16.5 tan 98 ve 113 gün görünüyor ama alınamıyor, hep hata veriyor
daha doğrusu 16.5 tan hiç bir vade alınamıyor
125 hiçbir şeye yetmez. Şu anda zaten %14 ile fonluyor. Politika faizi %10.25 iken +375 bazpuan fazla vermesine rağmen dövizin durumu ortada.
Piyasanın önünde geçmeli. Yoksa Piyasa önüne katıp sürükleyecek %20'li seviyelere doğru.
Eğer şimdi piyasanın önüne geçip bent çekerse bir şansı var o da 500 baz puan ve üzeri ne yazık ki.
Borsa yıl sonu primlerini almak için gene ralli yapıyor.
Ocak atında bakalım ne yapacak ABD nin yeni yönetimin de
Borsanın ralli si bazı bazı hisseler için. Bankacılık hisseleri çöpYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
19 Kasımdan önce toplanmaz..
9 9.50 den önce müdahele sürpriz olur.
10 tl lerin üzerinde ciddi bir faiz artışı gelir..
Yada ödemeler krizi ardından moratoryum ve kambiyo rejiminin değiştirilmesi gündeme gelir..
REİS böyle birşeye yanaşır mı..Oy lar ne olur...Bunları hesaplıyorlardır şimdi..
Bütün haber sitelerinde artan ihracaat rakamları var..Belli bir yerlerden REKABETÇİ KUR un ne kadar faydalı olduğu baskısı yenmiş..
16.5 tan n-kolay alabilen var mı?
hep sistem hatası veriyor
Öyle olursa geçmişteki gibi piyasa bu örtülü faizi görmezden gelerek merkez bankasını önüne katıp sürüklemeye başlayabilir.
Yapacaksa politika faizinden yüklü bir artış yapacak. GLP ile sadece faizin seviyesinin çok daha fazla yükselmesine hizmet eder. Bu da kendi hedef ve amacıyla çelişir.
ben de aldım, güncelledim, sorun yok nbonoda.
10 TL den önce acil toplanmaz. 22 kasımda da 500-600 zannetmem. belki en çok 200-300 yaparlar.
Ancak Tl değer kaybetmeye devam eder diye düşünüyorum.
TL 10 olursa da 600 puan kesmez.
Bir yaptırım gücü kalmaz.
Bu iş böyle devam eder gider....
Hükümetin halkına neden dolar alıyorsun diye sorması lazım.
En azından hem halka yönelik hem de büyük para sahiplerine anket yaptırması lazım.
Siz neden dolar alıyrsunuz, neden bankaya güvenmeyip kasada tutuyorsunuz diye...
Belki de ben yanılıyorumdur.
Temel sorun TL nin değer kaybetmesinin durdurulamaması...
Tekrar yazıyorum. Dolar endexli TL enstürüman çıkmadıkça faiz seviyesinin bir anlamı yok.
Hükümet faiz artırsa da boşa artırır.
Hükümet, 1 milyonu yüzde 15 faizle 11 bin lirayı tepip dolarda tutan vatandaşa derdin nedir diye sormaktan imtina ediyorsa bir zaman sonra bunu soracak başka ekonomi bakanları işbaşına gelir.
Bir de para otoritesinin ve maliye bakanlının yaklaşımında şöyle bir açmaz var:
Eğer bakan resmi ağızdan dövizin değer kazanacağını ve rekabetçi bir kur istediklerini söylüyorsa yurt içi yatırımcıyı TL almaya nasıl ikna edecekler?
Bu büyük bir açmaz. Adam parasını neden TL de tutsun resmi olarak ta TL'nin değer yitireceği tescilleniyorsa?
Bu detayı düşünmediler mi? Yoksa görmezden mi geliyorlar orasını anlayamadım.
Zira öyle görmezden gelinecek bir detay değil bu ve merkez bankasının işini epey zorlaştırıyor.
Eğer bakan söyleminde ısrarcı ise ki öyle görünüyor tcmb faiz yükselttiğinde de döviz kuru düşmeyebilir.
Sorun bu.
Doları 7 tl den 5.20 lere getiren de bu hükümet değil miydi..
İsteseler doları düşürürler..NOKTA..
istemiyorlar..işlerine gelmiyor..Bu yollu bir büyüme!!! modeli seçildi çünkü..
Düşük faiz yüksek kur ..kredi bolluğu..hormonlu büyüme...Bas kredileri yıllık yüzde 10 büyü..
Dolar bazlı 1998 deyiz ama..
Ya şimdi oraları karıştırma..
Yılbaşından beri yüzde 40 kredi pompala..
Dolara yüzde 40 izin ver..
Önce milletin cebine para konuyor..Koyan onlar..
Sonra enflasyon ile cebinden alıyor..Ama alan dıjj güçler..:oleyo:
Türk insanı nakiti sevmez..Ya araba alır ya ev alır ya gider iş kurar!!
Bunlarda yüksek faiz düşük kur istemez..
Adam araba alıyor 200.000 e 3 sene kullanıyor 315.000 e satıyor..
Dünyada nerede var böyle saçma bi düzen başka..
Sen faizi 20 ye çıkarırsan nereden araba alacak da kim 2. ele 3 sene sonra yüzde 50 fazlasını teklif edecek..
Bilançosu açıklanan şirketlere bak..3 ay kapalı kalmamıza rağmen hemen hepsi geçen seneden daha iyi..
Nasıl oluyor bu iş?
nkolaydan 16 buçuğu koparmışız bakıyorum. :d neti 15 mi yapıyor hesaplayan var mı?
Dertleri yumurta fiyatlarında olduğu gibi ülkeye döviz girişini tek yol olarak ihracata bağlamış olabilir.
Tabii bir de yüksek kur ile cep telefonu, araba gibi tüketimi azaltma çabaları...
Hedefleri yüksek kur ile Cari açığı azaltmaya çalışmak gibi geldi bana.
Bu durumun geçici olduğu ve corona sonrası işlerin düzelme umudu var Bakanda...
Aktifin bono faizinin vadesini 3-4 ayda tutması biraz ipucu veriyor.
Ancak işler düşündükleri gibi olur mu, bilemem...
İşte vatandaş da sizin daha önceki öngörüleriniz çöktüğünden sizin politikalarınaza güvenmiyorum ve kendini dolarda güvende hissediyorum diyor.
Ne kadar fakirleşildiği yabancı ülkelerdeki dandik evlerin 300-500-800 bin doların TL ye çevirldiğinde görülüyor.
O nedenle insanlar, servetlerini kaybetmelerinin paniğini yaşarken hükmetten gelen rekabetçi kur söylemleri dolarlarınızı satmayın mesajı gibi gelmiyor mu?
Tamam cari açığı rekabetçi kur ile kapatmaya çalışıyorsun anladık güzel fikir de, tavuk göğsünü toptancı 1 ay önce 14'e verirken şimdi 18'e çıkarttı.. Tavuk ihracatı başlamış.. İçerdeki bu sorun nasıl çözülecek :vk:
cari açık artı vermedikçe kur düşmeyecek.oyun planları artık bu.yeni anladılar.jeton yeni düştü.çünkü köşeli...
japonya ,almanya,guney kore nasıl başardı.ihracat.cari fazla......
Cari fazla vermek için bu ülkeler gibi teknoloji ihraç ediyor olman gerek... Yani 1'e mal edip 10'a satıyor olman gerek...
Ara malı ithalatına bağlı ihracat ile bunu başaramazsın... Sadece vatandaşını diğer ülke vatandaşlarına göre ezdirmiş fakirleştirmiş olursun... Başka ülkelerin ucuz hammadde ve iş gücü bir bakıma kölesi durumuna gelirsin...
Normal alınıyor. 16,5 mevduat karşılığı 14,76,ancak bu oran 113 gün sonu bileşik faize denk geliyor. Çünkü bu faizde faizin faizi yok. Aslında günlüğe vurunca verdiği basit faiz günlükte gidilirse 14,06 gibi bir rakam olur. Aynı şartlarda marifetli de 499.999 TL için faiz 14 olmasına rağmen günlük bileşiği yıllıkta 14,91 gibi rakamlara gelmekte. Şimdi bu uyarı dikkatli olanları sanırım uyandıracaktır. Örneğin gene Burgan Dijital in günlük faizi 13,25 olmasına rağmen bileşiği yıllıkta 14,16 gibi bir oran olmaktadır. Ayrıca aktif yatırım bankası olmadığından 200 bin TL lik devlet garantisinden de mahrum. BLA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu nedir yaaa.... yok hoşgeldin yok güldüren yok 10000 boşta yok 250 bini aşınca boşta kalan 15000 yeminle insan yoruluyor yaaa... adam gibi düz mevduat olsun artık.
ya boşta para bırakmak nedir anasını satayım. vallahi billahi kan kusturdular yaaa...
Bosta para kandirmaca...
İng 1 yıl hoşgeldin veriyor sonra bitince oran 5 e düşüyor, bu nasıl bir saçmalık arkadaş 1 yıl boyunca hoşgeldin mi olur hadi oldu bitince resmen s. git der gibi 15 ten 5 e düşürmek nedir.
Finansbank 32 gün 14
HSBC 32 gün 1 milyon ve üstü pazarlıklı 14,80
İng ye bugün tekrar hoşgeldin teklifi gelirmi diye 32bin TL EFT yaptım bir kaç saat bekletip geri EFT yaptım teklif gelmedi, sonuç 2 TL EFT ücreti kaptırdık Hollanda lılara :)
Garanti 32 gün 14 1mio+
bono alışını 3. deneyişimde başarabildim
ING bu ay kart ile 5.000 TL harcarsam ancak önümüzdeki ay hoşgeldinden faydalanabilirsin diye bildirim gönderdi. O da 1 ay, hanıma açtığım hesaba gönderdim paranın çoğunu bende. Fiba hiç sallamadı yalnız beni ona uyuz oldum, TEB'de sağolsun 2 aydır hesap açacak şubeye gitseydim keşke.
Acaba diyorum dolar kurunu sebest bırakarak bir noktada dengeye oturması mı hedefleniyor. Bu arada tabii ki enflasyon artacak. girdiler pahalaşacak. Ve dolar tl karşısında değer kazandığı için dolar girişleri olacak; ve ithalat azalırken ihracat artacak. Turim gelirleri artacak v.s böyle bir strateji olabilir mi? Bu ay yapılacak toplantıda artış bekleniyor. Geçen ay olduğu gibi. Bu soruların cevabını sanırım bu toplantıda sonucunda alabileceğiz.
Şu Nkolay bonoya baktım, neti %14.02'ye geliyor. Diğer bankalarda da en az bu oranları bulmak mümkün.
Neden tercih edilsin ki?
Belki 100.000TL altı için bankaların düşük faiz teklif ettikleri durumlarda düşünülebilir. Bu tür bir durumda da mevduat garantisi olmadığından çok uygun olmayabilir.
Odeabank 14.00 olmuş bugün.