Kapalıçarşıda soğanın kg fiyatı biraz değişmiş diollar
burgandan biraz bozmustum 18,74 e 18,98 idi rakamlar makası normalde bu kadar değildi
son durumlu bilen var mı? fiziki alıp satan
Kapalıçarşıda soğanın kg fiyatı biraz değişmiş diollar
burgandan biraz bozmustum 18,74 e 18,98 idi rakamlar makası normalde bu kadar değildi
son durumlu bilen var mı? fiziki alıp satan
Londrada dikey yapılaşmaya geçmeye başlamış
15 katlı binalar yapılmaya başlamış
Herkes londra’da yaşamak istiyor
doğal olarak Tek katlı bahçeli ev yerine
Bu sonucu doğuruyor
10-20 sene sonra epey yoğunlaşır böyle yapılar
2+1’ler 450k pound fiyat
https://i.hizliresim.com/ap2bbty.jpeg
100k dolar çöp değerinde olmuş bizim ülkede ankara da dağ başında 1+1 yeni daire alamıyorsun dolar bu kadar değersiz hale mi geldi dünyada ?
dahta kale anlık :
19:12 alış
19:20
akşama
19:50 ( karanlık odada :oleyo:)
tahmin
takip linki anlık: https://www.nadirdoviz.com/mobil/
testi kırılınca akıl veren çok olur , nasrettin hoca misali
Bankalar neden mevduat faizini 30 üzerine çıkarmıyorlar diye hayıflananlar oluyor. Siz olsanız kredi kullanan sayısı düşerken ve bol para mevduata gelirken faizi yükseltirmisiniz ?
şu an dolma 19.16-19.17
makarna 20.69-20.70
Herkes raad olsun. Nebati başkan halleder.
Çarklar dönüyor
https://i.hizliresim.com/bu10gtn.png
Üç harfli marketler %25 e varan zamlar yapmış hani ay sonuna kadar yapmayacaklar dı. Ayrıca borsa da aracı kurumların hiç bir günahı yokmuş onlara sat emri verenler suçluymuş ayıp ayıp aracı kurumların hazine birimi vardır ve onlarda hisse alır elindeki hisseleri millete itekler bunlar çok yükselecek pirim yapacak diye sonra da satar.
O marketler bu gün zam yapmış
Sizin bir yanlışınız - yanılmanız olabilir mi ? Uzun zamandır marketlere gitmiyorsunuz sanırım. Adamlar ekranlara çıktı, zam yapılmayacak, hatta fiyat indirimlerine gidilecek diye 3 gün ALGI yaptı. Şimdi çıkmış zam yapıldığını iddia ediyorsunuz.
Kim inanır size :kahkah: Herkes birbirini ezerek raflara saldırıyor ucuz mal almak için. Siz doğru yerde olduğunuzdan emin misiniz ? Biz Türkiye deyiz, siz ....
Hem marketler ürünlerine hiç bir zaman zam yapmadılar. Fiyatları güncelliyorlar. Zam dediğiniz şey açıktan yapılmaz ki, gizlidir.
Memurlar eylem yapıyormuş. Twıtter de gördüm. Milletvekili ve bazı özel görevlere ek gösterge yoluyla kallavi zamlar yapıldığı yazılmış. Tablo yayınlamışlar, inanama (dım) . Sonra inandım. Türkiye de olduğumu unutmuşum.
İnanmıyorsan şok,101 ve bime bir git bu gün eski fiyatları biliyor musun ben biliyorum özellikle şok 86 lı fery 199 TL idi bu gün 225 TL olmuş daha bir çok mal
On aradı bu gün 183 güne 28,5 teklif ettiler 30 ve üstü alan var mı acaba
Muzigi bi anda durdurup bir anda anda aciyorlar..
Bitti mi bitmedi mi pisti terk edelim mi etmeyelim mi karar veremiyoruz.
Kahrolsun Gidivanizm..
Syg,
183 gün bize göre çook uzun vade. Şahsen ben 32 gün bile bağlayamıyorum. Gecelik park ederek ; sabah olunca etrafıma bakıyorum nerede boş park yeri var, park yeri resmi mi güvenilir mi, çizerler mi, haraç isteyen olur mu diye bakıyorum ve geçici park ediyorum. Son 5 aydır böyle. Çok şükür sigorta masrafı ödemeden sağlam kalabildik.
30 veren var ama buraya yazmaya değmez. Çünkü, geneli ilgilendirmiyor. Çok özel müşterilere veriliyor ve geri alırken maraz çıkabilir. En iyisi bilindik, güvenilir olsun 2 puan eksik olsun.
Yatırım tavsiyesi içermez. yatırım kararı için sertifikalı uzmanlardan yardım alınmalıdır.
Bu sabah bir kağıt dikkatimi ( RUBNS ) dikkatimi çekti. Sistemim de hamsi gibi oynamaya başladı. 2 saatlik izlemeye aldım. Borsa , dediğiniz gibi sesi kısmaya- yükseltmeye ani hareketlere başlayınca girmedim. Sonra baktım ki; tahtacı mal boşaltma peşinde.
Son zamanlarda saat 16:30 - 17 ye kadar korkutuyorlar, herkes parasını bu saate kadar bir yere bağlayınca borsayı aniden hızlıca yukarı atıyorlar. Benim gibilere bu yemi sunarak '' ulen bende yarın bu parayı hazır tutacağım ve kafamdaki hisseleri kapacağım '' düşüncesine sokuyorlar. Tam ben parayı hazır tutmuş dalacağım gün , oyunu yine değiştiriyor ve bu kez dibe basıyorlar.
Biraz uzak durmakta fayda var. Başka mahallelerde uygun park yeri bakacağız artık.
Millet enflasyon altında inlerken emekliye, memura %5 ek zammın maliyetini konuşurken her gün bir yerlerde Millet bahçesi, kütüphane, restorasyon vb. işler yapılıyor. Her işimiz tammış gibi mutfağa, geçime faydası olmayan yerlere para akıtılıyor. Hayır, okumayı seven bir toplum da değiliz ki. Ağrıdaki ishakpaşa sarayını restorasyon yapacaklarmış . Kaç kişi gidiyor, getirisi nedir . Yaşayan insanlar barınacak oda ararken eski, kullanılmayan yere para .... Bir de bu sarayı geçen yıllarda restore ederken pimapen - cam falan kullanılmış da şimdi bunlarda düzeltilecekmiş. vallahi pes artık. Kim kullanmış plastiği, kim onaylamış alın masrafını verin cezasını.
Zamanında kurulmuş statülere göre oluşturulmuş aylık bağlama / ilerleme , yükselme mevzuatıyla hiç oynanmalıydı. Tüm toplumun ayarlarıyla oynadılar. Aynı aileden insanlar bile paranın tadını alınca sistemi savunmak yerine kişileri savunmaya başladı. Sanki kişi cebinden veriyor bu ücretleri. Ahlak sorunu son gaz.
Emmim oğlu liseyi bitirip iş bulamazken ; polis ol , uzman çavuş ol diyenlere saydırıyordu. Sonra umudu bitmek üzereyken polis oluverdi. Şimdi , polislerin aldığı maaşı az ama öğretmenin aldığını çok görüyor. Kendisine '' yahu senin işinle alakalı ücreti sen bilmiyormuydun . hoplayarak, torpille olmadın mı. Öğretmenle veya diğer mesleklerle uğraşacağına komple sistemi incele ve öyle konuş '' diyen akrabalara efeleniyor.
Yani para adeta silah gibi. Benden - senden gibi halk her konuda ötekileşiyor.
https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom...l-zam-7554799/
Yeni zamla, milletvekillerinin maaşı 56 bin 445 liradan 73 bin 379 liraya yükseldi.
emeklisi de varsa 125 bin cayır cayır çift dikiş
2016 kadar En düşük Emekli maaşı asgari ücretin üzerindeyken şimdi altında seyrediyor..Tüm sabit gelirlilerin maaşı (özel sektör dahil) hem USD bazında hemde reel alım gücü açısından taban yaptı...Bazı iyileştirmeler yapılsada dengesiz ve düzensiz iyileştirmeler toplumun huzurunu bozdu...Orta alt sınıftan alınan bu paralar üst gelir grubuna değişik versiyonlarla aktarıldı...
Ben bile gelir adaletsizliğinin dibine iyice vursunlar diye reise vericem a.q:oleyo:
Ama şuna eminim ki seçimde herkes Yaşasın Reis diyecek...
Gram Altın alım gücü
https://twitter.com/Susarsan_K/statu...UCnUkcsMA&s=19
Beyanname zor degil merak etmeyin, pek cok kaynak var.
Bana da sorabilirsiniz anlatirim gerekli oldugunda...
Ayrica grubumuzu da ziyaret edebilirsiniz
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=809&p=5753730
Gecenlerde Ankara da 50ci yil parkinda bir pazar gunu gezmeye ciktim biraz, orda bombos ortamda guvenlikciler toplanmis bir baska yerdeki maas lari konusuyorlardi, surda sole burda bole diye.
Tum gun bos bos durup bos beles maas alanlara bakin ya...
Sozun ozu toplumun her tarafi bu sekilde, bizi yansitiyor unutmayin...