biz bunlara yerli dizi ihraç ederken acaba yanına eşantiyon nuri alço lu emrah filmi falan da mı verdik neyin gazına gelmişler :evil:
Printable View
CHP li Sevda Erdan Kılıç: Tarikatlar, milli güvenlik sorunu.
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ın, Enes Kara nın intiharına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu na bir dizi soru yöneltti. Bakan Kasapoğlu ndan yanıt gelmedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...Slider%20Haber
İş dolayısıyla okuyamıyom eskisi gibi kusuruma bakmayın.
Eğer paranı zaten TL vadeli mevduatta değerlendiriyorsan ve 3 ay boyunca bu paraya ihtiyacın yoksa hiç düşünmeden KKM’ye bağla geç. Zaten alacağın TL faize bonus olarak dolar artarsa kur farkı da alıyorsun.
Eğer paran bankada dövizde ise, 3 ay boyunca bu paraya ihtiyacın yoksa, 3 aylık döviz mevduat faizi almasam da olur diyorsan, hiç düşünmeden KKM’ye bağla geç. Bunu yaparken mümkün olan en yüksek kur seviyesini yakalamaya çalış.
3 ayın sonunda kur artarsa ve tekrar dövize dönmeye karar verirsen MB dönüşüm kurundan ve kambiyo muamele vergisi ödemeden başlangıçtaki dövizini bire bir geri alabiliyorsun. Yani zarar söz konusu değil. Kar da yok tabi.
3 ayın sonunda kur düşerse ve tekrar dövize dönmeye karar verirsen Anapara ve aldığın faiz toplamı ile bu kez bankanın döviz satış kurundan (kambiyo muamele vergisi ödeyerek) veya döviz bürosundan başlangıçtaki döviz miktarından daha fazlasını geri alabiliyorsun. Kazancın şu oluyor döviz miktarını artırmış oluyorsun. Kur ne kadar çok düşerse o kadar çok dövizini artırıyorsun.
Yatırım tavsiyesi olmayıp KKM analizidir.
Selamlar
ABD Temsilciler Meclisi ndeki Silahlı Kuvvetler Komitesi nde konuşan ABD Genelkurmay Başkanı Milley, Şu anda her ikisi de önemli askeri yeteneklere sahip olan ve mevcut dünya düzeninin kurallarını temelden değiştirmeyi amaçlayan iki dünya gücüyle, Çin ve Rusya ile uğraşıyoru, diye konuştu. Dünyanın giderek daha istikrarsız bir hale geldiğini ifade eden Milley, Büyük güçler arasında ciddi uluslararası çatışmaların potansiyeli azalmak yerine artıyor. dedi.
https://odatv4.com/siyaset/abd-genel...cikladi-234539
Kkm 700+ a gidiyor..:yes:
*Dth kkm dönüşüm hedef tarihleri tatillere yakın..
*Tl enflasyonu ortada..
Nisan sonu 1000 olsa...kalsa...
12 aylık kur atışı-enflasyon 50%
16sı bankadan.. 340milyar ek, havuza para...
Ya kkm forever olacak, sisteme girmemiş gibi yapan, ama krediye gidecek para oluşacak.
ya da eh işte.
kafamda 2 şey var.
A. merkezden başka tl long yapan kalmadı gibi.. PY sıkıntı yaşıyor(18--24 aralık!! vakası).
KKM tek çözüm kaldı, şelale ağzından önceki dingin düzlükteyiz.
B. çok sübvanse var.. kkm ile normalleştirmek sıkıntı oılur.
sübvanseli kur/maliyet seviyeleri böyleyken
sübvansesiz/teşviksiz kur eder yeri ciddi yukarıda..
gene günü gelince kırılır bir şeyler..
18,xx-9,xx kabaca 1,xx liradan gelen rallinin 50% geri alımı..
yeni trenddeyiz.
herhalde, işleri bitince, dünyanın en eksi faizinden, en artı faizine geçeriz. :he: :he:
Bakkalda artık fiş çekme dönemi başladı
Bakkaların yüksek elektrik faturalarına karşı dayanacak güçleri kalmadı. Faturaları düşürmek için artık bakkalar günün belli saaterinde dolapların fişlerini çekmeye başladı. Bu sonuç REM People adlı araştırma şirketinin yaptığı ankette ortaya çıktı. Her 10 bakkaldan altısının enerji maliyetlerini düşürmek için dolapların fişini çektiği ortaya çıktı
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/b...or-528072h.htm
Hayatimda hic 5 yildizli otele gitmedim o kadar param yok
Artik zenginlerde 5 yildizli otele gitmiyor bu yemek kalitesinden dolayi
Adam gidip icinde ascisi olan hizmetcisi olan villalar kiraliyor. Hemde kalabalik aileyse daha ucuza geliyor.
Facebook forumlarinda butun kadinlar bunu tartisiyor hep. Millet akillandi. Turkiyede bu hizmettede Avrupaya gore baya iyi durumda ve ucuz.
Her zaman demisimdir parasi olana Turkiye cennet ozellikle expat lere.
Kimse merak etmesin.!!
Taşıma suyla değirmen dönmez.!!!
Yakında zamanda karaborsaya düşecek.!!!
Yaşayarak göreceğiz.!!!
Sabreden Derviş muradına erermiş.!!
Nebatinin ipiyle kuyunun dinine inip.!!!
Bekleyenler.!!!
Hayel kuranlar.!!!
Tam Aziz nesinlik.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
İlginç ....İnsan bir tecrübe eder ...
Hayatımın en güzel 20 yılı 5 yıldızlı otellerde geçti(Tatil hariç Firmalar ödedi :oleyo:) Ben hiç zevk almadım, Yemekleri çok kötüydü, sabahları omlet yaptırır yanına da taze sıkılmış meyve suyu ile kahvaltı yapardım..Tatil dahil buralarda ne öğlen ne de akşam yemeği yedim...Mis gibi canının istediğini yemek varken ne diye paket olup bir çuval para vereceksin...
Tatil için bence en güzeli yazlık(villa benim gibileri aşar) kiralayacaksın..Kahvaltı yazlıkta diğerleri dışarıda takılacaksın..
kkm nin dönüşü artık mecburi olarak faizler 36-40-50 ne olursa yapılacak tam vade dönüşlerinden önce (seçimden sonra olmalı hesap)sonra dolar aşağı da 3 ay tutulup yüksek faizle kimseye kasadan para ödemeyip bir deval sonrasında yine.yoksa bu millet bu kkm den çok büyük zarar görür.ytd.
Bankaları bu derece, enflasyon yaratıp, fonlama gereği oluştuğuna göre..
Gereklilik bitince artar...
Seçim konusu bence gereksiz.. artalıkta da seçim vurgunu yapıyorlar/hazirana erken seçim vb diye kouşuluyordu ne oldu ?
hiç bir şey olmadı... kol gibi enflasyon odu.
kur limite yakın, ne olacak muhalefet kazanınca,
kuru göçertip...
gezegenin dolar bazlı en pahalı ülkesi mi olacaz ? :he:
gerisi ümit/vaat tüccarlığı..
he ya yabancı aksın, bir turda dış destekli talep enflasyonu görelim :he: :he:
Cebinde hissetmiyor musun???
Ekonomi striptiz yapıyor.!!!:oleyo:
Hiperenflasyonla yaşayan ülkenin.!!
İki yakası bir araya gelmez.!!!
BüyükResimde yastık altındaki Benjamin.!!
Hep kazandırır.!!!
Major para birimleri en garantili koruma sağlar.!!
Lübnan örneği ortada.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
5 yıldızlıya gidince nereden yemek yenileceğini bilmek lazım.
Gözünüzün önünde pişen balık, tavuk, etten kazık yiyecek değilsiniz. Kendi yaptığınız omlet ve sıktığınız portakal suyu da aynı. Önceden hazırlanıp koyulmuş yemeklerde katakulli olabilir.
Şimdi bu habere göre buradan alan adam stokçuluk yapmaz mı al bezleri topla seneye sat karneye mi bağlayacaklar ??
CNN Türk’ten Arda Erdoğan’ın haberine göre enflasyonla mücadele kapsamında AK Parti kurmayları bazı öneriler üzerinde çalışıyorlar. Öne çıkan fikir ise temel tüketim maddelerinin fiyatlarının yıl sonuna kadar sabitleyecek bir sistem olması. Enflasyon sepetinde bulunan ve dar gelirli vatandaşların sıklıkla tükettiği 20 kalem ürün seçilecek ve fiyatları sabitlenecek.
Bu ürünler arasında yağ, un, şeker, bakliyat, çocuk bezi, temizlik ürünü gibi malzemeler bulunuyor. Belirlenen ürünlerin fiyatları yıl sonuna kadar sabit kalacak. Üreticilerin zarar etmemesi için de devlet sübvansiyon uygulamaya başlayacak. Örnek olarak 16 liraya satılması gereken bir ürünün rafta 10 liraya satılması sağlanacak. Aradaki 6 liralık fark da üreticiye devlet tarafından ödenecek. Bu sayede enflasyonla mücadeleye karşı da önemli bir adım atılmış olacak.
Arkadaşlar, Temmuz 2020den beri T.Telekom 100GB kotalı 24gbit hızlı aylık 65TL internet ödüyordum. Hiç kota sorunum olmadı.
Bugün 2 yıllık sözleşme bitimine 3 ay kalmış deyip aradılar, Sınırsız, 35gbit hızlı, 2 yıl sabit fiyat aylık 143TL ile yenileme önerdiler. Birşey demedim.
Bu fiyat normal mi sizce? Eski kotalı tarife yokmuş artık...
komşular edirneyi/artvini/vanı yağmalar artık. :he:
devlet sübvansiyonlu ucuz mal.. :oleyo:
Telekom İnternet 2021 ocaktan itibaren limitsiz olarak 120 TL üzeri fiyat veriyor. Bana pahalı gelmişti turknet e geçtim. 100 TL en önemlisi 100 mbit. Sözleşme yok. Haziranda 140 yapacak aylık. Güçlü İnternet için tavsiye olunur ancak fiber altyapı evin içine kadar mevcut. Milenyum İnternet de benziyor, turknet e.
Düşük kapasite 16 -24 mbit için Telekom fiyat da uygun.
Altyapı fiber değilse.
SM-P610 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu hizmet Turklere degil ecnebilere
Turkler bu villalarda otellerde isci olarak calisiyor.
Alinmak gucenmek yok. Gercekler acidir.
Bundan 5 6 sene once mavi tur yapalim dedik olmeden once. Aramadigim tur yada yat sahibi kalmadi. Ama.hicbirisi tamami Turk musteri mavitur ayarlayamadi. Musteriler %99 ecnebiymis cok azi Turkmus. Bende hic sevmem ecnebi
Sonra bi adam aradi size uygun var dedi ama mutaasip kesim dedi. Dedim isim olmaz onlarla simdi tartisma cikacak katil olucam.
Velhasil kelam gidemedik