Artan

10,67 10 18:10
23,54 10 18:10
15,40 10 18:10
4,07 10 18:10
3,41 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

108,90 -10 18:10
47,88 -10 18:10
455,50 -9.98 18:10
33,76 -9.97 18:10
4,18 -9.91 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

20.378.079.201,25 18:10
13.787.947.758,50 18:10
12.361.272.923,50 18:10
10.229.024.001,46 18:10
10.101.055.465,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 136/444 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236 ... SonSon
Arama sonucu : 3961 madde; 1,081 - 1,088 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,187
    BES parasal büyük açısından hala büyük bir büyüklğe sahip.Öyle olmasaydı burada bazı ekonomist geçinen arkadaşların bilinçli olarak yönlendirme yaptıklarını düşünürdüm.Çünkü bes ipe sapa gelmez bir sistem. Nerden tutarsan tut elde kalıyor.Bazı adamlar ekonomist olduğunu idda ediyor , bes in yıllara göre getirisinden haberi bile. yok.Geçmiş sayfalarda gözüne gözüne sokmuştum getiri oranlarını halbuki.Demek ki ön yargılı olmak böyle bir şey.Yanlış anlama olmasın SAYGILI OLANLARA lafım yok .... (komedi ya.)
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,187
    BES , ABD deki gibi yapsınlar hepimiz girelim .Ama bu haliyle bunun sadece adı BES.Şimdi bunu yazdım diye geçen gün bir arkadaşa yaptıkları gibi şikayet butonuna basar isp..... biri...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,187
    Neyse alın alır almayan almaz. Uyarımı yaptım.Para sizin keyif sizin.

ülkeden gitmeyip ülkede kalacaksın ve mücadele edeceksin ! nasıl ?

konformist bir kafayla mı? her şeye kafa sallayarak mı? vardır bir hikmeti diyerek mi? polyannacılık oynayarak mı? "iyi yanını" görerek mi ? "zaten harcayacaktım iyi oldu zorla bile olsa kesiyorlar ve birikiyor şimdi, az birikiyor, eriyor ama olsun" diyerek mi?

böyle mücadele filan olmaz.. sadece vicdan tatmini olur.. boş söylemler.. mücadele edeceğin şer zihniyet iktidar ve nüfuz alanını keyfi uygulamalar , kesintiler ve çok yuksek vergilerle sağlıyor..sonra da böyle havadan gelen paralarla yandaş troller besleniyor, yandaş medya ve kişiler fonlanıyor.. bir masa üstünü bu iktidar alanının tamamı olarak düşünürsen her gun ses çıkarmadığın mücadele etmediğin sürece masanın üstü şer zihniyetin renkleri ile boyanıyor ve sana kalan yaşam alanı daralıyor.. sonra da böyle polyannacılık oynayarak tükenişi bekliyorsunuz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Resmen kapak olmuş ...eline sağlık.[emoji106][emoji106][emoji106]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hasbelkader aldıkları şirket katkısı üzerinden methiyeler düzenlerin çoğuna sorsan "komşuda aç yatan varken, sıkıntı çeken varken bize rahatlık yakışmaz" tarzı bir düsturu benimsediklerini söyleyeceklerdir.. ama lafta elbette..

biraz soyutlayalım.. komşun (bir başka yatırımcı) sıkıntıda, sistemin çirkin yüzünü görmüş ve çıkıyor ama sisteme tekrar sokuluyor zorla, isteği dışında. bakın tek bir cümlede bile şer zihniyetin yaptığı bir sürü hak ihlali ve despotluk var..

ama bunları görmüyorsun ve şirket katkılı BES ini övüyorsun.. "devlet katkısı" eriyor ama "zaten ona güvenmiyorum" diyorsun..ben normal kendi ödemelerimi süper yönetiyorum, devlet katkısı buharlaşşa bile "no problem" diyorsun.. hem soros hem de polyannacılık oynamak oluyor bu.. ama sıkıntı çeken bir başka yatırımcı evine ekmek götüremiyor belki bu kadar fakirlik artmışken, insanlar sürünüyorken, bu keyfi kesintiler nedeniyle..sadece senin gibi şirket katkılıların sistemin çirkin yüzünden daha az zararla çıkması oyunun devamı için kafi geliyor size.. oyun sürsün ben kazanayım.. ama başkalarına ne olursa olsun pek umrumda olmaz demek bu aslında..

hayat böyle bir şey.. laf ve eylemler arasında çok ciddi farklar oluyor.. 1500 yıl once "komşun aç yatıyordu" belki ve yardımcı olman öğütleniyordu, şimdi zulümü pratik edinmiş bir şer zihniyet insanlardan keyfi olarak para kesiyor ve vatandaşın elinde harcanacak acil durumlar için para kalmıyor, belki ay sonunu getiremiyor aç kalıyor sürünüyor son 3-5 gün.. fark var mı empati ve aksiyon gerekliliği anlamında?
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

diğer yandan.. BES 'in şirket katkısı olmadan fiyasko olduğu net ortada.. ama şirket katkısı yaygın değil.. zira kendi israfı nedeniyle eriyen SGK primlerini BES yöntemi ile tahkim etmek isteyen a.k.p. zihniyeti bu fonlamayıda şirketlere yıkmak istedi başlangıçta .. ancak şirketler karşı çıktı zira şirketler zaten normal SGK sisteminde "şirket katkısı" veriyor çalışanlarına..

burada problem hukumetin israf zihniyetidir.. sizler çok sgk primi ödüyorsunuz.. ama bu primler çarçur ediliyor.. SGK sisteminde brütünüzün %20 si devlete ödeniyor sadece yaşlılık aylığı için..%11 işveren tarafından (yani şirket katkısı) , %9 ise işçi tarafından.. ciddi bir rakam.. sağlık sigortasını katmadım hesaba.. bu ne demek ? mesela 6000 brütü olan birisi için her ay 1200 tl yaşlılık aylığı için hukumete yatırılıyor demek.. 10 bin brüt için her ay 2000 tl.. BES katkısından ne kadar da fazla bir oran aslında değil mi? evet fazla.. bence BES neferleri bu hukumetin aldığı %20 yi kendileri alsınlar, bunun için lobi yapsınlar.. bu sayede hem hukumet bu sorumluluktan kurtulur hem de yerli soros lar paralarını gayet güzel katlarlar.. zira BES ten çok daha büyük bir parayı yönetiyor olacaklar bu senaryoda..

bes ha..
    Allah akıl, fikir versin.
    Bunnarla hem de..

Sayfa 136/444 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •