Sayfa 671/1001 İlkİlk ... 171571621661669670671672673681721771 ... SonSon
Arama sonucu : 8004 madde; 5,361 - 5,368 arası.

Konu: Viop - XXIV

1. Adamlar ABD malı iPhone si ile çin icadı tiktok da bile kafa buluyorlar.

https://vm.tiktok.com/ZS5g8tVx/

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    suriyenin önemli bir kısmında artık savaş yok.. isteseler gidebilirler.. burada her türlü ihtiyaçları karşılandığı için gitmiyorlar.. Esad af ilan etti.. gidip elini opeceksin.. af edileceksin.. abartmaya gerek yok.. burada sanki herkes mr erdoğan ı seviyor mu ?? aynı hesap.. mülteci olarak değiller burada.. sıgınmacılar.. herhangi bir politik hakları yok.. gidemezler diye drama yapmaya kimsenin hakkı yok.. günü geldiğinde gitmeleri gerekiyor..

bu kadar sıgınmacı resmen işgaldir.. kimse humanizm kasmasın.. Türk devletinin geleceği düşünülmeli.. bu halka sorulmadı.. kanunsuz biçimde akapenin suriyenin içişlerine karışması nedeniyle çıkan olaylar neticede bunlar.. baş sorumlu akapedir..
    Gerimhitmeleri için önce oralarda evlerini yekrar inşa etmeleri lazım

Alıntı Originally Posted by mazlum_trader Yazıyı Oku
    bu ülke kurtuluş savaşı sonrası yıkılmıştı, durum berbattı.. ama atalarımız mücadeleyi bırakmadı.. evlerini yaptı..ev yapmak zor bir şey değil..hele savaş şartları sonrası.. basit ama kullanışlı ev her zaman yapılır ucuz maliyetle..

kimse ev diye villa beklemesin.. onlar sonraki mesele.. ama savaş bitti suriyede.. hatta yılbaşı kutlamaları ve plaj görüntüleri sıradan şeyler..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by mazlum_trader Yazıyı Oku
    Bu bedavacılar hiç bir yere gitmezler. Burada yan gelip deniz kenarında nargile içmenin tadını aldılar. Kovsan gitmezler

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ekonominin berbat olduğunu göstermek için nota falan ihtiyacımız yok

işsizlik almış yürümüş rekorda.

mb rezervleri bitirilmiş

illa birinin notumuzu düşürmesi gerekmiyor bence durumu göstermesi açısından

herkes notumuzun farkında

ayşe teyze bile.

Ekonomi gayet güzel iyi gidiyor , enflasyon biraz yüksek bunu kabul ediyorum bunun sebebi tedarik zinciri açısından önemli , belki hizmet veya gıda pahalı olabilir ama tedarik zincirini davamı açısından faydalı olarak görüyorum.mesela limon pahalı olabilir ama pazarda manavda var yani bu geçici ve mevsimsel bir durumdur.Bakarsınız fiat mevsimi gelince tekrar normal seviyelere düşer.Dolar yüksek 7 tl nin üzerinde seyrediyor ben şahsen doların yüksek seyretmesinden memnunum çünkü ithalata fren vermek zorundayız ama Türkiyede öyle zenginler varki hala 10-15 bin verip pahalı telefon alanlar var 500-600 bin verip Audi , BMW araba binen insanlar var.İşssizlik bu konuda görüşlerinize katılabilirim pandemi nedeniyle rakamlarda artış var.Bu konuda ucuz iş gücü Suriyelilerin katkısı büyük bunu da kabul ediyorum.Suriyelilerin bir an önce Türkiyeyi terketmeleri konusunda hem fikirim. MB reservleri bitmiş ben buna asla katılmıyorum.Yani o konu gizli bir konu devlet sırrı olduğunu düşünüyorum.Devletin dolar sıkıntısı olduğunu hiç düşünmüyorum.Dış borçlar tıkır tıkır gayet güzel ödeniyor.Son konu not indirimi artık kimse takmıyor . Kredi kuruluşlarının güvenirliği kalmadı .Türkiyeye karşı karalama kampanyası olarak görüyorum.Tamamen politik Türkiyeye karşı ard niyetli açıklamalar yapıyorlar yapılan açıklamalar kısaca ÇÖP üzerinde durmaya konuşmaya zaman harcamaya hiç gerek yok..Tamamen ard niyet Nereden anlıyorsanız derseniz zamanlamaya bakın.Doğu akdeniz konusunda Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını korumaya çalışıyor not hemen iniyor.Fakat Kıbrıs konusu Doğu akdeniz konusu Türkiye tavizler verse hemen notlar düzelecek.Tamamen tehditvari hareketler.özetle ekonomi üzerinde koronanın etkileri , Suriyelilerin haddini aşan süredir sığınmacı oluşları Türkiye üzerinde baskı yaratıyor ama çok aşırı endişeye gerek yok ama yinede dikkat etmeliyiz.

Son olarak benim için önemli olan karadeniz gazı , bu konu da benim düşüncem gazın ülke şebekesine bağlanması açısından geç kalacağımızı düşünüyorum.Bu konu en geç bir yıl içinde çözülmeli borular döşenmeli , benim görüşüm bu konuda geç kalırsak yukarda bahsettiğimiz sorunlar bizi zorlar.Yani kırk yılda bir derler şans kapımıza gelmiş bunu bir an önce değerlendirmeliyiz.Para maliyet halka arzlar yapılır gerekli finansman tedarik edilir bulunur..Önümüzdeki yaza bu doğalgazın gelmesi lazım faturalarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr en azından yarı yarıya ucuzlamalı tarihi fırsat ...............saniye kaybedecek lüksümüz yok.
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,414
    Seneler su gibi akmış. (18) yıl saniye kaybedecek vaktimiz yok .para bolluğunda beton ekonomisi yol ,köprü yap işlet modeli ile müteahit tayfanı zengin et..pandemi dönemi herkes fedakarlık yapsın müteahit tayfana dokunma . Geçin bu işleri herkes her şeyi görüyor sadece günününü bekliyor.yap seçimi milletin güveni varsa yönet bi (18) sene daha tabii varsa o yürek .....

Bu arada Turkey CDS hala 505 / yani borc verme verirsen geri alman zor, ona gore yuksek faiz iste. Bu ulkeye yatirim yapma, borcu cok, enflasyonu yuksek ve duzelme beklentisi yok. Bunlari bilmekte fayda var. CDS ulkeye guveni gosteriyor....

Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

Gökyüzünden Melek gelse
    Gerçekleri O da tekrar etse,
    Yine inanmazlar...

Ayaklarına giydikleri Bela pabucu ile
    musibetleri her yere, hatta tüm dünyaya
    Covid gibi yayılıyor..

Her şeyin bir sonu var..inanıyorum..
    Talancılığın, yalancılığın, sahtekarlığın..

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by sazeli Yazıyı Oku
    Ekonomi gayet güzel iyi gidiyor , enflasyon biraz yüksek bunu kabul ediyorum bunun sebebi tedarik zinciri açısından önemli , belki hizmet veya gıda pahalı olabilir ama tedarik zincirini davamı açısından faydalı olarak görüyorum.mesela limon pahalı olabilir ama pazarda manavda var yani bu geçici ve mevsimsel bir durumdur.Bakarsınız fiat mevsimi gelince tekrar normal seviyelere düşer.Dolar yüksek 7 tl nin üzerinde seyrediyor ben şahsen doların yüksek seyretmesinden memnunum çünkü ithalata fren vermek zorundayız ama Türkiyede öyle zenginler varki hala 10-15 bin verip pahalı telefon alanlar var 500-600 bin verip Audi , BMW araba binen insanlar var.İşssizlik bu konuda görüşlerinize katılabilirim pandemi nedeniyle rakamlarda artış var.Bu konuda ucuz iş gücü Suriyelilerin katkısı büyük bunu da kabul ediyorum.Suriyelilerin bir an önce Türkiyeyi terketmeleri konusunda hem fikirim. MB reservleri bitmiş ben buna asla katılmıyorum.Yani o konu gizli bir konu devlet sırrı olduğunu düşünüyorum.Devletin dolar sıkıntısı olduğunu hiç düşünmüyorum.Dış borçlar tıkır tıkır gayet güzel ödeniyor.Son konu not indirimi artık kimse takmıyor . Kredi kuruluşlarının güvenirliği kalmadı .Türkiyeye karşı karalama kampanyası olarak görüyorum.Tamamen politik Türkiyeye karşı ard niyetli açıklamalar yapıyorlar yapılan açıklamalar kısaca ÇÖP üzerinde durmaya konuşmaya zaman harcamaya hiç gerek yok..Tamamen ard niyet Nereden anlıyorsanız derseniz zamanlamaya bakın.Doğu akdeniz konusunda Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını korumaya çalışıyor not hemen iniyor.Fakat Kıbrıs konusu Doğu akdeniz konusu Türkiye tavizler verse hemen notlar düzelecek.Tamamen tehditvari hareketler.özetle ekonomi üzerinde koronanın etkileri , Suriyelilerin haddini aşan süredir sığınmacı oluşları Türkiye üzerinde baskı yaratıyor ama çok aşırı endişeye gerek yok ama yinede dikkat etmeliyiz.

Son olarak benim için önemli olan karadeniz gazı , bu konu da benim düşüncem gazın ülke şebekesine bağlanması açısından geç kalacağımızı düşünüyorum.Bu konu en geç bir yıl içinde çözülmeli borular döşenmeli , benim görüşüm bu konuda geç kalırsak yukarda bahsettiğimiz sorunlar bizi zorlar.Yani kırk yılda bir derler şans kapımıza gelmiş bunu bir an önce değerlendirmeliyiz.Para maliyet halka arzlar yapılır gerekli finansman tedarik edilir bulunur..Önümüzdeki yaza bu doğalgazın gelmesi lazım faturalarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr en azından yarı yarıya ucuzlamalı tarihi fırsat ...............saniye kaybedecek lüksümüz yok.
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GÖRÜNÜMÜ(31 AĞUSTOS 2020)

I)Yabancı para cinsinden borçlar

Ia)TÜRKİYENİN DIŞ BORCU (Y.T 30.06.2020)
    (Milyar dolar)(2020/1 çeyrek sonu itibarıyla)(Hazine Bakanlığı)

T.C.M.B:8.393
    KAMU: 169.180
    ÖZEL SEKTÖR:253.461

TOPLAM:431.034

-KALAN VADEYE GÖRE KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU (*)
    (Haziran 2020 itibarıyla) (Y.T:20.08.2020)
    (Milyar Dolar)

MERKEZ BANKASI :19.633
    GENEL YÖNETİM (**): 5.670
    BANKALAR:79.104
    DİĞER SEKTÖRLER: 66.964

TOPLAM 171.371

-Yabancı para ve altın cinsinden kamu iç borcu:37.3 milyar dolar (bu rakama Hazine garantili şehir hastaneleri,köprüler,yollar,hava alanları,tüneller kamu-özel ortaklığı kapsamındaki 145 milyar dolarlık verilen gelir garantisi dahil değil.)(31.8.2020)

Ib)REEL SEKTÖRÜN BORÇ TUTARI

Yabancı para cinsinden borçlar:288.941 milyar dolar*7.37=2 129 495 milyon TL

TL cinsinden borçlar:1 572 281 milyon TL

Kaynak:TCMB(5.8.2020),yayınlanmış son verilere göre(yabancı para mayıs 2020 sonu aylık,TL 7 Ağustos haftalık)

TOPLAM BORÇ :3 701 776 milyon TL

Yeni ekonomi programına göre %5 büyüme ile 2020 gsyih tahmini 4872 milyar TL idi.Hazine bakanının revize tahmini (-)%2 ile %1 arasında gsyih büyümesi.Bu tahminin ortaya yakın %1 gsyih küçülme rakamı alırsak 2020 gsyih=4 593 600 milyon TL

Reel sektörün borcu/GSYİH=3 701 776/4 593 600=%80.59

Reel sektörün borçlarının gsyih'ya oranının geçen yıla göre, şimdiden %68.3'ten ,%80.6'ya 12 puandan fazla çok yüksek oranda yükseldiğini görüyoruz.Bunda hem döviz kurlarını TL cinsinden yüksek oranlı artışı,hem reel sektörün TL kredilerinde pandemi ortamında yüksek oranlı artış,hem de gsyih'nın muhtemelen küçülmesinin rolleri var.

Not:Tabii ki,reel sektörün varlıkları da var ama bu varlıkların önemli bir bölümünün duran varlıklar olması ve varlıkların bir bölümünün kısa zamanda paraya çevrilme zorluğu nedeniyle, gösterim olarak borçları varlıklardan ayrı olarak gösteriyoruz.(Not:Reel sektörün döviz cinsinden 123.886 milyar dolar varlığı var.)

Ic)TL cinsinden kamu iç borç stoku: 829,2 milyar TL(20.8.2020)

II)Dış ticaret Açığı:

Yılın ilk 7 ayında ise dış ticaret açığımız geçen yılın aynı dönemine göre %55.60 artarak 26.590 milyar dolar oldu. .(Y.T.31.8.2020)

III)Cari açık:

Türkiye Ocak-Haziran yılın ilk 6 ayında 19.804 milyar dolar cari açık verdi(Geçen yıl ,185 milyon dolar cari fazla). Yılın ilk 6 ayında cari açık finansmanı,net dış borç ödemesi ve portföy çıkışları için merkez bankası rezervinden net 30.118 milyar dolar ödedi(swapla gelmiş gözüken 10 milyar dolara denk katar riyali merkez bankası rezervinde şeklen göründüğü için aslında yılın ilk 6 ayında merkez bankası rezervinden harcanan döviz 40.118 milyar dolar) .(Y.T.14.8.2020)

IV)Bütçe açığı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, temmuz ayı merkezi yönetim bütçe dengesi sonuçlarına göre;Ocak-Temmuz yılın 7 aylık bütçe açığı geçen yılın aynı dönemine göre % 102.59 artış ile 68.682 milyar TL'den 139.146 milyar liraya ulaştı..Merkez bankasından kar temettü ödemesi+ihtiyaç akçesi ödemesi +kurumlar vergisi olarak 55.4 milyar TL transfer edilmesiydi bu açık yılın ilk 7 ayında 194.5 milyar TL olacaktı. .(Y.T.17.8.2020)

V) Sanayi Üretimi

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi 2020 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %16,9 azaldı. Bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise %20,2 azaldı.(Y.T.14.8.2020)

VI)Enflasyon

TUİK'e göre enflasyon %11.76,ama hissedilen enflasyon en az %25(Y.T.3.8.2020)

VII)İşsizlik(10.08.2020 itibariyle)

TUİK'in yayınladığı veriden yola çıkarak tahmini işsizlik oranı:

Çalışma çağındaki nüfus:62.421 milyon

İstihdam:25.858 milyon

TUİK'in dikkate aldığı işsiz sayısı:3.826 milyon

TUİK'in işsizlik oranı:3.826/(3.826+25.858)=%12.9

TUİK'in dikkate almadığı işsizler:
    İş aramayıp,teklif geldiğinde çalışmaya hazır olanlar:4.713 milyon

Toplam işgücü:3.826+25.858+4.713=34.397 milyon

Gerçek işsiz sayısı :4.713+3.826=8.539 milyon

Gerçek(geniş) işsizlik oranı:8.539/34.397=%24.8

Ama aslında gerçek durum bundan da kötü,çünkü:

-Ev kadınlığı yapan 10.216 milyon kişiden en az %5-%10 bandında kadının bir imkan olduğunda çalışmaya hazır olduğu tahmin edilmektedir.

-Eğitim öğretim gören 4.634 milyon kişiden en azından %5'inin üniversitede eğitim görürken fırsat bulursa "part time" da olsa bir işte çalışmak istediği tahmin edilmektedir.

-Bu işsizlik rakamlarına zorunlu izne çıkarılan ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanan kişiler dahil değildir,onlar iş sahibi kabul edilmektedir.

Toparlarsak,şu anda Türkiye'de %28'in üzerinde tarihi yüksekliğe çıkmış yakıcı bir işsizlik sorunu vardır diyebiliriz.

VII) GSYİH(Y.T.31.8.2020)

GSYH 2020 yılı ikinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %9,9 azaldı.
    Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, bir önceki çeyreğe göre %11,0 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, 2020 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %10,0 azaldı.

Yılın ilk yarısında ekonomi TL sabit fiyatlarla %3.088 ,dolar cinsinden %5.14 küçülürken,yıllık gsyih 742.905 milyar dolara inmiş oldu.

VIII) ULUSLARARASI YATIRIM POZİSYONU(Y.T:21.08.2020)

(Milyar ABD Dolar)(Haziran 2020 sonu itibariyle)

Varlıklar: 227.329
    Yükümlülükler: 568.875
    Uluslararası Yatırım Pozisyonu, net: -341.646

IX)Merkez Bankası Net Döviz Rezervleri(26.8.2020 itibariyle*1000)

NET DÖVİZ REZERVİ(USD) 18,300,710
    *BİN 26 Ağustos 2020 Çarşamba
    Dış varlıklar 643,049,623
    Dış yükümlülükler 37,670,455
    Bankalar döviz mevduatı 406,903,253
    Kamu döviz mevduatı 63,797,332
    NET DÖVİZ REZERVİ(TL) 134,678,583
    1USD 7.3592
    NET DÖVİZ REZERVİ(USD) 18,300,710
    Altın rezervi 32,265,983

Swap ile merkez bankasına 58,249,000
    emanet gelen para

Swap hariç net rezerv(altın dahil) -39,948,290
    Swap hariç net rezerv(altın hariç) -72,214,273
    Ağustos sonu itibariyle Türkiye ekonomisinin fotoğrafı yukarıda,hepsi devlet kurumlarının resmi rakamları,yayınlanan veriler gerçeği ne derece yansıtıyor daha o topa hiç girmiyorum.Ama bu fotoğrafa " Ekonomi gayet güzel iyi gidiyor " diyorsanız,farklı gezegenlerde yaşıyoruz demektir.

Sayfa 671/1001 İlkİlk ... 171571621661669670671672673681721771 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •