Cevapladığınız için teşekkürler.
Printable View
Viop hesabınızda nemalanan parayı yıllıga vurdugunuzda yıllık faiz yüzde kaça denk geliyor su an?
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Naci beyle başlayan değişim süreci kısa sürdü.
Belirsizlik ve güven bu piyasada önem arz eder.
Güven kaybolduğunda sabah akşam burada yonca ucuz muhabbeti dönüyor ya , onlar ucuz veya pahalı demeden satar.
Güven ve hikaye geri gelmeden bankalarda artık pozisyon alacaklarını düşünmüyorum.
Satıcakları ordino neyse hepsini satacaklar.
İbrahim Kahveci borsa uzmanı aynı zamanda ekonomi yazarıydı....
eskiden iktidarı destekleyen çok söylemi vardı ....ne olduda koyu bir muhalif oldu....bir türlü çözemedim....
En temizi heralde garan short / xbank long
Garan kafayı kaldırırsa diğerleri daha önden gider.heralde
YTD
kafana takma.. onlar yannış biliyor, ekonomi çoğğ eyi.. yıllardır süper..borç yok. rezervlerimiz harika.. keyfiyet yok.. kıskanılan ve şahlanan bir ekonomi.. yolsuzluk yok.. adalet tam hakkıyla işliyor filan..şatafat yok.. itibardan tasarruf olmaz ayrıca..
döviz ; döviz açığı , döviz kredisi çeken, döviz borcu olan şirketlerin ense kökünde boza pişiriyor resmen
Allah dövizle borçlanan şirketlere güç kuvvet kolaylık versin , ne diyelim
döviz artısı olan şirketlerde, yarım dönüm bostan modunda
son bilançolara göre
Net te (Döviz Varlıklar- Döviz Yükümlülükler)
döviz borcu/DÖVİZ açığı çok olan bazı şirketler
thy : - eksi 80 milyar TL
pegasus: - eksi 5.7 milyar TL
sasa: - eksi 4.9 milyar TL
fordoto: - eksi 4.9 milyar TL
petkim: - eksi 1.4 milyar TL
Piyasayla ilgili kafası karışık arkadaşlara tavsiyem 2018 yılının grafiklerini(dolar, garan, endeks, faiz) karşısına koyup, diğer bir monitörden de o dönemlere ait haber akışlarını kıyaslasınlar...
Benzer ama bence çok daha sert geçecek bir dönemin içerisindeyiz...
*Fransa hükümeti, artan vakalar dolayısıyla ulusal kapanmayı değerlendiriyor -BN/Bloomberg HT
thyao mr erdoğan ın hırsları uğruna filosunu gereksiz aşırı büyüttü, fizibilite yapmadan ve istanbul havalimanı garabetine çok güvenerek. finans merkezi nasıl saçma ve temelsiz bir hayalse "dünyanın en büyük havalimanı" üzeirnden gurur kasmak tam da ilkel ve betoncu bir zihniyetin ürünü, üstelik Atatürk havalimanı gibi çalışan sorunsuz 90 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanını yokettiler.. ekonomi ve verimlilik anlayışları SIFIR..
listedeki froto döviz konusu operasyonel birazda. döviz işlemlerini yönetmesinde bir sıkıntı olmamalı.
froto verimlilik açısından güzel bir örnek. gölcük fabrikasına limana yanaşan gemi binek otoları indirirken dönüşte ticari araçları yüklüyor diye düşünebiliriz. dünyada öne çıkmış bir fabrika.. eskişehirde destekleyici fabrikayla beraber düşünmek lazım.
bankalarda gördüğüm rahatsızlıktan dolayı bugün trade etmek dışında long olur diye pozisyon almak bence yanlış karar olur. bence ama başkası ne düşünür bilemem. kimse başkası gibi düşünmek zorunda değil.
bari ramazanda 9 günlük bi kapanmayı bizde göze alsaydık aşılanmaya abansaydık hiç olmadı bu dediğim kapanmayı antalya muğla aydın izmirde deneseydik turizmi bari biraz kurtarırdık ama yok inatla ülke yöneteceğiz inatla kanal yapacağız inatla sağlığı yöneteceğiz inatla herşeyi batıracağız
Dow da ilginç ayni bizim Ereğli deki pala gibi sürekli artı kapattiriyor. Nasil olsa mal bende istediğim zaman koklerim diyor heralde. Dax endeksi de düsemiyor. Millet shortta olunca balon şişiyor da şişiyor ne zaman pes ederler iste o zaman balon patlar..
gördüğüm forumda çok borsa ve döviz algısı var bundan sadece 1 ay önce imk 100 ......1650-1700 konuşuluyordu.....karanlığın en koyu olduğu bir dönemdeyiz gibi ....buda bize sabahın yakın olduğu göstermiyor mu.....Abd bize pek yakında yakınlaşır neden mi....iran rusya ve çin birleri ile yakınlaşırken....Türkiye yanlız kalmaz.....
