yabancı yatırım fonları ile ilgili forumda ayrı bir başlık var mıdır?
ya da
aktif yönetilen yabancı yatırım fonları hangileridir? yay-aft-afa?
Printable View
Geçen hafta doğalgaz tavan tavan giderken TGE almıştım dün -0.52 , bu gün +0.52 yapmış, senlemi uğraşacam bu nasıl bir fiyatlamadır(portföy dağılımında cuma günü kırmızı yoktu alayı yeşildi eksi fiyatlıyor) kodum tekmeyi gitti , fonlardan sadece süs olsun diye altın fonu var , hisse senedi de kalmadı
biraz PPF takılayım , bu günkü ABD verileri kısa vade NASDAQ yönünü de belirler
Geçen hafta en çok satılan ve alınan fonlar
https://i.hizliresim.com/5dw5r95.jpg
Kaynak Fontakip
https://www.hisse.net/topluluk/showt...46#post6230946
Bu haber üzerine TMG aldım
Cücük kalmış.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TMG
abd fonlardakilere yarın kebap var hadi gene iyisiniz köftehorlar: ))
Yanlis topige olmus, pardon.
valla durum iyiden iyiye kumara gitmeye başladı ,ne var ne yok basıp kurtulacam:)
Mahfi bey şu an Habertürk'te Fatih Altaylı'nın konuğu... sevenlerine duyurulur...
Mahfi Eğilmez tamamen çark etti şu anda... "Ben borsa çöker demedim, bir miktar çıkış olur dedim" dedi... bir insan yazdığının arkasında bile durmayıp 2 gün sonra inkar ediyorsa buna ne denir ki?:)))
para ve sermaye piyasalarında işlem yapıyorsan pragmatist olacaksın. ekonomistler en dar alanda dahi olaya makro yaklaşır. finans dünyası ile ne zamanlamaları ne fikirleri çoğun zaman örtüşür. finans dünyasında işlemciler fırsatçıdır , pragmatisttir çünkü konu direkt para ile ilgilidir.
Mahfi Hocayı izliyorum , en çarpıcı bölümü şöyle gelişti .
SORU : Hukuk ile ekonomi arasında nasıl bir ilgi var somut olarak söyler misiniz
CEVAP : (klasik şeyler söylüyor) yatırımcı güvence ,istikrar arar , haksızlığa uğradığında hakkını arayacağını bilir vs
SORU : Çinde demokrasi mi var doğru dürüst hukuk mu var da yerli/yabancı yatırımcı hiç çekinmeden yatırımını yapıyor
CEVAP : (ÇARPICI OLAN KISMI BURASI) Çin de demokrasiyok ama istikrar var 50yıl önce neyse şimdi de o , bizde batılı demokrasi geleneğinden geldiğimiz için özellikle yabancı yatırımcı da bununla ilgili bakıyor olaya
SORU: Peki , dedik ki kardeşim demokrasiyi falan unutun , bundan sonra tek merkezden karar alınacak ve böyle devam edecek niye bir ÇİN gibi olmayalım
CEVAP: Oluruz ama ama hemen değil , belki 40-50 yıl sonra , yatırımcı der ki tamam bu adamlar batılı değerlerden koptular ama, kendi istikrarlı sistemini kurdular ve güven veriyor
tam bi rezalet. türkiye çin olsun diyecek kadar insanlar nasıl kafayı yiyebiliyorlar aklım almıyor. iyi onun bir kademe ilerisi kuzey kore, ona uyalım daha da kazançlı çıkalım. demokrasi, özgürlükler, insan hakları kolay mı kazanılan şeyler? binlerce yılda çok kan dökülerek elde edilmiş. hele ki çindeki türkler eziyet görüyor ve bu milleyetçi geçinenlerin umrunda değil. türkiyenin yolu sadece batı'dır, batıyla birlikteliktir. atatürk de bunu amaçladı ama avrupalılık fikrini daha net vurgulamalıydı, tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde, orda bence büyük ihmali var.
