bence tahminlerinden vazgeçme martind.. günlükte git şimdilik..
16.08.2018
20.08.2018Alıntı:
Originally Posted by martind
Alıntı:
Originally Posted by martind
Printable View
"FAİZ TOTO" da son durum
Faiz artar diyenler
1)Sn Tengri Han (300 bips)
2)Sn Yorgun nihilist (200 bips)
3)Sn Martind (600 bips)
4)Sn Tüyyo (375 bips)
5)?
6)?
Artmaz diyenler
1)Sn Şahna
2)Sn Balbatros
3)?
Çekimser
Yok
Sizde görüşünüzü bizimle paylaşırmısınız?
Günün Atasözü:"Dötü ile inatlaşan, donuna sıçar"
saygılar/başarılar
Bu başlığı şu anda 21 kişi okumaktadır. (5 üye ve 16 ziyaretçi)
martind, kızılyıldız, shorts, Tengri Han
mankenim ben. gözlerim şişti. yatıyorum.
bende 2009 yılından beri takip ederim burayı.
dolar,faiz ve emlak topiğindeyim genellikle
değişik insanlar hep gelmiştir olmuştur.
son donemde daha farklılar.
olmayan bişeyi varmış gibi göstermek.
mesela faiz paylaşan vardı bi tane.
çok uçuk faizler söylüyordu.
uzerıne gıttım yalan soyluyorsun dedim.
yok oyle bir oran dedim.
mesela odea burgan bile 10 civarı verirken ziraatten 12-13 aldım diyordu.
bi kaç kişide destek verdi.
yapmayın etmeyın böyle oran yok sonra bankaya gıder kavga edersiniz olmayan oran için.
inanmadılar. tabi sonradan ortaya çıktı. şimdi gelemiyor yazamıyor.
anlamışsınızdır zaten şahsı.
neyse herkesten özür dostlar.
ilk defa böyle bişey oldu
son olur umarım.
bazı şeylerın ortaya çıkması lazımdı .
çıkmış oldu.
Benim de gözlerim mikrop kaptı kan çanağına döndü yoksa dünkü muhabbet iyiymiş [emoji26][emoji26][emoji26]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cebinde ancak ciklet alacak parası olupta,forumda esip gürleyen sergenleri ben banlayıp geçiyorum....
:whistling:
HSBC macera v2
Valörlü hesap açma denemesi sonucu 1 gün fazla vade ile hesap cüzdanının verilmesi .
Dönüşte oran beğenmezsem çıkacağım internetten EFT ile
İnternet bankaclığı şifresi içini kağıt imzalamasam açılmıyor kendi şubemden olması gerekiyormuş .
İçin ısınmadı kanım pek kaynamadı umarım sorun olmaz .
Enflasyonun bu kadar yüksekten açıklaması bile oranları etkilemiyorsa artmayacak beklentisi hakim demek ki 🤣🤣🤣
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Enflasyon bu kadar yüksek çıktığı halde artmamasının nedeni rahipin serbest bırakılacağı beklentisiydi. Fakat Cuma günkü Mckinsey söylentisi bile dövizi 15 kuruş yukarı attı. Dünkü açıklamalar sonrası beklentinin terse döneceğini düşünüyorum. Rahip bırakılmadığı taktirde mb faiz arttırımına piyasa zorlayabilir demek oluyor bu.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Ayın birinde babam 3 aylık maaşını aldı kendine bir kısmını ayırır kalanı ile her zaman dolar alırdı bu kez 32 gün vadeliye yatırmış, biraz önce internetten baktım %8 den bağlamışlar iş bankası hiç sormadım kafasına göre iş yapmış bende karışmadım neyse ki yüksek bir miktar değil. Kim bilir bankalar kaç yaşlı insanı bu şekilde düşük faizle kandırıyor halbuki bizimki faizlerin %24 civarı olduğunu da biliyordu.
Sayın Kızılyıldız, çift hesaplı çok (boş) bilmiş arkadaşın durumunu mükemmel ortaya koymuşsunuz, ağzımı bozma moduna girmiştimki siz gerekenleri yazmışsınız teşekkürler. Zira ben sizin kadar düzeyli yazmayı beceremezdim.
Sinirlenince direk sıyırıyorum diğer okuyanlara ayıp oluyor :)
Bende sinir oluyorum bankaların yaşlıları sömürmesine. Bir keresinde kavga etmeye gittim. 2 gün evvel en yüksek dediği faize 2 puanı ekleyi verdi.
