Duser diye dusundum.
Duser diye dusundum.
Teþekkürler Sn Pit,
Belki küresel kriz olursa yani Yabancý endeksler%50-60 civarýnda düþerse öyle bir zamanda diplerde büyük montanlý eklemeler yapabilirim ama büyük küresel kriz olmadýðý sürece böyle ortalamayla devam ediyorum. Kim bilir belki 80 lerdeki gibi ABD borsalarýnda sürekli ralli olur(80-2000 arasý dow jones dipten %800 civarýnda yükselmiþti þu an 2008 dibinden %600 civarýnda yükseliþ oldu) öyle bir ralli dönemi olursa da Büyük kriz bekleyenler yatýrýmsýz kalabilir. Her senaryoya dayalý yatýrým þeklinin bu olduðu kanaatine vardým. Zaten vadem 15-20 yýl o yüzden ne krizler ne ralliler göreceðiz yeter ki saðlýklý olalým ve ömrümüz yetsin..
Selamlar..
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Haklýsýnýz, piyasalarda her an her türlü geliþmeye hazýrlýklý da olunmalý.
öte yandan yazýlarýnýzý beðeniyle okuyorum, minimalist yaþam tarzýnýzý da takdir ediyorum. lüks ve servet sahibi olmak her zaman mutlu bir yaþamý beraberinde getirmiyor. Ýnsanýn çok parasý olsa da özgürlüðü olmayabilir. Tabi benim özgürlük anlayýþým her istediðimi yapmaktan ziyade istemediðim þeyleri yapmak zorunda kalmadan yaþayabilmek.
selamlar
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
En yüksek maaþlý CEO bile bence özgür deðil. Þu an arkadaþlarým çok yüksek maaþlara çalýþýp ara sýra tatile yanýma geliyorlar en fazla 10-15 gün kalabiliyorlar ben ise biraz evvel ailemle birlikte sahilden yüzmekten geldim. Aslýnda hayat seçimlerimizden ibaret. Yani ben aç ta kalsam özgür olmayý seçerim. Her insanýn tabiatý farklý.
Kimisi de bana 2+1 ev yetmez 3+1 hatta daha fazlasý olsun der. Ya da bir ev bir araba için ömrünü tüketir.
Biz ailemle 2 yýl bir kaç çanta eþyayla dünyayý gezdik. Döndüðümüzde depodaki eþyalarýn çoðunu attýk. 2 yýl o eþyalarý aramadýysak sonrasýnda da ihtiyacýmýz yoktu.
Ýþin özü; Aslýnda hayatta herkes istediðini alýr. Önceliðiniz ne ise onu alýrsýnýz. Ben þükür ki özgürlüðümü aldým. Umarým herkes önceliði neyse onu alýr hayattan
Son düzenleme : vivatrader; 25-08-2021 saat: 16:42.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Aklýnýza gelen ya da gelmeyen birçok þeye yatýrým yaparak.
Konu ile ilgili Yiðit beyin internet sitesini incelemenizi önerebilirim.
https://www.lattedenborsaya.com/2017...li-300-kurali/
Ýsin ozu az harcamak.hep yatirimla ugrasmak.gavurlara bakin.nasil para kazanirim diye dusunuyorlar hep.bizimkilerde.......
Adamlar invention come diyor ali babanin kurucusu.
Cocuklarida boyle yetistirmeli.nasil kazanirim.bos islerle ugrasmamak lazim.
yazlýk var sanýrým ,hangi bolgede ?
Yer Ýmleri