rpd'deki zayıf gidişatla ilgili fikri olan varmı? bist %3-4 yapıyor. bizimki 0.30 0.40'larda. bende yok da anne babama aldırdım yan çizmeye başladı mikrop: )
Şahsi fikrim benim için artık Mahfi Eğilmez'i okumak, dinlemek zaman kaybı...
ben tam olarak yukarıda yazdığım cevabı verirdim. sadece para kazanmak için faşizmi kullanmanın sonu nazilerden ve faşist japonyadan belli değilmi? çinin de aynı sona gittiği ortada değilmi tayvan diye kaşınmasından derdim. onlar tarihten ders almıyorsa biz de mi almayalım.
maksat zenginlik ve refahsa neden iskandinav ülkeleri kanada almanya ingiltere değil de çini örnek almak? niye ille kötülüğe çekiliyorsunuz, senin özelinde söylemiyorum bu ülkede belki yüzde 75 çoğunluk senle aynı düşünüyor, ama neden? mantığı ne? niye ille daha şiddetli kaotik birşeyler olsun? türküz kanımız kaynıyor muhabbetimi acaba.
Bugunki getiriyi iyi bekliyorum
Sadece RPD değil genelde çok agresif olmayan değişken fonlar epeyce short yapmış gibiler.Bunun adına sanırım risk yönetimi değiller.Ben de mevduat yatırımcısı olan kardeşlerime almıştım sene başında.Bendeki değişkenler de benzer durumda ama çok da garipseyemiyorum.
Bugün bir kısım satış verdim yanlız t+2 de hesaba geçiyor ilginç. İlave olarak yaklaşık 10 k stopaj ödeyeceğim. Sanırım borsadaki ağırlığımı arttıracağım bu para ile. Her düşüş alım fırsatı olacak bir süre daha . Ytd :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İçinde hisse senedi olduğu için t+2 oluyor herhalde, tabi temkinli olmak riski azaltmak için almıştık ama borsada böyle bir yükseliş olacağını tahmin edemezdik. Bir düzeltme olursa hisse yoğunları arttırayım diyorum ama öyle bir şey olmuyor, olacak gibi yapıyorlar bakıyorsun öğlene kadar eksi akşam artı kapatabiliyor alırken terste kalıyorsun. Gözü karartıp girmek tek çare herhalde o da ben de yok. :kmk:
adrenalinsiz olmuyor be.
SASA 113 Alış yazdım
Aynen ben de eyt'liyim çalışmıyorum, kira geliriyle geçiniyorum, bir miktar da birikmiş var, borsayla 2000 yılından beri ilgilenirim fakat kazandım diyemem genel olarak zarar etmişimdir, ekran başında olunca hisse almadan duramıyorum ama düşük miktarlarda %5-10 kâr edenleri satıyorum, düşenleri de kademeli almaya devam edip bekliyorum.
Asında daha çok riske girmesine girerdim de deniz kenarı bir ev veya arsa alma ihtimalim olduğu için uzun süre terste kalmaktan korktum, onları da aldığım alacağım yok bu gidişle ama neyse işte.
Evet var. bu hisse için onun bir anlamı yok. zaten aynı gün hem alıp hem satıyorsan bunda para kazanamazsın.
şu andaki duruşuna göre (tabi bir saat sonra bu duruş yine bambaşka olabilir. o zaman bi da düşünürüz.) 88 tl ile 130 arasında oynayalım diyor sanki. GARAN 40 olana kadar bu işler devam eder sonra hepberaber düşeriz de diyor olabilir. her an heryerden bir fikir çıkar burdan
Öyle deme üstat bankaların hemen hemen aralıksız yükseldiği dönemlerde iyi kazandım ama ful ekran ve stoplu :)
Tabi miktar min. 50 k ile.
Ancak al sat zengin etmiyor sadece kazandırıyor …
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Imamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis cezası
Yarın endeksin,
5000 e de, 4857 de gidebilir mi acaba ? diye aklımdan da geçiyor.