Ben de maalesef aynı fikirdeyim. Temelsiz hisseler uçtu. Ama ben maalesef aynısını temelli hisselerden bekleyemiyorum. Yani karı olmayan şirketleri 3-5 milyar pd'ye çıkardılar. Bizse normal potansiyelimiz dahilinde yıllık 400-500 milyon kar açıklayabilecekken ancak 4-5 milyar tl edebiliyoruz. Aslında doğru olan biziz. Onlar yanlış. Muhtemelen biz gerçek değerlerimizde kalırız, ama asıl mesele Buffett'ın dediği gibi, kimin çıplak yüzdüğünü ancak sular çekilince anlarsınız kısmı. Gerçek bir düşüş başladığında, hak eden şirketler belli bir süre sonra gerçek değerlerinde sabitlenecekken, gerçek dışı fiyatlananlar muhtemelen uzun yıllar o fiyatları göremeyecek.
Benim vurgulamak istediğim tek nokta, gidip Hüseyin Holding'in piyasa değeriyle Kordsa'yı kıyaslayıp, o 5 milyar ediyorsa, biz 50 milyar etmeliyiz hatasına düşmemeniz. Hüsol'u, Ahmet ve iki arkadaşı götürüyor. Tamamen manipülatif. Kordsa ise belli dinamiklere, gerçekliklere dayanıyor. O nedenle, değeri de gerçeklere bağlı kalacaktır. Sonu Hüsol gibi olmayacaktır ama. Farkı bugün çıkışta değil, o gün gelince düşüşte anlayacaksınız.
Yer İmleri