Sayfa 134/454 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234 ... SonSon
Arama sonucu : 3626 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

  1.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Ama BES öyle değil...Tahvil (faiz)'e dayalı enstrümanlarda risk sıfır...Arkasında Devlet garantisi olan ekstra % 25 getiri...Ha, Katkı fon kazandırdı, koy cebine...6 defa fon değiştirebilirsin denilmiş, "borsa diplerde artık buralardan girilir" diyecek yeterliliğe sahip olduğuna inanıyorsan (bana sorarsan asla inanma) al hisse fon...Yok abi bunlar riskli işler; eldeki 1 kuş daldaki 3 kuştan iyidir diyorsan yap dediğimi işte...Ne macera arıyorsun ?!...Tertemiz para...La 1 kere Allah bereket versin de yaw...De ki bereketi gör...
    Niye gram altın demiyorsun...son üç senede %100 den fazla getirdi...esas bu yılın özellikle ilk yarının yıldızı olacak bence.

    Bes riski çok az tutup, son liman gibi, en son başvurulacak bir kaynak...gram altın ve likit fon arasında yılda 2-3 kez işlem yapıyorum...risk çok çok az.

    Kendine güvenen, ben de güveniyorum mesela, bes dışında riski yüksek yatırım da yapabilir...uzun vade hisse portföyüm de var, ayrıca vadelide hedge amaçlı işlem de yapıyorum.

    Ama abi, gelirim çok az, birikimim 10-15 bin diyene...tabii ki farklı alanlara yatırım yap diyemem..onlar da yaptığım iş ile, ya da başka bir iş ile nasıl gelirşmi arttırırım ı düşünmeliler...piyasalardan ek gelir elde ederim diye, daldan dala konan arkadaşların uzun vadede eline pek bir şey geçmediğini görüyoruz...hayaller paris, gerçekler Çemişgezek oluyor genelde

  2. Altın fonlar dolarla daha çok korele...En azından ben öyle tecrübeledim, bilemem belkide yanlış...Faizlerin % 20 olduğu bir yerde (1 yıl üzeri stopajdan da muaf) doların 6,5 gibi felan olması lazım ki Altın fonlar aynı getiriyi sağlasın...Mümkün mü gayet mümkün...Ama bana sorarsanız riskli...Gereği yok yani...BES yatırımcısının şu faizde yapabileceği en mantıklı iş para piyasası fonlarına parketmek...10 dönüm bostan yan gel Osman...

  3. Uzun vade konusunda bende aynı fikirdeyim.

    Dün babamla fonlara bakarken teklif etti yine. İyi para birikmiş ben bu parayı yerdim dedi. Sende yatır bak 2023 te hak ediyoruz dedi.

    FOn performansları düşük kesintileri çok dedim. Bu yüzden cazip gelmiyor bana dedim. Bunun yerine hisse alırım daha iyi dedim.

    Hisse işi öylemi oluyor satıyon alıyon oynayıp duruyon anca paran gidiyor dedi. bak kötümü 20 bınlıra bırıkmış dedi. Bes olmasa bu parada olmayacaktı dedi. Enflasyon altında kalıyor getiriler fon mon degıstırmen lazım senin dedim. Napayım ben enflasyon altı parayı dedim. Ayrıca alıp satıyorsan o senın problemın borsanın veya benım değil dedim. Sende alıp satma dedim.

    Ben uzun vadeli sürecek tüm işlere karşıyım aslında. Zaman çok değerli geri getiremeyiz. Zamanda para demek o gözle bakıyorum. O sebeple en kısa zamanda para kazanmak ıcın rıske gırmek gerekıyor rısk de belrılı bır ölçü düzeyinde.

    Maaşımdan elde ettiğim tasarrufları rısklı ürünlerde kullanacağım bir kaybeder 2 kaybeder 3 kaybederim en nihayetinde amacıma ulaşırım diyorum. Ayrıca hiç kaybetmeyedebilirim neden hep kaybedecekmişim gibi düşünmek zorundayım ki.

    Yeteri kadar risk bile almıyorum aslında evi arabayı satıpta girmek lazım yinede makul riskler alıyorum benımkıne rısk bıle denmez.

    Hal böyle ise besciler benim gözümde neredeyse 0 rıskle faize para yatırır gıbı para yatırıyorlar mevcut tasarruflarıyla bunu yapıyorlar.

    Çok marjınalim farkındayım ama insnalar hep riski kötü birşeymiş gibi gösteriyor. evi arabayıda koy iyice bat gözüyle bakıyorlar. Yaw bir kerede iyiyi düşünün kardeşim vahy anasına evi arabayıda koydu parasını 5 e katladı şimdi de zengın deyın laa hep kötü hep kötü örnekler veriliyor.

    Uzun vadelı hısse yatırımı da en azından bes sistemine para yatırmaktan daha ıyı gözüyle bakıyorum. Normalde uvy yi sevmem.
    Daha doğrusu körü körüne uvyyi sevmem analiz edeceksin uygun şartlardaysa hissen alacan 3 ayda bır bılancoya bakacan uygun degılse degısteırecen uygunsa tutacan. 6 yıl hısseyı tutarsam getırım boyle olur ozman tutayım dıye bır duz mantık bence yanlıs bır stratejı.

    Petun 2013 seviyesindeki yere inmiş enflasyonu sayma 5 yılın boşa gittimi gitmedimi satmadıysan. gitti.

    Seni 5 yıl geriye götürebilecek bir yatırım riskli görünmüyorda benim viopta algorıtmık trade yapmam aşırı rısklı gorunuyor mesela.

    en azından ben 5 yılımı götürmüyorum en fazla 1 yıllık tasarrufumu 0 larım buda 1 yıl geriye gitmem demek.

    Pınar süt desen 2010 seviyesinde bunlar kötü örnekler demeyelim cunku hatırlıyorum pınar petun gıbı hısseler uzun vadelı yatırımın basını ceken hısselerdı. Bilancoları tıkır tıkır gıden ben dahıl hemen hemen herkesın bunlar 10 seneye emeklı eder dedıgı hısselerdı.

    Şimdi ne isminden söz eden var nede uzun vadelerde ismi geçiyor bu hısselerın. İşte Körü körüne uvy bu yuzden sakattır. yeri geldimi vercen gözüüne acımadan. Uygun şartlar geldiğinde tekrar alırsın. Yapamıyorda mecburen uvycı oluyorsan. Aslında benden daha fazla rısk alıyorsun farkında bıle olmadan.

    Şu filmi bir izleyin tam benim felsefemi anlatıyor bakış acımı sergılıyor

    ZAMANA KARŞI FILMIN ISMI
    http://www.hdfilmcehennemi2.org/zamana-karsi-izle.html
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  4. #1068
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Yaş
    49
    Gönderi
    10,350
    Son zamanlarin en çok tutulan mesleği dansözluk oldu...ama TV lerde yada pa yonlarda değil ... forumlarda....kah kah..

    MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

  5. #1069
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Yaş
    49
    Gönderi
    10,350
    Adam bese saydıra saydıra nerdeyse kendinden geçecekti. . şimdi.....neyse bana kalsın ....veriler yukarıda ....Erhan kardeşim sana gelince bu arada UV yatırımda neden listede petun yada pınar sute vurgu yapmandin deseydin sana hemen patron faktörü derdim...yani UV de ilk şart patrona güvendir...aselde,Ereğli'de ,soda da,trkcm da böyle bir sorun mu var?bence bunlara dikkat edilmeli.....Erhan örnekler yanlış olmuş...temeli .sağlam şirketler her zaman. En iyi getiriyi getiren enstrümalardir....47, den alanda beklerse aselde iyi kazanacaktır...bakacagin şey temel analizinde bir değişiklik olup olmadığıdır ..Neyse cepten yazmak zor oluyor...Ama şu mavraci yetkisize bakmayın siz...canı yanmış.....burda saldırıyor işte.....ama emin olun trkcm da aselde çok iyi getirileri olacak kağıtlardir...Yatırımın varsa ve temeli sağlam hisseyse bekleyeceksin kardeşim .

    MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

  6. #1070
    ben Keynes ten alıntı ile desteklediğim yazımda BES i savunmadım.. böyle düşünenler olmuş olabilir...

    alakası yok elbette.. özellikle devlet katkısının son dönemde alternatiflere göre oldukça düşük getiri vermesi.. bu noktaya parmak bastım ve %50 düşüş olursa bu %100 artış gerektirir örneğini verdim.. sadece eski seviyesine gelmesi için..arada geçen zamanda fırsat maliyetini hesaba katmıyorum bile..

    o nedenle bu dezevantajı anlatırken "in the long run we are all dead" alıntısını kullandım.. yani alternatifler varken bu tür devlet fonları ve devlet katkı payları gibi enstrümanların vakit kaybı olduğunu belirtmek istedim.. neticede zaten bu devlet katkısı fonları hukumetin geleceğe bir yükümlülüğü.. bunun mümkün olduğunca az olmasını isteyecektir.. son aylarda enflasyonu düşük göstermek için attıkları taklalara bakın yeterli zaten..
    Son düzenleme : discretus; 04-01-2019 saat: 14:37.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

  7. #1071
    ayrıca bugunkü ilk mesajımda "makul süre" tanımını kullanmışım, "in the long run we are all dead" alıntısıyla beraber..

    yani 3-5 sene gibi sürelerde makul getiriler görmemiz gerekir.. oysa son dönemde devlet katkısının vaziyeti ortada.. alternatiflerden düşük bir getiri..tüfe den düşük bir getiri.. ve bunun ilerleyen dönemde makul bir sürede diğerlerini yakalamasını beklemek gerçekçi olmayabilir günümüz şartlarında..

    25-30 yıl gibi süreler tasavvur ediliyor BES i tasarlayan hukumet tarafından.. onlar için ideali bir kişinin 20 yaşında sisteme girmesi ve mümkünse 56 ya kadar durmadan prim ödemesi ve uzun vadede "her şeyin güzel olacağını" ümit etmesi..

    elbette bunun taraftarları olabilir ama çok gerçekçi ve arzu edilen bir durum olmadığı da açıkça ortada..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

  8. #1072
    yani uzun lafın kısası.. vade kavramı önemlidir.. 3-5 yıl gibi yakın-orta vadede yatırım stratejilerimizin kazançlı ve alternatiflere göre iyi durumda olması gerekir..ve stratejilerimizi zaman zaman gözden geçirerek/yenileyerek uzun vadeye en iyi biçimde konumlamak gerekir..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 134/454 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •