Ben anlamadım ama yine de çok sağ ol.
Tefastan pazartesi bakarım.
Printable View
Kub da dun 0.36 getirmis
'yönetimden rica' topiğinde yazarsanız 1-2 gün içinde çözüyorlar sorunları..ben çok rica yazdığım için bıktırdım biraz da sizden:)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=473&page=355
Borsalar epey şişti, kısa vadede %20 düzeltme bekliyorum. (BIST şişmemesine rağmen SP500 düşerse, onla paralel düşecektir) Kendi portföyümü şu şekilde yeniden düzenlemeyi düşünüyorum; yorumlarınızı bekliyorum.
IPV - İŞ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU %25
Gram ALTIN %20
TGE - İŞ PORTFÖY EMTIA YABANCI BYF FON SEPETI FONU %10
QNB Finans Portföy Temiz Enerji ve Su Fon Sepeti Fonu %10
KUB - KARE PORTFÖY DEĞİŞKEN (DÖVİZ) FONU %10
OPB - OSMANLI PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON %10
AES - AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU %5
GZL - GARANTİ PORTFÖY TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ DEĞİŞKEN FON %5
GZV - GARANTİ PORTFÖY ESG SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FON SEPETİ FONU %5
Al-sat yapmayacağım en az 2 yıl tutmayı düşünüyorum. Faizlerin uzun süre %14'te kalacağını ve doların Kasım 2022'de 11 olacağını düşünüyorum.
Başlığın ilk yıllarını hatırlattınız bana.
O dönemde ppf'lerde bileşik faiz varmı yokmu diye çok tatrtışmıştık.
Gün gün hesap bile yapmıştık.
Sonuç1: ppf'lerde bileşik faiz var olmuştu.O dönemde ppf'lerde stopaj olduğu için en iyisi ihtiyaç yoksa bozdurmayalım.Faize de faiz işleşin sonucuna varmıştık.
Yani kısaca o fon sağladığı değer artışını kullanıp o kısımla da yeni yatırım yapıyorsa bileşik işi oluyor.
Siz bozdurduğunuzda karınızın %10'u vergiye gittiği için siz satmayıp o %10 dursaydı ve vergiye gitmeseydi o kısmın yeniden değerlendirilmesiyle alacağınız getiriden mahrum kalıyorsunuz.
Sonuç 2:Bileşik getiriniz arttıkça getiriniz de artacaktır.
Getiriniz arttıkça verginiz de artacak tabiki.
Al sat yapmayacaksanız gram altın yerine altın fonu olabilir.
Fonda alım satımda makas yok, Ocak ayına kadar aldıklarınızda stopaj da olmayacak.Gram alırken makas var ve alım vergisi var.
Kur Kasım 2022'de 11 olacaksa %13 artış olacak demektir.Sadece dövize bağlı olan IPV gibi fonun getirisi gerçek enflasyona yenilecektir.
Borsalara ve emtiaya bağlı döviz bazlı fonlarda ise eğer dayanaklar dediğiniz gibi %20 düşecekse %13'lük yetersiz kur artışıyla birlikte ciddi zarar yazabilir.
Her şey fonları doğru zamanda almaya bakar. Gerekirse %14'lük ppf'de bekleyip doğru zamanda girilmesi büyük başarı sağlar.
Selamlar, MJB inceleyen oldu mu?
güzel marmara haydo dayı bi parça toparlamaya başladı... föndaki yüzde 3 küsür hulkbank senelerdir performansı aşağu ekiyor onda niye zarar kes yapmadı anlamadım. ısrarla tuttu hulkbankı ilginç...
Sayın myfinans. Çok güzel bir cümle yazmışsınız. FONLARI DOĞRU ZAMANDA ALMAK. Evet, işte bu, portföyü katlamalı kazanca çeviren bir sistem. Saygılar
sn lucky player'ında dediği gibi onlar da altına dayalı.
Ama mesela GKK %94 kıymetli maden.
Bu fonlar iyi yönetilirlerse gram altından daha fazla getiri sağlayabiliyorlar.
Biz altını alıp tutuyoruz, ama iyi bir fon yöneticisi uygun zamanlarda al sat yapıp getiriyi arttırabilyor.
şu anda % 0.20 vergi dolayısı ile bankadan altını hesaba margarinlemek cazip gelmiyor.
fon ya da uzak vade nisan vade kontratı ... ya da borsadan finansın yatırım fonu
Merhabalar,
Nakit yerine hazırda bulundurmak için,şu anda TEFAŞTA işlem gören alınabilir PPF vede valörsüz fon hangileri olabilir.
Viop üzerinden altın vade kontratı alırken yakın vade alıp, vade bitiminde bir sonraki vadeye mi taşımak, yoksa uzun vade (nisan gibi) kontratı mı almak daha mantıklı karar veremiyorum. Çünkü nisan kontratı 6 ay sonrasının olduğu için altının bugünkü fiyatının üzerine 6 aylık faiz de konularak fiyat hesaplanıyor ve vade azaldıkça faizin etkisi azaldığı için uzun vade olanın fiyatı şimdiki fiyata yakınsamaya başlıyor. Nemalanma derseniz de nemalanma sadece anaparada oluyor. Aldığınız pozisyon büyüklüğünde nemalanma gerçekleşmiyor.
Şuradan seçin.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...68#post5595368
altın düşerken altının düşüşünden daha az değer kaybeden fon vardı.
ayrıca bir kez de cicibicinin altın fonunda anormal bir pozitif sapma olmuştu bir seferlik.
o ara arayıp öğrenmek lazımdı ne oldu diye belki yanlışlıkla hatalı bi işlem (şişman parmak olayı ) yaptılar o an şansa yüksek getiri elde ettiler ya da opsiyon aldılar kaldıraçla getirisi katladı keşke o zaman arayıp öğrenseydik
bazı konular , sohbet olarak değil soru olarak sorulduğu ve yanıtı yatırım danışmanlığına girebileceği için yanıtını bilsem de benden pas ! altın kontratları ile ilgili bilgiyi aracı kurumunuzdaki '' gerçekten '' işi bilen birisinden öğreniniz...
Merhaba , umarım herkesin sağlığı keyfi yerindedir. Uzun zamandır yazmıyordum. Çünkü enflasyonist, - ki muhtemelen çok daha fazla enflasyonist ortama girdiğimiz bu dönemde yıllardır biriktirdiğim tasarruflarımı korumanın arayışı içindeydim.
Yatırım fonu yatırımlarımı 8 yıllık bir sürenin ardından sonlandırdım. Soğuk cüzdanda, sabit coinler yani dolar eşdeğeri usdt/usdc/tusd stake yapma tarafına kaydırdım tüm yatırımlarımı. Yıllık dolar bazında 16-17 gibi oranlar var.
Sevgiler.
Merhaba Hell......
Biz yatırımın o yönünü bilmediğimiz için önce o piyasayı bilmemiz, nasıl işlediğini öğrenmemiz gerekir. Yanı olaya A dan Z ye hakim olmamız lazım. Sizin diğer başlıkta bu konular hakkında bilgi verirseniz. İlgili arkadaşlar da faydalanır. Dolar bazında yıllık %16 - 17 ciddi oran.
bu konuda iyi bir bilgi kaynağına gerçekten ihtiyacımız var
Altın alırken bankalardaki makaslar %1 bile değil benim bankada %0,4-0,5 civarı makas var. Alım vergisi de binde 2 oranında. Yani örneğin 100 bin TL ile altın alsam ve 2 yıl sonra aldığım altın 200 bin TL olsa masraflar olan 1000 TL yi çıkarsanız 99 bin TL Net kar ediyorsunuz. Ama onun yerine aynı koşullar gerçekleştiğini varsayarsak Altın fonunda olsaydı fonu sattığım anda 10 Bin TL otomatik olarak gelir vergisinden kesilirdi yani bu hesaba göre bu koşullarda bankada masraflar ve spread ler bile olsa altın fonunda tutmaktan 9 bin TL daha karlı olurdu uzun vadede...
Hadi en kötü makas olan bankadan aldığınızı farz etsek, alım satım marjı %2 olsa bile yine de altın fonundan daha karlı uzun vadede.
Aslında altın fonunda altın bazlı gelir elde edilmediği sürece stopaj kesilmemesi gerekir. Yani 100 gram altın 2 yıl sonra bile 100 gram kadarsa stopaj kesilmemesi gerekir altın fonunda ama maalesef tl bazlı kara bakılıyor stopajda .bu durumda da altın fonun %10 üzeri gelir elde edememesi durumda yapılan yatırımların erimesine neden oluyor
--
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Cogu kisinin bilinc sahibi olmadigi konuya parmak basmissiniz kendi adima tesekkur ederim
Katki olmasi adina ;
Altin fonu avantajlari gunluk islem yapma egilimini yok edeceginden al sat zarari vs riskleri olmaz alip unutabilirsin ama uygun noktada zarar kes veya yuksek noktada kar al cik yapamazsin
*Altin fonlari bazi noktada iceriklerinden dolayi direk altin degerlemesini yansitmayabilir
Gram altinda eger trend takip edip uzun vadeli bakiyorsaniz trend bozulunca cikis imkani verir kari daha yuksek noktada alabilirsiniz ancak anlik islem imkani sundugundan bu cekici imkani yanlis da kullanabilirsiniz
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
RPD cuma kapanış +%0,1
şu koyu renk yaptığım yer için diyorum ki;
siz viop konusunda uzman gerçekten bu konuda derinlemesine izahat verebilecek bir aracı kurum çalışanından bilgi alın. şimdiki fiyat ne zamanın şimdiki fiyatı.? vadeli piyasaların işleyişini temelden öğrenin. kitabın ortasından başlanmaz
Doğru haklısınız bir an döviz fonlarıyla karıştırdım altın fonu almak şu an için bankadan altın almaktan daha avantajlı ya da en kötü ihtimalle benzer karlılıkta görünüyor. Tabii ki ileride satıldığında yeni bir yasayla stopaj alınması sağlanmadığı kaydiyle
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
N'evet ! onun içün şu an avantajlı diyoruz.
[IMG]https://i.hizliresim.com/nzqztap.png[/IMG]
bilmediğiniz veya hesaba katmadığınız bir nokta var, altın fonundaki altınınız aynı zamanda faizdeki altındır yani nemalandırılır. gramın 1 yıllık getirisi sıfırken tca nasıl %7,6 getirdi sanıyorsunuz? https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TCA