Originally Posted by
T/A
Gün içi Açığa Satış İşlem miktarı aşağıdaki grafikte mevcut. Gün içinde 1.890.277 lot açığa satmışlar ama gün sonunda 134.699 lot açık ile günü kapamışlar...
Benim merak ettiğim bu 134.699 lot o günkü rakam mı yoksa şu anda oluşan kapanması gereken toplam açık miktarı mı?
Az önce sorduğum sorunun cevabı da buna bağlı bence...
Toplam rakamsa bundan bir şey çıkmaz. Fakat günlük ise ve daha önceki günlerden de kalan varsa işte o zaman bir şeyler çıkabilir...
Aslında doğru düşünüyorsun üstadım. ama yanlış şurda. açığa satılan toplam lot yaklaşık 5.467.xxx lot civarında. Bunu alttan alan satmadığı için ne kadarı ellerinde bunu ancak bir aylık yada ortalama olarak onların sattığı 18-02-2021 den itibaren bakarsak görürüz... ki orada da kendi sattıklarını aslında kendilerinin alamadığı görülüyor. yani aslında satarken kendilerinin alması gereken yada emin oldukları bir yere park etmeleri gereken malı parkedemediler. O yüzden burada açık miktarları azaldı. Çünü açık yaptıkları malı kendi ellerinde tuttukları park maldan karşılamaya çalışıyorlar. Geçen gün sana ulaşmalarının sebebi oydu. Tabi bu kadar açığı yapan adam bunu buradan kapanmak için yapmış olamaz. O yüzden dedim ya şimdi asıl zorlu süreç başlıyor. Burada fiyatı aşağı düşürdükleri gibi aşağıdan toplayacakları malın miktarı önemli..

Bu iki foto da aynı döneme ait fakat biri alanlar açısından alttaki ise satanlar açısından durum farkı ortada..
Alıcılar tamamını alamadı. Hala açıkları var. öyle sanıldığı gibi 16x.xxx küsürü sadece kendilerinden kaynaklanan açık. Peki diğer mal nerede ?
gariban ky hemen dökülmüş görünüyor. Ama yaklaşık yarısı kayıp
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
Yer İmleri