AHU ablam tefas'ta 0,008% gözüküyor, fazla düşük değil mi?
Printable View
AHU ablam tefas'ta 0,008% gözüküyor, fazla düşük değil mi?
IPB düşüşlerin fonu olmuş :) + 0,74
finansyatırımdan bir arkadaş AHU alıp satmamı denememi söyledi.AHU geldi ama satış veremiyorum.Sistem kabul edip siliyor.Sistemde sanki 2-3 gün tutma mecburiyeti var.Bir ara bırakmıştım burayı, galiba yine bırakacam.
Borsalarda yükselişin sonuna mı gelindi acaba, bugün heryer kıpkırmızı, altın ve gümüş dahil...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...13#post5101313
dedigim gibi subat yaklasiyor
Abiler bu ışık plastik arzına katılan var mı iş yapar mı sizce gireyim mi
Arkadaşlar TCD satışından kesilen stopaj, Zararla satılan başka fondan sonra tamamen iade ediliyor mu?
örneğin; TCD'den xx birim stopaj kesildi. Başka bir fonu zararına sattım aynı xx miktar stopaj iadesi oluyor mu?
B
23 Ocak Cumartesi saat: 21.00'de '' Yılın Hisse Senedi Şampiyon Fonları '' isimli Youtube üzerinden yayımlanacak canlı yayın programımıza davetlisiniz! İyi Gelir Youtube kanalından canlı yayın !!
@isportfoy
@TacirlerPortfoy
@TACIRLERYATIRIM
@albarakacomtr
@Ak_Portfoy
Braz eski bir haber ama nette şöyle bir şey bulduım;
BİR ÖRNEK
Hisse senedi satışı nedeniyle, 2007 yılının ilk 3 aylık döneminde 300 bin YTL (kazanç), ikinci 3 aylık döneminde 450 bin YTL (kazanç), üçüncü üç aylık döneminde 50 bin YTL (zarar), son üç aylık döneminde 600 bin YTL (zarar) eden bir yatırımcı, 25 Mart 2008 akşamına kadar, yıllık gelir vergisi beyannamesi verdiğinde;
- 750 bin YTL kazancından, 650 bin YTL zararını mahsup eder.
- Kazancı olan 100 bin YTL’nin stopajı, 10 bin YTL’dir.
- 750 bin YTL kazancından kesilen 75 bin YTL stopajdan, bu 10 bin YTL mahsup edilir ve kalan 65 bin YTL kendisine iade edilir (Bkz. 257 No.lu Tebliğ, ’2.4.1.12. ihtiyari beyan’ bölümü).
Daha önce forumda bir arkadaşımız bu konuyu araştırmıştı ve 3 aylık dönem içerisinde olması gerektiğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Bende orada okuyup not almışım ajandama. Farklı fonlar olabilir ama 3 aylık dönem içerisinde olacak diye yazmışım. Ama paylaşımı kim yaptı şimdi bulamadım.
Bak şimdi zamanında NNF'yi yerden yere buran arkadaşlarımız vardı. İnsanoğlu, beğenmediği şeyi dile getirmekte çok mahir, ancak iş tebriğe, taltife gelince çok yavaş hareket ediyor.
Şimdi o arkadaşlar çıksa biraz haksızlık etmişiz, NNF'ye zaman tanımamışız deseler, yine hak veririm kendilerine ama böyle zamanlarda yazmıyorlar. İşler yine tersine dönebilir, bir kaç gün kötü gider, yine ortaya çıkar bu arkadaşlar.
Not olarak buraya düşmek istedim. :)
Bu sayfada amator fon alim satan var ise biraz fikir vermesi acisindan asagidaki bilgileri sunmak icimden geldi...
ana para getiri (30gun) faiz orani 7.371 tl TZL fon ile Aylik 100tl getiri olur 16,51 7.447 tl DLY fon ile Aylik 100tl getiri olur 16,34 7.523 tl GTL fon ile Aylik 100tl getiri olur 16,17
X fonundan elde ettiğim karın stopajından, Y fonundan ettiğim zararın %10'u kadar iade edildi.
Aslında yalnızca X fonu demek de doğru olmaz, kar ettiğim X, W, Q birçok fonların stopajlarının olduğu havuzdan diyelim.
Yani eğer bir fonun satışından zarar ettiyseniz, daha önce aynı hesapta herhangi bir ya da birkaç fondan kar elde edildikten sonra stopaj olarak kesilen miktardan zararınızın %10'u kadar iade alıyorsunuz.
Ama bu dönemlik mi sürekli mi onu açıkçası ben de merak ediyorum.
Aslında kaşıkla alıp kaşıkla veriyor.
Örneğin X fonundan 1000 TL kar ettiniz => 100 TL stopaj kesti
Y fonundan 200 TL zarar ettiniz => 20 TL stopaj iade etti
Nete bakacak olursanız 80 TL stopaj ödediniz.
Net karınız da zaten 1000 - 200 = 800 TL
Yani 80 TL net karınızın stopajı oldu.