Adamlar ABD malı iPhone si ile çin icadı tiktok da bile kafa buluyorlar.
https://vm.tiktok.com/ZS5g8tVx/
Printable View
Adamlar ABD malı iPhone si ile çin icadı tiktok da bile kafa buluyorlar.
https://vm.tiktok.com/ZS5g8tVx/
bu ülke kurtuluş savaşı sonrası yıkılmıştı, durum berbattı.. ama atalarımız mücadeleyi bırakmadı.. evlerini yaptı..ev yapmak zor bir şey değil..hele savaş şartları sonrası.. basit ama kullanışlı ev her zaman yapılır ucuz maliyetle..
kimse ev diye villa beklemesin.. onlar sonraki mesele.. ama savaş bitti suriyede.. hatta yılbaşı kutlamaları ve plaj görüntüleri sıradan şeyler..
Ekonomi gayet güzel iyi gidiyor , enflasyon biraz yüksek bunu kabul ediyorum bunun sebebi tedarik zinciri açısından önemli , belki hizmet veya gıda pahalı olabilir ama tedarik zincirini davamı açısından faydalı olarak görüyorum.mesela limon pahalı olabilir ama pazarda manavda var yani bu geçici ve mevsimsel bir durumdur.Bakarsınız fiat mevsimi gelince tekrar normal seviyelere düşer.Dolar yüksek 7 tl nin üzerinde seyrediyor ben şahsen doların yüksek seyretmesinden memnunum çünkü ithalata fren vermek zorundayız ama Türkiyede öyle zenginler varki hala 10-15 bin verip pahalı telefon alanlar var 500-600 bin verip Audi , BMW araba binen insanlar var.İşssizlik bu konuda görüşlerinize katılabilirim pandemi nedeniyle rakamlarda artış var.Bu konuda ucuz iş gücü Suriyelilerin katkısı büyük bunu da kabul ediyorum.Suriyelilerin bir an önce Türkiyeyi terketmeleri konusunda hem fikirim. MB reservleri bitmiş ben buna asla katılmıyorum.Yani o konu gizli bir konu devlet sırrı olduğunu düşünüyorum.Devletin dolar sıkıntısı olduğunu hiç düşünmüyorum.Dış borçlar tıkır tıkır gayet güzel ödeniyor.Son konu not indirimi artık kimse takmıyor . Kredi kuruluşlarının güvenirliği kalmadı .Türkiyeye karşı karalama kampanyası olarak görüyorum.Tamamen politik Türkiyeye karşı ard niyetli açıklamalar yapıyorlar yapılan açıklamalar kısaca ÇÖP üzerinde durmaya konuşmaya zaman harcamaya hiç gerek yok..Tamamen ard niyet Nereden anlıyorsanız derseniz zamanlamaya bakın.Doğu akdeniz konusunda Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını korumaya çalışıyor not hemen iniyor.Fakat Kıbrıs konusu Doğu akdeniz konusu Türkiye tavizler verse hemen notlar düzelecek.Tamamen tehditvari hareketler.özetle ekonomi üzerinde koronanın etkileri , Suriyelilerin haddini aşan süredir sığınmacı oluşları Türkiye üzerinde baskı yaratıyor ama çok aşırı endişeye gerek yok ama yinede dikkat etmeliyiz.
Son olarak benim için önemli olan karadeniz gazı , bu konu da benim düşüncem gazın ülke şebekesine bağlanması açısından geç kalacağımızı düşünüyorum.Bu konu en geç bir yıl içinde çözülmeli borular döşenmeli , benim görüşüm bu konuda geç kalırsak yukarda bahsettiğimiz sorunlar bizi zorlar.Yani kırk yılda bir derler şans kapımıza gelmiş bunu bir an önce değerlendirmeliyiz.Para maliyet halka arzlar yapılır gerekli finansman tedarik edilir bulunur..Önümüzdeki yaza bu doğalgazın gelmesi lazım faturalarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr en azından yarı yarıya ucuzlamalı tarihi fırsat ...............saniye kaybedecek lüksümüz yok.:ok:
Seneler su gibi akmış. (18) yıl saniye kaybedecek vaktimiz yok .para bolluğunda beton ekonomisi yol ,köprü yap işlet modeli ile müteahit tayfanı zengin et..pandemi dönemi herkes fedakarlık yapsın müteahit tayfana dokunma . Geçin bu işleri herkes her şeyi görüyor sadece günününü bekliyor.yap seçimi milletin güveni varsa yönet bi (18) sene daha tabii varsa o yürek .....
Bu arada Turkey CDS hala 505 / yani borc verme verirsen geri alman zor, ona gore yuksek faiz iste. Bu ulkeye yatirim yapma, borcu cok, enflasyonu yuksek ve duzelme beklentisi yok. Bunlari bilmekte fayda var. CDS ulkeye guveni gosteriyor....
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
Gökyüzünden Melek gelse
Gerçekleri O da tekrar etse,
Yine inanmazlar...
Ayaklarına giydikleri Bela pabucu ile
musibetleri her yere, hatta tüm dünyaya
Covid gibi yayılıyor..
Her şeyin bir sonu var..inanıyorum..
Talancılığın, yalancılığın, sahtekarlığın..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ağustos sonu itibariyle Türkiye ekonomisinin fotoğrafı yukarıda,hepsi devlet kurumlarının resmi rakamları,yayınlanan veriler gerçeği ne derece yansıtıyor daha o topa hiç girmiyorum.Ama bu fotoğrafa " Ekonomi gayet güzel iyi gidiyor " diyorsanız,farklı gezegenlerde yaşıyoruz demektir.
sen onun içtiğinden içmediğinden ekonomik gerçekleri idrak edemiyorsun. Ekonominin her kesiminden rakamları veriyorum. O sadece dolar 7 nin üstünde ondanda mennunum diyor diyecen. O rakamlarda halisilasyonn onuniçtiğinden içsen senin dediğin rakamların hiç bir gerçekliğinin olmadığını merkez bankasının yayınladğı hazinenin yayınladığı bu rakamların bir öneminin olmadığını tek gerçek rakamın tuik in yayınladığı enflasyon ve işsizlik rakamı olduğunu anlayacaksın.
Oruç Reisin doğu akdenizde doğalgaz aramayı bırakıp Türkiye'ye döndüğünü Yunan basınından öğreniyoruz.
Geri vitezimiz çok güçlü malesef..
😠
Bir aydır Doğu Akdeniz'de araştırmalarını sürdüren Oruç Reis, kablolarını toplayarak limana döndü. Yaklaşık 3 bin 500 kilometrelik bir alanı tarayan geminin faaliyetlerine, NATO nezdinde başlatılan müzakere çalışmaları nedeniyle ara verildiği belirtiliyor.
Pılını pırtını toplayıp gitti gibi olmuş.
Şu hale bak kimsenin gelecekten umudu yok sorsan kendının bile umudu yok. Ülkenın rezervlerınu söylemeye utanıyor inkar edemıyor onada devlet sırrı dıyor.
Zengınler varmıs ıphone alan mercedese bınen bınmesınler dıe doların yüksek kalması ıyıymıs. Yazıklat olsun sizin gibi zihniyete ulan daha geçen yıl bu herif demedimi dolara demir yumruk vurduk 5 liraya düşürdük die.
Şimdi herkes gara gara düşünüyor savas cıksada kriz olsada dolar satsak dıyen bu değilmiydi. Ozamanda doları düşürücez doların belını kırdık dıe savunuyordunuz.
Kendı fikirlerınz yokmu sizin. Sürekli yapılanı savunmak için bahane üretiyorsunuz. Ayıp yasınızdan basınızdan utanın
Moddys notun çöptü zaten taviz vermıyoruz ülkeyi satmıyoruz die çöp yapmıs notu.
2013 de yatırım yapılabilir sevıyede iken notun artarken taviz verip ülkeyimi sattı yönetenler. Fikirsizler ne dedıgınızı bilmiyorsunuz. Karadenızde dıj güç yok akdenızdemi var.
Bu nasıl kafadır. Yazık bu millete. Bir nesil cahil kalıp safsatalara inandırılıp yasamak zorunda fakir kalmak zorunda biat etmek zorunda bırakldı bırakılacak.
Adama bak zengınler varmıs 10 bınlık tel alıyorlarmıs almasın die doların yüksek kalması iyimiş savunma argümanına bakarmısın. Yazıklar olsun size.
Kasa -31.7 hesap edilmişti....
-39,9 olmuş..1 ayda...
Bisiklete binmeye bile muhtaç olacağımız günler yakında gözüküyor.. İster inan,ister inanma..!
Devlet sırrıymıs söyleyecek birşeyleri kalmayınca ya devlet sırrı ya devlet aklı oluyor. Osmangazi köprüsünün bu sene ilk 6 aylık devlet garantili ödemesi 1.6 milyar lira. Ve bu ödeme ingiliz mahkemeleri adres gösterildiği için ödenmek zorunda 25 yıl. Bunun gibi onlarca yok köprü hastahane kiraları devasa ödemeler. Sorsan bunada devlet sırrı diyecek.
Yazık oldu. Meb bakanı cıkıp 4.053 lira öğretmen maası sırtımızda kambur yüksek diyor. Malıyr bakanı cıkıp arabaya bınen tatile giden doların artmasından endişeleniyor bizim halkımızın böyle dertleri yok diyor. Alenen aşağılıyor eziyor ama umurlarında değil üstüne utanmadan savunuyorlar
Tamam, ülkede büyük yolsuzluklar var. Hazine kaynakları birilerine peşkeş çekildi ve yol havaalanı şehir hastaneleri yapacağız diye israf edildi. Çocuklarımızın geleceği ipotek altına alındı.
Ama, şu anki kredi notumuzun Afrika devletleri ile aynı seviyede olması mantıklı değil.
Ülkemizin kredi notu zaten çöptü hala çöp. Piyasaya etkisi olmasını beklemiyorum.
Zaten yabancılar bu durumu bilerek haftalardır satış yaparak şirketlerimizi ve bankalarımızı çöp seviyelere getirdiler.
Artık tüm olumsuzluklar satın alındı.
AKrabadan 2 kardeş.. Ortaokul ve Lise de..
2 kardeşin kitaplar /defterleri..(okuldan verilen listeye göre) 3.000 TL civarı...
Eşim yardımcı olmak için bugün BKM/Bursa'dan bakacak...
Ödeme güçleri yok..
Üstelik Ailede baba Mühendis/Anne öğretmen.. Geçinmek,hele 2 çocukla imkansız..
ÜLKE'nin ortadireği bu halde..
Yardımla/eş dost takviyesi ile... Üstelik işi olan insanların durumu bu..
Varın gerisini siz düşünün..
Araba değiştirmek veya pahalı tatiller yerine etrafa yardımcı/takviye olmalı..
Yazılmadığı kadar kötü durumlar var..
Gece 2 de polis geldi, komşu apartmana.. kavga..Sebep ne acaba?
Çocuğun taksidi, evin borcu,kredi kartı ya da neyse.. Her yerde huzursuzluk..
Yok 3 maymuyunu oynayacaklar ..
Zira yunan dünyaya duyurmuş ...
Bu sefer ben bile umutlanmıştım hayretler içinde kaldım..
Libyadanda çekildik kanımca uzun zamandır hiç haber yok oralardan..��
Neyse borsa açısından bakıyorum artık yıgınla mal var ..
En azında bi 116 denemesi yaparız bu haftalarda ..
Bunlar yüzünden zarar etmekte koyar adama ..
İşimize bakalım ..
Herkes koltuk kaybetmeme derdinde ..
Ytd
Şimdilik iyi okuldakiler yönlendirmeyle vs gidiyor
Örnek İstanbul erkek 2018 mezunlarında yurtdışı tercihi de yaklaşık %35 2019 da pdf olarak sitelerinde var %55-60 orada oran, bu sene de %70gibi gelir.
Ülke içi tercih edende büyü ihtimal lisans sonrası gidecektir.
http://istanbulerkeklisesi.meb.k12.t...u_5481016.html
Avrupa birliğinin yerinde olsam mesela İlk 5bine girene burs eğitim kolaylığı sağlarım 1yıl hazırlık sonra üniversite de tıp mı mühendislik mi ne isterse, entegrasyonu kolay olur. adam 4 5 6 yıl okuyor sonra gidiyor dil öğrenmeye çalışıyor vs. Öyle yurtdışına gidiyor. Hem Vakit ve kaynak kaybı. Bu şekilde anadoludaki imkanı kısıtlı olan başarılı çocuklara da ulaşılır.
YTD
Memleket bokun içinde çırpınırken hala 1 milyon ********i hırsızı görerek savunarak 83 milyonun huzurlu mutlu olduğunu savunan angutlar var
Sizi ne din adam edecek nede haksızlıkla aldığınız 3 kuruş
Sizi yokluk ve perişanlık adam edecek
Dün bir video izledim kader ve özgür irade diye
Eğer kader varsa ben kötülük yapıyor isem allaha şirk koşuyor isem bunun sorumlusu ben değilim demekki cennete benim gitmemi istemeyen bir kader yazılmış
Demekki benim Dinsiz olmam benim tercihim değil benim suçum günahım değil bana kimse sen dinsizsin kafirsin diyemez kaderimi yazana gitsin afkırsınlar
Yok eğer özgür irade var ise yani yaptıklarımdan ben sorumlu isem
Bu seferde kaderimi sürekli değiştiren müdahale eden biri var bugün namaz kılıp yarın küfreden ve buna izin veren bunu kontrol edemiyorki benim anlık duygularımla mücadele ediyor ona göre kaderi belirliyor düzenliyor
https://twitter.com/batuhancolak33/s...907866624?s=20
Hergun binlerce basibos afgan giriyor ulkeye
Bopesbaskani tam gaz gorevine devam
ülen zabah akşam negatif yayın yapmaktan usanmadınız içimiz karardı...sorsak hepınız longsunuzdur..forumda bi ben şort kaldım emanuke....bi binlik eksi gap yarın sabahtan atsada longa girsem
Twitter ın altında tarikat ***inin pisliklerini kapatmak için 50 milyon teklif ve ölüm tehdidi yapılmış.
50 milyon ile en az 100 ailenin kanser için bulamadıkları ameliyat parası karşılanırdı
intihar eden dilenmek zorunda kalan insanlar bir o.ç. dan daha değersiz olmasını sağlayan zihniyetin aslında ne olduğunu gözler önüne seriyor
https://twitter.com/CanEmrahYILMAZ/s...027752961?s=09
cuma gununun vadeli pastasi c.emrahin gunlum duzenli yayinladigi..
gelismeleri onceden ogrenmis olmali oruc reisin geri cekileceginiki long artirmis not konusunu hesaba katmamis desek mumkunu yoktur haberi vardir bir sekilde..
akdenizde olaysiz pazartesiye cikarsak borsa acisindan olumlu geriye dow ve asya piyasalari kaliyor bu hafta borsa acisindan olumlu bir hafta olacak gibi gozukuyor.
Bilecik Üniversitesi rektörü göreve gelir gelmez, hafta sonları da dahil olmak üzere süper lüks ithal araba kiralamış. Tweterda millet adama yüklenmiş. Hata etmişler. Adam benim neyim eksik demiş. Şöyle bir sağına soluna bakınmış. Valisinde lüks araç , rektöründe. Koltuğu kapan kopartıyor işte. Tayyip bey ekonomimiz PİK yapıyor , itibardan taviz yok deyince bu durum anlaşılıyor...Kimin vergileri ile , bütçe ne durumda, işçi köylü ne yer ne içer düşünen yok !
Daha yukarı yukarı vergileri de PİK yaptırın...
Utanmazlar, devir onların devri. LLD-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayrıca bana zaman yok deyip zaman için dün şimdi ve gelecek için yorum yapmamı istiyorsun buda garip
Çaktığımın telefonundan yazamıyorum bir türlü istediğim gibi
Var olan şeyleri yokmuş gibi kabullenip var olmayan şeyleri varmış gibi kabullenmek sorularına cevap olmaz
Dün berberde özel hareket polisi biri vardı baska bir polis arkadasının rtalb a 200 bın yatırdıgını 2.5 milyon par aldıgını anlatıyor. Yalan söylüyor desemde inanmıyor. 200 bın yatırıp 100 bın kar görse gece yatamaz sabahına satar desemde yok 2.5 milyon aldı diyor. Bu arkadaslar iddacıydı borsacı oldu bende giricem demeye basladı tkuru dan bahsedıyor hergün gidiyor etiler felan diyor.
Bankalara bakıyorum dipte bıst 30 cogu dipte. Berberde bu sohbet gecınce ürktüm. Cunku benzer sohbeti yine 2020 basında aynı berberde yasamıstım. Emeklı biri borsaya girdiğini herşeyin cok kolay oldugunu reisin merkeze daldıgını doların yükselmeyecegını anlatıyordu (5.80) dolar ozamanlar. Bu sohbet gecınce oturdgm yerde hisseleri satıp dolara geçmiştim.
Algıma uygun mu?
Beni aydınlat dostum
Mucize yap
Profları yen
Somut delil koy
Kelime oyunları ile beni yenmeye çalış
Nihat cübbeli vs kimse cevap veremiyor
Seni dinliyorum
İtibarı lüks ve şatafatta arayan sonradan görmedir.
Bir ülkenin itibarı eğitimle olur. Ülkemizdeki her ile her ilçeye açılan üniversiterden dünyada ilk 1000 e giren var mı?
İtibar adalet ile olur.
İtibar, bilim ve teknoloji ile olur. Ülkede bilimsel çalışma var mı? Bir matkap bile üretemiyoruz.
İtibar, sanat ile olur.
İtibar, ahlakla olur. Bir yerde okumuştum, dünyanın en çok dolandırıcı sıralamasında ülkemiz 2. sırada. Bu nasıl müslümanlık?
İtibar, insan hakları ile, kadında saygı ve çocuğa saygı ve hürmet ile olur. Dünyada en çok kadın öldürülmesi hangi ülkede oluyor?
İtibar işsizliğin az olduğu, halkın gelir seviyesinin yüksek, gelir uçurumunun az olması ile olur?
İtibar siyasilerin hırsız olmadığı, devletin idare ve yönetim kademelerine liyakat sahibi insanların yerleştirilmesi ile olur.
daha sayayım mı?