kuyruk sokumu var diye evrim mi geçirmen lazım..sonuçta ayakların var omurgan var..omurganın bittiği yer var..
bilim adamları bu kuyruk sokumunun olmasının başka nedenlerini de araştırmışlardır ama yazmazlar..
Printable View
kuyruk sokumu var diye evrim mi geçirmen lazım..sonuçta ayakların var omurgan var..omurganın bittiği yer var..
bilim adamları bu kuyruk sokumunun olmasının başka nedenlerini de araştırmışlardır ama yazmazlar..
madem kuyruk sokumunu araştırmayı seviyorlar size bir olay anlatayım..bunu bilim adamları araştırsın..
Emlak dostum 3. gözün görmek gibi bir şansı yok. Sorun da burada zaten. Yani evren aslında frekansiyel bir titreşim boyutu olarak algılanıyor son tespitlere göre.( Sicim teorisi Kaku nun mesela). Ve kendi içine yıkılmış bir enerji alemi diyelim kolay anlamak için. Ve kendini yenilediği zaman bunun yakıtı da kara madde olarak konuşuluyor. Ama her daim madde oluşumuna yürüyen bir evren neden bu ihtiyacı duyuyor.?? Maddeye dönüşme ihtiyacı neden ??
bu basit felsefe ile 13 yaşında çocuklar tokatlar seni :)
sen niye galaksi yaratamıyon bi atayiz olarak.. demekki tanrı var
:kahkah::kahkah:
ee sen niye iman gücüynen galaksiyi canlıyı bırak yerdeki tozu milim oynatamıyon.
demekki iman yok.
basit felsefeynen basitçe çürürsün. biraz donanımlı ol. :drunk:
kuantumçular ya da herşeyin frekanstan ibaret olduğunu savunanlara göre tüm dünyadaki maddelerin bu halde görünmesi bizim bu şekilde algılamamız..yani insan ya da hayvan dışardaki varlıkları ancak maddesel olarak görebiliyor..gerçekte böyle mi dersen haaa işte orda film değişiyor..illa insan ya da hayvan olanlar maddeyi böyle görüyor..belki senin gördüğün arkadaşın aslında bir enerji topu
yahu sonradan kazanılan çekik gözlülük nesillere genleri vasıtasıyla geçiyor hala tartışıyor..
Evrimden asıl çıkarılmak istenen sonuç:Değişik atmosfer şartlarında ilk canlı oluştu..Milyonlarca tür oluştu..Derken bunlardan birisi insan olarak ortaya çıktı..Ama insanlar ilk başta hayvani bir nitelikti vs.....
Evrimin temelinde maddelerin bir araya gelmesiyle canlının kendi kendine oluşumu var.Yani yaratıcı yok.YARATILMA YOK.
Evrimde insanın ,yaratılması da yok.Yani kendi kendine olan bir süreçten bahsedilir(yaratıcı yok).YARATICI OLMAYINCA,DİN VE DİNİ SORUMLULUKLARDA YOK.
Özellikle islamın, insanın yaratılış iddiasıyla çelişiyor.
kendi kendine bilim olur mu reis yahu..kendi kendine hücredeki bu kadar yapı var ve muazzam bir yapı..bu kadar tesadüfün bir araya gelmesinin olasılığını hesaplayabilir misin
yahu kainatın kendisi evrim geçiriyor.. dünya.. dünyadakitüm canlılarda öyle birtek insan değil !!
dünya önceden tek kıtaydı ona bakarsan.. evrim = değişim demektir ve olmak zorundadır.
hiç birşey varsa bile yartatıcı .. sabit şekilde kalmamıştır. güneş bile zamanla enerjisi yok olup gidecek.
yabrağından tohumuna kuşundan tavuğuna kadar herşey evrimleşti. türedi ...
1- madde dediğimiz şey aslında enerji topağıdır.
2- epigenetik son yılların yükselen araştırma alanlarından. Ebeveynin sonradan edindiği özelliklerin genetiğe nasıl transfer edildiğini araştıran alan.
kuyruk sokumu ilkel demek istiyorsun ama öyle değil reis..bunu bilerek yapıyorlar..
EVRİMİN EN BAŞLANGIÇ NOKTASI ŞUDUR:
Milyonlarca yıl önce bugünkü atmosfer şartları farklıydı.O zamanlarda cansız maddeler( carbon-hidrojen-oksijen vs) birleşerek ilk canlıları oluşturdular..vs vs...
Benim sorduğum şu; o zamanki olası tüm atmosfer şartlarını oluşturabiliyoruz.Elimizde her türlü teknolojik imkan var....Tüm maddeleri olası tüm kombinasyonlara göre bir araya getiriyoruz....
AMA GÜZEL KARDEŞİM..TIK YOK:)
Değil bir hücre en basit bir canlıyı bile oluşturamıyoruz..Bir hücre parçasını bile..
İlkel şartlarda kendiliğinden oluşan canlyı biz neden ,bu imkanlara ragmen yapamıyoruz?
ulen bu evrimciler çok önyargılı..evrim demen için 1 çuval veri olmalı..halbusiki 1 tutam bilgi yok ellerinde..
türk telekom da tofaş gibi trend desteğine kadar gelmiş.
artık bu hafta bunu takip etmek icap eder. sinyal verirse ufaktan long olur.
yani öyle bir kurnazlık yapıyorlarki, herşeyi dünyaya düşen güya ilkel bir tek hücreliye bağlıyorlar..
bu nerden geldi peki deyince işte onu bilmiyoruz deyip çıkıveriyor..eee teorin çöktü o zaman ne daha uğraşıyorsun..varsa başka teorin göster..
Epigenetiğin altyapısında DNA yı oluşturan moleküllerin tarih akışı içinde kodlanarak miras getirdikleri varsayılsa da DNA yı yaşama sokan RNA nın bunları kodlayarak verdiği gibi bir varsayım var. Yani hani şu bizim Covid aşısında olduğu (MRNA) gibi o mikrobu görürsen hatırla ona göre sür piyasaya .. Eeee demek ki kodlanma en mikro düzeyde oluşuyor.
Bu enerjinin bilgi ile donanmış hali olsa gerek diye düşünüyorum naçizane..
Sonra evrim şunu der...efendim..milyonlarca tür oluştu.Bunlara şartlara göre(doğal seleksiyon) elendi..ve milyonlarca yıl sonra en mükemmeli baki kaldı.
Yani ilk başlarda ORGANLARI ASİMETRİK OLAN-3-5 GÖZLÜ olan-her türlü acube oluştu...Bunların pek çoğu milyonlarca yıl hayat sürdü ama sonuna tek en mükemmeli kaldı.
Yani biz elleri 13 parmaklı ve bir eli uzun diğeri kısa olan veya 3-5 gözlü organları asimetrik olan insanları-inekleri vs görmeliydik.
Ama biz en mükemmel formu görüyoruz.İNSANIN ELLERİ VEYA ÇENESİ (kesiciler önde-azılar arkada) daha mükemmel nasıl olabilirdi.
İlk arabaları veya bu konudaki gelişmelere bakalım.O kadar saçma ve elenmiş modeller var ki..ama biz bu ara türleri görüyoruz.
500 milyonluk sivri sineğin fosilini görüyorken neden herhangi bir hayvanın böyle defolu ara türünü göremiyoruz.
dna kalıtım maddesi, yapısal bir organel yani..evrimi zaten dna kabul etmez..
he babam.. çenenin üstündeki dişin sağ geometrik açısı 10 milim başka ama kalan kas kemik kadavra kaburgasına kadar % 97 aynı .
gen olarakta yapı olarakta madde olarakta. dna sına kadar.
ama dişin 1 milim daha yukarı kayık diye. biz özelik.. cennetten zembillen indik.
biat kolaydır tabi ne uğraşcan.
:drunk:
mutasyon ayrı..mutasyona uğrayan canlılar ayrı..
ben ne biliyim abi böyle olacağını :vk:
zarhoşların hepsinin içinden, prefesör çıktı ya la :oleyo:
ilgi ile okuyorum... katılımcıları tebrik ediyorum :bravo:
ben okumayı sevmiyorum ama, okumuş, bilgili insanları seviyorum
3 gündür ALPER DAYU katılmıyor sohbetlere... onun engin görüşlerinide bekliyoruz meselelerimiz hakkında
ÇENENİN YAPISINI örnek veriyorum.Bu her organ için böyledir.
ORTODİSTE SORUN,bundan daha kullanışlı çene olabilir mi:KESİCİ ÖNDE-AZI ARKADA.ALT çene arkada vs.
Burada en mükemmel form var.
DEMEK İSTEDİĞİM HER ORGANDA EN MÜKEMMEL FORMALRIN KOMBİNASYONU OLUŞMUŞ...
SORU ŞU: binlerce insanımsı olan ve ACUBE OLAN -ORGANLARI ASİMETRİK..ÇENESİ İLKEL FORMATTA OLAN...İŞLEVSİZ İNSAN TÜRLERİ OLMALIYDI..
mesela azı dişi tesadüfen önde olduğundan 30 nesil sonra seleksiyona uğramış türler...
bunları asla göremiyoruz.
MUTASYONLAR,x ışını -mor ötesi ışınlar-kimyasal ilaçlar vs. olur..
Mutasyonların %99 u ölümcüldür .Mutasyonların diğer nesile ulaşması-aktarılması için ÜREME ORGANLARINDA olması gerekir.
Siz hiç testislerinde veya yumurtalıklarında X IŞINI-RÖNGENE maruz kalıpta ,süpermen doğuran insan gördünüz mü?
sıvama bölümüne geçtiğimize göre.
ne diyoruz.
dünya düzdür. diyip kapatıyoruz. :he:
:drunk:
evrimciler de biliyor aslında bunları..ama onları buna zorlayan şeytani emelleri olanlar var..
amaç dünyayı kendi kuracağı sisteme hazırlamak..yani inançsız ruhsuz akılsız insanlar yetiştirmek istiyorlar..amaç insanların tam bir köle olması..daha da ötesi, ŞEYTANIN İSTEDİĞİ OLMASI..bunu yapanlar ŞEYTANA tapanlar..gerçekte inançsız değiller yani..
Onların meselesi Allah ile..Allah da onların akıbetini yazmış..