Birde demin tuttum kendimi ama içiöde kalmasın. Arkadaşım siz biraz saf misiniz? "Mısınız yerine Misiniz?"yazıyor çünkü ağır olur diye değiştirdim tabiri
İşler iyi giderse bile tl faizi yenemeyecek bir pozisyon :) kaldı ki işler kötü giderse zarar dahi edersin... Bu mu temiz?
Altın, gümüş long... Uluslararası piyasalarda... Hem kazanın hemde sonrasında memlekete sokun o parayı memlekette kazansın...
sporlarda hareket başladı
bjk de şampiyonluk beklentisi var
fener de 28 şampiyonluk onay beklentisi var
O saydığınız ülkeler tarafını seçti ,
İç siyasette yaptığınız politika ile , dış siyasetteki politika aynı olmaz .
Bunu yapmaya çalışırsanız kimse yemez , bakın en son olayı yabancı yemedi ve kaçıyor neden güven kayboldu.
Rayından çıkmış durumda yönetenler , aldıkları kararların çoğu tutarsız , kim neden güvensin.
Arkadaş 4.20 den bjkas taşıyo..
Az önce konuştum hatta..
Bence o kadar ileri gitmemek lazım aptal dır falan diye..
Sadece kendilerine has bir fiyat hareketleri var..
Oralarda oynaya oynaya onun da disiplinine uyum sağıyorsun..
Sağladığın zaman da çok güzelgetirileri var..
Unutma pazartesi herşey taban da iken bjkas artıda idi mesela..
Alışman lazım hareket tarzlarına..
Herşey artıda iken tabana da oturabiliyorlar..:D
2 sene evvel kendini çok akıllı sanıp TUPRS alanların da hali meydanda..
Yani..
Sindocum, piyada mümkün değil düşmez nidaları atıyordun mb alındığı haftasonu :) Bence çok konuşma sen...
Hükümet kendi içinde gayet tutarlı... Bir amaçları var ve bu doğrultuda ilerliyorlar... Yabancı dediğimiz paranın büyük kısmı bu adamlar...
Vakti gelince yerde kan gölü varken geri geleceklerdir...
Tahsilatı hızlandırıp teşvik-ödenek maliyetini düşürecek düzenlemeler yolda- bloomberght.com
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; Teklif maddeleri ve gerekçeleri hazırlanan yakında ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulması beklenen vergi reform paketinde tahsilatı hızlandırma ve teşvik, ödenek maliyetlerini azaltmaya yönelik önemli değişiklikler öngörülüyor. TBMM Genel Kurulu'na gelene kadar değişikliğe uğramadığı takdirde pakette çok sayıda yeni düzenleme planlanıyor
Ekonomik reform programında vurgulanan vergi konusunda ilk adımlar atılıyor.
Tahsilatı hızlandırıp teşvik-ödenek maliyetini düşürecek vergi paketi teklifi hazırlandı. Pakette birçok alanda yeni düzenlemeler öngörülüyor.
İşte pakette öne çıkan düzenlemeler...
2020, 2021 ve 2022 kazançlarına kâr payı dağıtmasa da vergi planı
Gelir Vergisi Kanununa 92. madde eklenerek, şirketlerin 2020, 2021 ve 2022 yılı kazançlarına kâr payı dağıtılıp dağıtılmamasına bakılmaksızın vergi uygulanması planlar arasında yer alıyor. Düzenleme ile, 2020 yılı ve 2021 yılı vergilendirme dönemlerine ait kazançlardan yüzde 10, 2022 yılı vergilendirme dönemine ait kazançlardan ise yüzde 5 oranında vergi kesilecek.
ÖTV'ye tahsilat güvencesi için teminat alınacak
ÖTV'ye tabi ürünlerin teslimi veya ithalatı nedeniyle doğacak vergilerin tahsil güvenliğini sağlamak amacıyla 6183 sayılı Kanunun 10. maddesinde yer alan menkul mallar hariç olmak üzere anılan maddeye göre teminat alma ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi veriliyor.
İhale edilen malı almaktan vazgeçenlerin faizi yüzde 15'e çıkıyor
6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanununun 86. maddesinde değişiklik yapılarak, artırma sonucunda kendisine ihale edilen malı almaktan vazgeçen kişilerin ödemeleri gereken yıllık yüzde 5 faiz yerine, yüzde 15'lik tecil faizi alınması planlanıyor.
