İlk devreyi petkim kesecek heralde
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
İlk devreyi petkim kesecek heralde
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
petkm neden devre kesici yedi herhangi haber mi var.
tepki verme ihtimaline karşı temkinli miktar kchol ve thyao long..
ayrıca endekste call opsiyon long poz açtım..zararım şu anda ödediğim prim kadar, eğer hiç tepki yapmazsa.. poz için %3-4 tepki yeterli ekim vadede kalan 18 iş gününde.. olasılık o kadar kötü değil, risk aldım..
Ne yaptınız endekste
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
PETKM de herhalde 10 tl nin üzerine fişekleyecekler bu haberi sundular..
Haber de ne derece doğru tartışılır..Ana akım medya da göremedim henüz..
Sıkıntılı bir mal vardı herhalde onu dökmeye çalışıyorlar bilanço öncesi..
hacimde ilk 3 eregl, krdmd, petkm.
Tebin tufaya düşeceğine inanıyorum..
İş bankasına gelirsekte varant bacağında kesin bir durumu vardır..
Bu ortamda yön bakımlı yorum pastaya bakarak saçma evet iş Bankası ky de bildi shortuM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://imgyukle.com/f/2021/10/06/kPcrIb.png
endeks30 yükselen ilk 5 vs düşen ilk 5..
Bu düşüş hayra alamet deel ...
EREGL akşam yüzde 5 yada 7+ kapar..
Endekside alırlar birazdan..Çöktük möktük baktım herhalde 1300 oldu dedim ama o da ne hala 1370 1380 lerdeyiz..
e 10 gün önce faiz kararında da burada idik..
tuprs 118.3 den 119.6 ya fışkırttı..
Breh breh breh..
Bir EREGL koca borsaya karşı..
Bir eregli koca borsaya karşı değil. bir borsa koca eregliye karşı. Nasıl olsa nerden alirsan al zarar ettiğin borsa var. Kim nereye fışkırıyor kim nasıl para kazanıyor bu borsadan anlamadim. Kime sorsan 5 liradan sasa almış 6 liradan eregli almış. Parayı 3 5 katlamış.
https://pbs.twimg.com/media/FA7I7ElW...ng&name=medium
Crash tüm hızıyla otobanda.!!
Stagflasyon tüm hızıyla otobanda.!!
Ekim kasım Aralık ayı çok şenlikli geçecek.!!
Ayvanın büyükleri heybede.!!
https://i.ibb.co/DwNT9d9/20211006-132109.jpg
Özellikle xutum..
erdemir böyle kapatırsa çok büyük ihtimalle hareket feyk olarak kalır.
eregl ile Türk piyasasının bir alakası yok, büyük oranda böyle.. geçici anlarda şok satışlar olabilir (mart ayında olduğu gibi) ve dünya fiyatlarından uzaklaştırabilir.. ama geçici..
grafiğe bakıyorum 4-5 yıl geri.. bir sürü kriz oldu Türkiye'de.. Türk endeksi dünyadan dolar bazında ayrıştı.. geri kaldı..
ama "eregl/usd" grafiği abd çelik endeksi iile nerdeyse virgülüne kadar aynı yerde..
burası viop piyasası fikrim akşama doğru tekrar değişebilir. saatlik günlük barları takip ederek tahmin yapmaya çalışıyorum.
29-30 eylül günü oluşan 2 bar net yukarı dönüş sinyaliydi. ihlal ettiler. yurtdışı çok kötüydü.
hareketten kastım da erdemirin kendi hareketi ile alakalı. yani yukarı ihtimal zayıflar.
eregl'nin ne olacağı 16:30 da belli olur.. eğer çok global bir şeyse ve abd satışa geçecekse bu bazen uzakdoğu piyasasından da belli oluyor..mesela bu akşam abd de satış olsun, ve bir kaç gün devam etsin, yani geri gelmeyeceği belli olsun eregl 'de satış yer büyük olasılık.. Türk piyasasından bağımsız olarak.. en fazla bir kaç gün marjları var kendi kafalarına göre takılmaları için.
haaaa.. eğer eregl'de kafalarına göre takılırlarsa ve abd çelik hisseleri satış yerken bunlar alırsa ve ciddi makas olursa, abd borsasından long yaparsın Türk piyasasından short yaparsın.. bence yüksek olasılıklı bir trade olur.. şu anda hesabım yok, ama aslında tecrübe etmeye başlamam lazım, hoşuma giden bir çok önemli sanayi hissesi var abd 'de..temettü ve vergi konusunu iyice anlamam lazım.. ve işlem maliyetleri..
Adam GARAN ı dipten yüzde 1 aldı..
Tuprs 118.3 e bastı 120.5 de ..2 tl kopardı oradada..
EREGL sabahtan beri+ da..Allah allah yaw..Ne iş..Direkt 2+ gaple açmış idi zaten..
TCELL+
Birde soslandırılmış petkm fetö haberi servis edildi..
Bakıyoruz endeks halaaaaa 1370 1380 de..
Basacaksan bas işte birader ne oyalanıyorsun.:rtfm:
Birazdan FED med çıkar faizleri 2085 e kadar artırmayacaz walla billa der..
Üzerine de tapering de hiççççç acele etmeyecez der..Hatta yapmayabiliriz falan gevelerler..Gerekirse ile başlayan cümleler kurulur..
DOW 36.000 e fışkırır....
1482 ilave longlar açıld 1509 a ilave oldular..ortm..hesabıı..
Selamlar, bol kazançlar herkese .
Hatta sellamın aleyküm :yahoo:
Good afternoon demiştik
Şimdiden good evening .....
Dimdik stylee & ve dahası ...
Morgan, Türkiye'yi '3 riskli' arasında gösterdi
Morgan Stanley, Türkiye'nin S&P 500 düzeltmelerinden en fazla etkilenebilecek üç riskli ülkeden biri olduğunu belirtti.
Morgan Stanley, yayımladığı bir araştırma raporunda Polonya, Güney Afrika ve Türkiye nin S&P 500 de yaşanabilecek bir düzeltmeden en fazla etkilenecek ülkeler arasında bulunduğunu söyledi.
Bu üç ülkedeki hisselerin S&P 500 ve kazanç revizyonlarıyla yüksek korelasyona sahip olduğunu belirten Morgan Stanley stratejistleri, Rusya ve Orta Doğudaki diğer ülkelerin önceki dönemlere göre ABD hisse senedi piyasalarıyla daha düşük bir korelasyona sahip olduğunu da belirtti.
KAYNAK : https://www.bloomberght.com/morgan-t...sterdi-2289182
ben yine geldim. :) ee daha daha nasılsınız ? :)
Ulen yonca banka da diğerleri su bayimi:kahkah:
nasıl olalım diplerden inci çıkarmak için dalmaya devam...
her gün yeni bir dip...
https://i.hizliresim.com/nt4ft3f.jpg
şimdi ali fuat sercanhan bey erdemir gün içi en yükseklere gitseydi ve ordan kapatsaydı, bunu trend değişimi olarak yorumlardım.
ama açıldıktan sonra saatliklerde dötün dötün geri geldi ve feyk olduğu şu an belli oldu. toparlanması artık zor ihtimal. muazzam da hacim yaptı.
olay viopta anlık. bir sonraki sinyali görene kadar.
yukarıdaki isim kısmı şaka tabi :)
Hergun yeni bir kabus inanılmaz
bist "GERÇEK" yabanci takasinin en dusuk seviyede oldugu ulkedir sanirim.(Goldman hala eskisi gibi oldugunu dusunuyor sanirim)
benim dusuncem, inceledigim fonlara baktigimda Bist icinde esamesi okunmayacak kucuk hisseleri kalmis duruyor. sadece bankalarda ve holdinglerde hatiri sayilir miktarda hisseleri vardir. Bir miktar sonra onlar da onemsenmeyebilir.
zaten tahvil piyasasinda islemleri cok azaldi.
2022 de dunya borsalarindan BAGIMSIZ olarak seciminde eylul ekim gibi olabilecegini dusunerek bir ralli bekliyorum. uzun suredir bir hazirlik var gibi duruyor.
30 endeksi icin 2 usd (dolar : 10 lira kur seviyesinde) gorulecegini dusunuyorum.
bu ralli icin baska siyasi sebeplerimde var ama burda aciklamak gereksiz olur.
2022 de ozellikle 2021 12 aylik bilanco aciklama zamanindan baslayarak ciddi bir hareket baslatabilirler.
tabi dunya da ciddi krizler, kitlik, kuraklik vs gibi durum olmazsa
Bankalarda satış kesilip bademler özellikle garan ile de dengeleyince EREGL de her ne hikmetse günün en düşüne indi..
Bak sen.
Bu arada ana pazarda nasıl bi mal dağıtıldıysa büyüme hisselerim endeks 1 düşerken 2 2.5 kat düşüyor
Vay arkadaş kir bir tarafa da işimize bakalım
Aynı sorun bende de varM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.