Grafikte de görüldüğü üzere doların pahalı değil, ucuz olduğunu düşünmekteyim..bence...
Printable View
Grafikte de görüldüğü üzere doların pahalı değil, ucuz olduğunu düşünmekteyim..bence...
Dolar faiz karşılatırmasının temelinde biraz da dolar tercihi yapmayıp kurdaki son sıçramayı kaçıranların rahatlama arzusu var bence...
Tabi sadece bir tahmin benimki.
Doların % 25 kadar geri çekilmesinden sonra yapılması da yarıca dikkat çekici.
Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz başlığındaki slogancıların dışında, doların yükselişinden yararlanıp da parasını TL ye yatıranların karını da burada hesaplayıversin birisi bir zahmet.
Bırakınız 2,95 li yılbaşı kurlarını, Temmuz yirmisinde 4,95 ten dolar alıp, bırakınız 7,00 leri, 6,50 den TL ye dönüp iki aydır da % 2 vadeli mevduat faizi alan birinin karı öyle az buz değil hani...Sadece ve sadece 3 ayda...
Bunu niye yazdım...
Dolar sadece belirli bir zamana mahsus yatırım tercihi olur da iyi yönetilirse, serveti korumak yanında çok da iyi kar bırakabilir...
Ya da muhafazakar bir tarafgirlikle zarar bile ettirebilir...
Abi bütün yatırım araçları aynıdır..
Borsa da Keza..
Ki dolar 2002 2013 arası yerinde saymıştır..
Borsa 2008 2011 arası 4e 5 e katlamıştır..
Mevduat dışına çıkıp parasını verip karşılığında birşey alan herkes için durum aynıdır...
daaaa...
Neden bu kadar dolar yaygarası yapıldı..
Borsanın 3 e 4 e katladığı yıllarda borsacılar bu kadar yaygara yapmıyordu..
Benim anlamadığım bu..
Eh be Gund kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun..:oleyo:
Çünkü Gund, dolardaki kur artışı millete enflasyon olarak dönüyor...
Borsada İşbankası hissesinin fiyatının artması kimi rahatsız eder ki?
Kazan bizim malum verimsiz üretimsiz ekonomi..:)
Bişşşicik olmaz sen merak etme..
İnanılmaz deli paralar kazanıldı kazanılıyor..Kazanılacak..
Seneye bu zamanlar borsa nereye kadar çıkacak , yuh artığı , konuşuyor olabiliriz..
TR ekonomisi inanılmaz esnek dir..
Benim ekonomiden yana korkum yok (tu) hiç bir zaman da olmadı..
Genç , dinamik + gösteriş meraklısı para harcamanın bir değer kabul edildiği bir toplumuz işte..Lamı cimi yok bunun..
Şimdi gözlemlediğim düne kadar burnundan kıl aldırmayan insanlar bir ne oluyorr moduna girdiler ama çabuk geçer bunun etkisi..
Yine tüketim ve harcama çılgınlığı geri gelecektir..Ev araba almak için birbirimizi ezeriz ..2 günlük tatilde hava alanlarına akarız..
2 sene evvel turizm bitti yaygarası vardı hatırlarsın..
Bu sene sessiz sedasız turist rekoru kırdık..
Bir tane turizm ci çıkıp deli para kırdık ulan dediğini duymadın demi..
Ama yüzde 10 az kazansınlar bi sene evveline göre tık meraklısı haberciler hemen kriz çöküş başlıklarını döşer..
İçini ferah tut bişicik olmaz..
Tek korkum baştaki vatandaşın iktidar hırsı ile reel ekonomik kurallardan 180 derece sapması..
Maaşlı kesim ki memurundan emeklisine, özel sektördeki beyaz yakalısından asgari ücretlisine satın alma gücünü kaybetti. Çok büyük darbe yedik. Piyasanın canlanabilmesi için hanehalkının krediye ulaşabilmesi lazım. Ve artık kriz öncesi oranlarında altında oranlar lazım enflasyon harcanabilir geliri yedi yuttu ham yaptı. Zaten hanehalkı borçluluğu gelirin yüzde 50 si üzerine demir attı yıllardır. İndirebiliyorlarsa faizi oraya buyursunlar.
Borsaya gelince, belirli şartları sağlamadan durumu vahim benim bakış açımdan. O şartlarında rakamsal değerli var elbet sırasıyla. Kendi şahsi düşüncelerim. Asla yatırım, batırım tavsiyesi değildir olamaz.
Ben o kadar çabuk olmadığını düşünüyorum..
Daha evvelden de çok dile getirdim bu forumda..
Beyaz yakanın memurun durumu öyle içler acısı falan değildi.
Hele bundan 6 ay öncesine göre..
Evet biraz budanacaklar ama yinede durumları öyle eywah yandık bittik modu değil..
İsmi lazım değil bir banka yüzde 16 zam yaptı ekim ayı itibari ile çalışanlara misal..
Asgari ücret min (net) 2000 tl olacak yılbaşında..
Kültür yapımız gereği 30K kazanan adam da yahu çok kötü durum yetişmiyor walla der..
Satır aralarına bakmak lazım..
k. na taytı geçirip pilates dersi veren bi hatunun geliri dudak uçuklatıcı öyle diyim..(geçen net olarak öğrendim)
Vergi nedir de bilmiyo bile..Cukka cebe..
Haa biraz traşlanacak bunlar evet ama insanlarda genel olarak bir aman para harcamim kriz var psikozu oluştu..
Herkes bi anda çekildi..
Ben o kadar kötümser değilim..
Hükümet ve baştaki tamamen kayışı koparmadığı sürece toparlanırız..
Hemde eskisinden hızlı gideriz bu sefer de..
30 senedir hep böyle oldu..
Not..Çevremdeki beyaz yakalılar içinde doları ve özellikle euro su (devamlı avrupa tatilleri dolayısı ile ) olan da hiç azımsanmayacak bir kesim var..Hatta hiç ummadığım insanlarda dolar-euro satim mi falan soruları aldım..İçimden vay be sende de mi vardı dedim hatta :oleyo:
abiler önümüzdeki dönem fedden yei bir qe bekliyorum 3-4 yıl vade
Çoğu kişi fantazi gibi karşılayacak ama ben ABD nin en az 10 yıl daha QE yapmayacağını hatta Fed'in faizleri 80 li yıllardaki gibi %20 li seviyelere yükselteceğini düşünüyorum.
Bence oyunun henüz ortalarına bile gelmemiş olabiliriz...
Bunu da buraya not edelim...
Bu forumu yazmadan okumaya çalışan biri olarak 5371 nolu yazınıza dair 1-2 cümle etemek istedim, haddim olmadan Sayın gundwane, genç,dinamik ve gösteriş meraklısı olduğumuz bir gerçek üstüne hemen hiçbirseyi yadırgamayan kolaylıkla şartlara uyum sağlıyan bir milletiz, 2 bin yıldan bu yana hemde. Ancak temel sorun bu gösteriş merakımızı ve isteklerimizide öyle uzun uzadıya düşünmeden ve sorgulamadan tatmin ediyoruz.
O ileri teknolojiyi ve onun yarattığı imkanlarıda hiç sorgulamadan kullanıyoruz, bunu haketmek için ne ürettiğimizi hiç düşünmeden (üretim derken fiziksel üretim değil kast ettiğim, bu teknolojiyi yaratan bilim ve onun arkasındaki sistematik akıldan bahsediyorum) Padişah 1. Abdülhamit kral 2.(büyük) Fredriech'e sormuş savaşları hangi falcılara danışarak kazanıyorsunuz diye, garipsemiştir muhtemelen kral, savaşları benim Grenadierlerimin aslan yürekleri kazanır diye yazmış cevabı. Halbuki kral da yanılmış, bizim askerlerde de var o zamandan bu zamana aynı aslan yürek. Savaşları Prusya sanayisinin ateşli silah teknolojisi kazanıyordu aslında. Bunu farketmiş Abdülhamitin yeğeni (3. Selim) ama yenilmiş Kabakçı Mustafalara. Diyeceğim o ki bize birsey olmaz diye diye gelmişiz 1918'e. Rönesans, ve Bacon ile baslayan aydınlanma ve sanayi devrimini ıskalıyarak, hatta ne olduğunu bile anlamadan. Merzifonlu Musatafa Paşa Viyana için harcadığı parayı eğitime ve gelişime yatırsaydı eğer değişirmiydi acep birseyler.
Bugünkü savaşlarada ekonomi üzerinden yürüyor ve silahlarda Bulut teknolojisi, Koltan, Bostan Dynamicsin robotları vs sonuçlarıda CDS , kurlar ve bu başlığın içeriğini oluşturan sair şeyler ve biz yine anlıyamıyoruz ne olduğunu dahi , merak bile etmiyoruz innovasyon, bilişim,sibernetik, quantumu, bize birşey olmaz diyerek. Sorun şuradaki Rönesansla Filizlenen ağaç 500 yıl sonra olgunlaştı bugün siklus o kadar hızlandı ki sadece 50 yıl sürdü 1950 de başlayan dönüşüm ve inanıyorumki bize birşeycik olmaz demeye devam edersek çok ağır bir mağlubiyetle kaybedeceğiz oyunu hemde bizim ömrümüzün (45 yaşındayım) görmeye yeteceği bir sürede. Bize birşeyler olur demeliyiz acilen.
Başlığınızı belkide lüzumsuz sayacağınız bir yazıyla işgal ettiğimi düşünürseniz peşinen özür diliyor, okuma sabrını gösterenlere teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum hepinizi.
3.dünya savaşının kanla yapılacağını düşünmüyorum ona kimse cesaret edemez. En dandik ülkede bile nükleer var..
Şu an 3. dünya savaşının Ticaret Savaşlarıyla başlamış olabileceğini düşünüyorum. Yani küreselleşmenin sona ermeye başladığı bir
döneme girmiş olabiliriz. Bu da 80 öncesi dünya demek oluyor...
Ticaret savaşlarını gözünüzde fazla büyütmeyin..
Biraz araştırırsanız öyle aman aman bir etkisi olacağı beklenmiyor..
Amma velakin..
Alışılmış lükslerin kaybı kanla çözülür..
Bu tarih boyunca böyle olmuştur..
Sonra da kazananlar tarihi yazmışlardır..
Yine böyle olacak..
3. dünya savaşının çıkacağına , çok kanlı olacağına çok çok çok aşırı insanın öleceğine inanıyorum ben şahsen..
Ne kadar yakınız bu savaşa..
10 sene
100 sene..
Orası muamma..
Şimdi sorun şu ABD belirttiğim trendde faiz arttırmaya devam ederse bizde faizler ne olur?
Bence mayıs öncesi gibi her faiz artışına ayak sürüyen bir yönetim tarzı varken ne olacağını kestirmek zor olmasa gerek...
Konuyla alakası yok ama ülkemiz için en zor durum hızla bozulan demografik yapımız olacağını değerlendiriyorum.
Size durumu şöyle söyleyeyim Türkiyenin en gelişmiş ilçesinde bile demografinin hızla değiştiğine şahit oldum. Evet Şişlideyim çocuğumu özel kreşe göndermiş olmama rağmen 15 kişilik sınıfın 8'inin Arap uyruklu çocuklardan oluştuğunu gördüm. Ülkenin demografik yapısının özellikle tek tarafa doğru hızla evrilmesinin faydasından çok zararlarının olacağını hatta çok kısa bir sürede bunları hissedeceğimizi düşünmekteyim.
Halen 1/3 dolar, 2/3 mevduat durumları...
Ayın 29 unda, stopaj vadesi öncesi uzun bir vade (seçime kadar) 3 lü hesaba geçeceğim.
Her an tümüyle dolarize olmak için...
Aklımdaki bu...
Ben yerel seçim sonrasına hazırlıyorum kendimi.
O zaman kadar da parmaklarımın ucunda olacağım.
Piyasa sürprizleri pek sever. Ben dahil herkes krizdeki ilk dalgayı Sonbaharda bekliyordu. Yani turizmden gelen dolarların sayesinde Yaz mevsimini kurtaracağımızı ama Sonbaharda turizm sezonu bittiğinde dövizin hızla yükseleceğini düşünüyordu. Tabii ki finansal piyasalar çoğunluğun kazanamadığı bir oyun olduğu için ilk dalga Sonbaharda değil Ağustos ayının başında sonlandı.
Sonbahar mevsimi ise Doların tarihinde bile görülmeyen bir düşüşle geçiyor.
Şimdi ben dahil herkes olası 2. dalganın Seçimden sonra olacağını düşünürken içimden "Acaba... ???" Diye geçiyor...
Önümüzdeki dönemden kastın seneye felan ise o biraz zor bence..ancak Gund pek inanmasa da QE bu işin fıtratında var..:)
BOJ'un çıkışı yok..QEforever..
ECB'de, o yolda;
ABD ise fiscal tedbirler sayesinde yırttı ama her şeyin sonu var..o zamana kadar ''king dollar'' bence..Alıntı:
Draghi: Ekonomik veriler beklenenden daha zayıf
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, ekonominin beklenenden daha zayıf olduğunu söyledi
26 Kasım 2018
……
AMB Başkanı, "Aynı zamanda, mevcut belirsizlikler halen, para politikası duruşumuzu ayarlarken, sabırlı, temkinli ve kararlı olunması gerektiğini işaret ediyor. Kaydadeğer parasal teşviğe halen ihtiyaç duyuluyor" şeklinde konuştu.
Her hasta iyileşmek ister..Bakalım iyileşebilecekler mi?
İlginç bir gelişme... Bakalım bunun sonu nereye varacak...
https://www.haberturk.com/son-dakika...riyor-2236852#
Bitcoin 3,800..
3 aylık libor 2,7068..
Son günlerde ''Trump Çin'le ticaret anlaşmasına yakın'', ''FED yavaşlayacak'' haberleri gırla..:)
Methadon azalınca dolar şortcularının psikolojik yaklaşım metodları bu olsa gerek..:cool:
Bakalım ne zaman havlu atacaklar..:)
YTD..
Here comes the king dollar... put your seat belt on :plc:
FED, cuma günü 25 milyar dolar yakacakmış fırında...
Eurdolar 1,112X yolunda..DXY 98,7Xlere..
USDTL için tek rakam 5,32X...
Üstünde haftalık kapatırsa bu düşüş trendi biter....
Ben daha önce kararımı vereceğim. İktidar değişmeyeceğine göre asgari ücret artış oranı iyi bir indikatör olacaktır. Herkes ürün ve hizmetlere zam yapmak için bu kararı bekliyor. Popülist bir karar tl’ye değer kaybettirecektir. Ama burası Türkiye herşey olabilir tahminler tutmayabilir
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben şunu ifade etmek istedim. Oran sorduğum bankalarda mantık stopajdan yararlanmak için uzun bağlayın yönünde
ancak (3 ay gibi bir süre için) paranın dönüşü seçimin öncesine gelecek. Bende o zamana kadar beklemeyip kararımı yıl bitmeden vermeyi tercih ettim demek istedim.
Sanırım sizin 3lü hesapta durum düz mevduattan farklı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Gundwane, bu yorumunuza katılamayacağım,sizin bahsettiğiniz gurup ,sabit gelirliler içindeki mutlu azınlık maalesef...1 haziran tarihinde 170 tl olan aylık paket çocuk bezi,şu anda 300 tl ve maaşımıza herhangi bir zam gelmedi,benim içinde bulunduğum çoğunluğun neredeyse tüm temel ihtiyaçları son 4-5 ayda %30-50 arası zamlandı,en yakın maaş zammı yılbaşında,en iyimser tahminle %10-15 arası,2018 ocak ayına göre en az %25-30 arası satın alma gücümüzün düştüğünü düşünüyorum..
Bahsettiğiniz toparlanmada bence zor,çünkü yapısal hiçbir iyileşme emaresi görünmüyor,farz edelim oldu her şey pozitif kanal istanbul bizi bekler....:)
BackqRound hocadan izin alınarak paylaşılmıştır............
http://i64.tinypic.com/1037gpv.jpg
..............
4 ekim powell...
Nötr faizi aşabiliriz ancak bulunduğumuz noktada nötr faiz seviyesine daha çok yolumuz var" DEDİ.
Bugün powell...
Notr faiz oraninin hemen altındayız..
Orasi muz cumhuriyeti mi yaaa orda kurumlar bagimsiz demokrasi var bi kere abicim diyenlere
Bunu vurun yuzune
Enki nin fedi yalan oldu :)
Dolar kurunda FED desteği de fos çıktı...
Kurda daha aşağı seviyeler artık çok daha olası.
TL mevduat en güvenli yer olarak beliriyor.
Vadeyi iyi tespit etmek gerekiyor.
120 gün tercihim olacak gibi...Seçimleri hedef alan bir vade.
Sonrası?
Yaşayıp göreceğiz.
Enki dun gece kendi kendine soruyor
Nasil olur abicim trump fed i yonlendiremez
Orda kurumlar bagimsxdaffhgafsh :kahkah:
Orasi muz cumhuriyeti mi ?
Fed kisilere mi bakar abicim
Faiz arttircak yine 10 yilliklar 20 olcak :evil:
Gece boyunca sorup durdu :whistling:
Maaş alacağı güne kadar dolar kurunun bir seviyeye gelmesini bekleyen forumdaş yazıyor: " oradan dalacağım dolara"...
Kaç maaş alırsa, o maaşın ne kadarı yatırım yapmaya uygunsa bilinmez artık.
Dolar kurunda sıçramaların nedeni de zaten bu "dalma" durumları.
Yurdum insanı. :)