Gayrimenkuller elektronik ortamda satılabilecek
6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanununun 90. Maddesinde gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına imkân sağlayacak düzenleme yapılıyor. 6183 sayılı kanundaki satış komisyonunun oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını belirlemeye alacaklı kamu kuruluşları yetkili kılınıyor.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/tahsilat...-yolda-2277665
Caho sistem siliyor yazdığımı iftara atanlara ne yazdığımı iyi bilirler burada beni tanıyanlar.
Buraya o yazıyı koy koymazsan , senide cahoş yapıcam burada .
Anlıyorum seni ama piyasa da artık mantık kalmadı ki..
Kazandığı paraya bakıyor herkes..
Para kazandığın sürece de varsın..
Ederi 1 tl imiş 40 mış yok batak mış..
Artık bir önemi kalmadı bu lafların piyasada..
Bak yüzde 20 düştük ...günlerdir de 4-5.000 aralıkda tutuyorlar..
Böyle bişi yin imkanı var mıydı 2015 öncesi piyasada..
Yüzde YİRRRRRMİİİİ 2 günde..
sonra sında süt liman bi borsa..
İmkansız..
Artık herşeyin tanımı flu laştı..Manasızlaştı..Bilgi nin bile bir değeri kalmadı artık..
TAVHL.. 10 gündür satıyor... bulaşmaya gelmiyor
https://resimyukle.imageupload.worke...kgL_kchol7.PNG
6 gündür nerdeyse aynı seviye..
"Yani Naci bey ismi ile doları aşağı çekmedi , bu yüzden bu kadar kaosmuş gibi burada göstermenin anlamı ne , ekonominin durumu belli , merkezdeki rezervlerin durumu belli, dış siyasetteki durum belli , iç siyasetteki durum belli bunları fiyatlayamayan borsa gelip Naci beyi mi kaos şeklinde fiyatlayacak."
Buyur canım... Şimdi benim ne olduğumu değil, kendinin ne olduğunu söyle bakalım...
Cahoş yazıyı bul gel , bulamazsan sana ne naralar var bundan sonra süren başladı.
Topiğin oynar başlıklı çocuğu bekliyorum.
Palacan stratejik hata yaptı ve yapmaya devam ediyor. İşlem hacmi azalıyor, müşterileri elinden bir bir kaçırıyor.
Geçen hafta milleti batırarak iyi yapmadı, bir de sabit müşterilerini coin piyasasına kaptırırsa, kendin çal kendin oyna yapar artık...
hah işte demek istediğim üzerine grafik gelmiş..
Böyle bi grafik İMKANZIZZZZ
2013 gezi düşüşlerine bakın mesela ..Düşmüş çıkmış..oradan yine düşmüş tekrar falan..
Yüzde 20 - 30 luk bir gevşeme sonrası normal bi piyasa böyle hareket EDEMEZZZ....
Bankalar - Gerçek yabancı
Badem-Katar spor eregl krdmd ekgyo petkm bimas thy falan filan takımı işte..
Yabancı NET kaybeden tarafta..
Bu piyasada da viop da KAZANAMAZSINIZ..
4-5 ay kazanırsınız bi gün sadece bi gün LONG yada SHORT farketmez Kalırsın..
Çünkü bütün sinyaller o yöndedir..
Bir gece alırlar bütün paranı..
Normalde LONG kovalıyordum..
MB faiz karası sonrası en son 200 puana falan LONG ları kapadım idi..
Hafta sonu geliyor 1 gün daha dayan poz açmadan dedim..Cuma izlemedim bile piyasayı..
Normalde olsa LONG açardım..
Ve pazartesi de sıfırlanırdım..
Kıyıdan döndük..
Cahoş len sen cons dan da m ,l çıktın yazıyı neden bütün olarak okumuyorsun ,
Burada isim naci olabilir , dışardan gelen sıcak paraya GÜVENCE verilmiş ,
Güvence veren aynı kişi sözünde durmadan sistemin başına getirdiği adam lav etmiş.
Sonuç olarak bir değişim var diye gelen para mevcut , yoksa hikaye ülkenin durumu aynı CAHOŞ
Sen hala Naci yi fiyatladıklarını düşün CAHOŞ çük.
Paranın nasıl dini imanı yoksa NACİSİ de yoktur.
Buradaki sıkıntı güven ve belirsizliktir öğren bunları.
Doları güvensizlik ve belirsizlik buraya getirdi , bundan önceki oynaklıklarda olduğu gibi.