Bugün yine yüksek iþlem hacmi ile, bankalar pek katýlmamasýna raðmen 1834 e kadar çýktý. Bankalarda yükseliþe katýlýnca BIST düþmeye baþladý. Bankasýz yükseltenler, bankalara batýlý alýþý gelince, yükü paylaþtýlar sanýyorum. Belki biraz mal verdiler.
1800 Üzerinde tutmalarý, yükseliþe devam etmeye niyetim var anlamýnda.
Yarýn hristiyanlar için noel tatili. Bakalým BISTi sürekli yükselten katar lýlar ne yapacak.?
Hoþ bu katarlýlar bildiðin türde müslüman arap deðil. Ortadoðudaki tüm petrol zengini ülkeleri yöneten kral aileleri, Ýngiltere den Amerika dan çýkmazlar. Kendi ülkelerine mecbur olduklarýnda kýsa süreliðine dönerler. Yani bunlar müslüman dan çok hristiyanlarýn içindeler ve hristiyan kültürü ile yetiþiyorlar. Çocuklarý abd ve ingiltere de okuyorlar, vakit geçiriyorlar. O sebeple yarýn katar lýlarda kayak merkezlerine gitti ise þaþýrmayalým lütfen. Belki bilgisayar baþýna eleman býrakýp "ne satarlarsa al" demiþ olabilirler.
Yarýn göreceðiz.
Pek çok Global þirket yýllýk bilanço kapamalarýný yýl sonundan önce yapýyordu. 15 Kasýmmýydý? 15 Aralýkmýydý.? Unuttum. Biraz önemli bir tarih aslýnda.
Bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
BAE prensi gelmiþ ve 10 milyar USD lik FON la gelmiþ.
Bazý enerji finans vb.. yatýrým anlaþmalarý imzalanmýþ. katar lýlarla bunlarda imzalanmamýþtý. BAE ninki resmi duruyor.
katar'a, yapma sözü verdiði yeni Ýstanbul kanalýndan arsa aldýrdý, karadeniz ormanlarýndan arsalar gösterdi, ege sahillerinde bölge vermeye kalktý. Bir koy daki milletin evlerini "devlet yararý acil" deyip kamulaþttýrdýlar ve katarlýlara verdiler ama Ýzmir liler ayaklandý, geri aldýlar. 50 milyon dolarlýk tank parçalarý üreten fabrikamýzý bedava verdik. benim hatýrladýklarým bunlar. Birde BIST e girmiþler ve bayaðý bir para sokmuþlar.
BAE ile anlaþma karþýlýðýnda ne verdi acaba.?
2011 de kardeþi BAE ile beraber abd emri ile suriyeye daldý. 2015 darbesinde kardeþin 2 tanesi(BAE-fetö), bizim imam tayyip beyi öldürmeye kalktýlar ve aslýnda tayyibe "kardeþim" derlerken, arkalarýnda býçak sakladýklarý anlaþýldý. Sonra BAE uçaklarý Mýsýrdan kalkýp Libya daki bizim kýsa menzilli uçaksavar bataryalarýný çok uzaktan füzelerle vurdu.
Böyle bir ülkeye ne verdinde 10 milyar dolarý ile TR ye geldi. Anlaþýlan USD nin düþme sebebi BAE nin sözde 10 milyar dolarý.
Bu adam gelecek nesillerimize ait neyi verdiki düþmaný BAE para çuvallarý vaadi ile geldi.? kaðýt üzerindeki anlaþmalar göstermelik. Ya olur ya olmaz. Onlar niyet mektubu gibi yuvarlak biþeylerdir.
Soner Yalçýn'ýn sitesinin aklýna ne gelmiþ. Þu anki aktörler, birebir Malezya dada varmýþ ve bakýn neler olmuþ. BAE, malezyanýn o dönemki hükümeti, Malezya varlýk Fonu, Finans merkezi(Ýstanbulda yapýlan gibi) ve Yunan devletinin 2008 öncesi dolandýrýcýlýklarýna aracýlýk eden finans kurumlarýndan global dev Goldman Sachs.
https://odatv4.com/makale/biz-dovizi...hlikesi-222293
Birde süper delikanlý fatih altaylý bu hafta bayaðý celallendi.
Adam 20 yýldýr akp nin olumsuz taraflarýný yumuþatarak nadiren konuþurken, bir haftadýr akp ye sert vurmaya baþladý.
Erkek olduðunu hatýrladý desem.? Diyemem, bu türü iyi tanýyorum. akp nin gideceðine inandý, daha cesur hale geldi. akp gidince kendi içinde bulunduðu grup tekrar ön plana çýkacak onun gazý. Ýçinde bulunduðu grup ibrani-yahudi grubu. akp'leri yaratan grup.
@NeAcaipDunya
1 -Yeni bir fikir bul..
Hulk bae lilere söz mu verildi ..
2- Doðruluðu konusunda herkesi ikna et
Bae lilerde para var hem teminat istemiþlerdir. Abd ile uzlaþma saðlanmýþtýr mahkeme için. Hem satýlacak kaç þey kaldý. Temeseve çoðuna da sahip hem.
3 - Fikir kabul edildi.
Son düzenleme : secbul; 25-11-2021 saat: 11:25.
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
Noel tatili sebebi ile hristiyan batýlýlar tatile çýkar banka satan olmaz, sözde müslüman katarlýlarda diðer sektör mallarýný alarak BISTi yukarý çýkarýr diye bir dilek dile getirmiþtim. Tersi oldu. katar lýlar noel tatiline çýkmýþ gibi, hristiyanlar burda.
Büyük Özel bankalar %2.5 civarý satýlmýþ. garan tahtasý çýpa dan dolayý fazla düþememiþ. Bu sefer neden satýyorlar. Obez beyinli batýlýlar için bahane çok. Bu seferde döviz dalgalanmalarý bankalara zarar verecek diye. lang bizim özel bankalar hakkýnda hangi kötü tahmininiz tuttuda bu tutacak.?
Her neyse.
BIST 1834 direncine takýldý. Benim aracý kurum yine alakasýz dirençler vermiþ.
Her gün yükselip kobra gibi grafiði dikince, direnç bulmak zor. Benim önem verdiðim aðýrlýklý ortalamalar aþaðýlarda kaldý, fibo ise bu görüntüde zorlama olur, mantýklý gelmiyor.
Nerede satýþ olup dönersek, orasý dirençmiþ diyeceðim.
Bugünki banka satýþýna þaþýrdým. Bu lavuklar tatile gitmiyormuydu.? Banka endeksinde hacim azalýþý var diyemem. Ortalamalarda.
Dünyada ne sorunlar var.? abd 10 yýllýklarý yükselme hazýrlýðýnda gibi. Ýnip çýkýyor kas ýsýtýyor görünümünde. VIX uykuda. Navlunlar son görüntü ile ayný. Hammadde taþýyan gemi navlunlarý eski normallerine yaklaþana kadar düþtü, ürün taþýyan gemilerin navlun endeksleri hala düþmedi. Ama yükseliþ durdu gibi. EMTÝA endeksleride düþmüyor ama tepede durdu gibi.
Korkulan dünya enflasyonu tepe yapmýþ olabilir. tapering de baþlayýnca enflasyonun normale dönme ihtimali var. Tabi bu orta vade için az güvenilir bir tahmin.
Bankalarý bugün o kadar sattýlar. yarýn bu kadar satmazlar umarým. Gün içi iniþ çýkýþa oynadýðýmdan bugünü hafif artý kapadým. Dün ise dahada az kazanmýþtým halbuki endeks daha çok yükselmiþti. Dün sabahtan yüksek açýp hep yükselince ben pek kazanamadým. Sonradan biraz düþtü.
Yarýn, bugünden az biraz daha yeþil olabilir. 1800 leri hazmetmeye çalýþýyor.
Bol þans.
@NeAcaipDunya
Dün abd kapalýydý, gece Asya seansýnda çobansýz kalan asyalýlar abd vadelilerde satýþa geçmiþ.
Hep hatýrlatýyorduk abd borsasý bozulmazsa biz þöyle oluruz diye. abd borsasýný bozan abd liler deðil Asyalýlar o sebeple düþüþ gerçek veya deðil diyemeyiz. En azýndan Avrupa seansýnýn ve abd seansýnýn açýlmasý gerekir.
BIST de abd ye bakarak sabah aþaðýdan açtý. Ya abd ye bakýp korkup satanlarý aþaðýdan almak için, veya düzeltme-realizasyon için. Öðlene kadar belli olur.
Bu arada geceye malsýz girmenin önemide tekrar anlaþýlmýþ oldu. Longcular için Sabah erken çok yeþil açarsa kazançtan kayýp oluyor, ama çok kýrmýzý açarsa yüklü kayýp oluyor.
BIST'e son 2 haftadýr yüklü yabancý para giriþi oluyor. Orta vade açýsýndan iyi bir görüntü.
Bugün düþünce al yükselince sat taktiðime, durumu anlayýncaya kadar ara vereceðim. Realizasyon-düzeltmemi oluyor yoksa abd sebebi ile korkup satanlarýmý alýyorlar. Önce bunu anlamalýyým.
Bol þans.
@NeAcaipDunya
Bugün iþlem yapmamaya karar verdim.
Akþam abd nin ne yapacaðýný göreyim.
Þu an abd kapalý diye bir korku dalgasý hakim. Daha önce görmezlikten gelinen pandemi yeni dalga ve bazý kapamalar dikkate alýnýyor. Ayrýca zaten bilinen son FED tutanaklarý abartýlýyor.
Asýl olan ortada çobanýn olmamasý.
Bir koyun sürüsünü düþünün. Çoban o gün olmazsa sürüye önce endiþe sonra korku hakim olur. Çünki tüm kararlarýný alan çobandý. Kurt geldiðinde koruyan çoban ve köpekleri idi. Nerede bol ot var oraya götüren çobandý. Nerede uçurum var nerede diken var nerede bataklýk var bilen ve oraya gidilmesine engel olan çobandý. Sürüdeki koyunlar düþünmez, sadece yemek yer çiftleþirlerdi. Hayvanýn doðal davranýþý budur.
Düþünmek, sorunlarla boðuþmak beyni geliþtirir. Koyunlar düþünmeyip sorunlarla boðuþmadýðýndan beyinleri geliþmez. Aptal, bilgisiz ve cahil kalýrlar. Önce karýnlarýný doyurur, sonra sürü içinde çiftleþmeye hazýr olanlarý ararlar, birbirlerinin arkalarýný koklarlar.
Çoban olmayýnca gece her seste sürü saða sola koþturur. En aptal olan, en bilgisiz ve cahil olan en korkak olandýr. Bilgin yoksa ve zayýfsan herþeyden korkarsýn. En aptal olan koyun, en çok baðýran en önde koþandýr. En kararlý hareket eden olduðu için, korku ortamýnda sürü peþine takýlýr. Kendi korkusunu sürüye aþýlayarak korkuyu bilinçsizce büyütür ve bu korku sürüyü birbirine daha sýký baðlar. Böylece sürü sürece baðlý seçimini yapmýþ olur ve en aptal en bilgisiz en cahil olanýn peþine takýlýr.
Devlet(çoban) tarafýndan yanlýz býrakýlan, ezilen kalabalýklarýn neden tarikatlara sýðýndýðýný anlayabildikmi.? Al bir nobellik analiz daha yaw.
Du yaw. Nereye gittim.
Süper delikanlý fatih altaylý aklýma geldi.
20 yýldýr akp karþýsýnda iyi görünen ama akp nin gideceði anlaþýlýnca akp ye karþý sertleþen fatih.
Bana dikkat ederseniz, þu ana kadar akp chp hakkýnda hangi sertlikte yazmýþsam, akp gittikten sonrada ayný sertlikte yazacaðým. Sadece mahkemelik olmamak için yazamadýðým bazý iþleri var. chp hakkýnda açýkça hýrsýz olanlarý yazabiliyoruz ama diðer partiler hakkýnda yazamýyoruz. Çünki saldýrganlar. Onlarý ilaveten yazarým eðer aklýma gelirse. Sertlik derecesi yine ayný olur, aðzým köpürmez.
Çünki arka planý biliyorum, insanýn doðasýný biliyorum, hangi hareketleri ne sebeple yapýyorlar biliyorum. Kimse aptal olayým, hýrsýz olayým, hayvan olayým diye doðmaz. Þartlar onu oraya götürür. Þartlar onu oraya götürdü diye ceza almayacak demek deðildir. Eðitebileceðin gençleri eðitir kurtarýrsýn, iþlediði suçlarý telafi edebilecek þirketlerle anlaþýrsýn ve onlarý doðru zemine çekersin ahlaklý ve namuslu olarak onurla yollarýna devam ederler, suçu meslek edinenleri ve telafi edilemeyecek suç iþleyenleri ise ülkeden yok edersin.
Benim hýrsýzým, senin hýrsýzýn diye ayýrýrsam bende sürü elemanýyým demektir. Koyunumdur. Kötüler elenip, suçlar telafi edildikten sonra ülke içinde herkes kardeþtir ve ayný sürüdedir. Diðer ülkelere karþý tek vücut olup hepsinin ebesini... Du yaw. Yine sürü olduk.Sürüsüz olmuyormu bu iþ.? Bu konuyu düþüneyim. Diðer ülkelerede ayný düþünce ile yaklaþsak nasýl olur.? Evet bu daha iyi, ebelerini rahat býrakalým.
Gerçekte Atatürk te bunu yapmadýmý.? Kötüyü ülkeden yok etti, kalan herkesi birleþtirdi. Diðer ülkelerle dost ve iþbirliði politikasý izledi. Ama koyun postu içindeki ibrani-yahudi azýnlýk yokmu.? Atatürk ölünce, Onlar bizim ebemizi, dýþarýdaki ibrani-yahudi lerden para teknoloji desteði alarak belledi. Ülke halkýný sürülere bölüp birbirlerine düþman ettiler. Oluþan karmaþada ülkeyi sömürge hale getirdiler, her þeyi ele geçirdiler.
Hoþ ülke olarak birleþince de sürü oluyorsun. Sebebi, Ýnsan sürü olarak yaþayan canlý türlerinden. Dað keçisi öyle deðil, bambaþka bir hayvan kendisi.
Her neyse...
BIST e bakmayý býrakýnca çenem açýldý.
.
Son düzenleme : alicemal; 26-11-2021 saat: 12:06.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri