Odas elk. PD/DD 2.71 fiyat..11....Ulusoy elk.PD/DD 55.44 fiyat 210....???üstadlar yorumlarsa sevinirim.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Odas elk. PD/DD 2.71 fiyat..11....Ulusoy elk.PD/DD 55.44 fiyat 210....???üstadlar yorumlarsa sevinirim.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enerji fiyatları için,,,1 trilyon dolarlık gaz bulunmuş,,,C.başkanı,müjde vereceğim deyince ,herhalde yeni gaz rezervi açıklayacak diye tahmin etmiştim.
Bu durumda enerji fiyatları artmaz,düşer.Artık havayı kirleten termiklere göz yummazlar.Borsa geleceği satın alır.
Şu anda devlet politikası imkanlar dahilinde tüm sektörlerde dışa bağımlılığı azaltmak. Odaş’ın termikleri yerli linyitle üretim yapıyor. Bırak bunu engellemeyi kısa vadede yerli kömür üretimini teşvik ediyor devlet, dışardan enerji ve enerji kaynakları ithalatı azalsın diye. Birkaç günlüğüne piyasa algısı belki sizin dediğiniz gibi bir ihtimal olabilir, ama etkisi çok sürmez. Uzun vade için temiz enerji önemli. Ama yeşil enerjinin bayraktarlığını yapan Avrupa’nın enerji sıkıntısını aşmak için tüm yolları denediği, hatta bazı hanelerde odun kömür sobalarının tekrar devreye alındığı bir dönemde ‘yeşil enerji’ kavramı bir süre rafa kalkmıştır ve 2-3 sene gündeme dahi fazla geleceğini sanmıyorum. Devletin yapacağı ilk iş fiyatları azaltmaktan önce devreye alacağı gaz kadar döviz çıkışını azaltmaktır. Elbette bunun dolaylı etkileri elektrik fiyatlarına kadar çok şeye yansır. Mesela 2023 yılı elektrik fiyatları bugünden yüksek olur ama 2021-2022 arası gerçekleşen fiyat artışını kimse beklemesin. Bu da aynı zamanda ODAS’ın satışları ve kârlarındaki yıllık artış aynı yüzdelerle olmayacak demektir. Normal bir büyüme şekli ile devam edecektir. Bu da hisse fiyatında %900 küsürlük artışlar olmayacağı anlamı taşır. Bundan sonra fiyat büyümesi de normal seyrine dönecektir. Ancak düşük tahvil faizleri sebebiyle borsa bir süre daha para çekmeye devam eder ve bu süreçte bazı hisseler pahalı fiyatlanır, zaten pahalı fiyatlanmışlar pahalı fiyatlanmaya devam eder, ucuz kalanlar bir şekilde diğerlerine göre daha fazla prim yapar yüzde olarak.
Burada kısa vadede gördüğüm olumsuz şey bana göre Bist 30’a girmesidir. Herkesin aksine ben bundan mutsuz oldum. İstisnaları olsa da, Bist 30 hisseleri borsa genelinden ucuz fiyatlanır. Bunda trader fonların ve ismini anmaya gerek olmayan algoritmik al sat yapan aracı kurumların etkisi hayli büyüktür. Bakalım ODAS istisnalardan olabilecek mi?
Her zaman Bist 30, Bist 50’den, Bist 50 Bist 100’den, Bist 100 de Bist Tüm’den F/K ve FD/FAVÖK ağırlıklı ortalamaları bakımından ucuz fiyatlanır. Bu gerçeği kabullenerek değerlemelerinizi ona göre yapınız.
Lap lap düşen adam tekniği bozarsa altında kalırız oda bizde:)