Originally Posted by
T/A
Gün içi Açýða Satýþ Ýþlem miktarý aþaðýdaki grafikte mevcut. Gün içinde 1.890.277 lot açýða satmýþlar ama gün sonunda 134.699 lot açýk ile günü kapamýþlar...
Benim merak ettiðim bu 134.699 lot o günkü rakam mý yoksa þu anda oluþan kapanmasý gereken toplam açýk miktarý mý?
Az önce sorduðum sorunun cevabý da buna baðlý bence...
Toplam rakamsa bundan bir þey çýkmaz. Fakat günlük ise ve daha önceki günlerden de kalan varsa iþte o zaman bir þeyler çýkabilir...
Aslýnda doðru düþünüyorsun üstadým. ama yanlýþ þurda. açýða satýlan toplam lot yaklaþýk 5.467.xxx lot civarýnda. Bunu alttan alan satmadýðý için ne kadarý ellerinde bunu ancak bir aylýk yada ortalama olarak onlarýn sattýðý 18-02-2021 den itibaren bakarsak görürüz... ki orada da kendi sattýklarýný aslýnda kendilerinin alamadýðý görülüyor. yani aslýnda satarken kendilerinin almasý gereken yada emin olduklarý bir yere park etmeleri gereken malý parkedemediler. O yüzden burada açýk miktarlarý azaldý. Çünü açýk yaptýklarý malý kendi ellerinde tuttuklarý park maldan karþýlamaya çalýþýyorlar. Geçen gün sana ulaþmalarýnýn sebebi oydu. Tabi bu kadar açýðý yapan adam bunu buradan kapanmak için yapmýþ olamaz. O yüzden dedim ya þimdi asýl zorlu süreç baþlýyor. Burada fiyatý aþaðý düþürdükleri gibi aþaðýdan toplayacaklarý malýn miktarý önemli..

Bu iki foto da ayný döneme ait fakat biri alanlar açýsýndan alttaki ise satanlar açýsýndan durum farký ortada..
Alýcýlar tamamýný alamadý. Hala açýklarý var. öyle sanýldýðý gibi 16x.xxx küsürü sadece kendilerinden kaynaklanan açýk. Peki diðer mal nerede ?
gariban ky hemen dökülmüþ görünüyor. Ama yaklaþýk yarýsý kayýp
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri