VIOP 'a aklım yetmiyor, benimkisi elle tutulur gerçek mal olmalı...
Printable View
https://www.tradingview.com/x/1KjRC9IZ/
Bu yine yemedi.
ben bu konuda ilk söylediğimde 3 kural ihlali olarak görünüyordu. Uzun da günlük bakıyordum.
Oysa şimdi ki durum yine günlük fakat kısadaki görüntü kuralı tamamladı. Aslında o günden bugüne olan değişim az değil ama formasyon uygun hale gelmiş görünüyor. Asıl benim merak ettiğim şimdi bu formasyonu hızlı mı yoksa yavaş yavaş adım adım mı işleyecek. Çünkü formasyona göre 5 in dönüşü hızlı olmalı. Yani hiç farkettirmeden bir anda çizebilecek görüntü var.. O sebeple tahtada lot bulundurmamak esas gibi görünüyor. Aslında ben içerde trade etmek isterdim. Hele cuma günü yazdığım düşüncelerim. Hani ıslatıp ıslatıp dövdüler demiştim. Sanırım bende beyaz atlı gibi oldum. Kademedeki kayıplar daha çok zevk vermeye başladı. Her ne kadar, mal elimizde olduğu için sorun değil ama sanırım arsız oldum .:oleyo:
Görünen o ki bu formasyona göre hareket edeceğiz... hayırlısı olsun üstadım..
Küçük bir bilgi notu geçelim formasyon hakkında başlık takipçisi arkadaşlarımızda bilgi sahibi olsun.
Yükseliş öneren QM formasyonu kalıbı.
Formasyon kuralı :
1. 3 numaralı dip 1 numaralı dibin hizasının altına inmiş olacak.
2. 4 numaralı tepe 2 numaralı tepenin hizasını geçmek zorunda olacak
3. 5 numaralı dip 1 numaralı dibin hizasına kadar inmeli
4. Formasyon gereği 5 numara 1 hizasına inemeden de dönebilir. ya da 1 in az aşağısından. Ama 3 e inemez.
5. Ancak 5 numaradan dönüş kaçırılmamalı. Çünkü buradan sonra çıkış hızlı ve ani olacaktır.
Selam,
Sn.yukselc topiğinde 12 aylıklara göre yaptığı çalışmayı yayınlamış.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=43867&page=30
faydalı bilgiler var.
iyi geceler.
Burada 1 nolu kuralda ufak bir ihlal var ama görüntüye kapanış bazlı bakınca ihlal yok oluyor...
Onun dışında her şey uyuyor...
Yanılmıyorsak, çok sürmez hızla geldiğimiz yerlere tekrar döneriz; yok eğer yanılıyorsak da, ıslatıp ıslatıp dayak atmaya devam ederler...
OYAKC için Ichimoku Haftalık grafik son umudumuz...
Eğer bu tutmazsa 6.10 seviyesine kadar umut kırıcı düşüşler yaşanabilir...
Oklarla işaretlediğim gibi aynı şekil bir dönüş yaşanabilir. Olmadı diyelim, artık umutlar yaza kalır...
https://i.hizliresim.com/PcXoxG.png
teşekkür ederim özbek abi saolasın. geç oldu zaten ancak yarın bakarım. teşekkür ederim.
kabaca bi resimleyeyim dedim üstadım eğer sende uygun görürsen, bu hafta biraz daha ıslatırlar. Oldu oldu. Olmadı . Zaten satmayacağız ki. İçerde trade döneriz. mal artırmak için. ufak adımlarla. göze batmayız tahtaya mal yazmayız alırız. satmak için yazarız. eh dolayısıyla aldığımız kademeye de verecek değiliz herhalde 5 -6 kademeye yazarız. Eğer mal almaya niyetleri varsa o zaman şekil şemal belli olur.
https://i.hizliresim.com/s5JLbq.jpg
Benim aklıma takılan bu açığı bu kadar kısa zamanda yapma çabaları. Yani aslında biz 18.02.21 diye bakıyoruz. ama ay başından alırsak eğer AKD dağılımını, herşey ortaya çıkıyor. Yani benim düşüncem tabi. Satan tarafındaki diğer satanların yüksek oluşu ve satanları karşılayanlarında aslında maliyetlerinin hiçte öyle bedava tarzında olmadığı görülüyor. seninkini ayrı koyuyorum. Şimdi burada senin malı kusmanı bekleyecekler. O yüzden derli toplu değilde azıcık dağınık olsaydı onu hafif yukarı giderken alırız gibi düşünüp yola erken çıkabilirler diye düşünmüştüm ben. Toplu mal başa bela diye düşünüp bekletebilirler. Top gene sende :kahkah: :oleyo:.
Gerçi bir taraftanda fiyata baskı kurdukça piyasadaki diğer oyuncularında dikkatini çekecektir bu durum yani ortada kan kokusu olursa köpekbalıkları toplanır diye çekinip kademeleri boş bırakıp ellerindeki mala sahip çıkmak isteyeceklerdir.
Çünkü şu anda yan tahtalarda gruplardan inanılmaz bir çıkış yaşanıyor. Yanlardan çıkanlar girecek sağlam tahtalara yaslanırlar. Boşta durmaktansa hikayesi olan bir kağıtta beklemek daha avantajlı. Bilanço gelmedi sanırım. bedelsiz meselesi gündeme gelebilir bu aşamada, bu bize zaman kazandırabilir. Ama her halukarda bu hafta biraz dayak yeriz gibime geliyor. Ben balkona sandalyemi çıkardım. Ne yapalım. Oturur bekleriz. Nasip kısmet.