Düşük miktar varsa yakın vadeli tahvil-bono veya en temizi dövize yatırmak. İş bankasında mevduat anlamsız gözüküyor.
Tum basliga gecmis olsun.
Beni de bi yokladi ama orali olmadim.
Sabirli adamim ne de olsa :)
Syg,
Üstad elinize sağlık.
Amacı ilgi çekmek olan bir tip, geçen de benimle tartıştı okuduğunu anlamaktan aciz. Ben de farkettim ikisi aynı kişi ikisini de blokladım ama şikayet etmeye uğraşmamıştım.
Evet maalesef öyle yapıyorlar, Halk bank da benim arkadaşım öğretmen bayanın 10 bin Tl sini geçen ay %10 ile 32 günlük yaptı. Kendisini çok zorladım yahu gel bari enpara da hesap açalım falan dedim, internet bankacılığından korkarım param gider dedi bende üstelemedim. 10 bin Tl diyeceksiniz çok fark etmez ama düşünün binlerce kişinin on bin Tl sini bu oranla yaptıklarını ! Boşuna değil bankalar bunca olumsuzluğa rağmen hala dünya kadar kar yazıyorlar.
İnternet bankacılığı güvenmeyen çok kişi var .
Arkadaş iki ay önce eski bankasında dolar 1.75 alırken benim telkinlerimle son ay 7.8 aldı .
Miktar da bayağı yüklü idi arada acayip uçurum var
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Dolar oran alan var mı son zamanlarda 1.5 puan düştü diyorlar onda da .
Bilgisi olan paylaşabilir mi
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ben en son 2 sene önce dayımın parasını yamyam İş bankasından kurtarmıştım. Parada pek az değildi, 200 bin Tl idi , %9 veriyorlardı ben parayı çekip Odea da %14.5 la bağlamıştım. Rakamlarda yanılabilirim ama o günün faiz oranlarına göre epey fark vardı . Bir şey daha hatırlıyorum , parayı çekmek istediğimi söylediğimde beni müdürün çağırdığını söylediler aslında ben onun ayağına gideceğime onun benim ayağıma gelmesi lazımda ya neyse pek takmadım yukarı yanına çıktım yaş ca benden çok daha genç biri neyse niye parayı çekiyorsunuz diye sordu, direk bu faizle para yatıran enayidir dedim. Siz ne alacaksınız diye sordu oranı söyledim o da bizde %11 veririz dedi. Kızdım, veriyordunuzda niye şimdiye kadar vermediniz dedim odasından çıktım. Bunlar böyle özellikle yaşlı insanları güvenliyiz ayağına göz göre göre soyuyorlar.
"siyaset yapmayin" söylemi başlıbaşına siyaset zaten. Bunu yazan kişinin iktidar partisi yanlısı olduğunu ele veriyor.
Aslında siyaset yapilmasindan degil, kendi siyasi görüşüne ters yonde siyaset yapilmasindan rahatsiz.
Ayrica faiz başlığı altinda siyasetten uzak yazi yazmak zor. Sadece alinan oranlar yazilir, ki konunun tadi tuzu kacar
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gözümün önünde 100k ya 19 oran alan eli öpülesi tonton teyze mt ye teşekkür üstüne teşekkür etti inşallah faizler düşmez emekli maaşına katkı oluyor faizden alıp geçiniyorum dedi
Ya böyle şeyler yazmayın dahada tansiyonum yükseliyor.
Güçlülerin varlık sebebi zayıfları korumak içindir.
Böyle yapan MT’ler akşam nasıl rahat uyuyorlar çözemiyorum. Bana 24 (oranı salladım) verirken ona 19 vermek ne ticari etiğe sığar ne de Ahlaken doğrudur. Varsan baksan en az 20 senelik müşterisidir o bankanın ve ona güveniyordur.
Faiz artmaz. Ekleyiniz
SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
benim anladigim mt ler ve müdür ,genel merkezin verdiği üst oranlardan ne kadar aşağı baglarsa aradaki farkı prim olarak alıyorlar ..tabi her bankada var mı bu bilemem....misal mt nin elinde 28 oran var .27 den açıyor pazarlığı karşısindakinin pazarlık durumuna göre artttiriyor .hele müşterisini tanıyorsa ,başka yere gitmeyeceğini vs.daha da düşükten bağlama yoluna gidiyor.bi abimiz vardı piyasa faiz oranları 20 iken teb de 18 den bağladı rakam da yüksekti ..dedim abi sakın 20 den aşağı kabul etme . şu bankada 20 oran var alırım giderim de bu kadar basit ..bu duruşu sergileyince 20 oranı aldı.
tek başına yaşayan büyük ihtimalle eşini kaybetmiş bir teyze idi ! yol gösteren olmazsa maalesef böyle oluyor ! tam onunla konuşmak istedim mt beni davet etti :( burada sürekli gündemi takip eden bizler bile hata yaptık çoğu kez ! hayat acımazsız bir işverendir yapabileceğimiz bir şey yok
Tamamda herşey para veya prim demek değil ticaretin bile bir vicdanı olmalı. Ben bankamdan en yüksek faizi vermesini beklemiyorum her mevduat döneminde banka peşinde koşmuyorum bunun karşılığında adil bir faiz oranı bekliyorum.
1-2 puan marj kalabilir ama 60-70 yaşındaki insanlara 4-5 puan aşağı vermek hoş değil.
İnanın geçen gün vicdanım sızladı. Türkiyenin en büyük market zincirlerinden birinde teyze benden migros kart istedi. Ucuza tuvalet kağıdı alacakmış. Oysaki sadece 1 gün sonra %20 indirim var. Bende o anda ödeme yapıyordum. Bir şey diyemedim. Ancak çok üzüldüm. Aslında marketteki personelin yol göstermesini beklerdim. Ama oda olmadı.
Bilmiyorum ben saf biriyim benim bildiğim ticaret arz ile talebi buluşturup makul bir kar etmektir. Ancak günümüzde ticaret yakaladığını affetmemek olmuş
sn egeli .bu şekilde insanlar var maalesef ya takip etmeyen ya da fiyatlardan bi haber ..bu birazda millet olarak fiyat kulturu bilmememizden ..siz soyleseymissiniz keşke ,en azından kendi payınıza vazifenizi yapmış olursunuz.tasarruf kültürü maalesef sonradan edinilmiyor.aile büyük önem arz ediyor..hiç unutmam küçüktum bir sabah pazar kahvaltısında bir parça ekmek kopardım ..üzerine hem peynir hem zeytin ,hem salam koydum.daha lezzetli oluyor diye ..babam döndü dediki oyle olmaz ..bir parça ekmekle peynir bir parça ile zeytin yiyeceksin ..ki alım gücümüz düşük olan bir ailede değildik ..o günden beri hiç aklından çıkmaz ..bu ve buna benzer olaylar ..şimdi yeni nesilde bunu söyleyecek ana baba varmidir.bilemem..
syg
Bir yerde okumuştum, (yaşlılık ne yapayım) nerede olduğunu hatırlamıyorum. :)
Bir yaşlı, yaşlılığını öne sürerek kendisine çemkiren genç müsveddesine şöyle bir dilekte bulunuyordu. "Siz inşallah yaşlanmazsınız."
Sanırım çevrenizde hiç yaşlı kimse yok, anne, baba, amca v.s. Olsaydı bu satırları yazarken eliniz titrer, vazgeçerdiniz.
Kaldıki yaşı nedeniyle saldırdığınız arkadaş sadece 58 yaşında. (Bir kaç yıldır artmasa da :) ) Tuik'in bu yaştaki insanlar için öngördüğü bakiye yaşam süresi de ortalama 20 sene. Arkadaşımızın sağlıklı beslenme ve moralini yüksek tutma becerilerini de dikkate alırsak, bugün ben gencim diye afra tafra yapan bir çok ukalaya fatiha okuma şansı da olacaktır.
Forum üyelerinin bu şahsın yaşlılığı ötekileştirici yaklaşımından dolayı söz konusu mesajını site yönetimine şikayet etmesini bekliyorum. Sessiz kalan herkes bu şahsın bu tavrına zımnen onay vermiş olacaktır çünkü.
Sanırım sizde bir yaşlısınız ve alınmışınız....
Allah uzun ömür versin her ikinize de
Barıştık mı?
Bizlerin, ton ton dedelerimize asla bir saygısızlığı olamaz,olmamalı...
Aman...
Aman...
Bu konuda yanlış anlaşılma olmasın....
Ama tonton dedelerimiz de kavga ve fitneden uzak durmalılar...
Onların kalp sağlığı için gerekli bence bu...
saygılar/başarılar
Yeni oran var mı ?
arkadaşlar" en yüksek faiz veren bankalar ""diye bir başlık mevcut.artik oranları orada paylaşalım yazacaklarimizida oraya yazalım ...nacizane fikrimdir.