Originally Posted by
vivatrader
Teşekkürler Sn Pit,
Belki küresel kriz olursa yani Yabancı endeksler%50-60 civarında düşerse öyle bir zamanda diplerde büyük montanlı eklemeler yapabilirim ama büyük küresel kriz olmadığı sürece böyle ortalamayla devam ediyorum. Kim bilir belki 80 lerdeki gibi ABD borsalarında sürekli ralli olur(80-2000 arası dow jones dipten %800 civarında yükselmişti şu an 2008 dibinden %600 civarında yükseliş oldu) öyle bir ralli dönemi olursa da Büyük kriz bekleyenler yatırımsız kalabilir. Her senaryoya dayalı yatırım şeklinin bu olduğu kanaatine vardım. Zaten vadem 15-20 yıl o yüzden ne krizler ne ralliler göreceğiz yeter ki sağlıklı olalım ve ömrümüz yetsin..
Selamlar..
Haklısınız, piyasalarda her an her türlü gelişmeye hazırlıklı da olunmalı.
öte yandan yazılarınızı beğeniyle okuyorum, minimalist yaşam tarzınızı da takdir ediyorum. lüks ve servet sahibi olmak her zaman mutlu bir yaşamı beraberinde getirmiyor. İnsanın çok parası olsa da özgürlüğü olmayabilir. Tabi benim özgürlük anlayışım her istediğimi yapmaktan ziyade istemediğim şeyleri yapmak zorunda kalmadan yaşayabilmek.
selamlar
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri