Son 2 gündür 700.000 lot civarı ak yatırım satışı var, yüklü tek satıcı.ona rağmen iyi durdu.ak satişlari dolar bazlı zirveye yakın yerden geldiği için muhtemelen yabancı kaynaklı.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Son 2 gündür 700.000 lot civarı ak yatırım satışı var, yüklü tek satıcı.ona rağmen iyi durdu.ak satişlari dolar bazlı zirveye yakın yerden geldiği için muhtemelen yabancı kaynaklı.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ucuz mu pahalı mı? O kadar şişen hisse varken ucuz geliyor bir yandan hikayesi yok pahalı mı diyorum
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hikayesi yok mu..
Kompozit araştırın bence yeni başlıyor..
Geçmiş yazılarda çok ayrıntılı yazdık.
Dünyadan en uzağa fırlatılan uzay aracında kordsa malzemeleri var örneğin.. Elektrikli araçlarda var olmaya başladık. Özetle.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu olabilir, hisse de yalan dolan, abartı yok, masal gibi hisseyi süsleyen yazılar yok, şişmece yok doğru hikaye değil hepsi gerçek .
Bir gerçek daha , bir çok hikayesi olmayan hisse fizana gitti temeli sağlam hisseler ister istemez ayrışacak.
Zaman ve sabır bunu doğrulayacaktır.
Çok basit bir kıyaslama.
Sasa da benzer sektör sayılır.
Elbette Kordsa teknoloji ve katma değer açısından çok daha üstün. Yine de kıyaslanabilir .
SASA 2019 cirosu 2,763 milyon 2020 9 aylik cirosu 3,088 milyon TL. Piyasa değeri 23, 074 milyar TL.
KORDSA 2019 Cirosu 5.137 milyar TL , 2020 9 aylık cirosu3, 085 milyar TL. Piyasa değeri ise 4, 552 milyar TL.
SASA devasa yatırimlar yapacak ve teşvik aldi tamam da . Daha bu yatırımlar başlamadı bile ve uzun bir süre de ciroya katkı sağlamayacak.
Ama KORDSA zaten bir çok şirketi satın alarak ABD dahil bir çok ülkede dikey büyüme sağlamış ve her geçen yıl daha büyük bir ivme ile büyümesi bekleniyor. ABD pazarı buradaki şirketleri satınalmalardan kaynaklı olduğunu düşündüğüm zarar var . Diger kıtalardaki şirketler kar yazmış ve bilançoda kar var . Ayrıca şirket 5 yıl içinde iki kat büyüme hedefinde. Satışlarını % 100 döviz ile yapıyor. 5 yıl sonrasının döviz fiyatları ve de ikiye katlanmış döviz bazlı ciroyu mevcut sermayeye uyarlarsak, karlılığın da giderek artacağını düşünürsek ( ABD pazarı kar yazacaktır)
5 yıl sonra yıllık15 milyar civarı bir ciroya ve bir buçuk ' iki milyar TL net kara ulaşması çok mümkün.
195 milyon sermayenin artmadığını düşünürsek neredeyse sermayenin 9- 10 katı kar demek oluyor bu .
Sasa 23 milyar ise , KORDSA 5 milyar da kalmaz.
.
Burada kıyaslarken bir hata yapmamalıyız. Hatırladığım kadarını söyleyeyim.. Sasa'nın bu sinerjiyle buralara gelmesinin bir sebebi var. Birkaç yıl öncesinde hazırlanan rapor ve çalışmaları, analizleri görmüştüm. Bahsedilen, dile getirilen büyüme 50 kat mıydı, 100 kat mıydı, hatırlamıyorum. Ama öyle Kordsa gibi 5 yılda 2 kat değil, bunun çok daha fazlası. Şu an 23 milyar piyasa değerine götürenler, muhtemelen birkaç yıl içinde, Sasa'dan, Kordsa'nın şu anki piyasa değeri kadar yıllık net kar bekliyorlardır. Yani oradaki beklenti öyle bir beklenti. Sasa çok başka bir hikaye oldu. Bizim 2030'da görebileceğimiz değerleri muhtemelen 1-2 yıl içinde görmüş olacak.
Petkim'le de Sasa'yı kıyaslıyorlar, orada da benzer konu olmuştu. Ne Petkim, ne Kordsa Sasa'nın yanına pek yaklaşamaz. Çok farklı bir hikaye, inanılmaz bir büyüme, müthiş bir teşvik. Şimdi hatırlıyorum da, Sabancı'ların elindeyken 1.75'lerden alıp 1.90'lara satmıştım. Sonra 0.20'ye düşmüştü. Batıracaklar herhalde şirketi demiştim. Kimse yüzüne bakmıyordu. Şimdiki haline bak. Petkim'leri, Tüpraş'ları dünkü çocuğa çevirdi.
O nedenle, kıyas yaparken sakın Sasa'yı referans almayın. Hata edersiniz. Ama 5 yıl sonrası için Kords analiziniz bana göre de doğru, tabii o zaman Sasa hangi piyasa değerinde olur, ayrı mesele. Ben bugünden bahsediyorum. Bugün aralarında fark var, 5 yıl sonra da muhtemelen olacaktır. Biz onu 5 yıl geriden takip ediyoruz gibi düşünün. 5 yıl sonra Kordsa, bugünkü Sasa'yı pd olarak yakalar.
Ben de maalesef aynı fikirdeyim. Temelsiz hisseler uçtu. Ama ben maalesef aynısını temelli hisselerden bekleyemiyorum. Yani karı olmayan şirketleri 3-5 milyar pd'ye çıkardılar. Bizse normal potansiyelimiz dahilinde yıllık 400-500 milyon kar açıklayabilecekken ancak 4-5 milyar tl edebiliyoruz. Aslında doğru olan biziz. Onlar yanlış. Muhtemelen biz gerçek değerlerimizde kalırız, ama asıl mesele Buffett'ın dediği gibi, kimin çıplak yüzdüğünü ancak sular çekilince anlarsınız kısmı. Gerçek bir düşüş başladığında, hak eden şirketler belli bir süre sonra gerçek değerlerinde sabitlenecekken, gerçek dışı fiyatlananlar muhtemelen uzun yıllar o fiyatları göremeyecek.
Benim vurgulamak istediğim tek nokta, gidip Hüseyin Holding'in piyasa değeriyle Kordsa'yı kıyaslayıp, o 5 milyar ediyorsa, biz 50 milyar etmeliyiz hatasına düşmemeniz. Hüsol'u, Ahmet ve iki arkadaşı götürüyor. Tamamen manipülatif. Kordsa ise belli dinamiklere, gerçekliklere dayanıyor. O nedenle, değeri de gerçeklere bağlı kalacaktır. Sonu Hüsol gibi olmayacaktır ama. Farkı bugün çıkışta değil, o gün gelince düşüşte anlayacaksınız.
Ak satışta bugün de.yaklasik 300.000 lot.karsilayanlar dağınık.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emeklilik fonları satıyor t2 de görünen.. Gidin çöpleri alın siz..
Satmadan once açıp okusunlar [emoji6] https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...36227270ea.jpg
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
siyah :brisa
kırmızı:çimsa
mavi:kordsa
yeşil:akçansa
korelasyon güzel bir şekilde görülebilir.bugün iki çimento yukarı yaptı ,kordsa ve brisa ise aşağı yaptı.
çimsa ve akçansa yukarı gitmeye devam ederse brisa ve kordsa da yukarı doğru çekilecektir.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...11555019ef.png
Sayın enigma72 teşekkür ediyoruz..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben kordsa ve brisa taşıyorum.brisa ile yakın işbirliği var kordsanin.brisa 12 aylıkta bu 4 hisseden en yüksek kar rakamı açıklayacak şirket.iyi bir alım dalgası gelebilir oraya.çimentolar da bu ara istekli yukarı gidişe.bunlar ile beraber biraz da kendi dinamikleri var kordsanin.yüklü ak yatırım satışları ile yüksek seviyelerden maliyetler var.bu da hissenin daha yukarılari zorlayabilecegini gösteriyor bence.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben teşekkür ederim sayın EFT . korelasyonlar önemli grafiklerdir ,ara ara paylaşmakta fayda görüyorum.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Brisa da yakın takibimde olan bir hisse bu grup içinde ise global oyuncu olarak cimsa ve kordsa başı çeker kordsa tabiki bir tık önde katma değer olarak krokodil bile yapıştı ise kordsa ya hisse analiz ederken bir çok parametre kullanmak gerekir mesela sasa kordsa karşılaştırması yapılırken kordsa kabak gibi ucuz hisse diyorsun ama sasa sabancı dan ayrılınca rahatladı hisse fiyatı olarak çünkü sahol un piyasa değeri yerlerde şuan kordsa şimdi sahol u geçse pahalı olur izlenimi verir piyasaya halbuki sasa dan eksiği yok fazlası olan bir şirket katma değer yaratma olarak
ak ,bgc satışı bugün de devam ediyor.en iyi alıcı 130.000 lot ile iş yatırım.
Emeklilik fonları ve citi satıyor.. Satın bakalım
Takaslarda görünenin aksine , görünmeyen tarafı da vardır.
Şahsen o satmış bu satmış temelli sağlam şirketlerde teferruattan ibaret. Sene sonu emekli fonları çıkış yapar, yeni pozisyonlar açmak adına.
Ben yabancının her zaman gerçek yabancı olduğunu düşünmüyorum. O nedenle, citi konusu anlamsız.
Emeklilik fonlarına gelince. Benim için onlar başlarındaki adamlar tarafından yönlendirilen hamallardır. Malda hareket olmayacaksa, tahtacı fonun başındaki adama der, al bunu 3 yıl taşı, nasılsa yatırım nedir bilmeyen adamların parasıyla fonluk yapıyorsun. O da tamam abi der. Muhtemelen bir karşılığı olur.
Sonra zamanı gelince gel der tahtacı, ver bakalım malı dipten, mal artık bana lazım, al bu da senin.
Emeklilik fonu budur benim gözlemlediğim. O nedenle, satmasını olumlu karşılarım. Bilmem ne emeklilik veya yatırım fonlarına da bir kuruşumu yatırmam. Enayi miyim? Bana benim paramı yıllar sonra ya tek seferde ya da parça parça biraz daha fazla olarak geri vereceklermiş :) Adamı kompozit sopayla kovalarım.
Biz uzun vademize bakalım. Yapılanmalar tamamlansın. Ciromuz otursun.. Biraz zaman geçsin, olgunlaşsın..
Çok az bi lotla tekrar burdayım..
zirve sonrası gelen satışa buralardan tepki bekliyorum.
mavi altına sarkmalar tuzak olabilir.dönüşü de hızlı oluyor.
düşen mavi üstünde kapanış olumlu.
kırmızı ortalamaların üstünde satış baskısı da azalır.yarın belirleyici bir gün olacak.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...c05adb6b79.png
Uzay programi hevesine yarin tepkiyi verebilir.
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kordsa geleceğin şirketi özel statüsü olan kompozit ürünler üreten bir çok sektöre girdi sağlayan argesi geniş bir şirket pandemiden her ne kadar etkilensede geçici bir duraksama dönemi potansiyeli ni gözardı etmemek lazım benim gozbebegim kordsa ve bir diğer gozbebegim ise cimsa
Sn. horhorti aynen katılıyorum. Bir kaç yıl içerisinde bu şirketlerin gerçek ederlerine geleceğini düşünüyorum. Dün merak ettim Çimsa ve Konya Çimentonun piyasa değerlerine bir bakayım dedim sonuç ; Çimsa :459 Milyon dolar, Konya ; 1 Milyar 46 milyon dolar. Tesislerine , ürün gamlarına, çalışan sayılarına, yurtdışı iştiraklerine vs vs hangi açıdan ele alırsan al bu fiyatlamalara oha çüş demekten kendimi alamıyorum. Elbet gerçekler balçıkla sıvanmaz bir gün gün yüzüne çıkacaktır.
Herkese; hayırlı, bol kazançlı ve sağlıklı bir gün dilerim.
En önemlisi de yeşil enerji kullanımında öne çıkması.
Geleceğin şartlı alım stratejisi yeşil enerji ile üretilen ürünler olacak.
Yani ne kadar Yeşil ise o kadar avantaj
Yeşil enerji ile üretilmeyen ürünler belki de satilamayacak..
Bu durum kordsa için talebi arttıracak bir unsurdur..
Atı alan Üsküdara varacak
22,60 üstünde kısa düşen trend üstüne çıkıyor.
göstergede de düşen trend altında hareket var.
iki koşulun gerçekleşmesi ile kısa oluşan baskı azalabilir.
https://i.hizliresim.com/W3I53n.png
Bugün ku hareketi danışıklı dövüş gibiydi haber yoktu endeks iyi sayılmazdi ama bu fonların çıkışı ne isti fonlar sattı para çıkışı var takas dağıldı vah vahh vahh
Şubat başından bugüne ak+bgc satışı toplam 3.7 milyon lot oldu.ufak çaplı bir halka arz.karsilayanlarin da söyleyecek bir sözü olmalı , vakti gelince.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani 15 lerden de 3 milyon onb nin satışı vardı bence tahtaci emanet mallarını geri alıyor bu kadar yüklü malları piyasa durduk yere niye karşılasın ki hemde bilanço öncesi tamam bilanço sonrası güzel bilanço gelir fırsat bu fırsat dersin satarsın mal coşku da verilir ama coşkuluk bir durumu da yok şimdilik
Koç'un tüm şirketleri pandemi de satış ve karını arttırırken bu Sabancı sirketleri niye böyle acaba.Yonetim zaafiyeti sanırım..
Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüpraş buna dahil değil, doğru.İci boş mu oldu Tüpraş dahil olmayıp diğerleri dahil olunca? Koç şirketleri daha iyi durdu pandemi süresince,aksini inkar etmek saçma.Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Firma hakkında en ufak bir eleştiri yapınca, tü kaka oluyor her yerde. Firma ya guvenmesem zaten yatırım yapmam ama müsade edin de eksik gördüğümüz yerleri söyleyelim.
Ozvarlik kârlılığı en tepe seviyesi 20 li rakamlar, şu dönemde 5-10 arası yatırımlardan dolayı.Bence böyle bir şirket 50 li rakamlarda olmalı ama hele şu banka borçları bı bitsin..
Sorun o değil ki içini doldurmadan yorum yapmak cimsa pandemide 5-6 lira aralığından 26 lirayı gördü kordsa pandemide 8 liradan 24 liralari gördü ki kordsa pandemiden ciddi etkilenen bir şirkettir brisa 5 liralardan 30 liraya ya kadar dayandı yani çok ta kötü değiller