Duser diye dusundum.
Duser diye dusundum.
Teşekkürler Sn Pit,
Belki küresel kriz olursa yani Yabancı endeksler%50-60 civarında düşerse öyle bir zamanda diplerde büyük montanlı eklemeler yapabilirim ama büyük küresel kriz olmadığı sürece böyle ortalamayla devam ediyorum. Kim bilir belki 80 lerdeki gibi ABD borsalarında sürekli ralli olur(80-2000 arası dow jones dipten %800 civarında yükselmişti şu an 2008 dibinden %600 civarında yükseliş oldu) öyle bir ralli dönemi olursa da Büyük kriz bekleyenler yatırımsız kalabilir. Her senaryoya dayalı yatırım şeklinin bu olduğu kanaatine vardım. Zaten vadem 15-20 yıl o yüzden ne krizler ne ralliler göreceğiz yeter ki sağlıklı olalım ve ömrümüz yetsin..
Selamlar..
Haklısınız, piyasalarda her an her türlü gelişmeye hazırlıklı da olunmalı.
öte yandan yazılarınızı beğeniyle okuyorum, minimalist yaşam tarzınızı da takdir ediyorum. lüks ve servet sahibi olmak her zaman mutlu bir yaşamı beraberinde getirmiyor. İnsanın çok parası olsa da özgürlüğü olmayabilir. Tabi benim özgürlük anlayışım her istediğimi yapmaktan ziyade istemediğim şeyleri yapmak zorunda kalmadan yaşayabilmek.
selamlar
En yüksek maaşlı CEO bile bence özgür değil. Şu an arkadaşlarım çok yüksek maaşlara çalışıp ara sıra tatile yanıma geliyorlar en fazla 10-15 gün kalabiliyorlar ben ise biraz evvel ailemle birlikte sahilden yüzmekten geldim. Aslında hayat seçimlerimizden ibaret. Yani ben aç ta kalsam özgür olmayı seçerim. Her insanın tabiatı farklı.
Kimisi de bana 2+1 ev yetmez 3+1 hatta daha fazlası olsun der. Ya da bir ev bir araba için ömrünü tüketir.
Biz ailemle 2 yıl bir kaç çanta eşyayla dünyayı gezdik. Döndüğümüzde depodaki eşyaların çoğunu attık. 2 yıl o eşyaları aramadıysak sonrasında da ihtiyacımız yoktu.
İşin özü; Aslında hayatta herkes istediğini alır. Önceliğiniz ne ise onu alırsınız. Ben şükür ki özgürlüğümü aldım. Umarım herkes önceliği neyse onu alır hayattan
Aklınıza gelen ya da gelmeyen birçok şeye yatırım yaparak.
Konu ile ilgili Yiğit beyin internet sitesini incelemenizi önerebilirim.
https://www.lattedenborsaya.com/2017...li-300-kurali/
İsin ozu az harcamak.hep yatirimla ugrasmak.gavurlara bakin.nasil para kazanirim diye dusunuyorlar hep.bizimkilerde.......
Adamlar invention come diyor ali babanin kurucusu.
Cocuklarida boyle yetistirmeli.nasil kazanirim.bos islerle ugrasmamak lazim.
yazlık var sanırım ,hangi bolgede ?