Ben de maalesef ayný fikirdeyim. Temelsiz hisseler uçtu. Ama ben maalesef aynýsýný temelli hisselerden bekleyemiyorum. Yani karý olmayan þirketleri 3-5 milyar pd'ye çýkardýlar. Bizse normal potansiyelimiz dahilinde yýllýk 400-500 milyon kar açýklayabilecekken ancak 4-5 milyar tl edebiliyoruz. Aslýnda doðru olan biziz. Onlar yanlýþ. Muhtemelen biz gerçek deðerlerimizde kalýrýz, ama asýl mesele Buffett'ýn dediði gibi, kimin çýplak yüzdüðünü ancak sular çekilince anlarsýnýz kýsmý. Gerçek bir düþüþ baþladýðýnda, hak eden þirketler belli bir süre sonra gerçek deðerlerinde sabitlenecekken, gerçek dýþý fiyatlananlar muhtemelen uzun yýllar o fiyatlarý göremeyecek.
Benim vurgulamak istediðim tek nokta, gidip Hüseyin Holding'in piyasa deðeriyle Kordsa'yý kýyaslayýp, o 5 milyar ediyorsa, biz 50 milyar etmeliyiz hatasýna düþmemeniz. Hüsol'u, Ahmet ve iki arkadaþý götürüyor. Tamamen manipülatif. Kordsa ise belli dinamiklere, gerçekliklere dayanýyor. O nedenle, deðeri de gerçeklere baðlý kalacaktýr. Sonu Hüsol gibi olmayacaktýr ama. Farký bugün çýkýþta deðil, o gün gelince düþüþte anlayacaksýnýz.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri