordu. Enflasyonun yüksek kalmasýný garantiliyordu.
Enflasyonun yüksek olmasý ne sonuç doðuruyordu.?
Birikimi, gayrýmenkulu olmayan en altta ezilen 10 milyonlarca kiþinin dahada fakirleþmesini saðlarken, devletten faiz alan, birikimi gayrýmenkulu olan kesimin dahada zenginleþmesi sonucunu doðuruyordu.
Sonuç: siyonist bankalar fazladan kazanacaklarý bir kaç yüz milyon dolar için dovizi dolayýsý ile direk baðlý olan enflasyonu yüksek tutarak, fakirin daha fakir, zenginin daha zengin olmasýný saðlýyorlar.
Peki suç kimde.?
Tabiki siyonistlerde deðil. Ben hiç hýrsýzý suçladýmmý.? HAYIR, onun iþi o. Ben hýrsýzý yakalamasý için maaþ verdiðim polisi suçlarým iþini yapmýyor diye.
Hali ile doviz konusunda suçlu hükümettir, akp dir tayyip dir. Dovizi har vurup harman savuran onlar. Eksi doviz bakiyedeyken bile ihaleleri doviz üzerinden yapan, kanala baþlayan onlar. Yurt dýþýnda doviz maaþ ve gideri ile 3 ayrý ordu tutanlar onlar. tayyipin karýsý bile kendi vakfý için binayý 50bin dolar kira bedeli ile tutmuþ. Sonuçta bu halký hýrsýzlarý engellemeyerek ve ülke kaynaklarýný har vurup harman savurarak 10 milyonlarca kiþiyi fakirleþtirenler siyasetçiler, akp ve destekçisi mhp. Muhaliflerde kapasitesiz olduklarý için suçlular, mecliste olalýmda halk kimmiþ önemli deðil diyen muhalifleride buradan kýnýyorum. Ahada kýnadým.
Son düzenleme : alicemal; 25-06-2021 saat: 09:16.
@NeAcaipDunya
Ekran baþýna yeni geçtim.
Yükselemeyen borsa düþer kuralý uygulanmýþ gibi.
Neden düþtü.? Geliþen ülkelere satýþmý geldi.? Hayýr. MSCI endeksi artmýþ. Tek tek bakarsan biz ve bovespa düþmüþüz kalan düþmemiþ, yeþil olanlar var. Yani geliþen ülkelere toplu satýþ gelmemiþ. Bovespa 2016 dan beridir 3 kat artmýþ. Biz 2 kat artmýþýz yani bovespa ile kýyaslamakda yüzeysel bakarsam doðru deðil. Derin bakmak için 2 ülkenin 2016 dan beridir ekonomik verilerini karþýlaþtýrmak gerekiyor.
Baþka sebep ne.?
Somut sebep yok ben bilmiyorum. Verilere bakýyorsun acaip iyi geliyor. Turizm açýlýyor, swaplarla orangutan ve muz geliyor, AB bize 3 milyar avro para vermeye karar verdi. Üretim rakamlarýmýz ve ihracat rakamlarýmýz artýyor.
Somut sebep yok.
siyonist kanalýn yarattýðý korku sebebi ile olabilirmi.? Olabilir ama FON yöneticileri o kadar boþ olabilirmi.? Sýrf TV deki kadýn her gelene "eyvah 2013 gibi olabilirmiyiz" sorusu sordu diye FON yöneticileri altýna kaçýrmýþ olabilirmi.?
O kadarda olamaz yaw. Ben sürekli yazdým ama arkasýnda kötü niyet gördüðüm için. Beslediðimiz insanlar abd ye çalýþýyorlar. Ona sinirleniyorum abartarak yazýyorum.
Baþka sebep ne olabilir.?
Alýcý yoktur.
Yabancý almýyor tamam. katar ve yerliler neden almýyor.?
katarý da cevaplayamam yerliler neden almýyor.? Sebep yeni giriþ yok. Son bir yýldýr girenlerin azýna sýçtýlar, bunu gören dýþarýdakiler girmiyor. Ýçerde olupta batanlar la KY sayýsý azalýyor.
2020 Mart pandemi dibinden beridir 6 tane silkeleme saydým. Veriye dayalý düþüþler hariç, sadece KY silkelemek için yapýlan temele dayanmayan silkeleme. 14 ayda 6 kez. Birde üzerine somut veriye dayalý düþüþleri koy. KY nin dayanmasýna imkan varmý.?
YOK.
Hali ile yeni girenleri soyup gönderecekler.
Zaten 1 yýldýr yazýyorum, üç beþ senede yeni girenlerin hepsi yok olacak diye. Yine 1.300 bine düþeceðiz ve BIST yöneticileri ceplerine her yýl koyduklarý milyonlarla kalacaklar. Kendilerini suçlu hissetmeyecekler.
Bugün abdurrahman yýldýrým'ýn yazýsýný okuyun. 6 kere silkelendik yazýmý destekler niteliðinde. Özetle þunu söylüyor, "Yatýrýmcý sayýsýnýn artmaya baþladýðý Temmuz 2019'dan bu yana MSCI geliþmekte olan piyasa endeksi yüzde 30 artarken, ayný endeksle Türkiye Borsasý yüzde 23 deðer yitirdi. Dolar bazýnda iki yýlda yüzde 50'ye varan bir performans farký meydana gelmiþ. Borsa Ýstanbul'un kazandýrma yeteneði azalýrken, spekülatif tarafý güçlenmiþ. Hatta dünyanýn en spekülatif piyasasý olmuþ denilebilir."
https://www.haberturk.com/yazarlar/a...a-birincisiyiz
Böyle yazmýþ.
Gazetede yazdýðý için usturuplu yazmýþ, açýkça borsa manipulasyon kaynýyor diyememiþ. beni son 1 yýlda izledi iseniz uzun vadeli yatýrýmcýdan MECBUREN kýsa-orta vadeli oyuncu haline geldiðimi gözlemlemiþsinizdir. Tamamen silkelemeler sebebi ile. Somut veriye dayalý düþüþleri benim gibi bir temel analist kolay yakalar. Silkelemeleri kimse yakalayamaz, sadece silkeleyen bilir.
Ekran baþýnda deðilim ama yerli 3 gündür almayýnca, yabancýda bezmiþ olabilir. Bari yerlinin gazýný alalým diye satmýþ olabilirler. Amaç gaz almak ise, yerlinin gazý kaçana kadar satabilirler.
@NeAcaipDunya
Siyonist kanalýn Gece marabasý konuðuna sordu. "Bu sýkýntýdan nasýl kurtuluruz bana bir pembe tablo çiz." dedi. Konuk çizemedi. Onun yerine ben çizeyim. "tayyip erdoðan birden bire aydýnlanýr."
Tek pembe tablo budur, bunun haricinde hiç bir þey iþe yaramaz çünki arabanýn þoförü tayyip. Arabanýn tekeri aydýnlanmýþ iþe yaramaz, arabanýn motoru aydýnlanmýþ gaza baýyor ama þoför geri vitese takmýþ iþe yaramaz. Þoför aydýnlanacak baþka yolu yok. baþýmýzdan gideceðide yok, tek yol bir sihir olacak ve aydýnlanacak.
marabanýn dediði sýkýntýda, 18.03.2021 e kadar yatay seyi olmuþ sonra þelale olmuþ. Ayný yataylýk aylardýr yine var, ayný þey olurmu diye soruyor.
Dingilin þelale gösterdiði yer, naci aðbal'ýn dehlenmesi tarihi. Bu kadar bariz bir bilginin farkýnda deðil.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri