temkinli olmakta yine de fayda var.
Printable View
temkinli olmakta yine de fayda var.
üstad sen de iyi hatırlarsın 2017 yılında 19 lira çorum plakadan 48 muglaya kadar gitmiştik herhalde.
hem burada hem sosyal medyada sürekli yazılıyordu. yine aynı senaryo işlemez umarım da önü açık olur.
hak ettiği yerler burası değil.. ( bana göre 250 üstü )100 üstünde kalıcı olursak güzel bir bedelsiz ile yine psikolojik ucuzlatırlarsa süper olur.
Sn. Hasan,
2017 9 TL de iken yıl sonu 22 Tl hedef fiyat veiriliyordu fakat 47 ile herkesi şaşırtan zirve yapmıştı. 1 ev alırım derken 2.ci düşünmeye başladım. Fakat düşüşe yakalandım ve fırsatı kaçırdık.Eski tabir ile çalıların arkasında pusuda hep bekliyoruz.
Benim gözlemlerim :
- AB nin ABD desteğini kaybetnesi,
- Elindeki silahları Ukrayna'ya vermesi ile Silah depolarının boşalması
- TR ordusuna ve savunma sanayisine ihtiyacı sebebiyle yanaşması,
- Potansiyel müşteri olmaları
- TR nin AB ye alınma ihtimalinin artması
- Aselsan ürün portföyünün genişlemesi ve ihracat odaklı pazarlama
- Savaş beklentilerin artması
Başka sebeplerde eklenebilir.
Sebebiyle yabancı yatırımcıların ilgisini daha çekmeye başladı. Umarım fırsatçılar bu yükselişi mal boşaltma amacıyla kullanıp gidişatı durdurmaya çalışmazlar.
Avrupa'da benzer ürün gamı üreten Rheinmetall cak 2020 88 Euro'dan işlen görürken şuan 1200 Euro'dan işlem görüyor. Bu fiyatın 1/100 olsa sevinçten uçarız.
Hep berber kazanalım İnşallah.
ASELS: 100 üzerinde tutunup 120 üzeri haftalık kapanış yapabilrse Çok farklı bir yere evrilecektir..
bu takdirde 240 hedef olacaktır.
Benim beklentim; Trump ın ticaret savaşlarını dünyada başlatması;
Avrupayı karşısına alması buna paralel olarak Tüm dünyada güvenlik ve savunma yatırımlarına yönelmesi
Aselsanı Destekleyecektir.
Birde kar payı ve bedelsiz sermaye artırımı gelmesi ile Yıl sonu 480-500 tl ler görülmesi işten değil.
Avrupadaki bazı ülkeler hala Türkiyeye savunma sanayi alanında yaptırımlar uygulamaya
devam ediyorlar bunun ortadan kalkması da domino etkisi yapabilir
Yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi degildir..
Gelişmelere Geniş perspektiften bakmak ve değerlendirmek gerekir..
Yazdıklarım ile kimse gaza gelmesin kendi düşünce ve gözlemlerimdir..
ytd.
ASELSAN*ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında*yeni nesil Radar Sistemlerinin tedarikine yönelik toplam bedeli 107.480.950,-*ABD Doları olan sözleşmeler imzalanmıştır. Söz konusu sözleşmeler kapsamında*teslimatlar 2026-2030 yılları arasında gerçekleştirilecektir.
abartin rumuzlu bir arkadaş vardı 2 yıl önce söyledikleri gerçekleşmeye başladı senette temel ve teknik olarak tebrik ve teşekkür ediyorum kendisine keşke gelip bir kaç kelam etse
RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ASELSAN*ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında*kara araçlarına yönelik faydalı yüklerin tedariki kapsamında toplam tutarı*36.000.000,- Avro olan sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında*teslimatlar 2026 ve 2029 yılları içerisinde gerçekleştirilecektir.
Hasan ortak keyfine bak yahu normalde foruma yazmayacaktım seni görünce yazdım..
Geçen sene sabredemedim aselsan da 2024 mart ayı aldık sattık sağlık olsun.
2017 yılını hatırlıyorum lakin bu sefer aynı facia yaşanmaz keyfine bak.
Hep zirveye koyarım 108 ortalama :)ytd.
100 civarları kalıcılık sağlasın yeterli aselsan için piyasa için psikoloji önemlidir ytd...
En kötüde xu100 düşerse siyasi olaylar olursa yurt içinde en kötü 80 civarlarında da sıkıntı yoktur ytd...
Aracı kurumların aselsan da ortalama hedef fiyatı 121 TL şaka gibi en yüksek hedef fiyat Ziraat yatırım 137,50 TL diğerlerinin hedef fiyatları şuan ki fiyatın altında lakin Turkcell hissesi karlılıkta sıkıntı yaşıyor hedef fiyat yenilemeler havalarda uçuşuyor tuhaf durum neyse vardır bir bildikleri diyelim ytd..
Yurt dışından yeni iş alımları olursa tutamazlar aselsan ytd..
En sevdiğim yükseliş tarzı Aselsan da ytd.
Teknik analiz yapanlar korkar indikatörler motorları ısındı soğutması lazım derler yahu maliyetim 108 TL o zamanda motorlar ısındı derlerdi :)otomobil mi bu ?hisse 2017 yılında faciayı yaşıyor 2024 yılında yükselmeye başlıyor kaç dolar kazandırmış aselsan bankacılık
dahası sigorta hisselerinin gerisinde hala gerisinde daha net yazayım %100 prim üzeri yapması gerekir eh işte deriz ytd..
Aracı kurumlar burun kıvırsın aselsan 1,çeyrek bilançonun açıklanmasını sabırla bekleyecem ytd...
Hasan ortak borsada döngü vardır 3 dolar tarih oldu aselsan da bitti yok artık.
2017 ve 2024 7 sene yetmez mi Hasan ortak dostum bundan sonra düşüşler fakedir ytd..
2024 düşüş bittiği ve yükseliş başladığı için yazdım. dolar zirvesi 2025 yılında kırıldı 8 sene neyse bundan sonra kemerleri bağlayıp hissede büyük hareketine devam etmesini beklemek ytd.
80 civarlarına aralıksız şelale düşüşü yaşasa bile aselsan da olumsuzluk yoktur tabi düşük ihtimal ytd..
Gönlümüzden geçen %100 prim üretmesi gerçi aracı kurum profesyoneller tuhaf hedef fiyat veriyorlar ya dalga geçiyorlar yada yüksek oranda maldalar gidişattan memnunlar gerçek olan borsada döngü Aselsan lehine dönmüş durumda xu100 önemli değil aselsan için ytd..Diğer hissem Oyak çimento iş yatırım hedef fiyat vermiş ya dalga geçiyor yada malda normal durum değil umarım anlatabildim size bol şanslar ytd..
İmamoğlu'nun diploma, gözaltı, ev araması meseleleri borsaya olumsuz yansıyacaktır, bu bir kaç gün fırtına olabilir, art niyetli fırsatçı diyecekler bazı arkadaşlar ancak yatırımcı gözüyle bakınca düşüşler öyle yada böyle zaten fırat değil mi aselsan içinde alış yönünde fırsatlar sunabilir.
AB 150 milyar euroluk savunma harcamasiyle
ilgili yapilacak alimlara abd, ingiltere ve Turkiye yi dahil etmeyecegini acikladi!!!!
Konu ile "The Guardian" ın yazısı...
https://www.theguardian.com/world/20...russia-ukraine
AB yönetimi, ABD'den ziyade blok içinde ve müttefik ülkelerden daha fazla silah satın almak için harekete geçerken, Avrupa'nın 2030 yılına kadar potansiyel işgalcileri caydırma yeteneğine sahip olması gerektiğini söyledi.
İngiltere, ABD ve Türkiye, AB ile güvenlik ve savunma ortaklığı anlaşması imzalamadıkları takdirde, 150 milyar avro (125 milyar sterlin) tutarındaki AB kredi programı kapsamında finanse edilen savunma sözleşmelerinden çıkarılacak.
150 milyar avroluk kredi planı , savunma harcamalarındaki büyük artışın bir parçası olarak AB üye ülkelerine açık olacak , ancak finanse edilen ekipmanın maliyetlerinin %65'i AB, Norveç veya Ukrayna'daki tedarikçilerden gelmeli. Geri kalanı güvenlik anlaşması olan AB dışındaki ülkelerde harcanabilir.
Türkiye AB’ye girmeden neden Avrupa güvenlik ve savunma ortaklığı anlaşması imzalasın Güney Kıbrıs rum kesimini Turkiyeden mi koruyacak Türkiye?! çok mantıklı gelmiyor. yani bu iş sadece bence ab üyeliği ile beraber olabilir.
Bende stop çalıştı Aselsan şu piyasada geleceği iyi olan hisseler arasında zaten geleceği iyi olan hisse sayısı 10 hisseden fazla değildir.Ortamın sakinleşmesi gerekiyor lakin hala sakinleşme gözükmüyor daha kötüsü devam edecek gözüküyor şuan için görünüm böyle ytd..Dersin ki fiyatların içinde fiyatlandı yaşanan olaylar..yeni o yüzden fiyatlandığını düşünmek iyimserlik olur ytd.
Ulan 3 dolar altı yok tarih oldu dedik yaşananlara bak neyse sağlık olsun ne güzel büyük hareketine devam ediyordu ytd..
Çoğu zaten gecen hafta 3 gün boyunca fiyatlandı Asels sağlam durdu biraz düştü tabi ama diger endex kagıtlarına göre defansif sayılır..
hareket bandı benim için bu volatilite zamanında 110-24 tl bant aralığıdır..
sonrasına bilahare bakarız onun için biraz daha bazı seylerin netleşmesi beklenebilr
Asla yatırım tavisiyesi değildir..
Kredili işlem yapanlara tabiki temiat tamamlamalar ve pozisyon acığı olanlar kapatır ise piyasa daha sakin bir hal alır..
Ekonomi heyetinin Aldığı son tedbirlerde faydalı oldu bugunu daha iyimser bitirdik.
Asels ise %8,96 yükselis ile 120,40 tl den daha iyimser bir fiyattan kapanış yaptı.:)
ytd.
Haftasonu Erdoğan ile Trump savunma sanayi, F35 satışı ve caatsa yaptirimlarinin uygulanmamasi konuşulmustu.
Trump olumlu konuşmuş.
Gerçekleşmesi durumunda savunma sanayimize olumlu yansıyacaktır..
ytd
Türkiye ile ABD arasında ki savunma yaptırımlarını kaldırma konusunda çalışmalar devam edecek. Başkanlar düzeyinde ziyaretler için çalışmalar başladı deniyor. Ama ABD de ki haber kaynakları Trump Türkiye'ye gitmeyecek, Erdoğan da ABD'ye gelmeyecek. Başka bir ülkede görüşme olabilir diyorlar. Muhtemelen NATO'yla ilgili bir toplantıda görüşebilirler. Müthiş olumlu haberler yok ama olumsuz bir durumda yok.
ytd
Aselsan, 616 milyon dolar değerindeki üç yatırımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan süper teşvik aldı.