Originally Posted by
rxpu
Bir de para otoritesinin ve maliye bakanlının yaklaşımında şöyle bir açmaz var:
Eğer bakan resmi ağızdan dövizin değer kazanacağını ve rekabetçi bir kur istediklerini söylüyorsa yurt içi yatırımcıyı TL almaya nasıl ikna edecekler?
Bu büyük bir açmaz. Adam parasını neden TL de tutsun resmi olarak ta TL'nin değer yitireceği tescilleniyorsa?
Bu detayı düşünmediler mi? Yoksa görmezden mi geliyorlar orasını anlayamadım.
Zira öyle görmezden gelinecek bir detay değil bu ve merkez bankasının işini epey zorlaştırıyor.
Eğer bakan söyleminde ısrarcı ise ki öyle görünüyor tcmb faiz yükselttiğinde de döviz kuru düşmeyebilir.
Sorun bu.
Dertleri yumurta fiyatlarında olduğu gibi ülkeye döviz girişini tek yol olarak ihracata bağlamış olabilir.
Tabii bir de yüksek kur ile cep telefonu, araba gibi tüketimi azaltma çabaları...
Hedefleri yüksek kur ile Cari açığı azaltmaya çalışmak gibi geldi bana.
Bu durumun geçici olduğu ve corona sonrası işlerin düzelme umudu var Bakanda...
Aktifin bono faizinin vadesini 3-4 ayda tutması biraz ipucu veriyor.
Ancak işler düşündükleri gibi olur mu, bilemem...
İşte vatandaş da sizin daha önceki öngörüleriniz çöktüğünden sizin politikalarınaza güvenmiyorum ve kendini dolarda güvende hissediyorum diyor.
Ne kadar fakirleşildiği yabancı ülkelerdeki dandik evlerin 300-500-800 bin doların TL ye çevirldiğinde görülüyor.
O nedenle insanlar, servetlerini kaybetmelerinin paniğini yaşarken hükmetten gelen rekabetçi kur söylemleri dolarlarınızı satmayın mesajı gibi gelmiyor mu?
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri