Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 163/853 ÝlkÝlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,297 - 1,304 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by alicemal Yazýyý Oku
    pars dün çomak sokunca, tabi takýntý haline geldi. beyin saðlýklý deðil.
    Madem aðlýyosun, Niye faize koymadýn anlamýna gelecek þeyleri resmen yazdý.

Evet hiç düþünmeden ve teklemeden, çatýr çatýr yazdý ve yukarda buðusu tüten yazýsýnýda görebilirsiniz.

Peki nooldu. Parayý kafaya takan biri olmadýðýmdan, parsa yaw sen ne diyosun diyememiþtim. Suçlu psikolojisi ile ezilmiþtim. Ancak bugün doðru hesaplamayý yaptým ve parsýn burnunu sürtme fýrsatý doðdu.
    Bunu kaçýracak deðilim.

Normalde hesap adamýyým. 1987 yýlýndan beri hayatým matematik oldu.
    Fakat yukarda yazdýðým bilançoda bir hesap eksik. pars da ordan vurdu, bende savunma ihtiyacý hissetmediðimden, yaw öyle deðil þöyle hesaplayacaksýn diyemedim.

Aslýnda tam þu an, bankalarýn verdiði yýllýk faizden daha fazla kazanmýþ durumdayým.

Benim yukarda verdiðim %5küsürlük oran, basit oran. Yýl sonuna uyarlanmýþ oran deðil. Bankanýn verdiði %23 lük brüt faiz yýllýk faiz.

Bugün üþenmedim, olanaklarý zorladým ve banka sitesine tekrar girdim. Gizlice bilançomun yüzdesini aldým. Aldýðým yüzde dünki kapanýþ. Bugünki yükseliþ deðil.
    geçen gün yadýðým %5 küsür rakamýda, 90 bin civarý endeksin rakamýydý. 93bib endeksin rakamý deðil.

Bugünki oran %9,17. Yýllýða uyarlarsan %22,52 ediyor. Bu rakam aðýrlýklý bileþik rakam. Her þey bugünki gibi giderse yýlsonu kazanacaðým net rakam.
    Peki banka net ne veriyor. Benim banka Brüt %23 verdi, netide herhalde %20 filan eder. vergilerini bilmiyorum. %20 yi salladým.

Yani 93bin endekste bile, yýllýk banka faizinden fazla kazanmýþým. Buda pars a kapak olsun.

Dicem ama yazdýklarým gýrgýr tabi.

Rakamlar doðruda, pars a olan laflarým gýrgýr.

Para ile iþim olmaz. %5 kaybetsem ne olur, %bin kazansam ne olur. Ben aþmýþým abicim. Eðer afrika taraflarýna giderseniz beni sorun, hikayemi destansý bi þekilde anlatacaklardýr. Kabile bakireleri adýmý söyleyerek þarkýlarýna baþlayacak ve meydanda ayak vurmaya baþlayacaklardýr. Nepalde beni sorun, saatlerce anlatsýnlar.

öhö.

hakkatende sinirim biraz alýnmýþ gibi.
    sahafa ayýp olmasýn diye sinirlenmeye çalýþýyorum, olmuyor.

Sýcaklardanmýdýr.?

Sýtkýmýn sýyrýldýðý tarih, sevgili moruk'un "Türkiyenin neden uçak gemisine ihtiyacý var" diyerek yazýsýna baþlamasý ve Türk uçak gemisinin özelliklerini anlatmaya baþlamasýyla ayný dakkaya denk geliyor.
    O anda hayattan vazgeçtim ve çiçek böceðe odaklanayým dedim. Toprakla kucaklaþmamýn vakti gelmiþ olmalý diye düþündüm.

Sanýrým diðer dünyaya olan yolculuðumun baþlangýç evresine girdim. Melekler sinirlenmeme izin vermiyorlar tabiki. Kimbilir çevremde kaç bin melek kanat çýrpýyor. Sizde 60 ar tane standard takým var.
    Çalýþýn sizdede daha fazlasý olsun, benimkilere nazar deðdirmeyin.
    ali cemal abi kusura bakma, faize koyacaktýn ne var ne yok elindekini. Sende bu sistemin kurbaný oldun.
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýzninizle humanla parsýn kafalarýný tokuþturup çot çot diye sesler çýkarmak istiyorum.
    Yazdýklarýmý okuyup anlamadan cevap yazýyorlar.

Her neyse.

Ýzlanda maçý sayesinde, izlandalýlarla ilgili ilginç þeyler öðrendik.
    Adamlar Türklerden nefret ediyormuþ. Her fýrsatta dalga geçip aþaðýlamaya çalýþýyorlar. Havaalanýnda futbolcumuz emre ye tuvalet fýrçasý uzattýlar. Tuvalat fýrçalarýnýn bazý modellerinin ismi "Türk kafasý" imiþ. O fýrça ile klozet temizleyip stres atýyorlar.

Neden nefret ediyorlar, sebebi ise çok komik.

1600 lü yýllarýn baþýnda, hollandalý bir korsan, gemisine osmanlý bayraðý çekip, adýnýda murat reis olarak deðiþtiriyor. osmanlýyada ben sizin askerinizim diyor. Sonrada Atlantik okyanusundaki adalarý yaðmalýyor, esirler alýp Cezayirde köle olarak satýyor. Ýzlandadanda 400 kiþi kaçýrýp satmýþ.
    Adam hollandalý asýl adý Haas gibi bi þey. Ne Türk geni var ne Türkiyedeki toplumlarla kültürel baðý var. Tamamen süzme hollandalý.

Ýþte bu hollandalý yüzünden, Ýzlandalýlar hala Türklerden nefret ediyorlar. 1970 yýlýna kadar Türk öldürmek serbest diye yasalarý varmýþ.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Buralarda sýcaklar baþlayalý epey olmuþtu ancak aþýrý sýcaklar baþlayalý 1 hafta oluyor.
    Resmen bitmiþ durumdayým.

Sýcak alerjim de var, ilk defa bu sene bu kadar rahatsýz etti.

Bunu niye yazdým bahane olarak kullanacaðým.

Kafa gitti, hiç bir þey yapamýyorum. Þimdiden karadeniz sahillerinde internetten ev bakmaya baþladým. Para yetse kuzey avrupa yada kuzey rusya dan bakacaðým.
    Tabi, Dilde idare ederimde kültür farký var. Önce ev kiralar 3-5 ay duruma bakardým, sonra rahat hissedersem ev alýrdým.

Her neyse... Para piyasalarýna AÞIRI sýcaklar yüzünden odaklanamýyorum. Þu ara hepsiburada sitesi baþýma bela oldu, indüksiyonlu küçük ocak aldým, fatura gelmedi. 3 haftadýr mesaj yazýp duruyorum, oralara bakýn belki düþmüþtür filan benzeri þeyler deyip duruyorlar.

Garantisinden deðil, fatura kesilmeyince karþý firma vergi vermiyor. Vergi versin diye fatura peþinde koþuyorum.

SATTIÐI ÜRÜN YADA HÝZMETTEN VERGÝ VERMEYEN KÝÞÝ, SÝZÝN CEBÝNÝZDEN PARA ÇALIYOR DEMEKTÝR.

Neden.?

Çünki o kiþinin vermediði vergileri devlet herkesten alýyor. Devlete para lazým. Zamlarla, vergi oraný artýþlarýyla herkesten ilave vergi alýyorlar. Vergi kaçýranlar zenginleþirken, vergi ödeyenler sürekli fakirleþiyor.

Elektrikteki kayýp/kaçak ödemelerimizi düþünün. Elektrik parasý ödemeyenlerin eksiðini nasýl bizden alýyorlarsa vergidede ayný.
    Hepimizin gelirinin %60 ý direk ve dolaylý vergilere gidiyor. Korkunç yüksek bir rakam. Devleti soyanlara ve halk içindeki hýrsýzlara çalýþýyoruz.

Yapmayýn etmeyin.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    s400, f-35 ve caatsa yaptýrýmlarý hikayesi tam gaz sürüyor.

Aslýnda abd nin hiç bir yaptýrýmý bizi fazla etkilemez. Dünyada baþka ülkelerede her yýl bir sürü yaptýrým uyguluyor, sadece petrolle yaþayan Ýran Venezuela gibi ülkeleri saymazsak, bizim kadar hiç bir ülke, abd yaptýrýmlarýndan bu kadar etkilenmiyor.
    Anýnda nakavt durumuna düþüyoruz, birileri saymaya baþlýyor.

Tek sebebide içimizdeki yahudiler.
    Dev þirketlerimizin ve bankalarýn çoðunun sahipleri onlar. Medyadada eskisi kadar olmasada etkinler. Partiler zaten kontrollerinde, abd kapýsýnda bekleyip emredin diye gözlerini dikmiþler.

abd höt deyince, daha demeden önce yahudi medyasý yaygaraya baþlýyor, þirketler ve bankalar anýnda zararlý iþlemlere geçiþyor, TVler muhalifler durmadan yaygarada... bakýyorsun birileri saymaya baþlamýþ 1, 2, 3 diye.. Bu kaçýncý grogi durumumuz.

Bu sýcakta iyi yazdým.

Peki BIST e etkisi ne olacak bu durumun, bunu hesaplamam lazým. fekat aþýrý sýcaklar sebebi ile odaklanamýyorum.
    maliyetlerimde çok düþük olduðundan, fazlada zorlamýyorum.

Daha temmuz aðustos sýcaklarýnada girmedik... bu seneyi çýkaramayabilirim yaw.
    Þimdiden vasiyeti yazmaya baþlayayým.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    s400, f-35 ve caatsa yaptýrýmlarý hikayesi tam gaz sürüyor.

Aslýnda abd nin hiç bir yaptýrýmý bizi fazla etkilemez. Dünyada baþka ülkelerede her yýl bir sürü yaptýrým uyguluyor, sadece petrolle yaþayan Ýran Venezuela gibi ülkeleri saymazsak, bizim kadar hiç bir ülke, abd yaptýrýmlarýndan bu kadar etkilenmiyor.
    Anýnda nakavt durumuna düþüyoruz, birileri saymaya baþlýyor.

Tek sebebide içimizdeki yahudiler.
    Dev þirketlerimizin ve bankalarýn çoðunun sahipleri onlar. Medyadada eskisi kadar olmasada etkinler. Partiler zaten kontrollerinde, abd kapýsýnda bekleyip emredin diye gözlerini dikmiþler.

abd höt deyince, daha demeden önce yahudi medyasý yaygaraya baþlýyor, þirketler ve bankalar anýnda zararlý iþlemlere geçiþyor, TVler muhalifler durmadan yaygarada... bakýyorsun birileri saymaya baþlamýþ 1, 2, 3 diye.. Bu kaçýncý grogi durumumuz.

Bu sýcakta iyi yazdým.

Peki BIST e etkisi ne olacak bu durumun, bunu hesaplamam lazým. fekat aþýrý sýcaklar sebebi ile odaklanamýyorum.
    maliyetlerimde çok düþük olduðundan, fazlada zorlamýyorum.

Daha temmuz aðustos sýcaklarýnada girmedik... bu seneyi çýkaramayabilirim yaw.
    Þimdiden vasiyeti yazmaya baþlayayým.
    Helvani daðýtacak birilerini þimdiden bu ha Ali cemal abi..[emoji16]

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401

VOB tarafýna epeydir bakmýyordum, þimdi baktým adamlar kopmuþ. Batý tüm silahlarý ile üstümüzde haberi üzerine tartýþýyorlar.

Ýþte medyanýn etkisi bu kadar büyük. Medya kesinlikle aðýr bir þekilde Milli Eðitim Bakanlýðýna(MEB) baðlanmalý ve ciddi denetlenmeli. Yoksa milleti topluca delirtebiliyorlar.
    MEB e baðlanmasý konusunu herhalde 15 yýldýr yazýyorum.

Medya çok güçlü. Zarar ediyorken TV de en küçük bir reklamýnýz görülsün, anýnda millet hücum ediyor. Batacakken yeni fabrikalar açmaya baþlýyorsunuz.
    Medya bu kadar güçlü. Maalesef her 10 kiþiden 8 kiþi hipnoza yatkýn ve TV den çok kolay hipnoz oluyorlar. Resmen sürü pozisyonuna düþüyorlar.

Dün ilginç haberler okudum ve takip ettim.
    Kayseri yi hep merak etmiþimdir. Ayrýca Rize, Malatya, Konya.

Devlette kilit yer alan pek çok kiþi bu þehirlerden çýkýyor. Kayseri ayrý merak konumdu.

Dün, Kurtuluþ savaþýndan sonra Rus parasý ve teknolojisi ile Türkiyede kurulan ilk fabrikanýn Kayseri de kurulduðunu okudum.!

Lan niye diye araþtýrýnca, ilginç bilgilere ulaþtým.

Niye ilk fabrikamýz, Kayseri de.? neyi var kayserininde oraya bu yatýrým kuruldu. O dönem ALTIN,ELMAZ deðerinde bir yatýrým için neden kayseri.?
    Kurtuluþ savaþýnda Kayserimi bize kazandýrdý zaferi.?

NEDEN NEDEN hemþerim diye gözü yaþlý araþtýrýrken, maalesef tahmin ettiðim ama delillendiremediðim bilgilere ulaþtým.

Kayseride kurulmasýna karar veren yine ismet inönü çünki o dönemin devletin baþý o.
    Kayseri nin özelliði ne?.
    Bir sürü kripto ermeni, rum ve yahudinin bölgede yerleþik olmasý. Mübadele ile çoðu gitmiþ ama mal mülk sahipleri kripto olarak kalmýþ. Gidenler garibanlarý, güçsüzleri.
    Kurtuluþ savaþýnda tüm halk çocuklarýný gönderirken bunlar göndermiyor ve meydan ýn boþ olmasýndan faydalanýp kayseriyi tapulu mallarý yapýyorlar.

Ölen biziz, Türkü, Arabý, Kürdü, ama ülkeyi tapulayanlar, askere gitmeyen rumu ermenisi yahudisi... Böyle rezil bir ülkeyiz.

Þu anda Kayseri ilimiz o kripto grup tarafýndan yönetiliyormuþ... belediye baþkanlarý vekiller, onlarýn elini eteðini öpmeden iþ yapamýyorlarmýþ. Son dönemde bi tek fetö firmalarý palazlandý, oda, fetö nün sahibide yahudiler o sebeple.

Hani tek bilgi ile karar veren biri deðilim, pek çok bilgi tamamlanýp voltraný oluþturunca noktayý koyuyorum. Þu an voltran oluþtu ve bilgi 10 yýllara dayanan parça parça bilgilerin toplamý.

Üzücü çok üzücü...

Þimdi ismet inönünü den kötü bahsettim diye hemen beni diðer yobaz yada kendine milliyetçi diyen cahil uþak sürüden sanmayýn. Tek sürüm var oda doðru ve adaletin peþinde koþmak. Bu ülkeye zararlý ve faydalý olanlarý görmek...
    DP yi kuran ve yönetende ingiliz ve abd, chp nin sahibide abd, saðcý tüm partiler tarikatlarýn sahibide abd ingiltere...

Birinin ipliðini açýða çýkardýk diye diðerleri iyi demek deðildir.

Bu sýcakta yine iyi yazdým.

abd nin taktiði, kavga ediyor gibi görünen gruplar yaratýp, aradan malý götürmek.
    Yani rakip gördüðünüz, elis silahlý yada silahsýz tüm gruplarý yaratan yöneten batýlýlar. Bi taraftaysanýz, karþý tarafýn sahibide, gerçekte sizin sahibiniz.

Daha nasýl anlatayým.

En güzel anlatan aþýrý saðcý emniyet amiri, vekil, eski siyasetçi mehmet aðar.
    Sað sol kavgalarýnýn emniyet amiri olarak göbeðinde yer almýþ.

Þimdi yaþlanýnca anlatýyor. Meðerse saðýnda solunda sahibi abd imiþ diyor. Bilmiyorduk diyor. Saðcýlarý yaratan örgütleyen eline silah verenle, kavga ettikleri solcularý yaratan besleyen abd. Ýki tarafý kavga ettirip, arada kaosa sürüklenen ülkede kendi istediklerini yaptýrýyor.
    Adamýnýn taktiði bu.

ismet inönünün, adnan menderesin, celal bayarýn, fevzi çakmaðýn, saidi nursi nin, fetullah gülen in, nurcularýn, selefilerin, müslüman kardeþlerin, tüm kavgacý müslüman örgütlerin, el kaidenin, el nusranýn, iþid in, bizdeki eski ve yeni tüm büyük partilerin sahibi abd ve ingilizler.

Halk sadece piyon.

Batý emrine girenlerden bazýlarý direk kripto yahudi ermeni rum, adamlarýn ciðeri o. Bazýlarýda, batý kölesi olmazsam yükselemem batarým diyen grup. Çoðunluk ise bu 2 gruba inanan sempatizanlar. Sempatizanlar ne döndüðünü bilmeden, doðrunun peþinde gidiyorum zannedipte, uþaklýk edenler. Bunlar sürü.

Neyseki ben varým. Açýlýn efsane keçi geldi.

Ýmdi düzene baþ kaldýrýyoruz.
    Yarýn hepiniz zombi kýlýðýnda taksim meydanýnda toplanýn. Ankara kýzýlay, izmir saat kulesi. Saat sekize beþ kala.
    Sorada daalýn, adamý sinir etmeyin.
    Son düzenleme : alicemal; 12-06-2019 saat: 09:45.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    human, helvamý bizim imam seve seve daðýtýr. Zibidiyi merkez müftüþüðe þikayet etmiþtim 2 sene önce.

Bu arada 2 haber okudum, bana mantýklý geldi. Elimde kalan altýn fon'un yarýsýný satýþa koydum. Para yarýn hesabýma geçer.
    Seçime girmeden önce, son kalan kýsmýda satmayý düþünüyorum.
    Bu ayki gelirimden artan ve altýndan gelecek para var.

En iyi yerlerde alýp satmadýðýmý biliyorum, yanlýz öyle birde hedefim yok. Birincisi uzun vadeciyim, ikincisi borsayla yatýp kalkmýyorum. Borsayla yatýp kalktýðým dönemlerde oldu. O dönemler tepeleri hep yakalardým, diplerde acele ederdim. %50 yakalama oraným vardý. Bu süper bir oran.
    Þimdi ise yakalama oraným %10un altýndadýr herhalde, þansa yakalamýþssam yakalamýþýmdýr. Dediðim gibi öyle bir çabam yok.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    human, helvamý bizim imam seve seve daðýtýr. Zibidiyi merkez müftüþüðe þikayet etmiþtim 2 sene önce.

Bu arada 2 haber okudum, bana mantýklý geldi. Elimde kalan altýn fon'un yarýsýný satýþa koydum. Para yarýn hesabýma geçer.
    Seçime girmeden önce, son kalan kýsmýda satmayý düþünüyorum.
    Bu ayki gelirimden artan ve altýndan gelecek para var.

En iyi yerlerde alýp satmadýðýmý biliyorum, yanlýz öyle birde hedefim yok. Birincisi uzun vadeciyim, ikincisi borsayla yatýp kalkmýyorum. Borsayla yatýp kalktýðým dönemlerde oldu. O dönemler tepeleri hep yakalardým, diplerde acele ederdim. %50 yakalama oraným vardý. Bu süper bir oran.
    Þimdi ise yakalama oraným %10un altýndadýr herhalde, þansa yakalamýþssam yakalamýþýmdýr. Dediðim gibi öyle bir çabam yok.
    Ali Cemal abi okuduklarýný paylassaydin bizlede keþke .Bende de bayaðý bir altýn Fon var .

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Sayfa 163/853 ÝlkÝlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •