Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 2010 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ODAS - Odaş Elektrik

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku
    Gelebilecek muhtemel bir riski görmemeye devam edin bakalım.
    Gelecek riskler nedir? Yanlış hatırlamıyorsam geçmişte olumlu yazılarınız vardı. Gelebilecek riskler hisse için mi borsanın geneli için mi?
    ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
    MUTLULUĞUN SIRRI ÖZGÜRLÜKTÜR. ÖZGÜRLÜĞÜN SIRRI CESARETTİR/EN ACIMASIZ HAYVAN İNSANDIR.

2. Borsa zaten içerik ve karakter olarak riskli bir yatırım ortamı. Gelebilecek muhtemel risk diye bir ifade kullanılması bile bence zaman kaybı. Çünkü bu hisse de dahil tüm hisseler ve dünyanın tüm borsaları risk içeriyor. Biz bunu bilerek buradayız. Riskten korkanın borsada değil tahvilde, bonoda, mevduatta filan olması lazım. Gerçi onlar da tamamen risksiz değiller ancak borsaya nispeten daha az risk barındırıyorlar. Zaten onlar az bile olsa reel getiri sunamadığı için para borsaya giriyor. 2 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık tahvil faizleri % 8-9 bandında an itibariyle, mevcut enflasyonist ortamda bireysel yatırımcıyı geçtim, fonların bile işin tahvil tarafında park etmelerinin bir esprisi yok. Zira reel kazanç sunamayan bir fona girip kimse parasını yatırmaz. Bu faizler düşük kaldıkça borsanın genel yönü yukarıdır. Hisse bazında da endeks bazında da geri çekilmeler düzeltmeler olabilir, bu riski zaten almış durumda herkes. Geriye kalan hisse senetleri bazında iyi seçimler yapıp riski makul bir şekilde değişik sektörlere bölmek. Bunu yaparken de basit yöntemlerle bile olsa bir değerleme ve büyüme projeksiyonu yapmalı borsa yatırımcısı. Ayrıca fiyatın kaç kat arttığı tek başına bir değerleme unsuru da olamaz, ona gönderme yapanlar için. Artan fiyatın altını dolduruyor mu şirketler, ona bakılır. Buna ilaveten bu tahvil faizleri ile benim hesaplamalarım endeks f/k ortalamasının 11,60 karşılığı değerlere kadar yolu var. Bu benim tahvil/borsa göreceli değerlememdir. Böyle bir fiyatlama zorunluluğu elbette yoktur. Ancak geçmiş geleceğin aynasıdır. Düşük faiz = yüksek borsa. Bu para boşlukta kalmaz.

Alıntı Originally Posted by kaynakç Yazıyı Oku
    Gelecek riskler nedir? Yanlış hatırlamıyorsam geçmişte olumlu yazılarınız vardı. Gelebilecek riskler hisse için mi borsanın geneli için mi?
    Enerji fiyatları için,,,1 trilyon dolarlık gaz bulunmuş,,,C.başkanı,müjde vereceğim deyince ,herhalde yeni gaz rezervi açıklayacak diye tahmin etmiştim.
    Bu durumda enerji fiyatları artmaz,düşer.Artık havayı kirleten termiklere göz yummazlar.Borsa geleceği satın alır.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku
    Enerji fiyatları için,,,1 trilyon dolarlık gaz bulunmuş,,,C.başkanı,müjde vereceğim deyince ,herhalde yeni gaz rezervi açıklayacak diye tahmin etmiştim.
    Bu durumda enerji fiyatları artmaz,düşer.Artık havayı kirleten termiklere göz yummazlar.Borsa geleceği satın alır.

Bulunan gaz sadece dışarıdan alınan gaz miktarını düşürür. Yeni yapılmış veya yapılacak gazla çalışan santral mi var? Yeni yapılacak varsa, Yapımı ne kadar sürer. Yapılan santral odaşın üretimini kesmeye yeter mi? gibi bir çok soru var. Gaz bulunmuş olabilir ama bunun çıkarıldıktan sonraki süreçte nasıl değerlendirileceği önemli. Evlere dağıtım mı yoksa santral odaklı mı bir çalışma var.
    ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
    MUTLULUĞUN SIRRI ÖZGÜRLÜKTÜR. ÖZGÜRLÜĞÜN SIRRI CESARETTİR/EN ACIMASIZ HAYVAN İNSANDIR.

Alıntı Originally Posted by kaynakç Yazıyı Oku
    Bulunan gaz sadece dışarıdan alınan gaz miktarını düşürür. Yeni yapılmış veya yapılacak gazla çalışan santral mi var? Yeni yapılacak varsa, Yapımı ne kadar sürer. Yapılan santral odaşın üretimini kesmeye yeter mi? gibi bir çok soru var. Gaz bulunmuş olabilir ama bunun çıkarıldıktan sonraki süreçte nasıl değerlendirileceği önemli. Evlere dağıtım mı yoksa santral odaklı mı bir çalışma var.

Binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu 1 Ocak'ta başlıyor

- Gelecek yıldan itibaren bir parseldeki toplam inşaat alanı 5 bin metrekareden büyük yapıların, kullandığı enerjinin en az yüzde 5'ini güneş enerjisi paneli, rüzgar enerjisi, ısı pompası gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılaması zorunlu olacak

- 1 Ocak 2023'ten itibaren projeleri bu şartlara göre hazırlanmayan binalara ruhsat düzenlenemeyecek.

Bir de böyle bir haber var,,bunun etkisi ne olur sizce? Santralleri nasıl etkiler?
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •