Sayfa 662/679 İlkİlk ... 162562612652660661662663664672 ... SonSon
Arama sonucu : 5427 madde; 5,289 - 5,296 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1. Dün akşamdan yazdığım emir gerçekleşmiş , eski hesap 88 tl karla pozisyonlar kapanmış. ABV. alan da kazansın.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Daha önce VW FORD dan örnek verdim. Bugün ayni sektördeki Stellantis den örnek vereceğim. Hisse fiyatı 9.9 dolar, hisse başına defter değeri 31 dolar. DD ye oranla %70 iskontolu. FK rasyosu ise 4.6. Yıllık cironun sadece %20 sinden işlem görüyor. Eğer FROTO Stellantis rasyolarından işlem görüyor olsaydı hisse 87 değil 10 ila 30 TL arası bir yerde olurdu.😊
    Hımmm,

Pahalı ucuz kavramı görecelidir,
    Peki neden BTC 100 bin bilmem kaç bin dolar, neden bir insan 100 bin yatırır BTC'ye, kime göre ucuz? Kime göre pahalı?
    Kim belirliyor bunun fiyatını?

Neden altın 3400 dolar, jeopolitik risklermiş, yemişim jeopolitiğini, İsrail kurulduğundan beri ortadoğuda jeopolitik riskler vardı, devam ediyor sadece. ya pakistan hindistan, kurulduğundan beri devam ediyor. rusyaymış, korkunç İvan'dan beri devam eden ulusal yayılmacılığı genetiklerine işlemiş, sadece devam.
    Aynı bizim gibi, eskiye özlem hiç bitmez.

İktisat hocam hep derdi, arkadaşlar, birileri karar alır, kalanlar iyi yada kötü diye propoganda yapar derdi.

Dolar neden artmalı?, veya neden düşmeli? Neden amerika güvenli limanmış? birileri bize güvenli liman dediği için olmasın(ateş,su,hava ,tahta olmasın)? Ya gerçekten tahta ise?
    Hani borç kötü idi? abd bilmem kaç trilyon dolar borcu ile hala nasıl iyi? sorular sorular?,

İnsan oğlu, Bir sürü kavram üretip(uydurup), bu kavramlar üzerinden olayları anlatmaya çalışmış tarih boyunca.

İşin en ilginç yanı ise, bu teorileri, kavramları üretenlere, bugün sorsanız, size verecekleri cevap muhtemelen, sadece o günki olayları anlatabilmek için, yani aslında günü kurtarmak için söylemiştim. bu kadar amel edeceğinizi bilmiyordum der.

Türkiyede satılan her 3 otomobilden 1'i koç holdingten, ama koç holding yerine froto biriktiriyoruz.

JOSEPH GOEBBELS, Ne demiş, zatı alileri, yüzyılın propoganda uzmanıdır.

"Hristiyanlık çok etkili. Çünkü 2 bin yıldır aynı şeyi anlatıp duruyor demiş."
    "bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız insanlar ona o kadar fazla inanırlar."

Peki sonu ne olmuş, 1 mayıs 1945'te eşi ve 6 yavrusu ile zehir içerek intihar etmiş.

savaşmayı değil ölmeyide biliyoruz.

saygılar, Sevgiler, YTD

3. tekniği bu kadar düzgün bir kağıtta terste kalan gitsin byd hissesi alsın, temettü emeklisi olsun, finansal özgür olsun. byd de olsa insan insandır.

4. Peki birde şu açıdan bakalım
    Neden dechatlon da en kaliteli 3.in1 mont 4.500 iken ve kumaşı fermuarı Columbia ya 5 çekiyor iken
    Columbia da 3.in1 mont fermuarı dandik kumaşı yan yana koyunca Dechatlon daki monttan adi 15 bin lira ?
    İnsanlar markaya veriyor parayı kumaşın kalitesi umurlarında değil Columbia yazısını görünce eder diyorlar.
    Ford Bistte böyle bir şey işte Usa daki Ford ile Almanya da ww ile Stellanis ile kıyaslanmaz abest olur.
    Ford un güveni verdiği temettüler vs vs bu algıyı kırmaya başladı Ali koç yönetimi umarım kırmaz.
    Fordu kıyaslayacaksan eğer Türkiyede bir şirketle kıyaslayacaksın yurt dışı değil.
    2010 yılından beri alır satarım Ford otomotivi 7-15 Fk arasında gezer durur bazen 20 bile gördüm.
    7 Fk gördümü atla kaçırma elbet 10 üzerine çıkar beklemesini bilene. Fk değil tabiki sadece kıstasım.
    Tek olumsuz durumum hisse son yıllarda kimlik değiştirdi tahtanın hareketleri saçma sapan bir hal aldı umarım oda çözülür.

5.  Alıntı Originally Posted by Mr.No.Name Yazıyı Oku
    Hımmm,

Pahalı ucuz kavramı görecelidir,
    Peki neden BTC 100 bin bilmem kaç bin dolar, neden bir insan 100 bin yatırır BTC'ye, kime göre ucuz? Kime göre pahalı?
    Kim belirliyor bunun fiyatını?

Neden altın 3400 dolar, jeopolitik risklermiş, yemişim jeopolitiğini, İsrail kurulduğundan beri ortadoğuda jeopolitik riskler vardı, devam ediyor sadece. ya pakistan hindistan, kurulduğundan beri devam ediyor. rusyaymış, korkunç İvan'dan beri devam eden ulusal yayılmacılığı genetiklerine işlemiş, sadece devam.
    Aynı bizim gibi, eskiye özlem hiç bitmez.

İktisat hocam hep derdi, arkadaşlar, birileri karar alır, kalanlar iyi yada kötü diye propoganda yapar derdi.

Dolar neden artmalı?, veya neden düşmeli? Neden amerika güvenli limanmış? birileri bize güvenli liman dediği için olmasın(ateş,su,hava ,tahta olmasın)? Ya gerçekten tahta ise?
    Hani borç kötü idi? abd bilmem kaç trilyon dolar borcu ile hala nasıl iyi? sorular sorular?,

İnsan oğlu, Bir sürü kavram üretip(uydurup), bu kavramlar üzerinden olayları anlatmaya çalışmış tarih boyunca.

İşin en ilginç yanı ise, bu teorileri, kavramları üretenlere, bugün sorsanız, size verecekleri cevap muhtemelen, sadece o günki olayları anlatabilmek için, yani aslında günü kurtarmak için söylemiştim. bu kadar amel edeceğinizi bilmiyordum der.

Türkiyede satılan her 3 otomobilden 1'i koç holdingten, ama koç holding yerine froto biriktiriyoruz.

JOSEPH GOEBBELS, Ne demiş, zatı alileri, yüzyılın propoganda uzmanıdır.

"Hristiyanlık çok etkili. Çünkü 2 bin yıldır aynı şeyi anlatıp duruyor demiş."
    "bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız insanlar ona o kadar fazla inanırlar."

Peki sonu ne olmuş, 1 mayıs 1945'te eşi ve 6 yavrusu ile zehir içerek intihar etmiş.

savaşmayı değil ölmeyide biliyoruz.

saygılar, Sevgiler, YTD
    hocam sen ne anlatıyon yaa..... bi de okudum hepsini...

6.  Alıntı Originally Posted by barakbey Yazıyı Oku
    hocam sen ne anlatıyon yaa..... bi de okudum hepsini...
    sesli güldüm )), ucuzluk pahalılık üzerine idi , takılma boş ver, bak keyfine, ben, keyfim kahyam, takılıyoruz kendi halimizce.

saygılar, sevgiler, YTD

7.  Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    Peki birde şu açıdan bakalım
    Neden dechatlon da en kaliteli 3.in1 mont 4.500 iken ve kumaşı fermuarı Columbia ya 5 çekiyor iken
    Columbia da 3.in1 mont fermuarı dandik kumaşı yan yana koyunca Dechatlon daki monttan adi 15 bin lira ?
    İnsanlar markaya veriyor parayı kumaşın kalitesi umurlarında değil Columbia yazısını görünce eder diyorlar.
    Ford Bistte böyle bir şey işte Usa daki Ford ile Almanya da ww ile Stellanis ile kıyaslanmaz abest olur.
    Ford un güveni verdiği temettüler vs vs bu algıyı kırmaya başladı Ali koç yönetimi umarım kırmaz.
    Fordu kıyaslayacaksan eğer Türkiyede bir şirketle kıyaslayacaksın yurt dışı değil.
    2010 yılından beri alır satarım Ford otomotivi 7-15 Fk arasında gezer durur bazen 20 bile gördüm.
    7 Fk gördümü atla kaçırma elbet 10 üzerine çıkar beklemesini bilene. Fk değil tabiki sadece kıstasım.
    Tek olumsuz durumum hisse son yıllarda kimlik değiştirdi tahtanın hareketleri saçma sapan bir hal aldı umarım oda çözülür.
    Aynen hocam,

monish Pabrai ne diyor, aynı iş modeli ile çalışan ama coca colaya göre daha ucuz olan coca cola içeçeceğe yatırım yaptım diyor.

ama diğerleri coca cola pahalı, gidip ucuz olan Coca cola içeçek alalım demiyor. monish diyor, diğerleri demiyor.

saygılar, sevgiler YTD

8. Değerleme konusu gerçekten çok çetrefilli, arkadaşın dediği gibi göreceli ve hatta hileli.
    Froto Romanya yatırımını yaptığında 3 önemli olumsuzluk beni soğutmuştu. Döviz cinsinden borç artışı, bulduğum doğrulanmamış verilere göre giderleri yüksek ve karsız bir tesis ve o tesisin favori olduğu elektrikli araç işinde Ford'un başarısızlığı.

Tüm bunlar hissenin iyi performans göstermesini engellemedi ama gelecekte ne olacak bilemiyoruz?
    Evet Froto'nun Türkiye'deki anlamı farklı ve bu piyasa değerine katkıda bulunabilir. Adeta döviz cinsinden yatırım yapmak gibi demiştim. İhracat oranı ve büyüme potansiyeli de olumlu algılanıyor. TL'de değer kaybı süreci hızlandıkça ve siyaset gerildikçe, ne kadar düşük değerleme oranları olursa olsun bankalar ihracatçılar kadar cazip yatırım aracı olamayacak. Üstüne bir de devletin sıkı kontrolleri, siyasi müdahalelere açıklık gibi konular da var bank işinde.

Öte yandan TH'nin tespitlerini de dikkate almak lazım zira Froto ülkede iyi bir yatırım fırsatı desek de yatırım için bu ülke tek seçenek değil. Artık lise öğrencisi bile telefonundan y.dışı hisse alıp satıyor. Çok daha büyük sermayeler yurtdışı borsalara yöneliyor yani rakipsiz bir hisse yok aslında. Froto büyüme sinerjisiyle bugünkü yüksek değerleme oranlarının altını doldurabilirse hiç sorun yok. 25 yıldır iyi performans gösterdi ve devamı yönetime bağlı.

Sayfa 662/679 İlkİlk ... 162562612652660661662663664672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •