Bedava ile 1 kuruş arasında dağlar kadar fark var. Direkt twitter susar.
Normalde üste para vermeleri lazım.
Printable View
twitter hüstadlarını takip edemicezmi şimdi...
Telegram'a gidenler daha açık konuşuyor gibi. SPK da izliyormuş, gruba girecekleri önce devletin adamı mı onu inceliyorlardır, bence kendi kayıtlarını da uyduruk kişiler üzerine yapıyorlar.
Twitter'da her gönderiye bir kategori eklenmesi lazım. Takip edilen kategorideki mesajları okumak isteyen çok olur.
Twitter benzeri program yazmak çok zor olmamalı, esas sorun içerik üreticisi ve katılımcı bulmak. YAANI çok tutmadı gibi.
Mesajları ararken de filitreler çok yetersiz. Tarih aralığı, konu, kişi vs verilebilmeli.
Her gün düzenli bilgi verenler oluyor, o kişilere bir şekilde kaynak aktarılması lazım, ama o kişi de bunu amatör olarak yapıyor, hastalık, izin, teknik sorun veya başka şeyler olabiliyor.
Normalde devlet veya vakıf gibi şeylerin kamu yararı çok fazla, kişi başı masrafı düşük şeyleri desteklemesi lazım.
Geleneksel olarak eğitim, sağlık hizmetleri, çevre temizlik bakım, TV/Radyo yayın, meteoroloji vs kamu yapıyor, ama internet çağında daha neler yapılabilir çok düşünülmemiş olabilir. E-devlet fena değil ama daha ileri seviyeye getirilmesi gerekir.
Bu MKK büyük miktarda ücret kesintisi alıyor, acaba verdiği hizmet ile topladığı para uyumlu mu, çok sanmıyorum.
Kamunun problemi bir şeyi yapıyor ama kötü ve pahalıya yapıyor, baştan iyi olsa da sonradan hantallaşıyor ve gelişmelere takoz oluyor.
Genelde dünyada orduların yapılanması, ordunun kendisinin ülke için risk olmaması düşünülerek yapılandırılmış. Bankacılıkda da bir çok kamu bankası kurularak tek banka riski ortadan kaldırılmış. Belki bir kaç alan daha vardır.
Oysa özel sektörde yeterli rekabet oluşması için Rekabet Kurumu, Ticaret Bakanlığı vs çok güçlü yapılar var.
Gelişmenin önünde statik yapıların takoz olmaması için kamuda yerel yönetimler var ama imkanları ve büyüklükleri yetersiz, yetkileri de az. Eyalet yapısı da ayrılıkçı fikirlere zemin hazırlıyor diye pek tutulmuyor. ABD bu işi güzel kurmuş, eyaletler arası rekabet var.
sahol buy-back kapsamında bilançosunda bulunan 60 milyon lotu satmış, kapanışa göre yüzde 6 iskontoyla 3.2 milyar TL, dün de ekgyo satmıştı yüzde 5 paya tekabül eden 1.4 milyarlık satış.. yabancı 4.6 milyar alış yapmış görünüyo, ben ne anladım bu işten, tahtalara girip perakende alsa bu malı piyasayı en az yüzde 5 oynatırdı.. olan ne ? dün kritik seviyeyi kırarak yüzde 3 düştü, bugün kara zorla yüzde 1.5 tepki.. yarın nşa 3 daha düşer bu hesaba göre
emlak konutun kendi bilançosunda bulunan 187 milyon lot malın yüzde 7.5 iskontoyla satılmasının ötesinde bi takım komisyonların olduğu hep iddia edilir, bilemeyiz, ama bu ekgyo yüzde 5 blok satış, tek alıcı hsbc, güya aldığı bu malı 30 gün piyasaya satmama sözü var, sanki hsbc citibanktan mal kiralayıp o malları satamaz- malı var çünkü, neyse konunun esas noktası devlet malı.. yani ekgyo bi kamu şirketi olduğu için kamu yararı gözetilmeliydi.. sen bu kadar iskontolu malı niye öncelikle kendi yerli yatırımcına teklif etmiyorsun ki ?? -halka arz diye duyursan bi de yüzde 7.5 iskontolu, millet sıraya girer ebebek sırasına giren emlak konuta mı girmeyecekti ? 6 milyon kişi girse adam başı 30 lotta deal kapanır, 200 TL ne ki halka arza aç türk yatırımcısına ? sonra tavan tavan kilit giderdi tahta .. 1 milyar dolara emlak konut mu olur allah aşkına, koskoca portföy, satışa hazır konut flowu, projeler, paylaşımlar ve muzzam bi arsa portföyü
Bence EKGYO ve SAHOL de herif yukarı hareket yapmadan önce toplu mal alıp elini güçlendirdi.
Sene sonu rallide dikkate alınacak 2 hisse olarak kenara yazmak lazım.
Kısa vadede morali bozulanların satışı olabilir.
Elinde geri alınmış hisse olan şirketleri veya geri alım programı olanları oyuncular sevmiyor. Vatandaşa yeterli korku hissi verilemiyor.
Türkiye'de kurumsal yapı hala oturmadı.
Geçen sadrazamlık sistemi geldi demiştim. O sistem güçlendirilir ve kurumsallaşır ise yeni sistemin anlamı olabilir.
Mehmet Şimşek'den ziyade Cevdet Yılmaz daha kritik bence.
Uzun poz tarafındaki 17 bin kontrat "diğer" kısmı..
Kısa poz tarafında 18 bin kontrat "diğer" var. Bu normalde daha yüksek olurdu..
Şu an çok dengeli...
Demek ki piyasanın yükseleceği kanaati ky de daha yoğun. En azından ben bunu yorumladım..
Sanki 2 tarafa da çok volatil testere ile geçecek gibi önümüzdeki 1-2 hafta....
Bir gazeteci var, bir çok sohbete katılıp, bir tanesi borsada işlem gören dört banka için dolar kullanılarak usulsüz altın ticareti hakkında ABD'de soruşturma var diyor. Bugün de 2 ayrı sohbette söyledi. Bir yandan benim borsada yatırımım yok diyor bir yandan da Bankof sattı zararına vs ince detaylar veriyor ama banka ismi söylemedi.
Büyük bankalarda kafana göre iş yapmak imkansız 4-5 koldan denetim var zaten manuel iş de kalmamış olması lazım. Mesela SWIFT mesajını bile açıklama düzgün ve tam olmayınca gönderilemiyor, bu konuda bir sürü twitter mesaı gördüm.
Bir sohbette de biri borsa için zamanında bir yerde patlatma yapıldı demişti.
Ben insanların borsada manipulasyon yapacak zekası olduğuna inanmıyorum, yani onu yapana kadar kendini kurtarmaya bakması lazım. Muhtemelen üst akıl insanları onların farkında olmadan yönlendiriyor.
Karabağ'da son durum! Azerbaycan ordusu 60'tan fazla mevziyi ele geçirdi: Teslim olun çağrısı yapıldı
ABD 10 YILLIK TAHVİL FAİZİ %4,36 İLE 2007'DEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEYİ GÖRDÜ ..Enflasyon beklentilerindeki yükselişe ek olarak yüksek borçluluğun da etkisiyle ABD tahvil faizlerinin artış eğiliminde olduğu görülüyor .
Hafize Hanımın konsensus üstünde surprız yapma olasılığını güçlendirebilir .. ters köşe yapıp 750 point artması beni şaşırtmaz
Demek ki Ünlü de almış kurumsal satışından..
Bu kadar göz göre göre olmaz bu işler.. Durduk yere niye SAHOL fiyatını güncelliyorsun abi? Noldu, şirket petrol mü buldu, yeni bir işe mi girdi?
Aynısı Pegasus'ta oldu dün. Ak Yatırım durduk yere fiyat hedefini 1.175 TL'den 1.350 TL'ye çekti. Havacılık verileri geleli 1 hafta oldu. Bilançoya çok var. Bir gün önce virüs var diye İş Yatırım model portföyden çıkarmış. Sen niye fiyatı artırıyon?
Akşam bir baktık birinci satıcı Ak Yatırım. Satışların %41'i oradan gelmiş.
Böyle ahlaksızlık olmaz. Göz göre göre..
Bundan sonra 7 milyonu geçen bir borsa yatırımcısı kitlesi oluştu. Yüksek faiz şirket karlarını tırpanlar düşük kur daraltır ben buna uygun borsa için olumlu şirketleri için kararlar alınacak diye düşünüyorum.
Yüksek faiz, elektrik ve doğalgaz zammı üstüne asgari ücret zammı şirketlerin kartlarını azaltmaz mi yüksek faiz ile borçlanıp temettü dağıtacak mı bunları düşünmek lazım
Yatay acilis sonrasi 7800 u test ederiz ancak dunku Bofa alimlari olmasa su anda 7500 u test ediyorduk. Yani her an Bofa ya mallarimizi al diyebilirler, Bofa aldi yukari, almadi asagi
Erdemir palası kalk gidek dedi. Tamam dedim.
Yine bir direnci gapla geçiyoruz. Mis.
Yukari yonlu acilis ve sonrasi geleb satislari alan olacak mi? Bekliyoruz..
XELEKT....Saatlik..Kırarsa show başlar..
https://i.hizliresim.com/p5dybdg.png
Satislar yavas yavas geliyor, thy direniyor. Thy 225 asagi kirilirsa carsi pazar karisir.
haber kaynaklı bir piyasada manipülasyonda daha rahat oluyor :)
Thy 225 kirilmadi ancak endekste guven yok. Tekrar test edecek orasini simdilik guvenli bolgedeyiz.
852xx den shortingen
Thy 228.66 shortingen
kuş ta 227 üzerinde kalabilirse saatlikte 233 kısa vade hedefi olabilir.
Sağlık bakanı öyle bir zamanlamayla çıkıyor 9 kişide eris var diyor ki tamda ne hikmetse endeksin destek aradığı dönemde
şimdi de tafsilatlı korkmayın birşey yok mealinde açıklamalar ..uleyn yatacak yeriniz yok
ne güzel manüple edip şekillendiriyorlar piyasayı
üzüldüm bak şimdi yabancıya.
kapı kapı dolaşıp, hisse dileniyo patronlardan.
zen iztiyor duş, verecen daha 50 guruş. asdasds. :he: