abi petun ve pınarın patronu kotumuydu kı geçmişte 1 lıradan 10 lıraya gitmiş hisse.
benim demek istediğim hisseleriniz bozuldugu zaman değiştirilmesi gerektiği. Pınardada petunda da karlılıklarında sorun var borfınden varsa bak.
Zamandanda ornek verdım 47 den alan zamanla kazanacaktır okey ozman besi niye kötüleyelim ? ondada 10 yıl sonra kazanacak 47 den alan vatandaş 10 sene sonra 5 kat getiri elde etmiş olsun aynı seyı bes yatırımı yapanda benzer sekılde faize yatırında bileşkeyle benzer getiriyi kazanacaktır. Üstelik aselsanın gitmeme riskide herzman var olur ya bılancolar kotulesırse. diğer türlü faiz yatırımcısı 5 katı zaten 10 yılda temiz sekılde alacak.
Yani ben körü körüne yatırıma karşıyım. bakarsın ınceler analız edersın uygun noktadan alırsın aselsanı vıdeoda da gosterdım pd/dd si 8 lerdeydı fiyatı 47 lıra ıken. öz sermaye ye biçilen piyasa degeri ortalamasının tam 3 katındandan işlem görüyordu. 47 de iken 47 lıradan alan adam öz sermayenın bır sonrakı bılancoda 3 e katlayacagına ınanıyor herhalde.
Mümkünmü böyle birşey 1 senede 2 ye katlamak bile şirketin çok büyük risk alarak yatırım yapması anlamına gelir.
haaa dediğin gibi bescilere gelirsek bu besciler malesef bana göre bilancodan anlamayan ve körü körüne yatırım yapan kişiler piyasadan anlamayan adam iyi trade edemeyen adam besci olur biride benim babam işte beceremem yapamam edemem der. yıllarca borsada mucadele edıp para batırmıştır kendısı 2000 krizine malda yakalanmış sıradan bır yatırımcı. Bilanconun B sinden anlamaz. Gel bak anlatayım desem aman kım ugrasacak bu saatten sonra modunda. TÜkenmişlik çaresizlik sendromu.
Haa piyasadan anlamayan adam besi nasıl becerecek orasıda bir paradox aslında.
BUna alternatıf hısse al ve bırıktır mutlaka kazanırsın demekte bence yanlıs. Oturup analız etmeyı ogrenıp sonra gıreceklerı hısseye gırsınler eywallah.
Mesela bes fanı yetksiz kızma bana ama aksayı aldıgın yerde bir probblem yok fakat satman gereken yerde satmamışsın nerden bılecektım oradan düşeceğini diyeceksin.
1-Pd/DD 2,1 ile tarihinde görmediği seviyeye çıkmış
2- son 3 dönemdir bir fiil karlılık düşüyor.
E bu hısseyı hala daha elınde tutumuşsan kusur sende.
Yani yatırımcı bese para yatırmasın dıyoruz bunu bende dıyorum ama bunu derkende körü körüne hisse almaya teşvik etmeyelim. Analiz etmeyi öğrenıp oyle alsınlar hısselerını.
Diğer türlü yetkisiz benzer senelerdır borsa yoğuruldum elde var sıfır borsa kazandırmaz bese geçtim diyen kitle türeyecektir.
Aynı şekilde besciler borsayı at çöpe ben aksayı şuradan aldım bak zarardayım aselsanı 47 den aldım bak zarardayım en iyisi bes diye bese teşvik etmelerıde yanlış.
ben beceremedım bilanco mu oda neymıs haberım yok diyordum pd/dd daha sımdı anladım ne oldugunu bılınçsizce hisseleri almışım sonra bütün yükü borsanın kendısıne yukleyıp borsa kötü diye bese geçtim ama hata bendeymış bilinçsizce dalmışım bu işe siz siz olunca eger bılanco hısse analız konularını ogrenmedıysenız besci olun öğrenirseniz gidip hisseci olun bese gerek yok demeli...