Çok iyi verilerin açıklandığı gün, çok kötü hisse performansı…
Printable View
Çok iyi verilerin açıklandığı gün, çok kötü hisse performansı…
Geçen ay verileri gerçekten çok iyi.....
Umuyorum temettünün 2 taksidi dişe dokunur bir miktar olur. Miktar konusunda fikirlerinizi almak isterim.
Syg.
https://i.hizliresim.com/g4jdggm.png
Mehmet Şimşek de burda zannettim:)
https://i.hizliresim.com/42zyw9l.png
mor çizgi 3 senelik destek..mayıs ın sonunda onu da kırdı..breakout..
ay başı üste aldı..ama hacimsiz..üstteki indikatör MFI..hala para çıkışı var diyor.
altta RSI da teyit ediyor.
0,618-0,786 noktaları grafikte...tekrar mor a değer sağlam teyit eder mi bilmem..bugünkü kapanış onu gösteriyor.
bugün merkez bankası repo ihalesi düzenledi..altyazıyı okuyan para babaları bunu faiz indirimi olarak anladı..
bugün kü çıkış ondan..
froto ya değdimi bu mutluluk...değmedi..
iyi okumak lazım...
düzeltme:
repo ihalesi faiz indirme SİNYALİ olarak algılandı..
Dün akşamdan yazdığım emir gerçekleşmiş , eski hesap 88 tl karla pozisyonlar kapanmış. ABV. alan da kazansın.
Hımmm,
Pahalı ucuz kavramı görecelidir,
Peki neden BTC 100 bin bilmem kaç bin dolar, neden bir insan 100 bin yatırır BTC'ye, kime göre ucuz? Kime göre pahalı?
Kim belirliyor bunun fiyatını?
Neden altın 3400 dolar, jeopolitik risklermiş, yemişim jeopolitiğini, İsrail kurulduğundan beri ortadoğuda jeopolitik riskler vardı, devam ediyor sadece. ya pakistan hindistan, kurulduğundan beri devam ediyor. rusyaymış, korkunç İvan'dan beri devam eden ulusal yayılmacılığı genetiklerine işlemiş, sadece devam.
Aynı bizim gibi, eskiye özlem hiç bitmez.
İktisat hocam hep derdi, arkadaşlar, birileri karar alır, kalanlar iyi yada kötü diye propoganda yapar derdi.
Dolar neden artmalı?, veya neden düşmeli? Neden amerika güvenli limanmış? birileri bize güvenli liman dediği için olmasın(ateş,su,hava ,tahta olmasın)? Ya gerçekten tahta ise?
Hani borç kötü idi? abd bilmem kaç trilyon dolar borcu ile hala nasıl iyi? sorular sorular?,
İnsan oğlu, Bir sürü kavram üretip(uydurup), bu kavramlar üzerinden olayları anlatmaya çalışmış tarih boyunca.
İşin en ilginç yanı ise, bu teorileri, kavramları üretenlere, bugün sorsanız, size verecekleri cevap muhtemelen, sadece o günki olayları anlatabilmek için, yani aslında günü kurtarmak için söylemiştim. bu kadar amel edeceğinizi bilmiyordum der.
Türkiyede satılan her 3 otomobilden 1'i koç holdingten, ama koç holding yerine froto biriktiriyoruz.
JOSEPH GOEBBELS, Ne demiş, zatı alileri, yüzyılın propoganda uzmanıdır.
"Hristiyanlık çok etkili. Çünkü 2 bin yıldır aynı şeyi anlatıp duruyor demiş."
"bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız insanlar ona o kadar fazla inanırlar."
Peki sonu ne olmuş, 1 mayıs 1945'te eşi ve 6 yavrusu ile zehir içerek intihar etmiş.
savaşmayı değil ölmeyide biliyoruz.
saygılar, Sevgiler, YTD
tekniği bu kadar düzgün bir kağıtta terste kalan gitsin byd hissesi alsın, temettü emeklisi olsun, finansal özgür olsun. byd de olsa insan insandır.
https://r.resimlink.com/zCBW0FyQ.jpeg
Peki birde şu açıdan bakalım
Neden dechatlon da en kaliteli 3.in1 mont 4.500 iken ve kumaşı fermuarı Columbia ya 5 çekiyor iken
Columbia da 3.in1 mont fermuarı dandik kumaşı yan yana koyunca Dechatlon daki monttan adi 15 bin lira ?
İnsanlar markaya veriyor parayı kumaşın kalitesi umurlarında değil Columbia yazısını görünce eder diyorlar.
Ford Bistte böyle bir şey işte Usa daki Ford ile Almanya da ww ile Stellanis ile kıyaslanmaz abest olur.
Ford un güveni verdiği temettüler vs vs bu algıyı kırmaya başladı Ali koç yönetimi umarım kırmaz.
Fordu kıyaslayacaksan eğer Türkiyede bir şirketle kıyaslayacaksın yurt dışı değil.
2010 yılından beri alır satarım Ford otomotivi 7-15 Fk arasında gezer durur bazen 20 bile gördüm.
7 Fk gördümü atla kaçırma elbet 10 üzerine çıkar beklemesini bilene. Fk değil tabiki sadece kıstasım.
Tek olumsuz durumum hisse son yıllarda kimlik değiştirdi tahtanın hareketleri saçma sapan bir hal aldı umarım oda çözülür.
Aynen hocam,
monish Pabrai ne diyor, aynı iş modeli ile çalışan ama coca colaya göre daha ucuz olan coca cola içeçeceğe yatırım yaptım diyor.
ama diğerleri coca cola pahalı, gidip ucuz olan Coca cola içeçek alalım demiyor. monish diyor, diğerleri demiyor.
saygılar, sevgiler YTD
Değerleme konusu gerçekten çok çetrefilli, arkadaşın dediği gibi göreceli ve hatta hileli.
Froto Romanya yatırımını yaptığında 3 önemli olumsuzluk beni soğutmuştu. Döviz cinsinden borç artışı, bulduğum doğrulanmamış verilere göre giderleri yüksek ve karsız bir tesis ve o tesisin favori olduğu elektrikli araç işinde Ford'un başarısızlığı.
Tüm bunlar hissenin iyi performans göstermesini engellemedi ama gelecekte ne olacak bilemiyoruz?
Evet Froto'nun Türkiye'deki anlamı farklı ve bu piyasa değerine katkıda bulunabilir. Adeta döviz cinsinden yatırım yapmak gibi demiştim. İhracat oranı ve büyüme potansiyeli de olumlu algılanıyor. TL'de değer kaybı süreci hızlandıkça ve siyaset gerildikçe, ne kadar düşük değerleme oranları olursa olsun bankalar ihracatçılar kadar cazip yatırım aracı olamayacak. Üstüne bir de devletin sıkı kontrolleri, siyasi müdahalelere açıklık gibi konular da var bank işinde.
Öte yandan TH'nin tespitlerini de dikkate almak lazım zira Froto ülkede iyi bir yatırım fırsatı desek de yatırım için bu ülke tek seçenek değil. Artık lise öğrencisi bile telefonundan y.dışı hisse alıp satıyor. Çok daha büyük sermayeler yurtdışı borsalara yöneliyor yani rakipsiz bir hisse yok aslında. Froto büyüme sinerjisiyle bugünkü yüksek değerleme oranlarının altını doldurabilirse hiç sorun yok. 25 yıldır iyi performans gösterdi ve devamı yönetime bağlı.
İşte bu ya. 2 günde elde ettiğin %10 net karı at cebine. 2 günlük net karın yıllık bileşik karşılığı nedir? 1.10**182.5=36 yani %3500. Bu şekilde getiri elde edersen 1 yılda bileşik bazda paran 36 katına çıkıyor. Böyle bir getiri nerede var? Hiç bir yerde. Senin kıyaslama kriterin bu olmalı gerisi Faso fiso.
Mektepli abilerin yorumu bir başka oluyor. Ben tahsilsiz biriyim, cahilim. Yazın çok uzun geldi şöyle bir göz gezdirebildim. Ayrıca benim Türkçem sıkıntılı. Dünya artık küresel bir köy. Ayni sektörde yer alan şirketlerin hemen hepsi defter değerine oranla büyük iskonto ile, TR deki ise tam tersine 2.5 kat gibi yüksek oranda primli işjem görüyorsa, arada 10 kata kadar fark varsa bunun haklı bir nedeni olmalı. Buna KARŞILAŞTIRMALI analiz diyoruz çünkü elimizde fiziki emsaller var. Elimizde emsal olmasaydı tamamen farklı düşünürdük.
Ben de bu TH denen adama acayip gıcık oluyorum. Adam cahilin önde gideni. VW Stellantis Toyota FORD GM gibi şirketlerle kıyaslama kabul eder mi FROTO? Bir kere FROTO altın yumurtlayan bir tavuk, TH bunu görmekten aciz, hep boş konuşuyor. Bahsettiklerinden anlayan varsa beri gelsin. Bu adamı engelleyin gitsin.
Birden ortaya çıktınız aylardır yıllardır yoktunuz bu topikte.
Ne oldu da bu kadar değerleme gözümüze soka soka ısrarla her gün tekrar yazıyorsunuz ?
Birisi bir görev falan mı verdi size Ford topiği için ?
Hayır madem 10 kat pahalı ne işin var burada o zaman (Mektepli) Türkçesi düzgün zat.
Hep dediğin gibi de devam etmez tabi ama , diğer yandan froto daha prim yapabilir ama piyasada kağıt mı yok.
Bir kağıda saplanılacak bir devirde olmadığımızı düşünüyorum . Borsa tarafında olumluyum dedim di. Ama yanlış kağıtta isen bekle babam bekle de yapabilir. 2022 2024 arası dönem gibi bir olumluluk değil benim borsa tarafında beklentim artık.
TH her zaman barutun olacak. Yüzde 100 ile asla borsaya girmem. Bak sen YKBNK de hala bekliyorsun 3 ay olacak. 3 ayda yüzde 12 de faizi/enflasyon zararını ekle. 30 tl nin üzerinde maliyetin. Halbuki nakitin olsa idi 22 23 lerde bi vuruş daha yapıp bugünlerde belki çıkabilecek durumda olabilirdin.
Zararına kağıt satmak çok ama çok zordur . İyi bilirim. Vermedikçe gitmez allah allah başka kağıtlar gider onlarda fırsat maliyeti de cabası. Zaten ayda 3.5-4 faiz geliri cabası. Ben yüzde 100 borsa riskini alamam şu an. Faizler aylık 1 e düşer falan anca o zaman.
Mesela ben 790 lardan girerken kağıda (yazdımda burada ) İsterse 750 ye düşsün 700 olsun 2 vuruş hakkım daha vardı. Kazanç oranın oldukça yüksek idi bu pozdan. Oralara inmeden direkt füzeledi yüzde 10. Çok istedi verdik bizde.
Sana ayı saldırıyor bütün mermileri sıkıyorsun . eee ölmedi ne yapacan? Borsada ne olursa ne yaparım oyununu oynamak zorunda KY. Bizler BY değiliz. Elimizdeki malı tahtayı yükseltip öyle yada böyle satamıyoruz. Biz rüzgarın esişine göre poz alıyoruz. BY ise rüzgarın kendisi.
Aklı pazara koymuşlar herkes kendi aklını almış.
Ytd
Romanya verimsiz bir tesisti.
Verimlilik hedefleri var.Daha yolun başındalar.
Ytd
Bence kendini bir sorgula kuzunun topiğine gidiyorsun kavga, Başka topiklere gidiyorsun kavga.
Acaba neden insanlar sana negatif bakıyor düşündün mü hiç ?
Özgüvenin tavanda olduğun için mi fazlası da zarardır bunu unutma sakın özgüvenin.
Israrla neden pahalı pahalı diye diretiyorsun ?
Söyledin bitti gitti sürdürmenin anlamı ne bunu çözemiyorum.
Bir lokantaya gidip önünde döner pahalı pahalı pahalı dersen ne olur kafanın ortasına küreği yersin böyle düşün basit cahil bir şekilde.
Bizim gibi cahil insanlarız neticede.
Dışarıda müthiş bir fırtına var. Yüzde 50 faiz/enflasyon fırtınası. Bunu 2 sene önce eregl topiğindekilere anlatamadım.
2 sene önce 40 tl den maliyet yapan adamın maliyeti şu an 90!!! tl de. 1 sene daha geçse 135 tl olacak. eregl 3 sene sonra harekete başladı diyelim 1 sene de hareket sürse. 190 200 tl (bedelsiz i böl 100 tl şu an ki fiyatla) de anca başa baş!! olacaksın. Yani para kazanamayacaksın!!
Para kazandım 4 sene bekledim eregl de demen için eregl nin eski hesap 300 şu an ki hesao 150 olması lazım. Nedir fiyat 23 24. Yüzde 600 lük bir ralli anca kurtaracak durumda seni.
Bu maliyet risk analizini çok az insana anlatabildim. Dışarıdaki fırtınayı iyi hesap edin. Öyle şaka birşey yok. Burası ABD değil yüzde 3 enflasyon 4 faiz. ee 5 sene beklesem hisse yüzde 30 bile yapsa kardayım hop. Yok öyle.
bu konuda sana katılmıyorum, alım zamanlaman gayet doğruydu:) TL'nin değer kaybının %10'u geçtiği gün bu işin sonunu öngöremeyeceğine göre TL nakitleri hisseye çevirmek bence hatalı bir karar değil. Sen sonuçları itibarı ile memnun kalmamış olabilirsin ama karar, anının stresini de hesaba katarsak, 2021 sonundaki devaluasyon sürecindeki tecrübelere göre makul bir karar.
Bu arada Endonezya'dan 5. nesil savaş uçağı siparişi almışız ama 90 model F16 alabilmek için de bekliyoruz. :)
Daha 90 modelini yapamadığımız şeyin en ileri teknolojisindeki versiyonu teslim edebileceğimiz konusunda nasıl kendimizden eminsek borsada da aynı özgüvendeyiz.
Gerçi geçen seneki sigortalar ve clebi tahminim tutmasa bende dumanmışım .) zor zor 2024 ü %62 kapamışım..
Adana merkez, dikkat etsin herkes...
Osman'ım yok bu aralar..bir sıkıntısı yoktur inşaAllah..
yada arbitraj dan parayı buldu da Dudu abisinin yanına mı gitti..
Ahtapot mu yiyor...gerçi buralara gelse bana da uğrar..
borsa da bilgi elzem...
teknik-temel-takas..
bu üç ayaktan da hayatta kalacak şekilde anlayacaksın..
sonrası senin hayat görüşün,kendini tanıman ne kadar prensip sahibisin vs vs..
Ekrem İmamoğlu olayından 2 gün önce yüklü bir kağıda girdim..teknik-temel-takas hazır..
malum olay..
bugün kafa kafaya geldim.çıkmadım..çıkmam lazım idi...dur bakalım...
biraz da şans ve ülkenin risk katsayısı..
hepsini hesaplayamıyorsun..
kimseyi yermemek lazım velhasıl..
Konu wallstreet uzmanlariyla dolu maşallah
Eski fiyatla
34 TL temettü bekliyorum yıl sonu.
///
Ek olarak
2023 610 bin araç satıldı
2024 660 bin araç satıldı
2025 beklentisi 700 bin araç
Birden talep patlaması olmaz ise satış adetleri ortalama 50 bin artarak giderse
1 milyon araç satışımız 2030’u bulabilir.
Daha erken olursa benim içinde güzel olur.
Ben bu şekilde hazırladım kendimi.
Eski fiyatla
2030’da, 2 milyar dolar kâr, hisse başı 5.7 dolar kâr
%60’ı dağıtsa 3.42 dolar temettü (brut)
Hissede 68 dolar civarı olur.