Pek tabii son sözü piyasa söyler
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
5 şirket var,tek şirketin kar ından beslenen,,çürükleri ayıklayıp,yeni bir organizasyon şart.Artık birleştirirler mi,kapatırlar mı,bilemem,
Şu kadar kar var,rakam bu olmalı diyorsun ama,şirketler girift oldukları için,hesap da yanlış oluyor,,gübrf gibi tek şirket olsa,hesap kolay.
Dava bu sene bitmeli ki,şirketler şaha kalksın,yeni reorganizasyonlar olsun.
Dünya uranyum rezervlerinde Kanada bir numara ve Kaz dağlarında da altından sonra uranyum rezervinden bahsediliyor..Kanadalı firma Türkiyede birçok arama sondaj tespit işletme gibi işler yapıyor. Giresun Konaktada inceleme ve tespit çalışması yapmıştı..Sonra bu proje askıya alındı..Diyorum ki acaba altın ararken bu çok kıymetli maden de bir gelişme olabilir mi, ya da el altından bu maden toplanıyor mu yabancı tarafından
Kozal kap gelmiş. 7 okul daha yapılacakmış. Hayırlı isler
Bende tam anlamadim. Ilk paragrafta yönetim kurulumuz 7 okul ve eklentisi yaptırmak icin karar almistir diyor. Alttaki paragrafta 7 okul ve eklentisi icin 83 milyon para harcanmıştır diyor. Son paragraftaysa yapılan bağış ve yardımların toplam aktif içindeki payını yazmış. Yenisini yaptirir yada yaptirmaz ben son paragrafa takildim. Yapılan bağışların toplam aktif içindeki payını niye yazma gereği hissettiler. Hani vergi usul kanunu icin yaptılar desem %5 lik dilim icin herhalde koca şirket malı müşavir kayniyordur muhasebe departmanlarında. Bagis ve yardımların %5 i aşmayan kısmı kurum kazancından indirileceğini bilirler. Acayip bir şirket ne demek istediklerini ben anlamadim.
Tam gidiyor diyorduk ki adam en tepeden 50 kademe bastı. 13.92 tuttu tuttu tutmadı yeniden 13.20 13.50 bandına kayar. Sonumuz hayrolsun konak madeni ayağına aldik ama pek bir umut vaad etmiyor
"Kamu kuruluşlarına ve vergi muafiyeti tanınmış vakıflara yapılan bağışlar, vergiye tabi kazancın yüzde 5’ine kadar yapıldığında vergi matrahından düşülebiliyor." Kurumlar vergisi % 22 olarak hesaplanıyor..ilgili mükellefin hesaplanan vergisinden değil, kazancından düşülür yapılan bağışlar.yıllık toplamı beyan edilecek gelirin yüzde 5’ini aşmamak üzere..
ikincisi davayı kaybediyor bakanlık ve şirket...fakat devlet tekrar çed raporu çıkarıyor üretime devam edin diyor..iki haberi birleştirdiğimiz de, biz devlete bağış yapıyoruz ayni yardım karşılığında da istediğimiz raporu çıkarıyoruz:oleyo:
4 gündür güçlü duruyor kağıt. Yabancı mı alıyor.Derinlik takas bakabilen bilgi verirse.
Bir tepringde en güvenilir kağıtlar kozal grubu,,,dolar,altın artarsa kozal grubuna yarar.
Oyak bugünde alıcı,,dava bittikten sonra şirketi mi alacak nedir?
Kozaa nın diğerlerinden ayrışmasının sebebi,pddd sinin diğerlerine göre düşük olmasından kaynaklanıyo olabilir.
ipeke nin pddd si 1.72,,,kozal ın 1.82,,kozaa nın ise,1.38,buna göre kozaa %26 cıvarında bir yükseliş daha yaparsa diğerlerine yetişir.
Takaslar ilginç hal aldı. Deuchebank tamamen sattı. Diğer kısmının oranı %42'ye ulaştı. Sanki kağıdı ky.ya devretmiş görüntüsü veriliyor ama kağıt yükseliyor.
Şirket oranı vergiye tabi kazanç üzerinden değil bilanço büyüklüğü (aktif büyüklüğü) üzerinden veriyor. Nedeni 2015 yılı için alınmış bağış kararında aktifin %5 ine kadar bağış sınırı konulmuştu. Bunlarda biz 2015 teki kararı uyguluyoruz bak hala çok altında demeye getiriyor. Yemezler, o 2015 yılı için 2016 ve sonrası için genel kurul olmadığından 2015 kararı uygulanamaz eğer uygulanabiliyorsa 2015 te kar dağıtımı kararı da vardı onu da uygulasana. Kar dağıtımına gelince genel kurul kararı yok yapamam de yine genel kurul kararı gerektiren bağışa gelince 2015 yılı için alınmış genel kurul kararını uygularım. 2015 genel kurul kararında kar dağıtımı da var onu da uygulasana madem.
Afganistan faktörü olabilir mi
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şimdi yükselişin olası nedenleri üzerinde duralım
1-Hissede hakimiyet kurmak isteyen bir grup tahtaya girdi, kapışmada yüksek miktarda açığa satarak meydan okuyanı fena sıkıştırıyorlar olabilirler(bugün işlem adeti:38.315.000 hacim:581.119.166 bugün açığa satış adeti:7.458.000 hacim:113.000.000)
pekala bu grup neden girdi birileri kulaklarına bir şeyler mi fısıldadılar...
2- Prof. Dr. Öztürk: "Dünyanın en büyük lityum kaynağı Türkiye’de olabilir"- İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Öztürk:- “Bor madeni neredeyse lityum oradadır†Geleceğin petrolü veya altını nınolarak nitelendirilen lityumun önemi gelişen teknolojilerle birlikte daha da artıyor.Çanakkale, Bursa ve Eskişehir havzasındaki bor yatakları ve bor havzasının çevresi aynı zamanda yakında dünyanın en büyük lityum havzaları olacak.
Acaba altın dışında varlığı değeri anlaşılan bir başka maden keşfedilmiş olabilir mi?
3-Afganistanın yeraltı kaynaklarının işletilmesi için Taliban sözcüsünün Türkiye'yi de işaret etmesi ki ilk defa bugün için paylaşılan bir söylemdi ama hareket iki gün önce başladı..o nedenle şu an için pek dikkate almamak gerekir
4-Konak projesinde rezerv çalışmaları yapılırken beklentilerin üzerinde bir rezerv varlığı anlaşıldı bu da yine birilerinin kulaklarına fısıldandı
5-Yönetim satış için hazırlıklara başladı, ve bu satışta kozaanın değeri ortaya çıktı..(bu değerleme birleşme piyasa değeri gibi tespit edilen rakamlar yine birilerinin kulağına fısıldandı
6-Atp havacılık ve Atp inşaat şirketleri hakkında ortaya atılan duyumlar yine birilerinin kulağına fısıldanmış olabilir
Aslında olması gereken değerlere yeni geldi. Muhtemelen karlılık ilk 2 dönemdeki gibi gelse yil sonunda defter değeri zaten 13 lira olacak. Garip olan bir haftada haber kap vs. Olmadan sert bir sekilde gelmesi. Teknik olarak baktığımızda özellikle haftalık grafikte dipte w görülüyor. 17.50 ve 21 lira hedefleri var gibi. Yine aynı grafiğe baktığımda abcd formasyonu da gozukuyor. Onunda hedefi 20.94
Bu hafta gostergeleri sogutmak isteyebilirler tabi icerden olumlu fisildilar birilerinin kulağına ufurulmediyse. Olumlu yani ana düşeni kırmış olması 200 günlüğün üstüne çıkması. Bence ana soru olumlu bir kap haberi gelecek mi gelirse ne yapmalıyız. konakla ilgili haber dustugunde hissenin basina gelenler malum. 15.40 üstünde 16.38 17.84 önemli dirençler. 2 aydır milleti ağaç etti. Güzel günler görürüz inşallah.
Bana göre hareketin kaynağı bu olmalı,
hatırlayalım
1-Gübretaş'a ait maden sahasında 3.5 milyon onsluk altın varlığı tespit edildi.
2-KOZA ALTIN'IN 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla şirketin toplam maden rezervinin 2,1 milyon ons olduğu belirtilirken; toplam rezervin 1,03 milyon onsunun görünür ve 1,04 milyon onsunun muhtemel rezerv olduğu aktarıldı.
3-06.02.2015teki KAP haberinde Konak maden sahasıyla ilgili paylaşımda
bakır içeriği 1.18 milyon ton dan 1.65 milyon tona, altın içeriği ise 2.14 milyon ons'dan 2.94 milyon ons'a çıkmıştır.deniyordu...
Aradan 7 yıl geçmiş o günkü teknolojiyle tespit edilen 2.94 milyon ons rezerv 3 milyon onsun üzerine çıktığında bırakın KOZALın % 45ine sahip olmayı tek başına değerlendirdiğinizde bile kozalın rezerv miktarına ulaşıyor, biz çok şey istemiyoruz kozalın % 45 fiyatına gelsin yeter...:oleyo:
not: 2. maddede paylaştığım koza altının toplam altın rezervi şu an ne kadar? birileri paylaşırsa memnun olurum,ilk önüme çıkan haberi dikkate aldım yanılmış olabilirim.
Aşağıda iki şirketin güncel karşılaştırılması var
gübrf............................................. ..............................kozaa
Ticari Alacaklar 944.025.010 ....................................29.277.000
TOPLAM VARLIKLAR 6.316.852.084...............................10.394 .113.000
Kısa Vadeli Yükümlülükler 3.303.649.267.......................936.495.000
Uzun Vadeli Yükümlülükler 277.034.659..........................239.134.000
Özkaynaklar 2.736.168.158 ....................................9.218.484.000
Ödenmiş Sermaye 334.000.000..................................388.0 80.000
Yabancı Para Çevrim Farkları -153.913.509..................0
Geçmiş Yıllar Kar/Zararları 908.450.921...........................3.096.800.00 0
Dönem Net Kar/Zararı 257.826.817..........................721.827.000
TOPLAM KAYNAKLAR 6.316.852.084...............................10.394 .113.000
şu an........... GÜBRF fiyatı 53 TL en yüksek 84 TLyi görmüştü.....KOZAA fiyatı 15.52 TL en yüksek 20 TLyi görmüş
Biz yine 53 TLye de razıyız arkadaş daha ne diyelim, hayırlı geceler artık yorum yok...
diyadinden de güzel haberler bekliyoruz % 45ine ortağı olduğumuz kozaldan, bu arada benle birlikte sayfayı 12 ziyaretçimiz takip ediyor bu saatte..
Kozal hissedarı olarak artık cidden tahtacının hareketleri sıkmaya başladı.. resmen altıncıları avcuna aldı oynatıyor çakal. Kozaa ve İpekenin pozitif olduğu bist 30un 1.20 artı olduğu günde kırmızı kapatacak nerdeyse.
insan acaba diyor içinden...
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...amasi-6612766/
Türkiye'ye 4 bin 500 tonluk 'altın' müjdesi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl Antalya, Artvin, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Manisa, Ordu ve Zonguldak illerinde altın arama sondajı yapıldığını belirterek, “Detaylı arama faaliyetleri ile gelecekte ekonomiye kazandırılabilecek tahmini rezervimiz ise 4 bin 500 ton” dedi.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...0-ton-6584926/[/QUOTE]
Haziran'ın başında Haziran'da başlanacak 5 ay sürecek demişlerdi.
https://www.bloomberght.com/koza-kon...sliyor-2281508
Ben Temmuzdan itibaren sayıyorum, 1 ay da avans veriyorum. 1 Ocak 2022 öncesi haberin gelmiş olmasını bekliyorum. Kaldı maksimum 4 ay.
Bu ay sayımını bende yapıyorum .Mayıs ortasında 5 ay dediler .Haziran-Temmuz -Ağustos geçti .Eylül ve Ekim kaldı .Ancak ilk sonuçlarda gelmeye başlamıştır en azından fikir verir diye düşünüyorum .
Koza bugünde iyi prim yapabilir,haydi bı %5 yap bakalım,asla yatırım tavsiyesi değildir.